Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaalat ryhtyivät purkamaan leikkausjonoja – Veripalvelu ihmeissään

Verenluovuttajia on samaan aikaan liikkeellä tavallista vähemmän.

Korona vaikuttaa keskussairaalan arkeen

Kantahämäläiset ovat soitelleet Kanta-Hämeen keskussairaalaan viime aikoina erittäin ahkerasti koronaan liittyvissä kysymyksissä. Viime kevät vaikuttaa nyt selvästi keskussairaalan leikkaustoimintaan.

Sairaala-arki normalisoituu, verta kuluu paljon – yleisimpien veriryhmien varastot vähissä

Erityisesti niukkuutta on veriryhmissä O-, B- ja A-. Myös iso veriryhmä A+ on vähissä.

Koronakevät pidensi leikkausjonoja Lapin ja Länsi-Pohjan keskussairaaloissa

Molemmissa Lapin sairaanhoitopiireissä on edessä leikkausjonojen purku, kun kiireettömiä leikkauksia jouduttiin siirtämään koronan vuoksi.

Pohjalaissairaaloiden leikkausjonot ovat kasvaneet, mutta hallinnassa: "Toiveikkaita ollaan, että saadaan lomat pidettyä"

Seinäjoen keskussairalassa osa poliklinikoista on kesällä kiinni kesälomien takia. Vaasassa poliklinikat pyritään pitämään auki toiminnaltaan supistetusti.

Keskussairaalat lisäävät maltilla leikkauksia – potilaiden kiireellisyyden arviointi on työlästä

Koronakriisin aikana pohjalaissairaaloissa on jäänyt tekemättä satoja suunniteltuja leikkauksia. Jonojen purku voi kestää jopa ensi kevääseen saakka. 

Keskussairaalan leikkausjonot pitkiä

Kanta-Hämeen keskussairaala alkaa purkaa jonoja pikapuoliin.

Liukas keli vain pahenee illan aikana – Töölön sairaalassa leikkausjonot ruuhkautuneita

Tiet voivat muuttua erittäin vaarallisiksi illan ja yön aikana etelärannikolla ja Kaakkois-Suomessa. Jalkakäytävät ovat myös erittäin liukkaita.

Keskussairaalan hoitajat närkästyivät: kirurgeille 10 prosentin palkankorotus, kun muu henkilökunta on säästökuurilla

Pohjois-Karjalan keskussairaalan kirurgien palkankorotus yllätti muut henkilöstöryhmät säästökuurin keskellä.

Herätys: Valtionvelan kasvun hidastuminen ei vakuuta taloustieteilijöitä, Isis menetti taas suurkaupungin, sää poutaantuu

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Syöpäpotilaiden puheenjohtaja tuomitsee leikkausten keskittämisen: Potilas unohtuu, eikä laatu nouse

Suomen syöpäpotilaat ry:n hallituksen puheenjohtaja Pirkko Rönkkö pelkää syöpäleikkausten keskittämisen suuriin sairaaloihin tuovan tullessaan pitkiä matkoja ja pitkiä jonoja.

Keskussairaalalla hurja tavoite: leikkausjonot kahden kuukauden mittaisiksi

Etelä-Karjalan keskussairaala suunnittelee toimenpidejonojen lyhentämistä huomattavasti nykyisestä. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallitukselle esitetään, että Eksote myöntää keskussairaalan jonojen purkamiseen tälle vuodelle miljoona euroa.

Eksote käyttää talouden ylijäämän leikkausjonojen lyhentämiseen

Eksoten tammi-kesäkuun tulos on 4,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Polvi- ja lonkkaleikkauspotilaat saattavat hyötyä hyvästä tuloksesta.

Pömpöttääkö vatsa? – Vääränlainen liikunta voi pahentaa tilannetta

Erityisesti äidit kamppailevat usein pömpöttävän vatsan kanssa. Ongelma voi vaivata myös esimerkiksi kehonrakentajia ja liikalihavuudesta kärsiviä. Moni käy pömpötyksen kimppuun kuntoilemalla. Vääränlaiset vatsalihasliikkeet voivat kuitenkin pahentaa tilannetta.

Mehiläinen aloitti leikkaustoiminnan Oulun kovassa kilpailutilanteessa

Mehiläinen Oy on aloittanut leikkaustoiminnan yhdessä uuden Oulun sairaalan leikkaussaleistaan. Yhtiö hakee kasvua Oulun seudulta tiukassa kilpailutilanteessa. Mehiläisellä on Oulussa valmiiksi kolme yksityistä kilpailijaa ja neljäs on tulossa markkinoille.

Tuhlaatko rahasi turhaan kaihileikkaukseen?

Tuhlaatko rahasi turhaan kaihileikkaukseen?

300 miljoonan euron säästövaatimus sai lääkärit marssimaan ulos sairaaloista Portugalissa

Lakko, johon osallistuu arviolta ainakin puolet julkisen sektorin lääkäreistä, kestää kaksi päivää ja aiheuttaa tuhansien leikkausten ja vastaanottoaikojen perumisen.

Potilasjonot lyhentyneet Pohjois-Karjalan keskussairaalassa

Potilasjonot ovat lyhentyneet merkittävästi Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Yli kolme kuukautta poliklinikkakäynnille jonottaneita potilaita oli huhtikuun loppuun mennessä 39, kun vuodenvaihteessa vastaava luku 171. Tavoitteena on jatkossa lyhentää jonoja entisestään.

Ähtärin sairaalan hoitajat: Ensin löysässä hirressä, sitten isku

Ähtärin sairaalan henkilökunnan keskuudessa lakkautuspäätös otettiin apeilla mielin vastaan. Kyynel oli monen silmäkulmassa. Hoitajilla ei ole halukkuutta siirtyä Seinäjoelle töihin. Kolmivuorotyö ja ylipitkät työmatkat eivät heidän mukaansa ole hyvä yhtälö.

Kotka onnistunut vähentämään sairauspoissaoloja

Sairauspoissaoloja on vähentänyt esimerkiksi työntekijöiden mahdollisuus käydä jumpassa työajalla. Yksityisiltä ostetut leikkaukset ovat vähentäneet leikkausjonoissa kärvistelevien sairauspäivien määrää.

Olkapään ja polven tähystysleikkauksia karsittu

Suomalaissairaalat ovat jo parin vuoden ajan vähentäneet iän myötä tulleiden olkapää- ja polviongelmien leikkauksia. Äskettäin julkaistujen tutkimusten mukaan kuntoutus on tähystysleikkausta parempi polven nivelrikon sekä tavallisimpien olkapäävaivojen hoidossa. Voimavaroja on nyt suunnattu muun ortopedian leikkausjonojen purkuun.

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja: Jatkossa harkitaan tarkemmin kenet leikataan

Polvi- ja olkapääleikkausten mahdollinen väheneminen voi lyhentää muita leikkausjonoja sekä vähentää tarvetta kouluttaa ortopedeja.

Yksityissairaalabuumi kuumenee: "Työväen sairaala" ja Helsinki Hospital näyttävät suuntaa

Suomeen on lyhyessä ajassa perustettu useita yksityissairaaloita. Taustalla on vakuutusten määrän kasvu ja leikkausjonojen pituus julkisella puolella. Myös terveysturisteista halutaan asiakkaita yksityissairaaloille.

Viron edullinen erikoissairaanhoito kiinnostaa suomalaisia

Edulliset hinnat houkuttelevat suomalaisia Viroon muun muassa erikoissairaanhoitoon ja päiväkirurgisiin toimenpiteisiin. Hoitovirheen sattuessa korvauksien saaminen saattaa kuitenkin olla hankalaa.

Perusturva: Kaupunginsairaalassa ei jatkossa tehdä anestesiaa vaativia leikkauksia

Pori on päättänyt siirtää kirugian liikkeenluovutuksena sairaanhoitopiirille. Leikkausjonoja on jo yhdistetty.

Porin perusturva ilmoitti vahingossa väärät luvut - joutui THL:n tilaston hännille

Porin perusturvajohtaja Terttu Nordman kertoo, että Pori oli unohtanut tyhjentää hoitojonosta potilaita, joille oli ostettu hoito yksityiseltä. Tämä synkensi elokuun lopussa hoitojonossa olevien tilastoa.

Päiväkirurgian siirtoa esitetään Porin kaupunginhallitukselle

Apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen tuo kaupunginhallitukselle esityksen, että päiväkirurgia siirretään perusturvalautakunnan esityksen mukaisesti Satakunnan sairaanhoitopiirille. Kaupunginhallitus käytti asiassa otto-oikeuttaan syyskuussa.

Uusi silmäklinikka lupailee nopeaa apua leikkausjonoihin

Meilahdesta Lauttasaareen osittain siirtynyt HUSin Silmäklinikka on jo hetken kamppaillut kasvavien potilasjonojen kanssa. Lauttasaaren uusi silmätautien läntinen poliklinikka pyrkii lyhentämään leikkausjonoja jo ennen vuoden vaihdetta.

Espanjan julkisten sairaaloiden leikkausjonot ennätyspitkiä

Kiireettömien leikkausten keskimääräinen jonotusaika nousi puolessa vuodessa 76 päivästä 100 päivään. Asiantuntijoiden mukaan jonottavien potilaiden määrän kasvu on seuraus terveydenhoitohenkilökunnan määrän leikkauksista.

Leikkausjonoja lyhennetään ylitöillä

Etelä-Karjalan keskussairaalassa on lyhennetty leikkausjonoja teettämällä ylitöitä omalla henkilökunnalla. Iltapolilla on tehty mm. ortopedisia leikkauksia.

Etelä-Karjalan keskussairaalan lääkäripula ei hellitä

Silmälääkäreitä ja radiologeja ei ole saatavilla koko maassa. Ostopalveluihin joudutaan turvautumaan yhä enemmän myös yleislääkäripulan vuoksi.

Kolumni: Oma vika, mitäs kuolit

Liikennepoliittinen ajattelu on mielestäni nerokasta: Oma vika, mitäs kuolit. Se ansaitsee ehdottomasti mahdollisuuden myös muilla hallinnonaloilla, sillä kaikki muut hallinnonalathan perustuvat siihen, että kansalaiselle ei ole minkäänlaista vastuuta omasta elämästään.

Keskussairaala on saanut purettua hoitojonoja

Kymenlaakson keskussairaalan leikkausjonot yritetään saada kuriin tämän vuoden puolella. Valvira uhkaa keskussairaalaa 400 000 euron sakolla, jos jonot eivät lyhene.

LKS:n LYHKI-yksikön uudet tilat valmistuivat

Lapin keskussairaalan Lyhki-yksikön uudet tilat ovat valmistuneet Rovaniemellä. Lyhki-yksikön 1200 neliön uudistuneet tilat on otettu käyttöön lokakuun puolivälissä ja ensimmäiset leikkaukset tehdään yksikön uusissa leikkaussaleissa tiistaina13. marraskuuta.

Sairaanhoitopiirin jonot edelleen liian pitkiä

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin leikkausjonossa on tällä hetkellä noin 240 yli puoli vuotta odottanutta henkilöä, ja myös poliklinikkajono on liian pitkä. PPSHP joutuu maksamaan 600 000 euron sakon, mikäli se ei saa jonojaan lain edellyttämälle tasolle vuoden loppuun mennessä.

Valviran uhkasakko: Satakunnan sairaanhoitopiirissä väläytelty jopa yöleikkauksia

Valviran kesäkuussa langettama 500 000 euron sakko merkinnee leikkausjonojen purkamista iltaisin ja lauantaisin. Piirissä on pohdittu jopa jonojen purkamista öisin. Päiväkirurgiaan on jo palkattu lisätyövoimaa.

Sairaanhoitopiiri lipsui hoitotakuusta - Valvira uhkaa sakolla

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä uhkaa 800 000 euron sakko muun muassa pitkien leikkausjonojen vuoksi.

Intian sairaaloista katosi silmiä

Elinkauppiaille silmät ovat arvotavaraa.

KYSin leikkausjonot uhkaavat paisua kesällä

Kesällä on vaikeaa saada päteviä sijaisia leikkaussaleihin. Työvoimatilanne on kuitenkin viime vuosia parempi.

Uhkasakko tepsi - Hoitojonot purettu Pirkanmaalla

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on kyennyt lyhentämään leikkausjonot alle hoitotakuun vaatiman vähimmäisrajan. Piirin tilastojen mukaan vuodenvaihteessa ei ollut yhtään potilasta, joka olisi joutunut odottamaan hoitoa yli puoli vuotta. Valvontaviranomainen valmistautui jo käynnistämään miljoonan euron uhkasakon toimeenpanon.

Keskussairaalan jonot eivät ota talttuakseen

Kanta-Hämeen keskussairaalan potilasjonot ovat pidentyneet merkittävästi, eivätkä ne täytä terveydenhuoltolain vaatimuksia. Esimerkiksi joka kymmenes potilas on odottanut pääsyä ensikäynnille yli puoli vuotta, kun lain mukaan raja on kolme kuukautta.

Leikkausjonojen purkupaine johti epäselvyyksiin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan sappileikkauspotilaiden hoitoon ohjaamisessa on ollut puutteita Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Jokilaakson sairaalan välillä. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Voutilaisen mukaan epäselvyydet työnjaossa johtuivat muun muassa siitä, että leikkausjonoja pyrittiin purkamaan vauhdilla.

Kymenlaakson sairaaloiden lyhennettävä leikkausjonojaan

Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto vaatii Kymenlaakson sairaanhoitopiiriä lyhentämään leikkausjonot hoitotakuun puitteisiin kesäkuun loppuun mennessä.

Kesä sulkee keskussairaalan osastoja

Lapin keskussairaala sulkee osan osastoistaan ensi kesän lomakauden ajaksi. Johtajaylilääkäri Eva Salomaan mukaan kesäsulut noudattelevat aiempien vuosien mallia.

Yhä useampi potilas kotiin leikkauspäivänä

Päiväkirurgiset leikkaukset ovat yleistyneet Keski-Suomen keskussairaalassa. Tällä hetkellä yli puolet keskussairaalan leikkauspotilaista viipyy sairaalassa vain leikkauspäivän ajan. Peruuntuneita leikkausaikoja tarjotaan nykyään tekstiviestillä jonossa oleville. Nopein vastaaja pääsee leikkaukseen.

Hoitajapula on helpottunut HUSin kirurgiassa

Helsingin yliopistollisen sairaalan hoitajapula on helpottanut vuoden aikana. Kaikkia paikkoja ei ole kuitenkaan vieläkään saatu täyteen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle