Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Louhisaaren kartanolinna Askaisissa oli viimeisimpänä Mannerheimin suvun omistuksessa – hyvän ruuan ystävälle talon historia on oikea aarreaitta

Louhisaaren emännät olivat taitavia talousihmisiä, joiden hyppysistä syntyi myös peräpukamapulveria ja vinkkejä viinanpolttoon.

Kiinnostus lähiruokaan kasvoi kohisten koronan jälkimainingeissa – maaseudun tilamyyntikohteet houkuttelevat nyt matkailijoita

Maaseutu, lähiruoka ja ruokamatkailukohteet kiinnostavat nyt niin paikallisia asukkaita kuin maakuntiin saapuvia matkailijoita.

Utran Uittotupa on vuoden Karelia à la carte -yritys

Perusteluissa todetaan, että Utran Uittotupa tunnetaan erinomaisesta ruuasta, joka valmistetaan alusta lähtien käsityönä pohjoiskarjalaista ruokakulttuuria vaalien.

Saimaa Gastronomy valittiin Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi

Saimaa Gastronomy on neljän eteläsavolaisen yrityksen yhteistyöverkosto.

Tiistai 4.9.2018 (tv)

Ruokamatkailu lisääntyy. Jätevesiremontit ovat myöhässä. Nahkiaisia tulee vähän. Kinky Bootsissa on vahvoja tunteita. Säätiedot.

Ruoka ratkaisee matkakohteen yhä useammin, mutta Suomessa vasta heräillään mielikuvilla markkinoimiseen – "Meillä on insinöörimäinen tapa kuvata matkailutuotteita"

Suomalainen ruoka kiinnostaa hitusen jo aasialaisiakin. Kohdemaan ruoka ja juomat ovat tärkeitä varsinkin nuorille aikuisille.

Mölkkyä ja makuja – Suomi innostaa eurooppalaisia maaseudun kehittäjiä

Itävaltalainen maaseutuammattilainen kannustaa suomalaisia luottamaan oman kotiseudun mahdollisuuksiin.

Jyrki Sukula: Bourdain esitteli ihmisille uusia ruokagenrejä – "Hänellä on kiistaton vaikutus siihen, minne ihmiset ovat tehneet lomamatkoja"

Useista tv-ohjelmista tunnettu keittiömestari Jyrki Sukula kuvailee edesmennyttä kokkia ja kirjailijaa Anthony Bourdainia ruuan rakastajaksi.

Suomalainen särki kisaa pohjoismaisesta ruokapalkinnosta

Uudesta ruokapalkinnosta halutaan Pohjoismaiden kirjallisuuspalkinnon veroinen tunnustus. Mukana on seitsemän ehdokasta Suomesta.

Villiruoan myynti ja hinnoittelu tarvitsee rohkeutta

Pohjoisen lähi- ja villiruokaa kannattaa tuotteistaa myös vientimarkkinoille. Paikallisten ostajien tuki on kuitenkin avainasemassa.

Inarilaisteko-palkinto Hotelli Kultahovin keittiöpäällikölle

Hotelli Kultahovin keittiöpäällikkö ja muusikko Heikki Nikula on saanut vuoden 2015 Inarilaisteko-palkinnon. Hän on muun muassa tehnyt tunnetuksi inarilaista ja saamelaista ruokaa eri kilpailuissa ja televisio-ohjelmissa.

Paikallinen ruoka osaksi matkailijoiden ohjelmaa

Paikallinen ruoka haluataan nostaa nykyistä tärkeämpään osaan matkailua. Ruokamatkailun merkityksen lisääminen on otettu osaksi matkailun kehittämistä Suomessa seuraavan viiden vuoden kuluessa. Ruokamatkailun kehittämisen avuksi on koottu Suomen ensimmäinen ruokamatkailustrategia

Turku on nyt kulinaristien huulilla – ruuan perässä lennetään jopa tuhansia kilometrejä

Turku kiinnostaa ruokatoimittajia Japanissa, Kiinassa, Venäjällä ja ympäri Euroopan. Turussa ihastutaan paljon muuhunkin kuin ruokaan ja kauniiseen kattaukseen.

Lihan tuontikielto lisää venäläisten ruokamatkailua Suomeen

Useat pietarilaiset matkatoimistot suunnittelevat Suomen-matkoja, joissa vieraillaan tuottajien tilamyymälöissä sekä tutustutaan paikalliseen ruokakulttuuriin.

Tallinnasta on tullut suosittu pikkujoulukohde

Suomalaisten yöpymiset Virossa lisääntyivät tammi-syyskuussa peräti kahdeksan prosenttia. Talvinen vetonaula on Vanhankaupungin joulutori.

Maalaisleipomo palkittiin karjalaisleivonnaisistaan

Vuoden Karelia à carte -yritykseksi valittu joensuulaisleipomo tekee karjalaisia perinneleivonnaisia maatilan omasta maidosta. Kiitosta tulee myös omaleimaisuudesta ja vieraanvaraisuudesta.

Hämeestäkö lähiruokakeidas?

Kanta-Hämeessä pellot ovat viljavat, vedet kalaisat ja riistaakin riittää, muistuttaa maakuntajohtaja Juhani Honka. Kun mahdollisuudet hyödynnetään, Kanta-Häme vahvistuu lähiruokamaakuntana.

Ravintola Kielo suosii paikallista

Joensuulainen Ravintola Kielo on saanut tunnustusta karjalaisista raaka-aineistaan ja vieraanvaraisuudestaan. Kielo valittiin vuoden 2010 Karelia à la carte -yritykseksi. Valinnan tehneen raadin mukaan ravintola on omaleimainen ja vahvasti paikallinen.

Anttila tukee Kainuun ruokamatkailuhanketta

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila tukee ajatusta Kainuun matkailuun ja ruokaelämyksiin liittyvästä koulutus- ja kehittämishankkeesta. Anttila luonnehtii hanketta hyväksi ideaksi.

Genovasta Hämeenlinnaan on pitkä ruokamatka

Asiat, joita itse pitää suorastaan itsestään selvinä, saattavat tulokkaan kulmasta katsottuna olla toisin. Sinikka Turpeinen muutti Italiasta vajaat kolme vuotta sitten Hämeenlinnaan.

MaHevi palkittiin

Polvijärveläinen MaHeVi-yhtiö on valittu vuoden Karelia à la carte -yritykseksi. Vuonna 2002 toimintansa aloittanut MaHevi on Euroopan suurin marja-, hedelmä- ja vihanneskuivaamo.

Ruokamatkoja nuorille

Nivalassa alkaa erityisesti nuorisolle suunnattu kotimaisen ruuan esittelyprojekti.