Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Onnistuisiko ihmisen massamuutto toiselle planeetalle? – Valtaoja: Mars mahdollinen, mutta ei tällä vuosisadalla

Kaukomatkat muiden tähtien planeetoille eivät onnistu ainakaan tuhanteen vuoteen.

"Nasalta on paukut loppu" – hakee ideoita Marsin asuttamiseen Suomesta

Tampereen ammattikorkeakoulu on mukana Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto Nasan ohjelmassa, jossa ratkotaan Marsin asuttamista.

Katso Tim Kopran videotervehdys suomalaisopiskelijoille: Tulen Suomeen ensi vuonna!

Suomalaissukuinen astronautti Tim Kopra kannustaa videoviestissään opiskelijoita heidän Marsin asuttamisen haasteita ratkovassa hankkeessaan. Kopra myös kertoo aikeistaan vierailla Suomessa ensi vuonna.

Futuristi Niko Herlin: "Olen aika varma, että ihminen kuolee sukupuuttoon"

Tulevaisuutta ei voi ennustaa. Futuristin pitää siitä huolimatta kyetä kuvittelemaan kaikki mahdollinen ja mahdotonkin. Niko Herlin pallottelee ihmiskunnan sukupuuton, Marsin asuttamisen ja mustan joulun välillä.

Itäsuomalaiset opiskelijat pääsevät tutkimaan Marsin asuttamista Nasan kanssa

Itäsuomalaisista kouluista valitaan 24 opiskelijaa tutkimaan Marsin asuttamisen haasteita. Opiskelijat valitaan Nasan koulutusohjelmaan Itä-Suomen yliopistosta, Karelia-ammattikorkeakoulusta, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymästä ja Joensuun normaalikoulusta.

Joensuulainen yritys tutkii Marsin asuttamista Nasan kanssa

Joensuulainen IT-alan yritys Arcusys suuntaa avaruuteen. Yritys aloittaa yhteistyön Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan kanssa. Tarkoituksena on tehdä oppimisympäristöjä astronauteille ja tutkia Marsin asuttamisen mahdollisuuksia.

Tutkijat Mars-siirtokunnasta: asukkaat alkaisivat tukehtua 68 päivän jälkeen

Hollantilaisen säätiön edustaja sanoo, että yhdysvaltalaisryhmän arvio Mars One -siirtokuntahankkeen toteutuskelpoisuudesta perustuu puutteellisiin tietoihin.

Astronautti Aldrin: Mars pitää asuttaa

Yhdysvallat tavoittelee ihmisen lähettämistä Marsiin lähivuosikymmeninä. Entinen astronautti menee pitemmälle, hän haluaisi asuttaa Marsin.