Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Barbados julisti Rihannan kansallissankariksi

Rihanna julistettiin heti kansallissankariksi tasavallaksi muuttuneella Barbadoksella – "Jatka timantin lailla säihkymistä"

Barbados luopui kuningatar Elisabetista valtionpäänä oltuaan osa Britannian kuningaskuntaa lähes 400 vuotta. Maan ensimmäinen presidentti on Sandra Mason.

Barbados luopuu kuningatar Elisabetista

Kuningatar Elisabetin valtakausi Barbadoksella päättyy – maailman nuorin tasavalta syntyy tänään Karibialla

Talousvaikeudet koettelevat turismista riippuvaista saarivaltiota, mutta moni haluaa jättää lopulliset hyvästit siirtomaa-ajan ja orjuuden varjostamalle historialle.

Elisabet ja kenraalikuvernööri Sandra Mason.

Barbados haluaa eroon kuningatar Elisabetista

Kansainyhteisöön kuuluva saarivaltio aikoo muuttua tasavallaksi.

Chimène Deguenongan.

Liechtenstein, Barbados, Benin ja Seychellit – Me olemme Suomen pienimpiä vähemmistöjä

Suomessa asuu Tilastokeskuksen mukaan yksi Liechensteinin kansalainen, neljä Seychellien, kuusi Barbadoksen ja 14 Beninin kansalaista. Tässä esittäytyy heistä neljä.

Usain Bolt New Yorkissa 2015.

Bolt puhkoi 10 sekunnin rajan ja voitti ylivoimaisesti

Jamaikalainen maailmanennätysmies on toipunut takareisivammastaan, mutta ei joutunut laittamaan kaikkea peliin Ostravan illassa.

Torniolainen Ylinivan perhe purjehti maailmalla vuoden verran. Kotisatamaan perhe palasi tänä kesänä.

Torniosta Trinidadiin veneellä

Vuoden valtamerillä purjehtinut Ylinivan perhe on palannut pari viikkoa sitten kotisatamaan Tornioon. Opettajapariskunta Marika ja Markku Yliniva toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja purjehti perheen kahden lapsen kanssa Etelä-Amerikkaan Trinidadiin ja takaisin.

Elvis-imitaattori vihkii pariskunnan Viva Las Vegas -kappelissa Las Vegasissa

Naimisiin Vegasissa tai Italian ilta-auringossa?

Suomalaisia vihitään ulkomailla tihenevään tahtiin. Usein syynä on ulkomainen puoliso, mutta myös täysin suomalaiset pariskunnat pakenevat häähössötystä kaukomaille.

Ihmisiä hiekkarannalla Meksikon Cancunissa

Suomalaiset matkaavat Karibialle ja Afrikkaan

Suomalaisten kiinnostus kaukomatkoihin on palannut. Matkojen kysyntä on palautunut talouskriisiä edeltäneelle tasolle. Entistä harvempi jää odottelemaan äkkilähtöä.

Karibian kartta jolla hurrikaani Tomas 31.10.2010

Hurrikaani riehui Karibian pikkuvaltioissa ja liikkuu Haitin suuntaan

Karibianmerellä Tomasiksi nimetty hirmumyrsky on riehunut Saint Lucian, Saint Vincentin ja Barbadoksen pienissä saarivaltioissa. Voimistuva hurrikaani on repinyt irti kattoja, katkonut voimalinjoja, kaatanut puustoa ja pysäyttänyt lentoliikenteen.

Yhdysvallat lopulta ylivoimainen mitalitaulukossa

Päätöspäivän kolme kultamitalia nostivat Yhdysvallat lopulta ylivoimaiseksi ykköseksi Berliinin MM-kisojen mitalitaulukossa. Kaikkiaan mitaleille pääsi 35 maata - joihin Suomi ei valitettavasti lukeutunut.

Pika-aidoissa hurja mestaruustaistelu - ja yllätysmestari

Miesten 110 metrin aitojen loppukilpailu oli huikea jännitysnäytelmä Berliinin illassa. Barbadoksen Ryan Brathwaite kurkotti maailmanmestariksi pitkän, peräti kolmeen mieheen kohdistuneen maalikameratutkinnan jälkeen. Voittoaika 13,14 on Barbadoksen ennätys.

Barbadokselta löytyi maailman pienin käärme

Barbadoksen saarelta on löydetty maailman pienin käärmelaji. Lajin täysikasvuinen yksilö jää alle kymmensenttiseksi.

Prinssi William ja laivasto tekivät merkittävän kokaiiniratsian Karibianmerellä

Britannian puolustusministeriön mukaan maan kuninkaallinen laivasto on tehnyt merkittävän huumeratsian Barbadoksen koillispuolella. Prinssi William on laivaston mukana Karibianmerellä viiden viikon ajan ehkäisemässä huumeiden salakuljetusta.

Kuubalaispakolainen Posada Carriles vapautettiin Yhdysvalloissa

Terrorismista epäilty kuubalaissyntyinen Luis Posada Carriles on vapautettu vankilasta Yhdysvalloissa. 79-vuotias Posada Carriles on ollut vangittuna vuodesta 2005. Häntä syytetään toukokuussa pidettävässä oikeudenkäynnissä maahantulomääräysten rikkomisesta.

Ratapyöräilijä Fordelle kahden vuoden panna dopingista

Ratapyöräilyn MM-mitalisti, Barbadosta edustava Barry Forde on saanut kahden vuoden kilpailukiellon dopingin käytöstä. Forden asetti pannaan urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS.