Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Borneosta löytyi uusi etanalaji – sai nimensä Greta Thunbergin mukaan

Tutkijat uskovat, että etana tulee kärsimään ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Brunein omistamat luksushotellit katosivat sosiaalisesta mediasta – TripAdvisor esti hotellien kävijäarvostelut sivuillaan

Brunein sulttaanin kytköksissä oleva hotelliketju kertoi sulkeneensa sometilejä suojellakseen työntekijöitään.

Uusia julkkiksia yhtyi Brunei-boikottiin – lentoyhtiö irtisanoi sopimuksen Royal Brunei Airlinesin kanssa

Virgin-konsernin nokkamies, brittimiljardööri Richard Branson on kuvaillut Brunein kivityskuolemanrangaistuksia kammottaviksi ja epäinhimillisiksi.

Keskiviikko 3.4.2019 (radio)

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut. Vaalimainoksia on sotkettu Jyväskylässä ja Tampereella. Kiteen liikenneonnettomuuden uhriluku on noussut neljään. Brunei ottaa käyttöön sharia-lain. Koululaiset toivovat lisää aikaa olla kavereiden kanssa.

George Clooney kehottaa boikotoimaan Bruneihin kytköksissä olevia luksushotelleja

Brunei alkaa määrätä kuolemantuomioita kivittämällä homoseksistä ja uskottomuudesta avioliitossa 3. huhtikuuta lähtien.

Matkustusvaroituksia useisiin Kaakkois-Aasian maihin zikan takia

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto ei osaa toistaiseksi arvioida, kuinka suuri riski zikavirus on saada Kaakkois-Aasiassa.

Eriksson avasi ulkoratakautensa – kisapaikalle vain muutama tunti ennen starttia

Tukholman eiliset lentokenttäongelmat sotkivat Erikssonin valmistautumisen.

Kiina kiukkuisena filippiiniläisopiskelijoiden saarivierailusta

Kiina katsoo luonnonvaroistaan rikkaiden Spratlysaarten kuuluvan heille. Etelä-Kiinan meren maat ovat kiistelleet syrjäisten saarten omistuksesta vuosia.

Brunein sulttaani kielsi joulun – tonttulakkia käyttävä muslimi voi saada viisi vuotta vankeutta

Brunein sulttaani on kiristänyt islamintulkintaa maassaan. Sulttaanin omistamissa hotelleissa ulkomailla joulua kuitenkin juhlitaan.

Tyynenmeren valtiot pääsivät sopuun massiivisesta kauppasopimuksesta

Alueen 12 maata pääsivät yhteisymmärrykseen TPP-sopimuksesta, joka kattaa noin 40 prosenttia maailman taloudesta. Neuvotteluja sopimuksesta on käyty vuosien ajan.

Vietnamilaiset ja filippiiniläiset sotilaat pelasivat jalkapalloa kiistellyillä saarilla – kuvat

Vietnamilaiset ja filippiiniläiset laivastosotilaat ovat ottaneet yhteen kiistellyillä Spratly-saarilla Etelä-Kiinan merellä. Tosin vain useiden eri urheilulajien tiimoilta.

Andorran ääni painaa yhtä paljon kuin Saksan - näin Fifan puheenjohtaja valitaan

Sepp Blatter ja prinssi Ali Bin Al Hussein kisaavat kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtajuudesta perjantain äänestyksessä.

USA: Kiina valtaa vauhdilla Etelä-Kiinanmerta – tekosaaria satoja hehtaareita

Kiina vaatii itselleen koko merialuetta. Raja kulkisi aivan Vietnamin, Filippiinien ja Indonesian rannikon läheltä. Viime kuukausina Kiina on rakentanut merelle lukuisia tekosaaria.

Kiina rakentaa kiitorataa Etelä-Kiinan meren tekosaarella

Asia käy ilmi tuoreista satelliittikuvista, uutistoimisto AP kirjoittaa. Yhdysvallat on varoittanut, että tämä voi lisätä jännitteitä alueella. Saarelle on rakennettu kiitorata ja asematasoja.

Kiina: Filippiinien ja Vietnamin sotilaiden kokoontuminen kiistellylle saarelle oli farssi

Filippiinien ja Vietnamin laivastojen sotilaat pelasivat pallopelejä ja joivat olutta sunnuntaina Lounais-Cayn saarella, joka kuuluu Spratlysaarten ryhmään. Kiina pitää saarta omanaan.

Filippiinit pidättivät kiinalaisen kalastusaluksen kiistanalaisilla vesillä

Spratlysaarten edustalle seilanneen kiinalaisaluksen 11-henkinen miehistö on pidätetty ja alusta hinataan paraikaa Palawaniin. Useat valtiot ovat jo pitkään kiistelleet Spartlynsaarten hallinnosta.

Julkkikset boikotoivat luksushotelliketjua Brunein sharia-lain takia

Muun muassa Virgin-ketjun perustaja Richard Branson, brittikuuluisuudet Stephen Fry ja Sharon Osbourne ja yhdysvaltalainen Ellen DeGeneres ovat ilmoittaneet boikotoivansa Dorchester Collection -hotelliketjua, jolla on kytköksiä Brunein sulttaaniin.

Brunei ottaa käyttöön sharia-lain kovat rangaistukset

Ankaria rangaistuksia perustellaan rikosten määrän kasvulla. Taustalla uumoillaan olevan muun muassa Brunein öljyvarantojen hupenemisen.

Brunei lykkää sharia-lain käyttöönottoa – ruoskinta, kivitys ja raajojen katkaisu on tuomittu maailmalla

Islamilaisen lain mahdollistamat rangaistukset oli määrä ottaa käyttöön vaiheittain tästä päivästä alkaen, mutta nyt niiden ilmoitetaan tulevan voimaan joskus lähitulevaisuudessa.

Miljardöörien kartanot mätänevät Lontoossa

Pohjois-Lontoon The Bishops Avenuen arvokiinteistöt seisovat tyhjillään ja rappeutuvat. Pahimmillaan tanssisalien seinällä valuu vesi, saniaiset kasvavat lattioista, sisäkatot ovat romahtaneet ja mätäneviä mattoja peittävät pulujen ja pöllöjen luurangot. Omistajiin arvellaan kuuluvan muun muassa Saudi-Arabian ja Brunein kuninkaalliset perheet, jotka eivät käytä kiinteistöjä.

Bruneissa otetaan käyttöön kovat islamilaiset rangaistukset - aviorikoksesta voidaan kivittää kuoliaaksi

Varkaudesta voidaan rangaista silpomalla raajoja ja alkoholin nauttimisesta piiskaamalla.

Myanmar vapauttaa kymmeniä poliittisia vankeja

Myanmar on luvannut vapauttaa kaikki mielipidevangit tämän vuoden loppuun mennessä.

EU tutkii kaikki toimistonsa vakoilupaljastusten vuoksi

Lehtitietojen mukaan Yhdysvallat on vakoillut EU:n toimistoja sekä Brysselissä että kotimaassa.

Brunein sulttaanin tyttärellä mahtihäät

Aasian poliittinen kerma, käsisuudelmat ja linnunmunat näyttelivät osaansa nuorenparin hääseremoniassa.

Jättipaukku 1 500 metrillä - Turkki yllätti kaksoisvoitolla

Hidas finaalijuoksu tarjosi yllättäjille mahdollisuuden naisten 1 500 metrillä. Turkkilaisjuoksijat tarttuivat tarjoukseen.

Historiallinen olympiakamppailu loppui lyhyeen

Wojdan Shaherkani selvisi judotatamilla reilun minuutin. Saudinainen kertoi kuitenkin, että hänen olympiakokemuksensa oli hieno.

Saudi-Arabia lähettää ensimmäistä kertaa naisia olympialaisiin

Maalta osallistuu Lontoon kisoihin kaksi naisurheilijaa. Heistä toinen kilpailee yleisurheilussa ja toinen judossa.

Saudi-Arabian naisurheilijoilla pitää olla miesvartijat olympialaisissa

Naiskilpailijat eivät saa seurustella miesten kanssa olympialaisten aikana. Heillä on oltava kuitenkin miesvartijat, Saudi-Arabian prinssi luettelee.

Saudi-Arabia taipui, naisille lupa kisata Lontoossa

Saudi-Arabia on antanut naisurheilijoilleen luvan osallistua Lontoon olympialaisiin.

Qatarilta jo kolmas naisedustaja Lontooseen

Qatar on kasvattanut Lontoon olympiajoukkueensa naisurheilijoiden määrää kolmeen urheilijaan. Qatar ei ole koskaan aikaisemmin antanut naisten edustaa maata olympiakisoissa.

Rogge uskoo Saudi-Arabian lähettävän naisurheilijoita Lontooseen

Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Jacques Rogge uskoo, että Saudi-Arabia lähettää naisurheilijoita ensimmäisen kerran mukaan olympiakisoihin tänä kesänä.

Puolet Indonesian Borneosta suojelualueeksi

Indonesia suojelee noin puolet maastaan Kaakkois-Aasiassa sijaitsevasta Borneon saaressa. Borneon viidakko asuttaa maailman mittakaavassa ihmeellisen monimuotoista luontoa, jota uhkaavat laittomat hakkuut ja öljypalmuplantaasit.

Aasian ja Tyynenmeren maat pääsemässä sopuun kauppasuhteista

Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön APEC:in johtajat ovat pääsemässä sopuun uuden kauppasopimuksen pääpiirteistä. Maat ovat koolla Yhdysvaltain Havaijilla.

Estejuoksijasta yllätysmestari tonnivitosella

Berliinin MM-kisoissa naisten 3 000 metrin esteissä viidenneksi juossut Jennifer Barringer Simpson vastasi torstain yllätyksestä Daegun MM-kisoissa. 1 500 metrille siirtynyt Barringer Simpson äityi hienoon loppukiriin ja juoksi kaikkien yllätykseksi voittoon.

Aluekiista varjostaa Kaakkois-Aasian maiden huippukokousta

Kiista Etelä-Kiinan merellä sijaitsevien Spratlysaarten hallinnasta kiristää tunnelmaa Kaakkois-Aasian maiden huippukokouksen alkaessa. Saariryhmän luonnonvarojen kartoittamisesta on kiistelty pitkään Etelä-Kiinan meren ympärysvaltioiden kesken.

Kiina valtaa merenpohjaa sukellusveneen minilipulla

Kiinalainen pienoissukellusvene on onnistunut sukeltamaan yli 3 700 metrin syvyyteen Etelä-Kiinan merellä. Sukellusveneestä kiinnitettiin merenpohjaan lippu vahvistamaan Kiinan pyrkimystä merialueen luonnonrikkauksiin.

Kaakkois-Aasian maat havittelevat ydinvoimaa

Vietnam ehdotti tänään torstaina, että Kaakkois-Aasian maiden pitäisi harkita vakavasti ydinvoiman käyttöä kasvavan energiantarpeensa tyydyttämiseksi. Vietnamin mukaan alueen maiden on lisättävä yhteistyötä energiapolitiikassa sen saannin turvaamiseksi.

Borneosta löytyi puolimetrinen sirkka ja toistasataa muuta uutta lajia

Borneon saarelta on löydetty 123 uutta lajia kolmen viime vuoden aikana. Tämä käy ilmi tuoreesta WWF:n raportista. Löytöjä ovat muun muassa maailman pisin hyönteinen ja keuhkoton sammakko.

800 metrin mestaruus Mulaudzille

Miesten 800 metrin mestariksi juoksi Etelä-Afrikan kokenut sotaratsu Mbulaeni Mulaudzi. Hopean nappasi Kenian Alfred Kirwa Yego ja pronssia samalla ajalla Brunei Yusuf Saad Kamel.

Naisten 1500 metrin kisassa suurta draamaa

Naisten 1500 metrillä ensimmäisenä maaliin juoksi Espanjan Natalia Rodrigues, mutta hänen suorituksensa hylättiin. Rodrigues kiilasi viimeisellä kierroksella kisaa johtaneen Etiopian Gelete Burkan kumoon. Mestariksi nousi Brunein Maryam Yusuf Jamal.

Kadonnut kääpiönorsu saattaa elää Borneolla

Sukupuuttoon metsästetyksi uskottu Jaavan norsu saattaa sittenkin elää. Tuoreen tutkimuksen mukaan Borneon kääpiönorsut saattavat olla Jaavan norsujen jälkeläisiä, kertoo luonnonsuojelujärjestö WWF.

Intia jää toistaiseksi Apecin ulkopuolelle

Intia jää toistaiseksi Aasian ja Tyynenmeren maiden järjestön Apecin ulkopuolelle. Apecin vuosikokouksen isäntämaan Australian pääministeri John Howard sanoi kokouksen päätteeksi, että jäsenyyttä voitaisiin käsitellä kolmen vuoden kuluttua. Järjestö ei ole ottanut uusia jäseniä kymmeneen vuoteen.

EU ja Asean vapaakauppaneuvotteluihin

Euroopan unioni ja Kaakkois-Aasian maiden järjestö Asean ryhtyvät neuvottelemaan keskinäisen kaupan vapauttamisesta.

EU tiivistää yhteistyötään ASEAN-maihin

Euroopan unioni ja Kaakkois-Aasian maat tehostavat turvallisuusyhteistyötään. 27 EU-maan ja kymmenen Kaakkois-Aasian maiden järjestön ASEAN:in ulkoministerit aloittivat tänään kaksipäiväisen kokouksen Saksan Nürnbergissä.

Kolmannes Borneosta suojelualueeksi

Borneon saaresta kolmannes muutetaan luonnonsuojelualueeksi. Brunein, Indonesian ja Malesian hallitusten edustajat allekirjoittivat sitoumuksen alueen suojelemisesta maanantaina Balillla.

Indonesia mukaan Libanon-joukkoihin

Indonesia aikoo osallistua Libanonin YK-joukkoihin tuhannella rauhanturvaajalla, kertoo puolustusministeri Juwono Sudarsono uutistoimisto AFP:lle.

Italian sotilaat kohti Libanonia

Italia on lähettänyt ensimmäiset tuhat sotilasta kohti Libanonia. Laivasaattueen on määrä olla perillä perjantaina. Kaikkiaan Italia lähettää 2 500 sotilaan vahvuisen joukon YK:n rauhanturvaoperaatioon Libanoniin.

ASEAN aikaistamassa yhteistalousaluetta

Kaakkois-Aasian maat suunnittelevat muodostavansa yhteisen talousalueen jo vuoteen 2015 mennessä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle