Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuolleita delfiinejä, öljyvuoto ja karilleajo – tämän vuoksi Mauritiuksella kuohuu

Lähes kaksi kuukautta sitten tapahtuneen öljyvuodon jälkiä siivotaan yhä. Paikalliset saivat tarpeekseen ja Mauritiuksella on nähty suuria mielenosoituksia.

Mauritiuksella suurin mielenosoitus vuosikymmeniin viime kuun öljyturman vuoksi – delfiinien joukkokuolemat järkyttivät

Japanilaisaluksen turman vahinkojen laajuus on yhä epäselvä. Lukuisten uhanalaisten lajien on pelätty olevan vaarassa.

Ainakin 17 kuollutta delfiiniä huuhtoutunut rantaan öljyvuodon kanssa kamppailevalla Mauritiuksella

Tutkijat ja luonnonsuojelijat pitävät öljyvuotoa todennäköisenä syynä delfiinien kuolemille. Ministerin mukaan asiasta on vielä epäselvyyttä, kertoo BBC.

Mauritiuksen turma-aluksen kapteeni vangittiin, aluksella juhlittiin ennen karilleajoa

Alus saattoi ajautua karille myös sen takia, että laivaan haluttiin wifi-signaali maista nettisurffailua varten.

Mauritiuksen öljyvuoto uhkaa alueen lukuisia uhanalaisia lintulajeja ja koralliriuttoja – "Alueen pahimpia ekologisia kriisejä"

Mauritiuksen vesistöt ovat biodiversiteetiltään maailman rikkaimpia. Nyt japanilaisaluksen vuoto asettaa ne vaaraan.

Japani lähettää Mauritiukselle lisää apua öljyntorjuntatöihin

Mauritiuksen hallitus on sanonut vaativansa hyvitystä öljyvuodon aiheuttamista vahingoista ja sen siivoamisen kuluista.

Mauritiuksen ainutlaatuisiin rantavesiin öljyä vuotanut alus on katkennut kahtia

Torjuntatöitä vaikeuttaa sää. Lähipäiville odotetaan monimetrisiä aaltoja.

Mauritius julisti hätätilan mahdollisen ympäristökatastrofin vuoksi – karille ajaneesta laivasta vuotaa tonneittain öljyä mereen

Ympäristöministeri kuvailee ympäröiviä alueita erittäin herkiksi. Greenpeacen mukaan tuhannet eliölajit ovat vaarassa.

Kansainvälinen tuomioistuin otti kantaa vuosikymmeniä kestäneeseen aluekiistaan: Britannian pitää pikaisesti luovuttaa Chagossaaret takaisin Mauritiukselle

Lausunto ei ole sitova. Britannia pakkosiirsi Intian valtameressä sijaitsevien saarten asukkaat Yhdysvaltain tukikohdan tieltä.

Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

Villen keittiössä poronsorkkia ja puff puff -palleroita

Ville Haapasalo kutsuu keittiöön vieraita kahdeksasta maasta

Loputtomasti lupauksia, ei yhtään tehdasta – Chempolis on vuosikymmenestä toiseen tulevaisuuden toivo

Fortum pelasti tappiollisen bioyhtiön maksamalla sen osakkeista ennätyshinnan. Osapuolet eivät kerro, maksettiinko valtionyhtiön rahoilla Juha Sipilän myöntämä 750 000 euron laina.

Tosi tarina: Kahden maailman lapsi

Áilu-pojalla on saamelainen äiti ja mauritiuslainen isä.

Pariskunta otettiin kiinni Air Francen pommiepäilyn vuoksi – vapautettiin myöhemmin

Air Francen Boeing 777 -kone joutui laskeutumaan sunnuntaina Mombasaan pommiepäilyn vuoksi. Kiinni otettu pariskunta oli matkustajina koneessa. Mies vapautettiin kuulustelujen jälkeen, uutistoimisto AP kertoo.

Air Francen koneessa oli valepommi

Pariisiin matkalla olleesta koneesta löydettiin epäilyttävä esine. Lentoyhtiön mukaan esine ei ollut vaarallinen.

Pariisiin matkalla ollut Air Francen kone laskeutui Keniaan pommiepäilyn takia

Mauritiukselta lähtenyt lentokone laskeutui yöllä Mombasaan.

Valtion kehitysrahaa sijoitettu kymmeniä miljoonia rahastoihin, joiden kotipaikka on veroparatiisimaa

Kehitysmaihin sijoittava valtion rahasto Finnfund on mukana useissa pääomasijoitusyhtiöissä veroparatiisimaissa. Finnfundilla on Afrikan maissa sijoituksia monissa pääomasijoitusyhtiöissä, joiden kotipaikka on kansainvälisten sijoittajien käyttämä veroparatiisi Mauritius. Veroparatiisimaissa ei ole tarkoituskaan maksaa veroja, sanoo Finnfund.

Miten Afrikan käy vuosituhattavoitteiden jälkeen?

Afrikka YK:n vuosituhattavoitteiden jälkeen

Helin sydän on leimoja täynnä – mutta missä on maailman kaunein paikka?

Heli Rajamäki on järjestänyt suomalaisille unelmalomia jo pian 50 vuoden ajan. Hän tietää, että parhaimmillaan matkailu todella avartaa – ja senkin, millaisia ihmisiä meistä suomalaisista lomamatkoilla kuoriutuu.

Miljoonaveneen kisa karahti koralliin – katso video hurjasta törmäyksestä

Tanskalainen Team Vestas ajoi useiden miljoonien arvoisen purjeveneensä karille ja joutui haiden ja barrakudien asuttamaan laguuniin. Yle Urheilun asiantuntija Eero Lehtisen mukaan Volvo Ocean Racen tilanne syntyi inhimillisestä virheestä.

Mauritiuksen tulvissa kuollut kymmenen

Tulviva alikulkutunneli koitui monien kohtaloksi pääkaupungissa Port Louisissa.

Tutkijat: Merenpinnan alla piileskelee ehkä kadonnut manner

Vulkaanisen Madagaskarin rannoilta on löydetty merkkejä huomattavasti vanhemmasta maamassasta, kertoo Nature-tiedelehti.

Keskisuomalaisilla kalamiehillä tähtäimessä MM-kisat Costa Ricassa

Neljän keskisuomalaismiehen kalastusporukka on saavuttanut mainetta kotoisia järviä lämpimämmissäkin vesissä. Menestys vetouistelukilpailuissa on tähän mennessä poikinut voiton jopa Intian valtameren vesillä, sillä joukkue voitti MM-osakilpailun Mauritiuksella. Seuraavana tiedossa olisivat MM-kisat Costa Ricalla, jos vain matkabudjetti saadaan kasaan.

Nuori georgialainen säväytti judotatamilla

Nuori ja ennakkoluuloton Lasha Shavdatuashvili teki vahvaa jälkeä sunnuntaina judon olympiatatamilla sinetöiden lopulta 66 kilon sarjavoiton.

Naiset alityöllistettyjä miehiä useammin lähes kaikkialla maailmassa

Suomi sijoittui tutkimuksessa kuudenneksi. Syy naisten ja miesten välisessä epätasa-arvossa johtuu kulttuuri- ja koulutuseroista.

SULKAPALLO: Nieminen otti avausvoitot Marokossa

Anu Nieminen voitti Viron Laura Vanan 21-11, 21-11 Marokon avointen avausottelussaan ja toisella kierroksella Mauritiuksen Kate Foo Kunen 21-8, 21-6. Nieminen saa kolmannella kierroksella vastaan Englannin Nicola Cerfontynen.

Viisi venäläistä merimiestä käännytettiin Raja-Joosepissa

Lapin rajavartiosto on käännyttänyt Inarissa Raja-Joosepin rajanylityspaikalla viisi venäläistä merimiestä.

Lapin Radion netissä 60 000 kävijää viikossa

Lapin Radion nettisivujen kävijämäärät ovat vuodessa yli kaksinkertaistuneet. Helmikuussa sivuilla vieraili keskimäärin 63 000 eri kävijää viikossa. YLE Lapin sivut ovat Lapin suosituimmat uutissivut.

Dollari nostaa kullan hintaa

Kullan hinta on kiivennyt ennätystasolle toista kertaa tällä viikolla, kun sijoittajat ovat ostaneet kultaa suojatakseen sijoituksiaan laskevalta dollarilta. Nousuun ovat vaikuttaneet myös lehtitiedot, joiden mukaan Intia olisi kiinnostunut ostamaan lisää kultaa Kansainväliseltä valuuttarahastolta.

Sveitsin pankkisalaisuus raottuu Suomelle

Suomi saa jatkossa aiempaa helpommin pankkitietoja Sveitsistä. Maat ovat sopineet verosopimuksensa muuttamisesta siten, että tietoja voidaan antaa myös ilman rikosepäilyjä.

Dodosta löytyi ensimmäinen aikalaiskuva

Satoja vuosia sitten sukupuuttoon kuolleesta dodo-linnusta on yllättäen löytynyt aikalaisen tekemä maalaus. Aiemmat käsitykset dodosta ovat perustuneet muistikirjamerkintöihin, jälkikäteen tehtyihin piirroksiin, luurankolöytöihin ja muutamiin Euroopassa täytettyihin eläimiin. Taulu myydään huutokaupassa Lontoossa ensi kuussa.

Huumeviljelmät ajavat lintulajin sukupuuttoon

Kansainvälinen luonnonsuojelujärjestö IUCN on julkaissut vuosittaisen listansa maailman uhanalaisista linnuista. Uusia lintulajeja on siirretty äärimmäisten uhanalaisten lajien ryhmään. Yksi niistä on Kolumbiassa elävä sukkakolibri, jonka elinalue on tuhoutumassa jatkuvasti leviävien kokapensasviljelmien takia.

Suomen tennisnaiset voittoon Montenegrosta

Tiistaina Armenialle hävinneet suomen tennisnaiset palasivat voittojen tielle keskiviikkona ryhmän otettua 2-1-voiton Montenegrosta Fed Cupin Eurooppa/Afrikka III ryhmän B-lohkossa Armeniassa. Emma ja Essi Laineen lisäksi joukkueessa nähtiin 14-vuotias Heini Salonen, joka korvasi loukkaantuneen Piia Suomalaisen.

Armenia löi Suomen tennisnaiset

Isäntämaa Armenia otti 2-1 -voiton Suomesta tenniksen naisten Fed Cupin Eurooppa/Afrikka III ryhmän B-lohkon ensimmäisessä ottelussa. Ottelu pelattiin Master Class Tennis & Fitness Clubin keskuskentällä Jerevanissa Armeniassa täyden katsomon ja televisiokameroiden edessä.

Lång katsomoon heti avauskierroksella

Helsingissä pelattavan sulkapallon Finnish International Championships -kisa käynnistyi perjantaina. Miesten kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella koettiin yllätyksiä. Ainoana suomalaisena pääkisassa ollut Ville Lång putosi jatkosta hävittyään Tanskan Martin Bille Larsenille 17-21, 16-21.

Somalia Afrikan huonoimmin hallittu maa

Somalia on Afrikan huonoimmin hallittu maa, kun mantereen maat pannaan paremmuusjärjestykseen muun muassa turvallisuuden, oikeusturvan ja korruption perusteella.

Sukupuuton partaalla yli 40 000 eläin- ja kasvilajia

Maailmassa on yli 41 400 uhanalaista eläin- ja kasvilajia, arvioi sveitsiläinen luontojärjestö IUCN. Sen mukaan 39:ää prosenttia eli yli 16 300:aa lajia uhkaa välitön sukupuutto. Määrä on 188 suurempi kuin vuosi sitten.

Dodon salaisuudet paljastumassa

Mauritiuksesta löytyneet dodo-linnun jäännökset antavat poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet kauan sitten sukupuuttoon kuolleen linnun tutkimiseen.

Suomi jäi lohkonsa viimeiseksi Fed Cupissa

Piia Suomalainen sai urakoida kolme ottelua keskiviikkona Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmässä Mauritiuksella. Ensin hän päätti tiistaina kesken jääneen ykkösten ottelunsa Kreikan Anna Gerasimouta (WTA 339) vastaan ja hävisi 3-6, 5-7.

Suomi takaa-ajoasemaan Fed Cupissa

Suomen naiset joutuivat Mauritiuksella tenniksen Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän lohko A:n kamppailussa Kreikkaa vastaan 0-1-takaa-ajoasemaan, kun Essi Laine hävisi Anna Komantoulle erin 4-6, 5-7.

Suomen tennisnaiset Mauritiukselle

Naisten joukkuekilpailun, Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ja III ryhmät pelataan ensi viikolla keskitetysti Mauritiuksen saarella. Kakkosryhmässä Suomen lisäksi pelaavat Algeria, Bosnia-Herzegovina, Etelä-Afrikka, Georgia, Kreikka, Norja ja Portugali. III ryhmässä on 13 maata, Islanti vetäytyi turnauksesta.

Tutkijat: Myrsky tappoi dodot

Maurituksen dodot kuolivat sukupuuttoon luonnonkatastrofissa kauan ennen kuin eurooppalaiset asettuivat saarelle, sanovat dodofossiilien keskittymän löytäneet tutkijat. Lentokyvyttömien lintujen on aiemmin arveltu joutuneen tyystin ihmisten pataan.

Alatta Belgian poliisin kuulusteluissa

Belgian poliisi kuulusteli myöhään maanantaina pelaaja-agentti Pietro Alattaa jalkapalloilua koskevassa lahjus- ja sopupelitutkinnassa. Alatta oli saapunut poliisin kuulusteluun vapaaehtoisesti Mauritiuksesta sen jälkeen kun hänen asianajajansa oli neuvotellut Belgian viranomaisten kanssa.

Dodo Lives On in Prize-Winning Photo Series

Photographer Harri Kallio has won this year's Fotofinlandia prize for an extraordinary series entitled The Dodo and Mauritius Island: Imaginary Encounters.

Sukupuuttoon kuolleet dodot toivat Fotofinlandia-palkinnon

Valokuvaaja Harri Kallio on saanut tämänvuotisen Fotofinlandia-palkinnon. Hän valikoitui voittajaksi kymmenen finalistin joukosta kuvasarjallaan Dodo ja Mauritiussaari, kuvitteellisia kohtaamisia.

Ruokavalio vaikuttaa käytökseen?

Huono ruokavalio lapsena saattaa johtaa epäsosiaaliseen ja aggressiiviseen käytökseen, väittää amerikkalaistutkimus.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle