Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino Qatarissa 31.3.2022.

Fifan puheenjohtaja väitti Qatarin MM-kisojen työläisten kokevan ylpeyttä raskaasta työstään ja sivuutti vaivihkaa kuolemat: "Emme ole maailmanpoliisi"

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino laukoi hämmennystä aiheuttaneita kommentteja jo toista kertaa tänä vuonna. Infantino ei kiistänyt Qatarissa kuolleiden siirtotyöläisten määrää, mutta väitti vain kolmen ihmisen kuolleen stadiontyömailla.

Phil Mickelson ja Greg Norman ovat olleet otsikoissa kehitteillä olevan ja Saudi-Arabian rahoittaman golfliigan vuoksi.

Saudi-Arabia ostaa urheilukisoja sadoilla miljoonilla euroilla – Mikko Ilonen tyrmää golfpiirejä kuohuttavan ökyprojektin: "Ei todellakaan kaivata"

Persianlahden länsipuoliset maat ovat panostaneet urheilutapahtumien järjestämiseen jo 1990-luvulta, mutta Saudi-Arabia on liittynyt kilpailuun vasta hiljattain. Sen tapa operoida ei ole jäänyt urheilumaailmalta huomaamatta.

Nadia Nadim i landslagströjan.

Tanskan jalkapallotähti ja esikuva sai särön julkisuuskuvaansa – lähti Qatarin MM-kisojen lähettilääksi

Afganistanista Tanskaan paennut jalkapallotähti Nadia Nadim on opiskellut lääkäriksi ja puhuu yhdeksää kieltä.

Haminan LNG-termiinaali. Taustalla kaasun varastosäiliö.

Haminaan valmistuu pian paikka, joka voi muuttaa jopa tuulisähkön kaasuksi – nesteytetty maakaasu on sodan takia koko Euroopan ostoslistalla

Haminassa otetaan syksyllä käyttöön LNG-terminaali, jonka kautta voi kulkea kolmannes Suomen tarvitsemasta kaasusta. Nesteytettyä maakaasua käytetään yhä enemmän korvaamaan venäläisiä kaasutoimituksia.

Norjan maajoukkue oli pukeutunut ennen Kreikka-jalkapallomaaottelua t-paitoihin, joissa luki "Fair Play for migrant workers".

Norjalaisseura ottaa kantaa Qatarin ihmisoikeusrikkomuksiin historiallisella pelipaidalla – "Pelottavin asia on, että tiedät kohtelevasi ihmisiä huonosti"

Norjalaisseura Tromsö IL on luonut kampanjan, jolla halutaan nostaa tietoisuutta Qatarin ihmisoikeusrikkomuksista ja niin sanotusta urheilupesusta. Mukana kampanjassa on Malcolm Bidali, entinen siirtotyöläinen, joka pidätettiin Qatarissa, kun hän kirjoitti työoloista blogiinsa.

Tim Sparv: Huuhkajat ei enää leireile Qatarissa

Huuhkajat ei enää leireile Qatarissa, kertoo Tim Sparv – ihmisoikeuksista puhuva maajoukkuekapteeni vetoaa vaikutusvaltaisiin supertähtiin

Jalkapalloilija Tim Sparv on puhunut viime vuosina ihmisoikeuksien puolesta ja kritisoinut Qatarin MM-kisaisännyyttä. Vuoden esikuvaksi ehdolla oleva Sparv haluaa toimia esimerkkinä erityisesti lapsille ja nuorille.

NRK:n toimittajat Halvor Ekeland (oik.) ja Lokman Ghorbani (vas.) saapuivat takaisin Norjaan 24.11. NRK:n Egil Sundvor (keskellä) oli vastaanottamassa.

Työpäivä päättyi, kun paikalle marssi joukko poliiseja – Qatarissa pidätetyt norjalaistoimittajat kertovat, miten joutuivat selliin ilman ruokaa ja juomaa

NRK kertoo yksityiskohtaisesti, miten kaksi norjalaistoimittajaa pidätettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Qatarissa. Norjan pääministeri ja ulkoministeri tuomitsivat Qatarin viranomaisten toiminnan.

Migrantarbetare traskar vid stadionbygge i Qatar.

Norjalaistoimittajat pidätettiin Qatarissa – NRK:n pääjohtajalta kovaa tekstiä MM-isäntien ja Fifan suuntaan: "Kestämätöntä"

Norjan yleisradioyhtiön toimittajat pidätettiin sunnuntai-iltana. Kaksikkoa kuulusteltiin, ja he pääsivät vapaaksi tiistaiaamuna.

Tim Sparv.

Tim Sparville merkittävä kansainvälinen tunnustus – Fifalle jyrähtävä maajoukkuekapteeni haluaa pelaajille isomman roolin arvokisapäätöksissä

Voimakkaasti muun muassa ihmisoikeuksien puolesta puhunut Tim Sparv palkittiin kansainvälisen pelaajayhdistyksen tunnustuksella. Sparv ihmettelee, miksi pelaajien ääni ei vaikuta olevan Fifalle niin tärkeä kuin muiden.

Jalkapalloammattilaiset seisovat nurmikentällä ja heidän paidoissaan on kirjaimet, joista muodostuu sana humanrights.

Siirtotyöläisiä sortavan Qatarin lupaamat uudistukset paljastuivat sanahelinäksi – Amnestyn Suomen osaston johtaja ihmettelee, miksi Fifa ei kerro kaikkea

Qatarin tekemät lakiuudistukset eivät toteudu käytännössä, paljastuu Amnestyn alkuviikosta julkaisemasta raportista. Maassa on määrä pelata vuoden päästä jalkapallon miesten maailmanmestaruudesta.

Hamadin kansainvälinen lentokenttä Dohassa

Joukko australialaisnaisia nosti kanteen Qataria vastaan – joutuivat gynekologisiin tarkastuksiin Dohan lentokentällä

Tapaus on ollut kiusallinen Qatarille, joka on pyrkinyt kiillottamaan imagoaan ennen vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoja.

Teemu Pukki jahtaa palloa Zenicassa Bosnia-Hertsegovinan vieraana 13.11.2021.

Mikä ihmeen MM-jatkokarsinta? Tällainen on uudistunut systeemi, jonka kautta Suomi voi edetä Qatarin MM-kisoihin

Mikäli Suomi yltää MM-jatkokarsintoihin, Huuhkajien pitäisi voittaa ensi maaliskuussa kaksi kovaa vastustajaa selviytyäkseen jalkapallon MM-kisoihin. Otteluparit arvotaan 26. marraskuuta Sveitsissä.

Talibanin lippu USAn lähetystön muurissa.

Qatar muuttaa Talibanien valtaamaan Yhdysvaltain suurlähetystöön Afganistanissa – "Ainoa tie eteenpäin on tehdä yhteistyötä Talibanin kanssa"

Tänään julkistetutun sopimuksen myötä Qatar alkaa edustaa Yhdysvaltoja Afganistanissa. Monien länsimaiden tavoin Yhdysvallat ei tunnusta elokuussa valtaan noussutta Taliban-hallintoa.

Xavi Hernandez antaa ohjeita.

Barcelona vahvisti Xavi Hernandezin tulon seuran päävalmentajaksi

Xavi Hernandez pelasi Barcelonan edustusmiehistössä vuodesta 1998 kevääseen 2015.

Xavi Hernandez

Qatarilaisseura: Xavi lähtee Barcelonan valmentajaksi, sopimus purettu

Qatarilaisseuran mukaan Xavi on ilmoittanut haluavansa olla FC Barcelonan seuraava päävalmentaja.

Finländska soldater hjälper människor på Kabuls flygplats.

Haavisto: Suomen osallistumisesta Afganistanin operaatioon tehdään selvitys – vasemmistoliiton Saramo: "Kävimme sotaa, miksi?"

Eduskunnassa keskusteltiin pääministerin ilmoituksesta Afganistanin tilanteesta. Suomen osallistuminen 20 vuotta kestäneeseen operaatioon sai surkean lopun. Operaatiosta pyritään ottamaan opiksi.

Newcastlefans firar utanför deras hemmaarena.

Tällaista satojen miljoonien eurojen kulutusjuhlaa on aiemmin nähty jalkapallon ökykauppojen jälkeen – Newcastlesta voi lähteä ensimmäisenä valmentaja

Newcastlesta voi tulla jalkapallomaailman seuraava jättilainen. Eri asia on, millaisia määriä ja millä aikataululla saudiomistajat ovat valmiita koillis-Englantiin lykkäämään.

Fanit juhlivat Newcastle Unitedin omistajanvaihdosta.

Toimittajan murhan tilaamisesta epäilty kruununprinssi on Newcastlen uuden omistuksen taustalla – tästä huippujalkapallon kyseenalaisessa ilmiössä on kyse

Manchester City, PSG ja viimeisimpänä Newcastle. Useita huippuseuroja on siirtynyt kyseenalaiseen omistukseen, joita yhdistää omistajamaissa tapahtuvat ihmisoikeusloukkaukset.

Gennadi Timtšenko ja Vladimir Putin

Maanantai 4.10.2021 (tv)

Pandoran paperit veroparatiiseista. Qatarin vaalit. Kuorolaulu. Sää.

Max Verstappen.

Qatar täydentää F1-kalenterin – Losailin moottoriradalla ajetaan marraskuussa

Qatarissa ajetaan jatkossakin. Sarja on tehnyt sopimuksen radan kanssa kausista 2023–2032.

Ensimmäinen siviililento Kabulista amerikkalaisten poistuttua

Kabulista lennetään taas: Parisataa siviiliä jätti Afganistanin ensimmäisellä lennolla Yhdysvaltojen vetäytymisen jälkeen

Muun muassa Yhdysvaltojen ja Kanadan kansalaisia lähti torstaina Qatarin valtion lentoyhtiön koneella kohti Qatarin pääkaupunkia Dohaa. Kabulin lentokenttä on ollut käytännössä suljettuna siitä lähtien, kun Yhdysvaltojen joukot lähtivät Afganistanista 30. elokuuta.

Photo of construction workers on escalators, featuring the All Points North podcast logo.

APN podcast: Is there a foreigner wage gap?

Yle News' All Points North podcast asks if foreigners get paid less than Finns.

Taliban ilmoitti hallitusnimityksistä Afganistanissa

Taliban ilmoitti hallitusnimityksistä: Pääministeriksi nousee mullah Mohammad Hassan Akhund

Suurimman osan Afganistanista haltuunsa ottanut ääri-islamilainen Taliban-järjestö ilmoitti ensimmäisistä hallitusnimityksistään. Nimitykset tulevat liikkeen vanhasta kaartista eikä joukossa ole ulkopuolisia. Talibanin mukaan kyse on vasta virkaatekevästä hallituksesta.

Tim Sparv.

Tim Sparv vetoaa jalkapallomaailmaan tekstillä Qatarin tilanteesta: "Saatan kohta pelata stadioneilla, jotka ovat maksaneet työntekijöille heidän henkensä"

Sparv harmittelee pitkässä kirjoituksessaan havahtuneensa Qatarin siirtotyöläisten ahdinkoon liian myöhään. Hänen mukaansa heitä auttaa nyt se, että pelaajat, järjestöt ja media jaksavat pitää keskustelua yllä.

Tim Sparv kiittää kannattajia.

Finnish football captain calls for activism over Qatar World Cup worker exploitation

In an article published by an online sports magazine, Tim Sparv said awareness needs to be raised about human rights violations.

Kabulin kansainvälinen lentoasema.

Al-Jazeera: Kabulin lentokenttä on avattu uudelleen

Qatarin Afganistanin-suurlähettilään mukaan tekniikkatiimi on saanut Kabulin kentän avattua ja kenttä olisi pian valmis siviililentoihin. Vaurioitunut kiitotie korjattiin yhdessä Afganistanin viranomaisten kanssa.

Lionel Messi poseeraa PSG:n stadionin edustalla

Näistä syistä Lionel Messi siirtyi juuri PSG:hen – jalkapallon supertähdestä tuli uusi mannekiini Qatarille ja kritisoiduille MM-kisoille

PSG nappasi maailman parhaana pidetyn jalkapalloilijan pilkkahintaan. Pariisilaisseuraa rahoittava Qatarin öljyvaltio silottelee argentiinalaistähden maineella kritiikkiä poikineita jalkapallon MM-kisojaan.

Sara Kuivisto rikkoi Vaasassa 1500 metrin SE:n

Helle aiheutti yllättävän ongelman Suomen juoksijatähdelle jo kotimaassa – Tokiossa mittari näyttää vielä hurjempia lämpöasteita

Suomen yleisurheilijat valmistautuvat kilpailuihin ja totuttelevat aikaeroon Sagan viimeistelyleirillä. Sara Kuivisto, Maria Huntington ja Topi Raitanen vakuuttavat, ettei Tokion helle pelota heitä Dohan MM-kisakokemuksen jälkeen.

Australialaiset istuvat ulkona.

Vuoden 2032 kesäolympialaiset on myönnetty Australiaan

Kansainvälinen olympiakomitea tiedottaa, että tulevat 2032 vuoden olympialaiset ja paralympialaiset järjestetään Brisbanessa. Brisbanesta tulee ensimmäinen kaupunki sitten Los Angelesin 1984, jolle kisat ovat myönnetty yksimielisesti ilman haastajia.

Afganistanin siviilit tarttuvat aseisiin talibanin veritekojen jälkeen

Afganistanin siviilit tarttuvat aseisiin, kun Taliban jatkaa veritekojaan: "En tarvitse hallitukselta rahaa, minä puolustan isänmaatani"

Taliban valloittaa koko ajan lisää alueita eri puolilla Afganistania. Kansa alkaa varautua pahimpaan, kun länsijoukot ovat poistumassa maasta. Nyt siviilit alkavat itse puolustaa omia maitaan.

Abdalelah Haroun kuvattuna Lontoossa vuonna 2018.

MM-mitalisti Abdalelah Haroun on kuollut 24-vuotiaana auto-onnettomuudessa

Harounin juoksema Qatarin 400 metrin ennätysaika 44,07 syntyi vuonna 2018 Lontoossa.

Erling Braut Haaland ja Stefan Mitrovic

Norja ei aio boikotoida Qatarin jalkapallon MM-kisoja

Norjan jalkapalloliiton hallitus äänesti Qatarin maailmancupin boikotointia vastaan

Tulipallot ja savupilvet nousevat taivaalle Isrealin ilma-iskussa Gazaan

Hamasin rakettihyökkäykset Israeliin jatkuvat kuten myös Israelin vastaiskut – Mitkä ulkovallat ovat kenenkin puolella ja miksi?

Maailma ei vain seuraa Hamasin ja Israelin hyökkäyksiä sivusta vaan valtiot valitsevat puoliaan konfliktissa. Lue tästä millaisin perustein valtiot valitsevat kenen puolelle asettuvat Lähi-itää repivässä konfliktissa.

Johannes Hösflot Kläbo

Norjan jalkapallojoukkueiden rohkea vaatimus MM-boikotista saa tukea tähtihiihtäjältä – Kläbo haluaa hiihtomaajoukkueen kertovan kantansa epäkohtiin: "Voimme tehdä paljon"

Johannes Hösflot Kläbo ei pidä mahdottomana, että Norjan hiihtomaajoukkue ottaisi mallia norjalaisista jalkapallojoukkueista ja ottaisi kantaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Norjan Erling Braut Håland lämmittelyssä.

Kommentti: Qatarin MM-protestit pakottavat jalkapallopomot kiusallisten kysymysten eteen – FIFAlle boikotti olisi raju isku

Jos Norja päättäisi boikotoida Qatarin MM-kisoja kesäkuun liittokokouksessa, kyse olisi valtavan suuresta päätöksestä, kirjoittaa Yle Urheilun Jaakko Parkkinen.

Qatarin pääkaupunkiiin Dohaan nousevaa toimistorakennusta rakentavat siirtotyöntekijät jonottavat bussista tarjoiltua lounasta.

Qatarin rakennushankkeet vaatineet tuhansia kuolonuhreja – suomalaistutkija peräänkuuluttaa jalkapallon suurmailta äänekästä kannanottoa: “Jos FIFA haluaisi puuttua kisaisännän toimintaan, se pystyisi tekemään sen”

Norjassa aiotaan päättää mahdollisesta MM-kisaboikotista kesäkuussa. Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mukaan Suomen aikomuksissa ei ole boikotoida ensi vuoden MM-kisoja.

Kalle Samooja

Hyvävireinen Samooja komeilee jälleen golfin ET-turnauksen kärjessä

Kalle Samooja johtaa komeasti kahden kierroksen jälkeen Nairobissa käynnissä olevaa golfin Kenya Openia, joka on Euroopan kiertueen osakilpailu.

Kalle Samooja kuvassa

Samoojalla taas unelma-avaus ET:llä – kovavireinen suomalaisgolfari kakkossijalla

Kalle Samooja kokosi Nairobissa alkaneessa Euroopan kiertueen golturnauksessa tuloksen 65 (-6), jolla irtosi jaettu kakkostila torstaina.

Benedek Olah 19.5.2019

Oláhille pettymys olympiapaikan metsästyksessä – "Tuntuu, että kyseessä oli aivan eri laji"

Suomen pöytätennisässän Benedek Oláhin olympiapaikan metsästys Tokioon jatkuu.

Kalle Samooja

Samooja nieleskeli pettymystään Euroopan-kiertueella – "Täytyy pureskella, että mikä meni noin pahasti pieleen"

Kalle Samoojan lupaavasti alkanut kilpailu golfin miesten Euroopan-kiertueella päättyi pettymykseen.

Kalle Samooja kuvassa

Kalle Samooja vajosi kauas kärjestä Qatarissa – "Päässä humisee"

Kalle Samoojalla oli vaikea päivä Qatarin tuulenpuuskissa.

Kalle Samooja kuvassa

Hurja avaus! Kalle Samooja jaetulla toisella sijalla Qatarissa

Kalle Samooja aloitti räväkästi Euroopan kiertueen golftaiston Qatarissa.

Beach volley Lehtonen Ahtiainen

Beach volley -pari kaipasi tehoa hyökkäyspeliin – Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen tie katkesi Dohassa

Lehtonen ja Ahtiainen hävisivät turnauksen pääsarjassa kaksi ottelua.

Arkistokuvassa Henri Ruoste ja hevosena Rossetti

Tokioon tähyävä Ruoste ratsasti kolmanneksi Dohassa, hevosella lupaava debyytti viiden tähden kisoissa

Tokion olympialaisiin valmistautuva kouluratsastaja Henri Ruoste sai kansainväliselle kisakaudelleen lupaavan alun.

Julia Sude (oik.) ja Karla Borger

Saksalaispari boikotoi Qatarin turnausta bikinikiellon takia – "Meitä on kielletty pitämästä työvaatteitamme"

Beach volley -kaksikon mukaan Qatarin turnaus on ainoa, jossa bikinit on kielletty otteluissa.

Robert Lewandowski

Lewandowski laukoi Bayern Münchenin odotetusti seurajoukkueiden MM-finaaliin

Bayern München peittosi egyptiläisen Al Ahlyn välierässä maalein 2–0.

Saudi-Arabian ja Qatarin välinen rajatarkastuspiste.

Saudi-Arabia ja Qatar avasivat jälleen maiden välisen rajan

Saudi-Arabia sulki Qatarin vastaisen rajansa kesäkuussa 2017 ja syytti Qataria radikaalien islamistiryhmien tukemisesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle