Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jalofoodsin toimitusjohtaja Jouko Riihimäki yhtiön Tammisaaren tehtaan pihalla.

Ruoka kallistuu aina vain, mutta yksi on pysynyt ennallaan, nimittäin tofu – tofutehtaan johtaja epäileekin, että osa korottaa hintoja yli tarpeen

Kuluttajaliitto muistuttaa hintatietoisuuden tärkeydestä ostovoiman hiipuessa. Ainakin yhden proteiinin lähteen hinta on pysynyt toistaiseksi ennallaan, mutta tuleva on vielä hämärän peitossa.

Tofu.

Tältä näyttää suomalaisittain harvinaisessa tofutehtaassa – "Tofu on kuin kala, se on aina vedessä"

Pienessä hämäläiskunnassa valmistetaan tofua aidon kiinalaisen reseptin mukaan. Alan markkinajohtaja toimii Tammisaaressa.

Annos paistettua tofua kera teriyakikastikkeen ja juuressalaatin kanssa lautasella.

Rapea tofu helppotekoisen teriyakikastikkeen kera

Tällä yksinkertaisella niksillä saat siitä maukkaampaa.

Tofu bowl

Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

Ylen aamu-tv: Miten vegaaniruokavalio sopii paljon kuntoilevalle?

Luuletko, että pitää syödä lihaa, jotta hauis kasvaa? – Olet väärässä

Punaisen lihan hyvästellyt näyttelijä Antti Launonen kertoi Ylen aamu-tv:ssä, miten puhti riittää salitreeneihin kasvisruokavaliolla.

Hanoilainen hedelmäkauppias.

Verenpainetauti harvinaisempi hedelmiä suosivilla

Varsinkin omenat, päärynät, viinirypäleet ja rusinat, mutta myös tofu, soijapavut, porkkanat ja parsakaali liittyivät pienentyneeseen sairastumisriskiin.

Soijamaitoon keitetty riisipuuro.

Maidoton riisipuuro ja kasvismunavoi vaihtoehdoksi joulupöytään

Perinteiset joulupöydän maut ovat myös kasvissyöjien ja maidolle tai kananmunalle allergisten ulottuvilla. Riisipuuron ja kasvismunavoin tekeminen ei paljoa vaivaa vaadi.

MM-mitalisti avoimena syömishäiriöstään - "En halunnut juoda edes vettä, ettei painoni nouse"

Taitoluistelija Akiko Suzuki sairastui anoreksiaan, mutta toipui lopulta maailman huipulle. Japanilainen on puhunut uransa jälkeen avoimesti sairaudestaan.

Tofun valmistusta Japanissa.

Katso, kuinka tofua valmistetaan perinteisin menetelmin Japanin Kiotossa

Okutan Kiyomizun pikkuruinen, kellarissa sijaitseva tofutehdas on ainoa paikka koko Japanissa, jossa vielä tehdään tofua ikivanhalla tavalla.

McDonald's-ravintola Shanghaissa 28. heinäkuuta.

Kananlihaskandaalin ryvettämä McDonald's aloitti Japanissa tofunugettien myynnin

Kiinalainen lihantoimittaja sekoitti tuoretta ja vanhentunutta lihaa. Myös Kiinassa pikaruokajätin tarjonta on nyt rajoitettua.

Tomaatteja kaupan vihannestiskillä.

Pasta peittoaa riisin ja tofu pihvin – Uusi vertailu ynnää ruoan ympäristöystävällisyyden ja terveellisyyden

MTT:n uusi vertailu kertoo mitä syödä, jos haluaa ruuan olevan sekä terveellistä että ympäristöystävällistä. Tähän asti ympäristövaikutuksia pohdittaessa ei ole otettu huomioon ruoan ravitsemuksellisia arvoja.

Nokkonen ja siankärsämö mausteeksi – näillä konsteilla kasvisruuan saa maistumaan lihalta

Lihankorvikkeille kuten soija- ja tofuvalmisteille voi hakea makua suomalaisista luonnonyrteistä. Myös erilaisia liharuuan korvaavia tuotteita löytyy kauppojen hyllyiltä entistä enemmän.

Ruoka-annoksessa yrttiset lohkoperunat punajuurilisäkkeellä sekä kasvispihvejä sienikastikkeella.

Miksi syöt lihaa - kiinnostaako "Lihaton lokakuu"?

Ylen Docventures-ohjelman dokumentti-isäntä Riku Rantala päätti olla kuukauden syömättä lihaa. Rantala haastoi suomalaiset mukaan Lihaton lokakuu-kampanjaan. Miksi syöt lihaa - oletko kokeillut papuja, siemeniä tai tofua?

Soijapapuja

Soija on pieni (kiistelty) ravintoihme

Soijaa löytyy kaupanhyllyiltä monessa muodossa. Soijaan voi törmätä niin kylmäosastolla juomien, jogurttien tai tofun muodossa kuin jäätelönäkin. Soijasta on valmistettu myös rouheita, suikaleita ja leikkeitä.

Block party lahti helena salakka ja tommi veneskari

Vihertävä korttelijuhla valtaa kävelykadun

Lahdessa järjestetään lauantaina Block Partyt ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Pienellä joukolla rakennettu tapahtuma tuo kävelykadulle sekä taiteen eri muotoja että ympäristön arvostamista.

Näyttelijät Satu Silvo ja Reidar Palmgren Rovaniemellä

Näyttelijäpariskunta nauttii Lapin luonnosta

Vain Bocelli puuttuu -komedia on Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin kolmas yhteinen projekti. Pariskunta kiertää parhaillaan Lapissa. Silvon mukaan työskentely puolison kanssa on helppoa.

Evira varoittaa Tanskassa myynnissä olleista elintarvikkeista

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira varoittaa botulismiepäilystä, joka koskee Tanskassa myynnissä olleita hollantilaista tofua ja ruotsalaista kasvispatéeta. Tuotteita ei ole ollut myynnissä Suomessa.

Omenapiirakka

Vegaanitkin voivat herkutella

Jos ruuasta jättää pois kaiken eläinperäisen syntyy monille mielikuva ankeasta kaninruuasta, porkkanaraastetta, salaatinlehtiä eikä mitään herkullista tai mehevää. Totuus on toisenlainen, vegaaniruoka voi olla maukasta ja kaikkea muuta kuin tylsää.

Päivi Mattila ja Ulla Vihervalli

Mummostakin tuli pirteämpi kasvissyöjänä

Ulla Vihervallin mummo oli ensin sitä mieltä, että kokonaan kasviperäinen eli vegaanin ruokavalio on älytön. Miten niin ei voisi käyttää kermaa. Ajat ovat parissa vuodessa muuttuneet, sillä nyt Ullan mummokin on alkanut vegaaniksi ja olo on parempi.

Padasjoella tuotetaan tätä nykyä tofua.

Tofutehdas laajentaa Padasjoella

Padasjoella toimiva tofuyritys on kasvattanut toimintaansa. Yritys avasi heinäkuun puolivälissä ravintolan ja myymälän aiemmin kesällä avatun tofutehtaan yhteyteen.

Ihmisiä piknikillä puistossa

Kasvukritiikkipiknik veti paikalle myös ikäihmisiä

Talouskasvun välttämättömyydestä on virinnyt uudelleen keskustelua. Sunnuntaina kymmenissä Euroopan kaupungeissa on järjestetty piknikejä, joissa ihmisiä on kannustettu pohtimaan, onko jatkuvalle talouskasvulle vaihtoehtoa.

Tofutehdas luo uskoa Padasjoella

Riihimäkeläinen Ohuafood Oy laajentaa toimintaansa Padasjoelle. Tulevan kevään aikana aloittava uusi tofutehdas tarjonnee kymmenkunta työpaikkaa muutaman vuoden kuluttua ja onkin siksi odotettu työllistäjä Padasjoella. Uutinen tofutehtaasta on otettu ilolla vastaan myös työttömien työpajassa.

Etelä-Karjalan Radion suuren makkaratestin tulos

Testivoittajassa arvostettiin lihaisuutta ja maukasta makua. Jauhomakkara sen sijaan kalpeni lihaisten makkaroiden rinnalla.

Kasviskinkkua ja muita jouluruokia

Tofu Ham Lights Up Vegan Christmas Fare

Vegetable-based hams are increasingly taking centre stage on many holiday dinner tables. In recent years, specialty hams have come onto the market to cater to the taste buds and principles of vegetarians who’d like to indulge in the seasonal dish.

Kasviskinkkua ja muita jouluruokia

Tofukinkku maistuu vegaanillekin

Joulupöydän keskipisteenä saattaa kinkun sijasta olla myös kasviskinkku. Markkinoille on tullut viime vuosina erityisiä kasvissyöjille tarkoitettuja kinkunkorvikkeita.