Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

From the Air voitti Rocket Leaguen suomenmestaruuden – katso tallenne finaalipäivästä!

Rakettiautojalkapallon eSM-titteli jaettiin tänä syksynä toista kertaa.

NHL-videopelin maailmanmestari Erik "Eki" Tammenpää liittyy ENCEn riveihin

Tammenpää virtuaalikiekkoili aiemmin Sampdorian tsekkitähti Jakub Jankton omistaman Team Sampin riveissä.

Vain elektronisen urheilun urheilupelit sallitaan Vuoden urheilija -äänestykseen - päätös herätti närää lajiliitossa

Suosittujen Counter-Strike- tai Dota 2 -pelien pelaajista ei voi tulla Vuoden urheilijaa.

Liigapörssi jatkuu ainakin kevääseen – Hallinto-oikeus eri linjoilla Poliisihallituksen kanssa

Poliisihallitus linjasi marraskuun lopulla, että suosittu fantasiaurheilupeli rikkoo arpajaislakia.

Ässät tavoittelee seuraavaksi omaa NHL-joukkuetta: "Haluamme laajentua e-urheilussa"

Kahdessa Ässien e-joukkueessa on tällä hetkellä vain yksi porilainen per joukkue. Muut joukkueiden jäsenet asuvat eri puolilla Suomea.

Koulu ja armeija saivat jäädä, kun "Metsanauris" valitsi uran peliammattilaisena – nyt hän antaa vinkkejä niille, jotka haluavat e-urheilun huipulle

Rocket League -tietokonepeliä pelaavan Otto Kaipiaisen joukkue tuli viime vuonna toiseksi lajin MM-kilpailuissa. Kaksi ja puoli vuotta sitten ilmestynyt peli saattaa olla nuoren miehen työkenttä vielä seuraavat kymmenen vuotta.

FIFA- tai NHL-mestariksi maksamalla? Rahastussyytökset ravistelevat urheilupeleistään tunnettua jättiyhtiötä

Joulun lahjapaketista paljastuva FIFA- tai NHL-peli tietää monelle kilpailuhenkiselle rahanmenoa.

Veikkaus teki urheilupelien viikkoennätyksen – 12 miljoonaa rikki

Viime viikon kattava urheilutarjonta siivitti Veikkauksen urheilupelaamisen ennätyslukemiin. Ensi kesän jalkapallon EM-kisojen odotetaan tuottavan Veikkaukselle samoja lukemia.

Suomalaislupaus ei kelvannut NHL-varaustilaisuudessa - "Se söi miestä"

JYPin Veini Vehviläinen takoi "pleikkarilla" uutta NHL-peliä, kun Yle Puhe tavoitti lupaavan maalivahdin puhelimitse.

Pirlo: "Olen pelannut neljä kertaa enemmän konsolipeliotteluita kuin oikeita"

Italialaispelaaja on suuri Fifa-pelin fani. Hänen mielestään pelikonsoli on yksi historian hienoimmista keksinnöistä.

Sopupeliepäily: Veikkaus pudotti vain toisen joukkueen listoiltaan

Levottomuus vedonlyöntimarkkinoilla, joukkueen puutteellinen kokoonpano tai loppukauden merkityksettömät ottelut voivat olla syinä siihen, että Veikkaus pudottaa jalkapalloseuran kohdelistalta. Puoliammattilaispelaajien otteluita ei kuitenkaan pidetä riskinä veikkauskohteita valittaessa.

Naisfutaajat tekivät historiaa – kolme Fifa-pelin kanteen

USA:n, Kanadan ja Australian versioissa nähdään edustettuna kauniimpi sukupuoli.

Veikkaus uskoo vedonlyöntivilppiin – "Ennakkotiedot tapauksesta normaalia radikaalimmat"

Veikkauksen mukaan vedonlyöntikertoimien heilahtelu Kakkosen jalkapallo-ottelussa oli niin huomattavaa, että vilppiepäilyt ovat perusteltuja.

Hämmentävä jalkapallokokeilu Norjasta - videolasit päähän ja kentälle

Teknologiasta ei aina ole hyötyä. Sen kokivat norjalaiset jalkapalloilijat Golden Goal -ohjelman kokeilussa.

Urheilupelit olivat jälleen Suomen myydyimpiä videopelejä

Viime vuonna suomalaiset ostivat pelikaupoista eniten uusinta NHL-peliä. Myydyimpien pelien toiselle sijalle kipusi jalkapallopeli FIFA. Pelikansan mieleen olivat myös toimintapelit.

Kakkosen joukkueelle maailmanluokan sponsori - pääseekö Santa Claus huippusuosittuun konsolipeliin?

RoPSin farmiseura on tehnyt sopimuksen nimekkään EA Sportsin kanssa.

Ensimmäisen maalin tekijällä ei tilastollista merkitystä ottelun lopputulokseen

Tulosveikkauksessa yhdistyy arpapeli ja tilastotiede koukuttavalla tavalla. Oikean lopputoksen veikkaamiseen on monella penkkiurheilijalla omat niksinsä. Kertoimien laskenta perustuu tilastolliseen tutkimukseen, kun taas kotisohvalla tilastotutkimus yhdistyy omiin "taikakeinoihin".

"Änäri-peleissä" on urheilun romantiikkaa

Peliharrastajan näkökulmasta NHL-konsolipelit ovat kehittyneet hiljalleen. Keinoälyä vastaan pelaaminen käy kuitenkin edelleen tylsäksi, ja vastustajaksi tarvitaan toinen harrastaja. Vuosi 2008 oli mullistava NHL-pelien historiassa.

NFL:n tähdistöottelu uusiksi - lajin legendat valitsevat joukkueet

NFL:ssä pyritään elvyttämään Pro Bowl -tapahtuman suosiota merkittävillä uudistuksilla.

Veikkauksen nettipelit suosiossa

Veikkauksen johto on tyytyväinen yhtiön tulokseen, vaikka liikevaihto olikin laskussa. Kasvua tuli erityisesti nettipelien puolelta.

Penkkiurheilija muuttui sohvaperunasta sisällöntuottajaksi

Penkkiurheilija on muuttunut passiivisesta television tuijottajasta aktiiviseksi mediaurheilun käyttäjäksi ja tuottajaksi. Näin toteaa penkkiurheilun uusista muodoista Porissa väittelevä filosofian maisteri Riikka Turtiainen.

Kirjasto taipuu pelipaikaksi

Kaukana ovat ajat, jolloin kirjastossa piti olla hiirenhiljaa ja lainattavana oli vain kirjoja. Muun muassa Palokan uusi kirjasto Jyväskylässä houkuttelee pian uumeniinsa konsolipelaamaan. Pelihuone on ollut asiakkaiden toive.

Veikkauksella ongelmia urheilupelien tulosten julkaisussa

Veikkaus tiedotti maanantai-iltana, ettei se pystynyt julkaisemaan osaa veikkauspelien tuloksista. Kenon tulokset Veikkaus sai julkaistua.

3+2 oli eri asia 1940-luvulla

Urheilun Taustapeilissä keskusteltiin urheilutilastoista. Miksi urheilun ympärillä on paljon erilaista tilastotietoa tarjolla? Kuinka laajasti tilastojen antia hyödynnetään urheiluvedonlyönnin saralla?

Angry Birds ja pasianssi suomalaisten suosikkeja

Sähköisten pelien pelaaminen lisääntyy edelleen. Tätä nykyä hieman yli puolet suomalaista pelaa jotakin digitaalista peliä ainakin kerran kuukaudessa, kertoo Pelaajabarometri 2011 -kyselytutkimus.

Pääjärvi ja Rundblad uhoavat: Ruotsi vie 4-2

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen Magnus Pääjärvi ja David Rundblad valmistautuivat sunnuntain unelmafinaaliin pelaamaalla jääkiekkopeliä pelikonsolilla. Mikael Granlundin ilmaveiviin kaksikko ei pystynyt edes pelikoneella, mutta uhosivat voittavansa Suomen MM-kaukalossa sunnuntaina.

RoPS pääsi Veikkauksen pannasta

Valtion rahapeliyhtiö Veikkaus on avannut Rovaniemen Palloseuran pelit jälleen vedonlyönnin kohteeksi. Ensimmäinen vedonlyöntikohteena ollut peli oli viime perjantainen RoPSin liigakauden ensimmäinen peli Pietarsaaren Jaroa vastaan.

Gran Turismo -peli ennätysmyyntiin Suomessa

Hittipelit ovat myyneet ennätyksellisesti tänä syksynä Suomessa. Esimerkiksi keskiviikkona myyntiin tullut Gran Turismo 5 -peli saavutti yhden päivän ennätysmyynnin.

Vakiovoitto Kemiin

Lauantain Vakioveikkauksessa erityistä tietämystä löytyi Perämeren rannikolta Kemistä ja Oulusta.

Futispeli myy ennätystahtiin

FIFA 11 -jalkapallopelistä on tullut kaikkien aikojen nopeiten myyty urheilupeli. Pelivalmistaja Electronic Artsin mukaan se on rikkonut aiemman myyntiennätyksen, joka oli pelin edellisellä versiolla.

Yhdysvaltain sydänyhdistys suosittelee Wii-konsolilla pelaamista

Yhdysvaltain sydänyhdistys AHA alkaa markkinoida Wii-pelikonsolia yhdessä Nintendon kanssa. Terveysjärjestön mukaan sen kampanjointi perinteisten kuntoilumuotojen puolesta on toiminut heikosti.

Modern Warfare 2 palkittiin vuoden parhaana pelinä

Viime vuoden parhaita PC- ja konsolipelejä on palkittu Finnish Game Awards -palkintogaalassa. Yleisö äänesti vuoden peliksi Call of Duty: Modern Warfare 2 -pelin.

Parhaat pelit palkitaan peligaalassa

Viime vuoden parhaat PC- ja konsolipelit palkitaan torstaina järjestettävässä Finnish Game Awards -peligaalassa. Pelialan ammattilaisista koostuva raati palkitsee pelejä muun muassa liikunta-, lasten, musiikki- ja urheilupelien kategorioissa.

Finnish Game Awards palkitsee parhaat pelit Aapeleilla

Suomen parhaat pelit palkitsevan peligaalan nimeksi on valittu Finnish Game Awards. Ensi kuussa järjestettävässä juhlassa jaettavat pelipalkinnot ovat puolestaan nimetty Aapeleiksi.

Figma palkitsee vuoden parhaat pelit

Suomen parhaat pelit palkitaan huhtikuussa järjestettävässä pelialan gaalassa. YLE välittää gaalan tunnelmat suorana YleX Areenassa ja myöhemmin YLE TV2:ssa.

Urheilupelit hallitsevat myyntilistoja

Urheilupelit hallitsevat edelleen Suomen myyntitilastoja. EA Sportsin NHL 10 komeilee edelleen Suomen myydyimpien pelien ykkösenä.

NHL 10 edelleen Suomen myydyin peli

Jääkiekkopeli NHL 10 hallitsee edelleen Suomen virallista pelilistaa. Muuten Suomen myydyimpien pelien listan kärki on täynnä uusia tulokkaita.

Virtuaalisilla pelikentillä naiset ovat yhä paitsiossa

Tietokoneilla ja konsoleilla pelattavista joukkueurheilupeleistä puuttuvat naishahmot. Todellisessa elämässä esimerkiksi naisjalkapallon suosio on kasvanut maailmalla rajusti. Siitä huolimatta virtuaalisille pelikentille naisia ei vielä ole päästetty.

Veikkaus: RoPS-VPS-pelissä ei epänormaalia pelikäyttäytymistä

Sunnuntaisen Veikkausliigakierroksen ottelu Rovaniemen Palloseura - Vaasan Palloseura vedetettiin hetkeksi aikaa pois pitkävetolistoilta ennen ottelun alkua, koska vaasalaisten vierasvoittoa oli pelattu Euroopassa huomattavan suurilla summilla. Kohde avattiin ennen ottelua alkua uudelleen, mutta täysin päinvastaisilla kertoimilla.

NHL 09 pelilistan kärkeen

Suomen virallisen pelilistan kärkeen on noussut jääkiekkopeli NHL 09. Lähes kaksi kuukautta Suomen pelimarkkinoita hallinnut Singstar Suomirock putosi nyt listalla toiseksi.

Suomalaiset pelaavat yhä enemmän Veikkauksen pelejä

Rahapeliyhtiö Veikkaus on kasvattanut liikevaihtoaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla kaikissa peliryhmissä urheilupelejä lukuun ottamatta. Peleistä suhteellisesti eniten kasvoi Viking Lotto, sen liikevaihto kasvoi 5,4 miljoonaa euroa. Myös Keno, Lotto ja Vakio kasvattivat liikevaihtoaan.

Vaalituloksesta lyödään innokkaasti vetoa Internetissä

Poliittinen vedonlyönti on lisääntynyt Suomessa huomattavasti. Vedonvälittäjät arvioivat, että eduskuntavaaleihin liittyviä kohteita pelataan internetissä ainakin kymmenen kertaa enemmän kuin viimevuotisissa presidentinvaaleissa.

Gears of War ja Wii Sports parhaat videopelit

Viime vuoden parhaiksi videopeleiksi on valittu taistelupeli Gears of War ja urheilupelien genreä uudistanut Wii Sports.