Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turun musiikkijuhlat jää järjestämättä

Järjestäjien mukaan on epävarmaa, voivatko ulkomailta saapuvat taiteilijat matkustaa Suomeen koronavirustilanteen takia.

Kulttuuriväki ei aio kaatua koronaan – tanssija Elina Raiskinmäki: "Tässä treenataan tulevaisuutta varten muutenkin"

Usko uuteen nousuun elää turkulaistaiteilijoiden keskuudessa. Kaupungin tukilinjaus on kuitenkin vielä kysymysmerkki.

Venäläiskapellimestari Valeri Gergijev kerää kritiikkiä oikkuilustaan – "Se on joko suurenmoista, nerokkaasti outoa tai pikantisti päin helvettiä"

Legendaarinen kapellimestari tunnetaan muun muassa myöhästelystä. Torstaina Gergijev esiintyy Turun musiikkijuhlilla.

Friday’s papers: Median incomes, urban health and the Laestadian gathering

Women in Finland earn 78 cents on the euro, Åland residents are the country's healthiest and a fundamentalist religious group draws thousands during Pride Week.

Turun musiikkijuhlat alkavat jo 59. kerran

Festivaalin ohjelma kattaa yli 30 konserttia ja tapahtumaa.

Klaus Mäkelä, 22, on Turun musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja – seuraava sukupolvi jatkaa taidemusiikkikentän valloitusta

Vuonna 1996 syntynyt kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä on parin vuoden aikana noussut suomalaisen taidemusiikkikentän huipulle.

Viisi kysymystä Savonlinnan Oopperajuhlien tulevalle pomolle – "Visiona virtuaalitodellisuudet ja hologrammit oopperanäyttämöllä"

31-vuotias kapellimestari, pianisti ja säveltäjä Ville Matvejeff ottaa kahden vuoden kuluttua Jorma Silvastin paikan paikan Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana.

Savonlinnan Oopperajuhlat saa uuden pomon – Ville Matvejeff festivaalin taiteelliseksi johtajaksi

Matvejeff työskentelee parhaillaan Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina ja Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Jorma Silvastin kausi Oopperajuhlilla päättyy kesällä 2019.

Konserttitalon remontista kova kiista Turussa – muusikot pelkäävät kuulovammoja ja haluavat kokonaan uuden talon

Turku julkisti alkuviikolla suunnitelmat, jotka perustuvat pelkästään vanhan konserttitalon korjaamiseen. Taloa käyttävät muusikot ihmettelevät, ettei uusi musiikkitalo ole edes yhtenä vaihtoehtona mukana.

Viron presidentti Turun puukotuksista: "En osaa edes kuvitella halveksuttavampaa tekoa kuin hyökkäys rauhallista väestöä vastaan"

Viron presidentti esittää syvän osanoton uhrien läheisille ja kaikille suomalaisille.

Karita Mattila liikuttui nimityksestään kulttuuriturkulaiseksi – "Aina sydämessä kulkee tämä kaupunki"

Karita Mattila viimeisteli nimikkotammensa istutuksen Turun Samppalinnanmäellä.

Kapellimestari Ville Matvejeff lähestyy läpimurtoa maailman huipulle – kalenterissa varauksia monen vuoden päähän

Turun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimiva Ville Matvejeff keikkailee 250 päivää vuodessa Euroopan estradeilla.

Karita Mattila oli valmis uuteen Wagner-rooliin – "Omien rajojen nitisytteleminen kuuluu tähän työhön"

Turun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff kannusti laulamaan Kundryn roolin.

Vuoden Kulttuuriturkulainen valittu – Karita Mattila saa oman puun Samppalinnanpuistoon

Oopperatähden nimikkotammen istutustilaisuuteen toivotaan paljon yleisöä paikalle.

Paljonko tähteys on auttanut uraasi, baritoni Waltteri Torikka?

Waltteri Torikalle vuosi 2017 on työntäyteinen oopperavuosi.

Karita Mattila Wagnerin Parsifal-oopperaan Turkuun elokuussa

Matti Salminen, Waltteri Torikka ja Klaus Florien Vogt myös mukana Turun musiikkijuhlien kahdessa esityksessä.

Da Kaapo: Topi Lehtipuu

Kaapo Kamu kuvasi Juhlaviikkojen johtajan.

Video: Ultra Bra -laulajan uusi sävellys antaa sellolle sähköä – inspiraationa Frank Zappa

Olli Virtaperko oli yksi Ultra Bra -yhtyeen laulusolisteista, mutta nykyään hän ravistelee sävellyksillään konservatiivista klassisen musiikin maailmaa. Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertissa kuullaan Virtaperkon konsertto vahvistetulle sellolle ja orkesterille. Solistina on sellometalliyhtye Apocalypticasta tuttu Perttu Kivilaakso.

Waltteri Torikka hurmaa Taikahuilussa – läsnä varpaista hiusharjaan

Oopperalaulaja Waltteri Torikka rakastaa fyysisiä rooleja. Papagenona pelkästään Taikahuilun jälkimmäisellä puoliskolla palaa 700 kaloria. Yleisö haluaa kunnon laulua, mutta lavaliikunnan täytyy olla helponnäköistä.

Latvialainen oopperatähti Turun musiikkijuhlien vieraaksi

Savonlinnan oopperajuhlien yleisölle tuttu mezzosopraano Elīna Garanča esittää Turussa muun muassa liedejä.

Laulaja Topi Lehtipuu Helsingin juhlaviikkojen vetäjäksi

Taiteilija Topi Lehtipuu (s. 1971) on nimitetty Helsingin juhlaviikkojen uudeksi toiminnanjohtajaksi. Hän on tullut tunnetuksi sekä kansainvälisesti kysyttynä tenorina että Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Shakespearen tragediasta tuli Putin-kriittinen Julia & Julia

Balettiteos Julia & Julia esitetään ensimmäisen kerran Turun musiikkijuhlilla. Koreografi Tiina Lindfors kertoo saaneensa teokseen inspiraatiota ihmisten kauneimmista tunteista, joita on historian saatossa häväisty.

Huipputenori Jonas Kaufmann Turun musiikkijuhlille

Kaufmann konsertoi Suomessa ensimmäistä kertaa. Konsertti järjestetään ensi heinäkuussa Turun Konserttitalossa. Orkesterina konsertissa toimii Jyväskylän Sinfonia.

Jorma Hynnisen Akseli on umpilatujen mies

Baritoni Jorma Hynninen tekee uransa viimeisen oopperaroolin Ateneumin oopperassa Akseli. Teos on yhden miehen monologiooppera. Jorma Hynninen kertoo Yle Uutisten haastattelussa roolista ja laulaa näytteen oopperasta.

New opera format takes to stage in Turku

So-called “news operas”, based on current events and written on a tight schedule, will premiere at the Turku Music Festival on Friday, August 17.

Uusi oopperaformaatti kritisoi maailman tilaa

Uutisoopperat perustuvat alkukesän merkittävimpiin uutisiin. Nopealla aikataululla tuotetut oopperat ottavat vaikutteita oopperan lisäksi myös muista musiikkiteatterin muodoista.

Turun musiikkijuhlien lipunmyynti vilkasta

Elokuun 9. päivä alkavien Turun musiikkijuhlien suurin mielenkiinto kohdistuu tenori Rolando Villazónin tähdittämään konserttiin. Sen lisänäytökseen on vielä lippuja saatavilla.

Tähtitenori Rolando Villazón konsertoi Turussa

Maailmankuulu meksikolaissyntyinen tenori Rolando Villazón on yksi ensi kesän Turun musiikkijuhlien pääesiintyjistä.

Oopperaelämys Eerik XIV internetissä

Turun Logomossa toteutettu Eerik XIV-ooppera tuodaan koko kansan ja maailman ulottuville, kun se striimataan lauantaina suorana internettiin.

Musiikki tuli uimareiden luo

Aamunkoiton tunnelmat ovat inspiroineet monia taiteilijoita. Turun Musiikkijuhlat järjesti keskiviikkona auringonnousun aikaan konsertin Samppalinnan maauimalassa. Konsertti houkutteli paikalle noin sata uimaria. Ilmeet olivat iloiset ja varsinkin vesijuoksijat pystyivät taputtamaan käsiään kuntoilun lomassa.

Kanadalaissopraano korvaa Isokosken

Sopraano Soile Isokoski on sairastunut flunssaan, eikä voi esiintyä Turun musiikkijuhlien päätöskonsertissa. Torstaina 18. elokuuta järjestettävässä Bachia kynttilänvalossa -konsertissa esiintyy kanadalainen tähtisopraano Karina Gauvin.

Turun Musiikkijuhlat musisoi maan alla

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty musiikkifestivaali Turun Musiikkijuhlat avautuu perjantaina. Tänä kesänä tarjonta on kaikkien aikojen runsain. Kahden viikon aikana on yli 50 konserttia.

Turun musiikkijuhlien lipunmyynti hyvässä vauhdissa

Runsaan viikon kuluttua alkavien Turun Musiikkijuhlien lipunmyynti on ollut vilkasta. Erityisen kysyttyjä ovat olleet Mariinski-teatterin ja näyttelijä John Malkovichin esitykset.

SIB-konserttisarja tuo nimekkäitä esiintyjiä Verkatehtaalle

Sellotaiteilija Martti Rousi on lokakuussa alkavan Musiikkia Sibeliuksen syntymäkaupungissa konserttisarjan uusi taiteellinen johtaja. Rousin kokoama ohjelmisto tuo Hämeenlinnan Verkatehtaalle huipputaiteilijoita läheltä ja kaukaa.

NY Times ihastui Turkuun

Yhdysvaltain kolmanneksi suurin sanomalehti the New York Times on julkaissut ylistävän artikkelin Turusta. Lehden toimittaja Joshua Hammer nimittää Turkua "yhdeksi houkuttelevimmista kaupungeista Suomessa".

Roger Norrington johtaa RSO:ta

Maailmankuulu brittiläinen kapellimestari Roger Norrington johtaa 22. syyskuuta Radion sinfoniaorkesteria. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Norrington johtaa suomalaista orkesteria.

Kitaransoittoa hiotaan mestarikurssilla

Nuoret kitaristit viilaavat taitojaan kansainvälistä mainetta niittäneen kitaristi Ismo Eskelisen opissa tällä viikolla. Viisipäiväinen mestarikitarakurssi on osa Turun musiikkijuhlien ohjelmistoa.

Tila vangitsee tai vapauttaa musiikin

Turun musiikkijuhlia on kiitetty monipuolisuudesta. Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Topi Lehtipuun mukaan kaupungissa on paljon hienoja konserttipaikkoja, joissa musiikki soi upeasti. Lehtipuu unelmoi myös uudesta konserttitalosta.

Lounasmusiikkia taidemuseossa

Turun Musiikkijuhlilla voi musiikkiin yhdistää myös kuvataiteen. Tiistaista perjantaihin Turun taidemuseossa järjestetään matineakonsertteja. Noin puoli tuntia kestävät konsertit alkavat klo 12.30 ja niissä esiintyvät musiikkijuhlien mestarikurssilaiset.

Turun Musiikkijuhlat alkavat Taiteiden yössä

Turun Musiikkijuhlien avaus osuu tänä vuonna Taiteiden yöhön. Illan avajaiskonsertin teemana on naisen vapaus.

Vapaus vangitsee Turun Musiikkijuhlilla

Turun Musiikkijuhlien uudenlaisten konserttien ansiosta lipunmyynti on ollut ennätyksellisen vilkasta. Yksi uusista konserttipaikoista on Kakolan vanha vankila. Lippuja on myyty ennakkoon jo 5000. Torstaina alkavilla musiikkijuhlilla on konsertteja yli neljäkymmentä, joista noin puolet on ilmaiskonsertteja.

Turun musiikkijuhlat sai velkansa maksetuksi

Turun musiikkijuhlien järjestäjät odottavat torstaina alkavaa tapahtumaa toiveikkaina. Festivaali maksoi vuosien mittaan kertyneet velkansa kesäkuussa pois, eikä taantuma ole toistaiseksi vaikuttanut varainhankintaan.

John Malkovich esiintyi Turussa

Turun musiikkijuhlat on saanut ohjelmistoonsa kansainvälisen huippuvieraan. Amerikkalaisnäyttelijä John Malkovich on mukana kulttimaineeseen nouseessa musiikkinäytelmässä The Infernal Comedy, joka nähtiin Turussa sunnuntaina. Malkovich vieraili Suomessa ensi kertaa.

John Malkovich Turun konserttitalolla

Turun musiikkijuhlat ottavat varaslähdön sunnuntaina, kun konserttitalolla nähdään John Malkovichin tähdittämä musiikkinäytelmä The Infernal Comedy. Kansainvälistä mainetta niittänyt näytelmä nousee pohjoismaiselle lavalle ainoastaan Turussa.

John Malkovich esiintyy kahdesti Turun musiikkijuhlilla

Yhdysvaltalaisnäyttelijä John Malkovichin tähdittämästä näytelmästä järjestetään ylimääräinen esitys Turun musiikkijuhlilla. Musiikkinäytelmä Infernal Comedy esitetään kahdesti samana päivänä lippujen kovan kysynnän takia.

Turun Sibelius-museolle Ruisrock-materiaalia

Turun Sibelius-museo on saanut merkittävän Ruisrock-festivaalia koskevan lahjoituksen. Museo sai Turun musiikkijuhlilta rocktapahtumaa koskevan arkisto- ja kuvamateriaalinsa.

Sibelius-museo sai rokkaavan lahjoituksen

Turun Sibelius-museo on saanut merkittävän Ruisrock-festivaalia koskevan lahjoituksen. Turun musiikkijuhlat on lahjoittanut museolle rocktapahtumaa koskevan arkisto- ja kuvamateriaalinsa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle