Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valvontaisku paljasti puutteita Oulun seudun taksiliikenteessä – joka neljännestä löytyi huomautettavaa

Puutteita havaittiin erityisesti siinä, että hinnat ja luvanhaltijan yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä. Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu.

Laskiko kilpailu taksien hintoja? Yangolla pyyhkii hyvin, ja sen hinnoittelumalli saattaa näyttää suuntaa koko taksibisnekselle

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantosen mukaan asiakkaat toivovat hinnoittelua, joka seuraa kysyntää ja tarjontaa nykyistä enemmän. Niin on tehnyt Yango, joka laajeni viime vuonna Helsingistä Turkuun ja Tampereelle.

Maksukortit paljastavat: Koronapassi avasi Suomen – ravintoloiden myynti pikkutunneilla käy kuumana ja taas on tarvetta takseillekin

Yle sai ensitilastot siitä, miten maksukorttien käyttö ampaisi nousuun ensimmäisenä koronpassiviikonloppuna. Yökerhoissa noustiin jo yli koronaa edeltävän tason, kun asiakkaiden kertaostot kasvavat.

Taksialalla kävi kato, kun vaatimuksia kiristettiin ja korona iski – nyt kuskeista on jo pula: "Jokaista uutta lupaa kohden on kaksi peruttua"

Pirssibisnes elpyy koronakolhuista, mutta alalta on poistunut kuljettajia ja yrittäjiä. Taksilupia on myös menetetty, kun vaatimuksia on kiristetty tänä vuonna lakimuutoksilla. Edessä häämöttää jo seuraava rahareikä: vähäpäästöisyyteen investointi.

Yhden perheen muutto saarelle tuplasi koululaisten määrän – taksiyrittäjälle se tietää turvatumpaa elämää

Naantaliin kuuluva Velkuanmaan saari on mantereelta katsoen kahden lossin takana. Koululaisia kuljetetaan välissä olevalle Palvan saarelle. Koulukyydit ovat elinehto seudun ainoalle taksiyrittäjälle.

Kelakyytien kuljettajista käydään kovaa kilpailua Satakunnassa

Kelan taksikyydit siirtyvät ensi vuoden alusta alkaen uusien yhtiöiden hoidettavaksi. Ne yrittävät nyt löytää listoilleen satakuntalaisia autoilijoita.

Koronarokotteen ottajille lahjakortteja taksiin ja lounaslippuja

Päijät-Soten lanseeraaman rokotushaasteen tarkoitus on saada lokakuun aikana 15 000 koronarokotetta annettua. Tavoitetta vauhditetaan nyt myös kannustimilla.

7-vuotiasta Vili-poikaa ei tarvitse enää sitoa – lääkärin vaatimus toi down-lapselle oman kuljettajan ja lyhensi matka-aikaa kouluun yli tunnilla

7-vuotiaan Vilin koulumatka kesti aiemmin 1,5 tuntia, jonka hän joutui istumaan magneettiliiviin sidottuna. Nyt kyytiongelma on ratkennut onnellisesti.

Mies uhkasi taksinkuljettajaa aseella ja pakotti nostamaan rahaa automaatista Jyväskylässä

Poliisi sai epäillyn kiinni nopeasti. Tämä myönsi tekonsa alustavassa puhuttelussa.

Taksiyrittäjälle ehdollista vankeutta törkeistä maksuvälinepetoksista – Savonlinnan kaupunkia laskutettiin virheellisesti kymmenien tuhansien eurojen edestä

Rikoshyöty oli kymmeniä tuhansia euroja ja rikokset tehtiin vuosien 2013-2016 aikana Savonlinnassa. Tekoaikavälillä oli käräjäoikeuden tuomion mukaan tehty perusteetta useita satoja virheellisiä laskutustapahtumia.

Kela-taksien välitys kahdelle yritykselle Päijät-Hämeessä

Aiemmin palvelua on tarjonnut yksi yritys. Tavoitteena on, että firmat kilpailisivat Kelan korvaamista kyydeistä keskenään niin, että palvelun laatu kasvaa.

Kelan korvaamien taksimatkojen palveluntuottajat vaihtuvat Itä-Suomessa – haussa yli 300 taksiyrittäjää

Kelan korvaamia taksimatkoja ensi vuoden alusta lähtien hoitava Joensuun Taksi Oy rakentaa palvelua kuntoon vauhdilla. Yhtiö on valittu Kela kyytien palveluntuottajaksi Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Savoon.

Kela-kyytien kilpailutus ratkesi: Keski-Pohjanmaalla on jatkossa kaksi Kela-kyydin tarjoajaa

Kela-kyytien valtakunnallinen kilpailutus on päättynyt. Uudet toimijat aloittavat tammikuussa 2022. Keski-Pohjanmaalla Kela-kyydit hoituvat jatkossa Pohjois-Suomen Taksin ja Tampereen Aluetaksin voimin.

Kela-kyydeille kaksi uutta palveluntarjoajaa Pohjois-Karjalassa

Ensi vuoden alusta lähtien taksimatkoja välittävät Joensuun Taksi ja helsinkiläinen Menevä. Asiakas voi valita, kummalta palveluntuottajalta taksi tilataan. Valitut palveluntuottajat tekevät Kela-kyydeistä sopimukset paikallisten taksiyrittäjien kanssa. 

Kela-kyytien kilpailutus ratkesi – Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla kyydit hoitaa kaksi paikallista yrittäjää

Kela-kyytien valtakunnallinen kilpailutus on päättynyt. Uudet toimijat aloittavat tammikuussa 2022. Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla Kela-kyydit hoituvat jatkossa paikallisten Vaasan Ulataksin sekä seinäjokelaisen Keskustaksin voimin.

Lounais-Suomen Taxidata hävisi Kela-kyydit ja ennakoi osan kuljettajista siirtyvän kilpailijoille – Menevä ja Taksi Helsinki aloittavat kuljettajahaun lokakuussa

Menevä Oy ja Taksi Helsinki voittivat Kelan kilpailutuksen Kela-kyydeistä ja aikovat laajentaa nyt toimintaansa koko Varsinais-Suomeen.

Taksien Kela-kuljetuksia välittävä yritys vaihtuu Pohjois-Savossa

Kela on kilpailuttanut kelataksien välityksen. Kilpailutuksen tuloksena on valittu kaksi yhtiötä, jotka alkavat välittää Kelan korvaamia taksikyytejä vuoden 2022 alusta.

Kela-taksipalvelut tuottavat Etelä-Karjalassa jatkossa Taksi Saimaa ja Taksi Päijänne – Kela ostaa yrityksiltä kokonaispalvelun

Ensi vuoden alusta alkaen Taksi Saimaa ja Taksi Päijänne vastaavat Etelä-karjalassa siitä, että kaikki Kela-kyydit hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla.

Kelakyytien järjestäjä vaihtuu Satakunnassa vuoden alussa – jatkossa voi valita kahden taksiyhtiön välillä

Taksi Helsinki Oy ja Keskustaksi Oy voittivat Kelan kilpailutuksen. Kyytejä viime vuodet Satakunnassa hoitanut Lounais-Suomen Taxidata Oy ei saanut jatkosopimusta.

Kelakyytien järjestäjä vaihtuu Varsinais-Suomessa – jatkossa voi valita kahden palveluntuottajan välillä

Taksi Helsinki Oy ja Menevä Oy voittivat Kelan kilpailutuksen. Kyytejä aiemmin hoitanut Lounais-Suomen Taxidata ei saanut jatkosopimusta.

Sammonkaaren rakennustyöt alkavat Kajaanissa – vanhalla linja-autoasemalla ollut parkkialue ei ole enää käytössä

Työmaa-alue on aidattu, sillä alue on varattu suurelta osin vain työmaan käyttöön. Alueen ulkopuolelle jää vielä muutama kymmenen pysäköintipaikkaa taksikopin puoleiselle reunalle.

Koulukuljetuksista palautevyöry Sastamalassa – lapset kysyvät kuljettajilta: "Olenko tänään sinun kyydissäsi?"

Kuljettajat, reitit ja aikataulut ovat vaihtuneet koulukuljetuksissa tänä syksynä päivittäin. Sivistyslautakunta vaatii nyt kuljetuksista vastaavaa Tuomi Logistiikkaa pistämään asiat kuntoon.

43-vuotias taksikuski tuomittiin useista asiakkaiden raiskauksista

Taksikuskina pääkaupunkiseudulla toiminut mies tuomittiin kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen useista asiakkaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Taksialalla pulaa kuljettajista myös Kuopiossa, etenkin ilta- ja viikonlopputyöläisille olisi kysyntää

Vanhoja kuskeja eläköityy, eikä tilalle aina saada nuorta verta. Taksialalla arvellaan, että alan julkisuuskuvaa ja arvostusta pitäisi saada nostettua, jotta nuoret intoutuisivat kuljettajiksi.

Pizzakioskin sisätilat tuhoutuivat tulipalossa Haminassa – taksinkuljettajan huomaama palo saatiin nopeasti hallintaan

Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen Haminan keskustassa sijaitsevan kebab-pizzerian palosta puoli neljältä aamuyöllä. Ilmoituksen tulipalosta teki pizzakioskin ohi kulkenut taksinkuljettaja.

Matkustaminen korona-ajassa mietityttää – yrittäjä ideoi auton, jossa kuski ja matkustaja ovat omissa kuplissaan "koronavapaasti"

Keskipohjalaisyrittäjä rakentaa ideoimansa auton ensimmäistä prototyyppiä. Pakettiauton varustelussa käytetään hyödyksi esimerkiksi pandemian aikana tutuksi tullutta nanopinnoitetta. Kunhan auto valmistuu, on idean toimivuuden testaamisen aika.

Lappeenrannassa kokeillaan syksyllä kutsutaksipalvelua paikallisliikenteen osana

Kutsutaksilla voi matkustaa kodin ja Matkakeskuksen välillä syys-lokakuussa.

Raiskauksista epäillyn taksinkuljettajan tapaus laajenee – Poliisi: esitutkinnassa ilmennyt lisää uhreja, epäillyn toiminta suunnitelmallista

Seksuaalirikoksista epäilty taksinkuljettaja otti kyytiin yksin liikkuvia naisia Helsingissä. Esitutkinnan ensimmäinen osa on nyt valmistunut ja siirtyy syyttäjälle.

Osaavatko tamperelaiset väistää autoja ja ratikkaa ylityspaikoilla? Katso, miltä keskustan liikenne näytti aamulla

Tampereen Hämeenkadun ylityspaikoilla kevyen liikenteen pitää väistää julkista liikennettä. Yle seuraa, miten hyvin kaupunkilaiset ovat oppineet noudattamaan ylityspaikkojen liikennesääntöjä.

Helsinkiläisvaltuutettu "Husu" Husseinia rasistisesti nimitellyt mies tuomittiin sakkoihin

Tilanne sattui marraskuussa 2019, kun kolme matkustajaa oli asiakkaina Husseinin kuljettamassa taksissa. Yksi kyydissä olleista miehistä puhui tuolloin rasistisesti Husseinin ihonväristä ja synnyinmaasta. Käräjäoikeus tuomitsi matkustajan kunnianloukkauksesta.

Valtuutettu huomasi Venäjän rajalla, että passi on jäänyt kotiin – kollega vaatii selvitystä, miksi 120 kilometrin taksimatka tehtiin Imatran kaupungin piikkiin

Taksilasku ja uusi junalippu liittyvät maaliskuussa 2018 Pietariin suuntautuneeseen seminaarimatkaan, jolla molemmat kaupunginvaltuutetut olivat mukana. Selvitystä vaativan valtuutetun oma viisumihankinta on jo ennestään tarkastuksen alla.

Tuleeko Riossa aina ryöstetyksi? Paikallisilla on taitava katusilmä, ja sosiaalinen tilannetaju erottaa heidät suomalaisista

Arkea maailmalta: Turvattomuus ja uhkakuvat ovat joskus suurempia mielikuvissa kuin käytännön arjessa, kirjoittaa Ylen Latinalaisen Amerikan -toimittaja Johanna Pohjola.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto lopetti Taksi Saimaan tutkinnan – tasapuolisuus taksiyrittäjien tehtävänjaossa parantunut

Tutkinnan kohteena olleet ongelmat korostuivat erityisesti Kela-kyytien välittämisessä.

Korpitaxin tutkinta lopetettiin Kilpailu- ja kuluttajavirastossa – toimintamalli muuttui tutkinnan aikana

Asian käsittelyn aikana Korpitaxi luopui ongelmallisiksi arvioiduista toimintatavoista, jotka koskivat muun muassa taksiyrittäjien mahdollisuutta saada Kela-kyytejä.

Riksayrittäjä: "Tässä työssä ei näe mielensäpahoittajia" – polkupyörätaksin kyytiin voi hypätä useassa kaupungissa

Sähkökäyttöisten polkupyörien eli riksataksien kyytiin voi hypätä kaikkiaan kahdeksassa Suomen kaupungissa. Moni tuore yrittäjä on itse toiminut aiemmin riksakuljettajana muun muassa Kuopiossa. Bike Taxi Oy aikoo laajentaa toimintaansa ensi kesäksi jälleen uusiin kaupunkeihin.

Luotiliivejä ja fyysisiä yhteenottoja: Suomen vilkkaimmalla taksitolpalla vallitsevat viidakon lait – ratkaisuksi uudet liikennejärjestelyt

Taksiuudistuksen jälkeen kuljettajien väliset kärhämät Helsingin keskustassa ovat lisääntyneet. Kaupunki esittää nyt tilannetta helpottamaan uusia liikennejärjestelyjä Elielinaukion taksitolpalle.

Kilpailu- ja kuluttajavirastolta uhkasakkoja Hyvinkään alueen taksiyrittäjille kartellitoiminnan vuoksi

Uhkasakon suuruus vaihtelee 1 700–17 200 euroon yhtiön liikevaihdon mukaan.

Autoilija Jussi Rahkonen: "Kaikki tähtää siihen, että saadaan luottamus palautettua" – uusi laki kiristi taksien sääntelyä ja koulutusvaatimuksia

Suomalainen asiakas haluaa luottaa siihen, että taksi palvelee sovitusti ja kyydin tuleminen on varmaa. Vappuna voimaan tullut uusi taksilaki tähtää siihen, että asiakkaiden luottamusta syöneitä epäkohtia saadaan korjatuksi.

Maanantai 3.5.2021 (tv)

Vapunvietto. Metsänomistus. Taksivalo Sääennuste.

Lauantai 1.5.2021 (radio)

Vappua on vietetty rauhallisesti. Poliitikot ovat pitäneet vappupuheita. Intian paha koronatilanne jatkuu. Taksivalaisin on nyt takseissa pakollinen. Sää on kylmää, mutta poutaista.

Taksien tunnistaminen helpottuu – takseissa oltava tästä päivästä lähtien taksivalaisin

Taksivalaisin auttaa taksien tunnistamista valvonnan ja takseja käyttävien asiakkaiden kannalta, kertoo liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Poliisi epäilee taksinkuljettajaa useista raiskauksista – vei yksin liikkuneita naisia asuntoon Helsingin ulkopuolelle

Poliisin mukaan taksikyltillä varustettua autoa ajaneella miehellä saattaa olla muitakin uhreja kuin jo tiedossa olevat naiset.

Oulun poliisi selvitti tietomurto- ja petosrikosvyyhdin: tekaistuja laskuja, luoton nostoja ja kymmeniä taksimatkoja uhrien pankkikorteilla

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kaksi oululaista miestä. Heidän lisäkseen epäiltyinä on kuultu myös muutamia muita henkilöitä.

Yrityksiä ajetaan nyt alas ja perustetaan uusia – "Yrityskentässä on käynnissä koronan kiihdyttämä luova tuho", sanoo ekonomisti

Koronakriisi on lyhentänyt yritysten elinkaarta. Yrityksiä on lopetettu kokonaan tai ajettu hallitusti alas ennen kuin konkurssi vie.

Pelastuslaitos palkitsi palavasta autosta ihmisen pelastaneen taksinkuljettajan

Pelastettu kuljettaja oli ilmeisesti hengittänyt savukaasuja, tuupertunut ja ajautunut lumipenkkaan.

Tampereella Hatanpään valtatien pohjoisosan bussisumppu alkaa purkautua

1. huhtikuuta pääsee taksi- ja huoltoliikenne kääntymään taas Hämeenkadulta Hatanpään valtatielle, pääsiäismaanantaina myös linja-autot.

Vanhusten ja vammaisten taksikyytien laskutusongelmat saatu pääosin ratkaistua Keski-Pohjanmaalla

Kymmenet taksiyrittäjät joutuivat odottamaan maksuja Soiten matkapalvelukeskuksen kyydeistä, kun ajojen tilityksissä oli ongelmia.

Koronavuosi kasvatti Kelan taksilaskua miljoonilla euroilla – epidemia estää yhteiskuljetukset

Kela-taksikyytien määrä väheni viime vuonna reippaasti, mutta Kela maksoi silti korvauksia yli 3 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.

Kuopiolaisyrityksen riksataksit leviävät kuuteen uuteen kaupunkiin tulevana kesänä – vappuna käyttöön otetaan 50 uutta pyörää

Kuopion ja Jyväskylän lisäksi taksit liikkuvat kesällä Lahdessa, Mikkelissä, Oulussa, Savonlinnassa, Tampereella ja Turussa.

Uber-kuskit saavat Britanniassa oikeuden minimipalkkaan, eläkkeeseen ja lomapalkkaan

Britannian yli 70 000 Uber-kuljettajaa saavat ensimmäisinä maailmassa työntekijän aseman ja oikeudet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle