Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hoitokodin työntekijä kuljettaa tarjotinta.

Oulun vaalinpiirin kansanedustajista monet kannattavat verohelpotuksia syrjäseudulle hoito- ja pelastusalan ammattilaisille

Kyselyymme vastasi 13 alueen edustajaa. Keskustan, perussuomalaisten ja vasemmistoliiton edustajat, sekä yksi kokoomuksen edustaja uskovat, että verohelpotukset parantaisivat syrjäseutujen työvoimapulaa.

Tampereen busseja liikenteessä keskustorin vieressä

Tampere nostaa Nysse-lippujen hintoja keväällä – muutos tulee voimaan heti, kun verohelpotus päättyy

Tampereella on paineita nostaa joukkoliikenteen lippujen hintoja, mutta hallituksen verohelpotuksen ansiosta hinnat pysyvät nykyisellä tasolla toukokuuhun asti.

Kwasi Kwarteng.

Britannian hallitus peruu veronalennukset rikkaille – valtiovarainministeri Kwarteng markkinat sekoittaneesta päätöksestä: ”Viesti on tullut perille”

Britannian konservatiivien veroalet varakkaille aiheuttivat rajun kritiikin opposition keskuudessa. Nyt Britannian hallitus aikoo perua arvostelua herättäneet veronalennukset.

 Konsta Lapinoja

Joukkoliikenteen verohelpotus ei tuokaan halvempia lipunhintoja koko maahan – HSL-johtaja: Raha hupenee järjestelmäkuluihin

Hallitus on päättänyt poistaa liikenteen kymmenen prosentin arvonlisäveron tammi–huhtikuun väliseksi ajaksi. Tarkoituksena on helpottaa alan toimijoiden ja matkustajien ahdinkoa hankalassa taloustilanteessa.

Petteri Orpo.

Petteri Orpo täydensi säästölistaansa: asumistuki, ansiosidonnaisen porrastus – Marin ja Saarikko höykyttivät Orpoa viikko sitten

Kokoomusjohtaja tivaa blogissaan Sanna Marinilta keinoja valtion talouden tasapainottamiseen sekä menosäästöihin ja kysyy, onko SDP:llä niitä.

Olaf Scholz.

Saksan hallitus hyväksyi kymmenien miljardien paketin kotitalouksien tukemiseksi

Paketti sisältää muun muassa miljoonille eläkeläisille maksettavan kertaluonteisen 300 euron tuen energiakulujen kattamiseen.

Videoanalyysi: Tekikö hallitus vaalibudjetin?

Videoanalyysi: "Kaikki saavat, pyytämättä ja yllättäen" – Ari Hakahuhta pohtii, onko hallituksen viimeinen budjettiesitys vaalibudjetti

Politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta pohtii videoanalyysissään, tekikö hallitus vaalibudjetin. Perusteluja löytyy sekä puolesta että vastaan, hän sanoo.

Katosta roikkuva valaisin.

Hallitus valmistelee kolmea tukipakettia: Tukea sähkölaskun maksajille, lapsiperheille ja Itä-Suomelle – seuraa näitä asioita budjettiriihessä

Tupakkaveroa kiristetään edelleen. Kansaneläke ja työmarkkinatuki nousevat viimeistään vuoden alussa. Neuvottelut valtion ensi vuoden tuloista ja menoista huipentuvat keskiviikkona aamupäivästä alkaen.

Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko sähkön alv-alennuksesta: Etu se, että se olisi nopea täsmätoimi

Saarikko ei vielä hautaa veronkevennyksiä. Hänen mukaansa näyttää kuitenkin siltä, että "ainakaan työmarkkinajärjestöjen suunnalta suurempaa painetta siihen ei ole".

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtava ekonomisti Marita Laukkanen ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun professori Maria Kopsakangas-Savolainen.

Olisiko ministeri Lintilän ehdottamasta veroalesta ratkaisuksi energiakriisiin? Tutkijat nostavat esiin neljää asiaa, miksi ehdotus on ongelmallinen

Tutkijoiden mukaan ei ole varmaa, että veronalennus siirtyisi sellaisenaan kuluttajille. Energiateollisuuden toimitusjohtajan mielestä se on tähän mennessä annetuista ehdotuksista potentiaalisin.

Ismo Kokko katsoo kameraan.

AY-pomot: Palkkamalttia ei voi ostaa veronkevennyksillä – "Kolmen prosentin korotus kuulostaa kovin alhaiselta", sanoo kuljetusliitto AKT:n johtaja

Hallituksesta on tarjoiltu tuloveron alennuksia, jos palkankorotukset jäävät inflaatiosta huolimatta maltillisiksi. Teknologiateollisuuden työnantajat torjuvat hallituksen työmarkkinapöydästä.

Julius Uusitalo kaataa hiekkaa lapiostaan hiekkalaatikossa.

Annika Saarikko lupasi kuukauden lapsilisän tuplana joulukuussa – katso, miten muuten valtiovarainministerin ehdotus vaikuttaisi kukkaroosi

Alueelliseen opintolainojen hyvitykseen varaudutaan työvoimapulan vähentämiseksi. Ouluun kaavaillaan ehdollista tiehanketta. Poliisille on luvassa lisärahoja. Ukrainasta paenneita halutaan hoitotyöhön.

Teemu Lehtinen poseeraa

Veronmaksajien keskusliiton Lehtinen: "Ihan pieni veroporkkana ei riitä maltilliseen palkkaratkaisuun"

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) pitää tuloveronkevennystä mahdollisena vain, jos työmarkkinoilla sovitaan syksyllä maltillisista palkkaratkaisuista.

Paavo Pätäri astuu autoonsa tankattuaan.

Valtion budjettivalmistelu alkaa – kansaneläke ja työmarkkinatuki nousevat, tuloveroale ja autoilun kustannusten helpotus ovat vielä auki

Itä-Suomi saa todennäköisesti tukieuroja ensi vuoden valtion budjetista Ukrainan sodan vuoksi. Poliisilla on jälleen pula rahasta. Ruoan arvonlisäveron lasku näyttää epätodennäköiseltä.

Olli-Pekka Ruuskanen, Anni Marttinen ja Sanna Kurronen.

Ekonomistit torjuvat poliitikkojen ehdottamat veronkevennykset: hinnat voisivat nousta entisestään ja huippurikkaat hyötyä

Eri puolueista on väläytelty veronkevennyksiä keinoksi kuluttajien ostovoiman tukemiseen. Ekonomistit eivät kuitenkaan laskisi tuloverotusta nykyisessä taloustilanteessa.

Kansanedustaja Matias Mäkynen A-studiossa.

SDP:n varapuheenjohtaja kannattaa veronalennuksia pieni- ja keskituloisille – kokoomuksen varapuheenjohtaja laskisi veroja kaikilta

Matias Mäkynen (sd.) ja Elina Valtonen (kok.) keskustelivat keinoista kansalaisten tukemiseksi hintojen noustessa. He ovat yksimielisiä verotuksen alentamisesta, mutta eri yksityiskohdin.

Pellervon tutkimusjohtaja palkkaveron alennuksista: "Ei auta heikommassa asemassa olevia kotitalouksia"

Veronmaksajat peräänkuuluttaa hallitukselta palkkaveron alennusta – Pellervon tutkimusjohtaja tyrmää

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja nostaisi ostovoimaa maltillisilla veronkevennyksillä ja palkankorotuksilla. Pellervon taloustutkimuksen tutkimusjohtajan mukaan kulutus- tai tuloveroihin ei nyt pitäisi tehdä tarkastuksia.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen syöttää jäkälää porolle Sieriporon porotilalla Rovaniemellä.

Ministeri Antti Kurvinen vaatii maatalouden tukitalkoisiin kaupan lisäksi myös kuntia ja sairaanhoitopiirejä: "Hankintasopimuksia pitää avata"

Maa- ja metsätalousministeri ennustaa ruoan hinnalle vielä jyrkempää nousua kuin Luonnonvarakeskus.

STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà puolilähikuvassa.

STTK myllertäisi kiistellyt menokehykset: Järjestö haluaa mukaan myös hallituskauden verotulot

Tällä hallituskaudella valtion menokehykset on rikottu moneen kertaan. Palkansaajakeskusjärjestö STTK katsoo, että nykyinen kehysmenettely on poliittisesti virittynyt ja se pitäisi laittaa kokonaan uusiksi.

Ylen kolumnisti Auli Viitala.

Auli Viitalan kolumni: Veronalennusten vaatiminen köyhien nimissä on törkeää ja törsäämistä

Köyhyyttä ei poisteta veronalennuksilla vaan rahalla. Ei kiitos arvonlisäveron alentamiselle. Raha ei nimittäin kasva puussa, kirjoittaa Viitala.

henkilökuva

Asiantuntijat varoittavat jo talouden ylikuumentumisesta – "Työn verotusta ei tarvitse keventää suhdanteen takia"

Työn verotuksen keventäminen olisi asiantuntijoiden mielestä tarpeen, mutta nyt ei ole oikea hetki. "Talous käy tosi kuumana muutenkin", sanoo Evan Sanna Kurronen.

Kokki Anu Palmio pesee kattilan Ylen Huoltamon ravintolassa.

Ylen kysely: Työn verotuksen alentamiselle laaja tuki kansanedustajilta – kokoomuslaisen arvion mukaan verotus jo "kestämätöntä kurittamista"

Ehdotus työn verotuksen keventämisestä vielä tällä hallituskaudella epäilyttää varsinkin vasemmistoliitossa. SDP:stä löytyy tukea pienituloisten verojen keventämiselle. Voit katsoa oman kansanedustajasi mielipiteen jutun lopusta.

elina valtonen.

NCP MP had €100k offshore in 2014, denies wrongdoing

MP Elina Valtonen said the funds were from her time working as an executive at the Royal Bank of Scotland.

Sanna Marin, Annika Saarikko ja Anna-Maja Henriksson saapuu hallituksen infoon Kesärannassa.

Friday's papers: Tinfoil hats, income tax cut, 'regular mum' makes strongman record attempt

MPs lamented the spread of conspiracy theories as they debated Covid passports, reports Hufvudstadsbladet.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko Keskuskauppakamarin Suuren Veropäivän avauksessa.

Analyysi: Annika Saarikko tuskin keksi ikiliikkujaa, joka rahoittaisi itsensä – tuloveroale olisi kaiketi velkarahan jakamista äänestäjille

Tuloveroalen vastineeksi veronkorotukset toisaalla tuskin tulevat kuuloonkaan. Keskusta on luvannut jo monesta verosta, ettei korotuksia tule enää tällä vaalikaudella, politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Henkilö tutkii verohallinnon nettisivuja.

Talousasiantuntijat tyrmäävät rahaministerin puheet verojen alennuksesta: ”Tätä ei toteuteta, ja Saarikko itsekin tietää sen”

Talousasiantuntijoiden mielestä nyt ei ole aika alentaa veroja. Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Mika Maliranta arvioi, että veroelvytys voisi pahentaa Suomen velkaongelmaa. Tuloveroale saa kuitenkin kannatusta Veronmaksajien keskusliitolta.

Valtiovarainministeri Anni Saarikko vieraili Kajaanissa maanantaina.

Finance minister hints government may cut income tax

The minister's comments come after the Central Chamber of Commerce proposed a two percentage point cut to the income tax rate.

Myytävänä oleva yksiö.

KHO: Even short-term rentals affect tax-free home sales

A couple who rented out their flat for two weeks before they moved in effectively made the property an income-generating investment, making its sale subject to tax.

Sauli Niinistö vieraili Pasilassa Ylen Ykkösaamussa 29. toukokuuta.

President Niinistö: 'Good' PM's meal benefits are being looked into

According to tax experts who spoke to Yle, the PM was likely not entitled to the tax-free meal benefits.

Klaara Services Oy:n palveluohjaaja Niina Kaskela

Study: Household tax break didn't improve employment or reduce tax evasion

The tax deduction tends to benefit high-income earners, a new study suggests.

Etätyön tekemistä ruokapöydän äärellä.

Tax authority: Claim tax relief for working from home

Taxpayers can claim deductions for home offices, broadband connections and furniture.

 Koronakriisi hallitsi ehdokkaiden televisioesiintymisiä Yhdysvalloissa

Koronakriisi hallitsi ehdokkaiden televisioesiintymisiä – Trumpia hiillostettiin testituloksista, Bidenia mustiin äänestäjiin liittyvistä kommenteista

Demokraattien Biden hyökkäsi presidentti Trumpin koronapandemian hoitoa vastaan ehdokkaiden televisioiduissa presidentinvaalitilaisuuksissa.

Elbilar på laddning i Solli i Oslo.

Taxation of perks to favour more environmentally-friendly transport

The government hopes that from next year more employer-subsidised cars in Finland will be fully electric.

Kuinka hyvin gallupit ennustavat vaalitulosta?

Ylen aamu tänään: Gallupien perusteella Biden johtaa Trumpia – kuinka hyvin gallupit ennustavat vaalitulosta? Katso lähetys tästä

Hallitus on tuomassa budjettiriiheen työsuhde-etuihin liittyviä muutosehdotuksia. Jarkko Martikainen on ehtinyt viisikymppiseksi.

raha

VATT: Väliaikainen arvonlisäveron alennus johtaa jopa alkuperäistä korkeampiin hintoihin

Tuoreen tutkimuksen mukaan alv:n alentaminen ei välttämättä vaikuta hintoihin, mutta sen korottaminen takaisin nostaa hintoja entisestään.

katuelämää Lissabonissa

Finnwatch: Some wealthy Finns cash in on investments tax-free

The watchdog said a legal loophole allows wealthy Finns to dodge capital income taxes by moving abroad.

Eurosedlar huller om buller på en yta.

Laskeeko Sotkamon veroprosentti entisestään? Keskustapuolue kannustaa muita uuteen veroaleen

Mahdollista seuraavaa veroprosenttia ei ole Keskustassa päätetty tai laskettu.

Koronaviruksen takia suljettu ravintola kauppakeskus Isossa Omenassa Espoossa

Mihin elvytysmiljardit käytetään? Yle kysyi kaikilta eduskuntapuolueilta, millä Suomi saataisiin nostettua koronasuosta

Elvytys investoimalla julkisiin rata- ja tiehankkeisiin saa kannatusta oikealta ja vasemmalta, hallituksesta ja oppositiosta.

Kauppakeskus Ainoa Espoon Tapiolassa.

Suomi velkaantuu kymmenillä miljardeilla, kenelle lasku lankeaa? Kolme mallia velkataakan keventämiseksi

Koronakriisin myötä julkinen velka lähtee taas kovaan nousuun, valtiovarainministeriö ennustaa.

Jeff Bezos

Analyysi: Kiitos Jeff Bezos miljardilahjoituksesta, nyt maksa verosi

Maailman rikkain mies teki jättilahjoituksen ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Samalla hänen yhtiönsä ei maksa käytännössä lainkaan veroja.

Biodieselanläggning med andra produktionsenheter i bakgrunden

Neste teki taas väkivahvan tuloksen – kasvattaa osinkoa ja tarjoaa myös lisäosingon

Nesteen syömähampaana olivat jälleen uusiutuvat tuotteet, joiden osuus tuloksesta oli 671 miljoonaa euroa.

Sadan euron seteleitä.

Kolme keskipohjalaiskuntaa kiristää verotusta ensi vuonna – Kokkola harvojen joukossa veronkevennyksellään

Tulovero nousee Halsualla, Vetelissä ja Kaustisella. Poikkeuksen tekee Kokkola, joka ainoana laskee veroa.

Kuvassa on Kokkolan kaupungintalon seinässä oleva Kokkolan vaakuna.

Kokkola kulkee vastavirtaan ja keventää kuntalaisten verotusta

Kokkolan kaupunginvaltuusto sinetöi veroprosentin laskemisen 21,50:een äänestyksen jälkeen.

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä

Yliopistokeskus takaisin ja poliisin vasteajat rajoihin – Kainuu hyötyisi merkittävästi työryhmän esityksien toteutumisesta

Työryhmä vaatii yli neljääkymmentä toimenpidettä harvaan asuttujen alueiden elinvoimaisuuden tukemiseksi.

 Keltaliiviliike osoittaa mieltään kohonneiden elinkustannuksien takia ja vastustaa presidentti Emmanuel Macronin politiikkaa.

Ranska helpottaa sekä yritysten että kotitalouksien verotaakkaa, taustalla keltaliivien mielenosoitukset

Kotitalouksien ja yritysten veroja leikataan yli kymmenellä miljardilla eurolla.

Dieselin tankkausta.

Kuinka parafiinisen dieselin 120 miljoonan euron veronalennuksen poisto vaikuttaa? Kolme kysymystä ja vastausta

Muutos tuskin nostaa kuljetusten kustannuksia samassa suhteessa, koska tuotantotapa muuttuu halvemmaksi.

Tullikoira Heila

Brexit on vasta alkua: Tullin työt jopa 40-kertaistuvat, kun Kiinan nettikaupan veroale pian poistuu

Brexit lisää Tullin töitä jo tänä syksynä, mutta vähintään yhtä paljon urakoitavaa teettää vuoden päästä voimaan tuleva muutos: EU:n ulkopuolelta tulevista pienistäkin paketeista aletaan periä arvonlisäveroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle