Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kanta-Hämeen keskussairaalan takaisinsoittopalvelu paranee tämän vuoden aikana

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on kehitetty takaisinsoittojärjestelmää kolmen vuoden ajan. Viime syksyn kokeilun jälkeen palvelu laajenee koko sairaalaan.

Riihimäen seudun terveyskeskus säilyttää osastopaikkojensa määrän ennallaan

Riihimäen sairaalassa sijaitsevian terveyskeskusosastojen paikkoja vähennettiin vuoden 2019 alussa, kun sairaalan kolmesta osastosta lakkautettiin yksi. Nyt uusia vähennyksiä ei ole luvassa.

Seinäjoen Vauhtiajot aiotaan järjestää, tapahtumaa rakennetaan luottavaisin mielin

Sekä katurata-ajot että musiikkitapahtuma on tarkoitus järjestää heinäkuun puolivälissä. Viime kesänä Kapernaumissa ajettavat kilpa-ajot jäivät välistä, mutta nyt nekin palaavat ohjelmaan peräti nelipäiväisenä.

Kemin kaupunki myy Syväkankaan terveysaseman

Rakennus myydään eniten tarjonneelle 32 000 euron hintaan.

Suomalaiset tutkijat löysivät nykyihmisen uuden salaisen aseen, jota neandertalinihmisellä ei ollut: 267 ainutlaatuista geeniä

Uusi löytö auttaa tutkijoiden mukaan ymmärtämään, miksi nykyihminen pystyi sopeutumaan ja syrjäyttämään neandertalinihmiset.

Vaasan keskussairaalalle oma kielitesti – painotus käytännön sairaanhoidossa osattavassa suomen ja ruotsinkielessä

Vaasan keskussairaala lanseerasi oman kielitestin vuonna 2020. Testi on tarkoitettu heille, joilla ei ole virallista kielitodistusta.

Kotimaisen koronarokotteen kehittäjä: "Rahoitus vaatii ison remontin"

VTT:n selvityksen mukaan lääketeollisuuden kasvun yksi pullonkaula on, että rahoittajat eivät tiedä miten lääke- ja rokotekehitys toimii.

Keski-Suomen tehohoidossa kaksi koronapotilasta Etelä-Karjalasta - "Ilman erityisjärjestelyjä koronapotilaita ei voida enää muualta ottaa", sanoo johtajaylilääkäri

Henkilöstön riittävyys rajoittaa tehohoitoa vaativien koronapotilaiden vastaanottoa, johtajaylilääkäri Juha Paloneva sanoo.

Perjantai 19.3.2021 (tv)

Astra Zeneca. Nanotekniikka. Droonit. Sää.

Maailmanlaajuinen tutkimus: Koronatartunnan saaneen potilaan leikkaushoidon viivästyttäminen viikolla vähentää tuntuvasti kuolemanriskiä

Suomessakin tehdyssä laajassa tutkimuksessa selvitettiin koronatartunnan saaneiden leikkaushoitojen onnistumista.

Ensimmäiset valmiuslain pykälät tulevat – Tehohoitopaikkoja voidaan lisätä, ja erikoissairaanhoidon jonotusajat saavat venyä

Valmiuslain pykälät 86 ja 88 tuovat joustoja terveydenhoitoon, jos tehohoitoa vaativien koronapotilaiden määrä nykyisestä vielä nousee.

Sairaala- ja tehohoidon tarve saattaa kasvaa reippaasti koko maassa – tehohoitoa koordinoiva professori: "Kolmas aalto voi hyvinkin olla tulossa"

Professori Matti Reinikainen perää kovempia rajoituksia ja toimia taudin etenemisen hillitsemiseksi, koska kohta voi olla myöhäistä.

Psykoterapiakeskus Vastaamo asetettiin konkurssiin

Vastaamo haettiin konkurssiin viime viikolla.

Potilaita siirretään pihalle kontteihin Kouvolassa: "Ne ovat tosi hyviä ja käteviä"

Sairaalakontti lisää Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen käytössä olevaa tilaa.

Hiviä ennaltaehkäisevä lääke muuttuu maksuttomaksi Suomessa – Yhteiskunnalle satakertaisesti halvempaa kuin hiv-tartunnan hoito

Yhden henkilön prep-hoito maksaa keskimäärin 5 000 euroa. Hiv-tartunnasta aiheutuu yhteiskunnalle lähes puolen miljoonan euron kustannukset.

Jani Kaaron kolumni: Rokotteita pakkoluvalla? 

Päätöksemme suojella lääkeyhtiöiden patenttioikeuksia läpsäisee meitä pandemiassa poskelle, kirjoittaa Jani Kaaro. 

Torstai 28.1.2021 (tv)

Lasten harrastustilat aukeavat. Korona toi stressiä hoitoalalle.

Keskussairaalan suuri muuttopäivä on ensi tiistaina

Sairaala toivoo, että potilaat ja heidän omaisensa välttäisivät liikkumista ensi maanantaina ja tiistaina sairaalan alueella.

Keskustan ja Kuokkalan terveyskeskusten siirto Novaan myöhästyy – syynä viivästyneet kaluste- ja tavarantoimitukset

Jyväskylä keskittää myös kaupunginsairaalan vuodeosastot sairaalanmäelle.

Kouvolaan tulee uusi sairaala – ongelmana on, ettei kukaan tiedä, mitä vanhalle pitäisi tehdä

Vuosikausia odotetun sairaalahankkeen loppusuora häämöttää – Ratamo-keskus valmistuu vuoden lopussa.

Mediuutiset valitsi ylilääkäri Markku Broaksen terveysalan vaikuttajien joukkoon

Markku Broas sijoittuu listauksessa Keskustelunherättäjien kategoriaan ansioistaan koronavuoden vaikuttajana.

Suuria summia ja taistelua elämästä – teollisuus ja valtiot vääntävät kättä harvinaislääkkeiden katteista, mutta miten käy potilaan?

Professori Miia Turpeisen mukaan nykyjärjestelmässä potilaan pitää olla tarpeeksi rikas tai riittävän köyhä saadakseen varmuudella tarvitsemansa lääkehoidon.

Nuori sairaanhoitaja uupui, mutta palasi sairaalaan muuttuneena ihmisenä keskelle koronaepidemiaa: "Olkaa kiitollisia, kun olen täällä töissä"

Tehyn mukaan koko hoitoala on kriisissä. Laakson sairaalassa työhyvinvointia parannetaan pienillä asioilla.

Hoitajat saavat koronarokotteen ensimmäisten joukossa, kysyimme miltä se tuntuu – teho-osaston sairaanhoitaja: "Vastuu painaa"

Suomessa koronarokotteen saavat ensimmäisenä etulinjassa työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät.

OYSin tulevaisuuden sairaalan toisen vaiheen rakentaminen kutistuu suunnitellusta – leikkaussaleja ja vuodeosastopaikkoja vähennetään

Uusien tilojen käyttöä tehostetaan jatkamalla vastaanotto- ja leikkaustoimintaa virka-ajan jälkeen nykyistä enemmän.

Suomessa esiintyy pelkoja koronarokotetta kohtaan: Miten viranomaiset aikovat varmistaa, että riittävän moni suomalainen ottaa aikanaan rokotteen?

THL:n erikoistutkija Jonas Sivelän mukaan hoitoalan työntekijöillä on tärkeä rooli rokotekattavuuden ja -luotettavuuden lisääjinä.

Tältä näyttävät Keski-Suomen uuden keskussairaalan sisätilat – Nova vihittiin tänään käyttöön, potilaat siirtyvät tammikuussa

Keski-Suomen uudessa keskussairaalassa on panostettu potilaan viihtyvyyteen ja turvallisuuteen.

Ylen aamu tänään: Valmiuslain mahdollinen käyttöönotto puhuttaa – mitä terveydenhoitoalalla tästä keinosta ajatellaan? Katso lähetys tästä

Aamun kirjan vieraana Finlandia-palkittu Anja Portin. Viimeinen sana pohtii sitä, mihin kirjallisuuskritiikkiä tarvitaan.

Italia vaatii lääkeyhtiöitä kertomaan avoimemmin lääkkeiden kustannuksista ja omista voitoistaan – Asiantuntija uskoo hintojen voivan laskea

Lääkeyhtiöt eivät liikesalaisuuteen vedoten ole esimerkiksi kertoneet, millä hinnalla lääkkeitä todellisuudessa myydään muihin maihin.

Tiistai 24.11.2020 (tv)

Pääkapunkiseudun uudet koronarajoitukset. Sairaaloissa on paljon koronapotilaita. Vantaa toivoo apua uskonnollisilta yhteisöiltä. Säätietoja.

Teemme juttua: ilmianna hyvä pomo!

Yle etsii hoitoalan hyviä pomoja, jotta saisimme selville heidän niksinsä siitä, miten työssä viihtyvyyttä voi pitää yllä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä jahtaa uusia hoitajia ulkomaita myöten ja pyrkii kohentamaan kuvaansa työnantajana

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä havahduttiin viime kesänä tilanteeseen, jossa sijaisia hoitoalan tehtäviin oli vaikeaa löytää. Suuri haaste on, miten hoitotyöstä saataisiin houkuttelevampaa.

Siun sote etsii hoitajia uudelle puskuriosastolle

Julkisessa haussa on 15 hoitajan tointa. Töitä on tarjolla myös kotiutusyhdyshenkilölle.

Mehiläinen Länsi-Pohja purkaa hoitotakuujonoja – isoimmat ongelmat hoidon tarpeen arvioinnin toteutumisessa

Jonosssa on tällä hetkellä 130 potilasta, jotka ovat odottaneet hoitoon pääsyä pidempään kuin lain salliman kuusi kuukautta.

Sairaala Nova siirtyy nyt rakentajalta sairaanhoitopiirille - keskussairaala muuttaa uusiin tiloihin helmikuun loppuun mennessä

Keski-Suomen uusi keskussairaala eli sairaala Nova siirtyy tänään sairaanhoitopiirin haltuun rakennusyhtiö SRV:ltä.

Tietoturva-asiantuntija Sami Laihon sähköposti täyttyy huolestuneista viesteistä: "Hoitajat kirjautuvat lääkärien puolesta järjestelmiin"

Valviran mukaan tietoturvaan liittyvät yhteydenotot ovat lisääntyneet erityisesti yksityisen terveydenhuollon asiakkailta.

Uutta tietoa koronaviruksen leviämisen mekanismeista: Ikä ja sukupuoli eivät yllättäen vaikuttaneet geenin ilmentymiseen

Tampereen yliopiston tutkimus tuotti uutta tietoa niin sanotusta ACE2-reseptorista, jonka kautta koronavirus siirtyy solujen sisälle.

Keskiviikko 28.10.2020 (tv)

Sairaanhoidon jonot. Finnair. Rekikoirat. Sää.

Kajaanin pääterveysasema aloitti uusissa tiloissa

Kajaanin pääterveysaseman tilat muuttivat Kainuun keskussairaalalle viime viikolla. 

WHO:n tutkimat lääkkeet eivät vähentäneet koronaan liittyviä kuolemia – myös lupaavana pidetyn remdesiviirin vaikutus jäi vähäiseksi

Ebolalääkkeenä tunnetusta remdesiviiristä saadut hyödyt jäivät suomalaisprofessorin mukaan vähäisiksi, mutta tutkimusta jatketaan edelleen.

Kevään aiheuttamat hoitojonot saatu purettua Kainuussa

Terveysjohtajan mukaan jonot ovat pysyneet hoitotakuun piirissä, osassa leikkaustoimintaa joutuu vielä odottelemaan.

Tamperelainen väitöstutkimus löysi uusia syöpägeenejä

Tommi Rantapero kokosi ja sovelsi väitöskirjassaan uusia bioinformatiikan menetelmiä ja tutki lisäksi geenin sääntelyä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle