Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvakaappaus Vincitin sivuilta.

Vincit kaavailee uutta sadan hengen yksikköä – kilpailuttaa kolme kaupunkia

Ohjelmistoyritys Vincit aikoo perustaa uuden, yli sadan henkilön yksikön joko Jyväskylään, Seinäjoelle tai Turkuun.

Googlen logo seinällä.

Google voitti oikeuskiistan Oraclea vastaan

Oracle vaati yhdeksän miljardin dollarin korvauksia, koska Google käytti Java-ohjelmointikieltä kännyköiden Android-käyttöjärjestelmässä.

Koodausta tabletilla.

Opettajat heräsivät hiomaan koodaustaitojaan – verkkokurssille tuhatpäin ilmoittautuneita

Ohjelmointi tulee pakolliseksi oppiaineeksi peruskouluissa syksyllä 2016. Opettajien tämänhetkiset ohjelmointitaidot ovat puutteellisia, näkee kurssia vetävä Aalto-yliopisto.

Tietoliikennejohtoja.

Verkkohyökkäykset eivät yllättäneet asiantuntijaa – helppo tehdä ja toteuttaa

Suomalaisasiantuntijan mukaan suurin osa verkkohyökkääjistä on yleensä teini-ikäisiä. Jos pankkeja vastaan olisi hyökännyt vieras valtio, isku olisi asiantuntijan mukaan tehty toisin.

Moottoripyörämuseon moottoripyörä

Urkuri istutti pillit Harley Davidsoniin

Suomen Moottoripyörämuseon kesä tarjoaa niin Sliippareiden vaaleanpunaista kevätmopoa kuin urkupillisooloiluakin. Maailman ensimmäinen moottoripyöräkonsertto esitetään elokuussa.

Ruutukaappaus Java-ohjelmiston lataussivusta.

Tietoturvareikiin tukkeita: Päivitä Java nyt, jos vielä käytät

Useista tietokoneista löytyvään ohjelmistoalusta Javaan on julkaistu tietoturvapäivityksiä.

Mainos Ylen sivuilla virus

Haittaohjelma koneella ujuttaa mainoksia kaikille nettisivuille

Oletko omalla koneellasi huomannut, että nettisivujen tekstissä olisi erivärisinä korostettuja sanoja, joiden alta pomppaa mainoksia. Kyseessä on haittaohjelma, joka sijoittaa mainoksia myös sellaisille sivustoille, joilla niitä ei pitäisi olla.

Ruutukaappaus Java-ohjelmiston lataussivusta.

CERT-FI urges Java uninstall

The Finnish national computer security incident response team CERT-FI is advising the public to uninstall Oracle's Java programme from web browsers unless it is needed.

Applen logo ihmisten yläpuolella

Apple joutui verkkohyökkäyksen kohteeksi

Applen mukaan joidenkin sen työntekijöiden koneisiin tunkeuduttiin, mutta tietoja ei ilmeisesti päätynyt vääriin käsiin. Isku liittynee yhdysvaltalaisyrityksiin viime aikoina kohdistuneisiin kyber-hyökkäyksiin.

Ruutukaappaus Java-ohjelmiston lataussivusta.

Java - tietoturvayhtiön suurin murhe

Internetselaimen sisällä toimiva Java-ohjelmiston osa alkaa olla tietoturvayhtiöiden suurin murhe. Jopa 80 prosenttia hyökkäyksistä koneille tulee sen takia, että koneissa on vanha Java-ohjelma.

Rakennusmiehet kantavat Danske Bankin kylttiä.

Danske Bank plans new Java-free online bank

Formerly known as Sampo Bank in Finland, Danske Bank has announced plans to overhaul its online banking service. The bank will give up using the Java programming language when the new service comes online.

nettisivu ja Javan logo

Danske Bank luopuu Javasta - verkkopankkiin uudistuksia

Danske Bankin verkkopankki uudistuu ensi kesänä. Samassa yhteydessä yhtiö luopuu Java-ohjelmistosta.

Oracle on päivittänyt Java-ohjelmiston

Päivitystä testannut turvallisuusyhtiö sanoo, että korjaus näyttää poistaneen Javan tietoturva-ongelman.

Sampo Pankin avainlukulista on tietokoneen näppäimistön päällä.

Onko sinulla ongelmia Java-ohjelman kanssa?

Viestintävirasto on suosittanut poistamaan Java-ohjelmiston tietokoneelta Javasta aiheutuvan tietoturvariskin takia. Sampo Pankin verkkopankkia voi kuitenkin pankin mukaan käyttää aivan normaalisti. Onko sinulla ollut ongelmia Sampo Pankin verkkopankissa?

Sampo Pankin ja Javan logo

Sampo Pankki: Verkkopankin Java-ohjelmasta ei suurta uhkaa

Sampo Pankki odottaa, että sen verkkopankin käyttöön vaadittavan Java-ohjelman valmistaja tekee tarvittavat korjaukset. Pankin mukaan verkkopankkia voi käyttää aivan normaalisti.

Viestintävirasto suosittaa Java-ohjelmiston poistoa tietokoneelta

Ohjelmasta aiheutuva tietoturvariski on kohtuullisen suuri, kertoo Viestintäviraston tietoturva-asiantuntija Ari-Matti Husa.

Nokia ostaa pienen amerikkalaisen analyysiyhtiön

Nokia kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen pienen yhdysvaltalaisen analyysiyhtiön ostamisesta. Ostettava Motally Inc. tarjoaa analysointi- ja raportointipalveluja mobiilisovelluksiin.

Teemu Tapperille tippuu tunnustusta

Keski-Suomen Nuori Yrittäjä Teemu Tapper on palkittu myös valtakunnallisessa kilpailussa. Vaativia tietojärjestelmäratkaisuja tuottavan yrityksen omistajiin kuuluva Tapper on yksi viidestä valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajasta. Valtakunnallisessa kilpailussa palkittavat julkistettiin Nuorten Yrittäjien valtakunnallisessa tapahtumassa viikonvaihteessa.

Sormet näppäimistöllä

IT-alalla pulaa liiketoiminnan ja uuden tekniikan osaajista

Tietotekniikka-alalla työvoiman kysyntä ja tarjonta eivät edelleenkään kohtaa. Torstaina Mikkelissä esitellyn valtakunnallisen IT-barometrin mukaan pulaa on varsinkin liiketoiminnan sekä uuden tekniikan osaajista.

Sokea mies käyttää tietokonetta

Näkövammaisten netinkäyttö on vaikeutumassa

Internetin käyttö on muuttumassa aiempaa hankalammaksi näkövammaisille.

Tietosuojavaltuutettu tutkii Sampo Pankin verkkopankkia

Tietosuojavaltuutettu tutkii Sampo Pankin verkkopankkijärjestelmän lainvoimaisuutta. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan tietosuojavaltuutetun toimistoon on tullut viitisen valitusta. Asiasta on tekeillä selvityspyyntö, mutta sitä ei ole vielä lähetetty Sampo Pankille. Aarnio kertoo, että valituksia ei ole tullut muiden pankkien verkkopankkijärjestelmistä.

Sun tuo Java-lähdekoodin vapaaseen levitykseen

Sun Microsystems on päättänyt antaa Java-ohjelmistoalustansa lähdekoodin vapaaseen levitykseen. Javaa käytetään laajalti käyttöjärjestelmistä riippumattomien ohjelmien teossa.