Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keskiviikko 6.5.2020 (radio)

Kausityöntekijöitä pääsee Suomeen. Suomen koronatartunnat. Aurinkomatkat peruu matkoja. Suomesta löytyi erikoinen geenimuoto. Torstaina on pilvistä

Tutkijat löysivät glaukoomalta suojaavan geenimuodon, joka on suomalaisilla yleinen

Tutkimustulokset avaavat uusia mahdollisuuksia silmänpainetaudin hoitoon, tutkijat sanovat.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä laajentaa silmäklinikan toimintaa keskelle Lahtea – silmäsairauksien potilasmäärät kasvussa

Päijät-Hämeen Silmäklinikalla käy vuosittain noin 40 000 potilasta lääkärin vastaanotolla ja silmähoitajalla.

Maailman rumin koira -kilpailu — julmuutta vai ymmärtämättömyyttä?

Eläinten kärsimyksestä tehdään viihdettä.

Verenpainetaudin ja glaukooman yhteydestä lisää näyttöä

Glaukooma on hitaasti etenevä näkövammaisuutta aiheuttava silmäsairaus.

Lääkärin neuvo: Näytön tuijottaja, katso välillä horisonttiin

Jo muutaman sekunnin katse kauas saa silmät lepäämään, silmälääkäri neuvoo. Tuijottelu ei kuitenkaan sinänsä aiheuta vakavia sairauksia.

Salakavala silmäsairaus huijaa jopa lääkäreitä: ”Puolet potilaista käyttää lääkkeitä ilman sairautta”

Tällä hetkellä noin 90 000 suomalaista käyttää lääkitystä silmähermoja vaurioittavaan glaukoomaan. Tauti on kuitenkin vaikea todentaa ja se saattaa jäädä helposti huomaamatta. Diagnosoinnin vaikeudesta kertoo myös se, että iso osa potilaista lääkitsee sairautta, jota heillä ei todellisuudessa ole.

Salaatti saattaa suojata glaukoomalta

Glaukooma on hitaasti etenevä näkövammaisuutta aiheuttava silmäsairaus. Se yleistyy iän myötä ja valtaosa hoidettavista potilaista on yli 65-vuotiaita.

New York aikoo sallia lääkekannabiksen käytön

Asiasta kertoo The New York Times -lehti. Aiemmin lääkekannabiksen laillistamista vastustanut kuvernööri Andrew M. Cuomo on taipunut sallimaan käytön vakavien sairauksien hoidossa.

Näön vievä silmätauti etenee varoittamatta

Silmälääkärin pakeille hakeudutaan usein liian myöhään. Moni silmäsairaus on oireeton, minkä vuoksi ihmiset eivät mene ajoissa lääkäriin. Viivyttelyn seurauksena näkö saattaa heikentyä merkittävästi.

Ikänäkö vaanii jo nelikymppisiä

Iän tuoma näkökyvyn heikkeneminen alkaa monesti jo 40-50-vuotiaana. Käytössä näkö ei kulu, mutta fysikaaliset muutokset tulevat useimmille eteen vääjäämättä. Kun käsivarret loppuvat kesken, eikä luettavaa tekstiä saa enää vietyä kauemmaksi, ovat lukulasit tarpeen. Kaikkea ei voi kuitenkaan laseilla korjata.

Uusia keinoja silmänpainetaudin seurantaan

Oululainen väitöstutkimus tuo uuden mittausmenetelmän silmänpainetaudin seurantaan. Glaukooma eli silmänpainetauti on toiseksi eniten sokeutta aiheuttava sairaus maailmassa.

Omalääkärin vastaukset 15.9.2009

Aiheina mm. glaukooma ja painajaiset

Silmo tuo silmäklinikan potilaan luokse

Silmämobiili kiertää maakunnissa.

Japanissa viherkaihia eri syistä kuin länsimaissa

Japanilaiset tutkijat epäilevät tietokoneen ääressä työskentelyn altistavan likinäköisiä japanilaisia silmänpainetaudille.