Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Supermetricsin toimitusjohtaja ja perustaja Mikael Thuneberg.

Mikael Thuneberg ratkaisi ärsyttävän copy-paste-ongelman ja nyt mies kuittasi 25 miljoonaa euroa – “Tarkoitus ei ollut tehdä mitään ihmeellistä bisnestä”

Supermetrics-yhtiön perustaja myi osan nopeasti kasvaneesta yrityksestään viime vuonna. Halu tehdä omaa työtä fiksummin loi tuotteen, josta oli muillekin hyötyä.

lapsi punnituksessa

Seinäjoki's lauded childhood obesity figures under scrutiny

The Finnish city became world famous for slashing childhood obesity rates in 2015, but experts say that didn't happen.

PUBG Global Invitational 2018

Suomen PUBG-tähdet taistelevat mestaruudesta – Lontoon kisojen ratkaisupelit suorana Ylellä

PlayerUnknown's Battlegroundsin suurkisojen pudotuspelit ja finaalivaihe näkyvät Yle Areenassa 19.–21. huhtikuuta.

Nainen auton ratissa.

Jakaisitko auton kavereiden kanssa? – "Tällaisista yksityishenkilöiden kimppa-autoista en ole kuullut"

Pitkien etäisyyksien maakunnassa oma auto on usein lähes pakollinen kulkupeli. Kajaanilainen ystäväporukka päätti hoitaa autoilun toisella tavalla. He hankkivat yhteisen kimppa-auton, koska eivät tarvitse autoa päivittäin.

Eurojackpot-palloja.

70-vuotias hattulalaismies voitti liki miljoonan Eurojackpotista

Hattulalainen mies aloitti muutama viikko sitten 70-vuotissyntymäpäivänsä tarkistamalla pelitilinsä voitot. Yllätys oli melkoinen, kun tilillä komeili miltei miljoonan euron potti.

Matematiikan tehtäviä.

600 000 aikuisella vaikeuksia luku- ja laskutehtävissä – koulut ryhtyvät toimiin

Osalla työikäisistä suomalaisista on vaikeuksia luku- ja numerotaidoissa. Useissa ammateissa tarvitaan kuitenkin esimerkiksi matemaattisia taitoja. Vaikeuksien selättämiseksi haetaan ratkaisuja aikuiskouluttajien yhteistyössä.

Tietokoneita.

Koulujen digiloikkaan tarvitaan enemmän kuin hyvä opettaja

Opettajat eivät yksin ratkaise opetuksen ja oppimisen digitalisoitumista. Tuore tutkimus osoittaa, että onnistuneeseen digiloikkaan tarvitaan myös johtamista, koko oppilaitoksen tukea ja toimivaa teknologiaa.

Miljoonasateen Matti Nurro ja Ari Laaksonen vierailivat Yle Keski-Suomessa 9.6.15 kahden fanin eli sateistin Riitta Varpuharjun ja Vappu Laitaharjun kanssa.

Sateistit odottavat uutta Miljoonasadetta

Miljoonasade ja 90-luvun IRC-kanava yhdisti kaksi keskisuomalaista naista. Naiset kutsuvat itseään sateisteiksi ja merkkaavat jokaisen näkemänsä Miljoonasateen keikan Excel-taulukkoon.

Vaalikone sivu netissä.

Ketkä moittivat marihuanaa, ketkä vierastavat veroparatiiseja – avoin vaalikonedata paljastaa

Eurovaaliehdokkaiden taustatiedot ja muut vaalikonevastaukset ovat nyt kaikkien käytössä. Tuottaja Jarkko Ryynänen toivoo, että materiaalista syntyisi toteutuksia, joita ei ole tultu ajatelleeksi Ylessä.

Red October - Tietoturva-asiantuntijoiden hyvin tuntema haittaohjelma

Ulkoministeriön tietoja mahdollisesti urkkinut haittaohjelma on käyttänyt hyväkseen Word- ja Excel-tiedostojen tietoturvapuutteita. Ohjelma tuli Suomenkin Viestintävirastossa tunnetuksi jo noin vuosi sitten, jonka jälkeen tietoturvan puutteita on korjattu.

Nainen käyttää kannettavaa tietokonetta.

Nettisukupolvi ihmettelee korkeakoulujen atk-oppia

Korkeakoulujen pakolliset tietokoneenkäyttökurssit hämmentävät monia uusia opiskelijoita. Toimisto-ohjelmat on opittu usein jo peruskoulussa. Yhtäältä tekstinkäsittelyn opiskelu yliopistossa on turhauttavaa, toisaalta siitä kertyvät opintopisteet tuntuvat miltei ilmaisilta.

Leila Simonen.

Tohtori poikkesi polulta ja löysi itsensä

Moni kokee työelämän paineistuksen ja ruuhkaelämän ankarat vaateet. Harvempi kykenee heittämään niille täydelliset hyvästit. Vuosien suoritustahti hyydytti tutkijatohtorin, jota loppusuoralla ketutti kaikki: naapurit, kollegat ja 200 akateemista julkaisua tuottanut huippuvirkakin. Näin Leila Simosesta tuli downshiftaaja.

Päivi Tolppanen

Paralympia-blogi: On kiitosten aika

Kotiuduin Lontoon paralympialaisista 11. syyskuuta ja sen jälkeen olen pikku hiljaa totutellut normaaliin arkeen. Neljän vuoden vaativa projekti on nyt ohitse ja olo on päämäärättömän pöllähtänyt, tyhjä.

Poliisi esittelee muun muassa sormenjälkien ottamista osana Poliisin päivää.

Poliisit halutaan palvelupisteistä kenttätyöhön

Poliisikonttoreita karsitaan lähivuosina. Jokaisesta poliisiautosta tehdään pienoispoliisiasema. Passia ja ajokorttia haetaan jatkossa verkosta.

Miehen ja naisen siluetit seinällä.

Mies puhuu - kunhan olo on turvallinen

Miesten eroryhmiä vetävä Kari Vilkko on nähnyt satojen miesten tarpeen puhua. Tunteista puhuminen vaatii turvallisen ympäristön.

Kuntauudistuskartta Suomen Kuvalehdessä.

Suljetut kuntalaskelmat kummastuttavat - suojaukset avattavissa

Valtiovarainministeriö latasi verkkosivuilleen alkuviikosta kuntauudistuksen valmistelumateriaalina käytetyn laskelmataulukon. Sen suljettu muoto kummastuttaa yleisöä. Koska mekanismia ei ole avattu, verkkoyhteisö pitää kuntataloustaulukkoa "arvontalaatikkona".