Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sietämättömän metelin tuoja vai uinuvan kaupungin pelastaja? Lupansa menettänyt kiihdytysrata kuumentaa tunteita Kauhavalla

Kiihdytysajopiireissä pitkään odotetun uuden kansainvälisen areenan koko toiminta on vaakalaudalla.

Kesäloman alkua juhlistettiin rauhallisesti - poliisi esti kiihdytysajot

Poikkeusolot näkyivät juhlijoiden määrissä.

HS: Tukes tutkii Lappeenrannan kiihdytysajo-onnettomuutta

Tukes tekee selvityksen kuluttajaturvallisuuslain perusteella.

Juniorit pitävät moottoriurheilun elossa – eskari-ikäinen Ella Pukkila odottaa jo malttamattomana pyörän selkään pääsyä

Junioreiden määrä auto-, moottoripyörä- ja moottorikelkkalajien kilparadoilla kasvoi viime vuonna. Paikalliset moottorikerhot tekevät paljon työtä saadakseen lajien pariin uusia kuskeja.

Kauhavan kiihdytysrata saanut ympäristöluvan

Ensi viikon SM-osakilpailu päästään järjestämään suunnitellusti.

Kauhavan kiihdytysradan rakentaminen alkoi kiireellä – ympäristölupakin vielä puuttuu

Rata on ensimmäinen Suomeen rakennettava kiihdytysrata vuoden 1989 jälkeen. Ensimmäiset kisat on tarkoitus järjestää uudella areenalla jo elokuussa.

Kiihdytysajoille pitkään kaivattu uusi areena – sopiva paikka löytyi Kauhavan entisen lentosotakoulun rullaustieltä

Uusi kiihdytysrata takaa sen, että Suomessa voidaan järjestää tulevaisuudessakin kansainvälisen tason kiihdytyskilpailuja.

40-vuotias Janne Ahonen SM-hopealle – Pyeongchangissa suomalaista olympiahistoriaa?

Janne Ahonen leiskautti kesä-SM-hopealle Lahdessa, vaikka viettikin alkukesänsä jälleen kiihdytysautoradoilla.

Suomen nopeimman Opelin tuunaus kesti 17 vuotta: "Silti tästä saisi vain 500 euroa"

Porilaisen Ville Vuorisen rakas harrastus on tuunata nuorena miehenä ostamaansa autoa. Samalla Opelilla hän ajoi etuvetoisten autojen Suomen ennätyksen varttimaililla viime kesänä.

Katuautojen kiihdytystapahtumassa kumi käryää – "Saa laillisesti kaahata"

Valojen vaihtuminen vihreäksi antaa luvan nostaa kytkimen ylös ja vetää täysillä. 1/8 mailin matkan kiihdyttämisessä tehokkaimmat ajoneuvot kiihtyvät lähes kahteen sataan.

Video: V8-moottorit kanafarmari-Mäkelän suuri rakkaus

Jo 30 vuotta kiihdytysautoilua harrastanut Anita Mäkelä tavoittelee tällä kaudella uransa toista Euroopan mestaruutta lajin kuninkuusluokassa.

Inhimillinen syy Asikkalan kiihdytysajoturman taustalla – kuskit eivät huomanneet maaliviivaa

Poliisi on lopettanut Asikkalassa toissa viikonloppuna tapahtuneen kiihdytysajoturman tutkinnan. Onnettomuus tapahtui, koska kuljettajat eivät nähneet maaliviivaa, vaan jatkoivat kilpaa sen jälkeenkin.

Asikkalan kiihdytysajoturman syy on yhä mysteeri

Asikkalassa kiihdytyskisoissa kaksi kilpailijaa ajoi kisa-alueelta metsään, ja edelleen on epäselvää, onko tapahtunut rikosta.

Kaksi kuljettajaa loukkaantui kiihdytyskisassa Asikkalassa – tapahtuma keskeytettiin

Poliisin mukaan toinen kuljettajista vietiin sairaalaan hoidettavaksi. Yleisölle ei ollut vaaraa tapahtuneesta.

Vuoden autourheilijaksi ensimmäistä kertaa nainen

Anita Mäkelä valittiin ensimmäisenä naisena Vuoden autourheilijaksi AKK-Motorsportin palkintojenjakogaalassa.

Kalajoelle matkustajalentoliikennettä

Kalajoen pienlentokentältä muualle Suomeen ja  Eurooppaan valmistellaan matkustajalentotoimintaa. Lentoyhtiö Go! Aviation ja kalajokinen Suomen Keskusvaraamo Oy aloittavat palvelun keväällä 2016.

Sänkikiihäreissä kaasutellaan moottorikelkoilla keskellä peltoa

Keminmaan Hirmulassa nähdään lauantaina toisistaan mittaa ottavia kuskeja, jotka kiihdyttävät moottorikelkoilla, mönkijöillä ja crossipyörillä keskellä peltoa.

Kone- ja metalliala jyskyttää vankasti eteenpäin – "Täytyyhän meillä olla tekijöitä teollisuuteen myös tulevaisuudessa"

Chevrolet Nova tervehtii mahtipontisesti jyristen Pohjois-Karjalan ammattiopiston metallitalon avoimien ovien tilaisuuteen tulijaa Outokummussa. Kiihdytysauto on yksi taidonnäyte kone- ja metallialan opiskelijoiden osaamisesta. Taidosta, jonka opiskelijat ja opettajat uskovat tuovan työtä myös tulevaisuudessa.

Polkurattorit kiihdyttivät kilpaa Keminmaassa

Lauantaina Keminmaassa kisattiin leikkimielinen polkurattorien kiihdytyskisa. Jokainen lapsikuski sai suorituksestaan tarkan ajan joka mitattiin virallisella mittauslaitteistolla.

Poliisi esti laittomat kiihdytysajot Orimattilassa

Hämeen poliisi sai puolen yön aikaan ilmoituksen Orimattilassa, Vanhalla Helsingitiellä tapahtuvasta kiihdytysajojen järjestämisestä yleisellä tiellä.

Kromi kiiltää ja moottorit mouruavat – Vintage Drags kunnioittaa kiihdytysajojen historiaa

Kun Vintage-autojen harrastajat kokoontuvat kisaansa, kentällä raikaa rockabilly, moottorit murisevat matalasti ja naisväki on tälläytynyt fiftarityyliin.

X Factorista separatistitaistelijaksi: "Nyt on uusi show!"

Aleksander Popov, 42, pääsi viime vuonna Ukrainan X Factorin finaalin tuntumaan. Taiteilijanimellä Sasha Dollar tunnettu räppäri kouluttaa nyt tarkka-ampujia, rakentaa aseita ja taistelee Ukrainan hallitusta vastaan Donetskissa. Silminnäkijä klo 20.00 TV2.

Vanhasta klassikosta kuoriutuu sähköinen ratatykki

SAMKin opiskelijat aikovat muuntaa vanhan Ford Anglian sähkökiihdytysautoksi. Kunnianhimoisen projektin on tarkoitus olla valmis jo ensi kesänä.

Sananen – Painajaismaista

Suomalaisten painajaiset ovat lisääntyneet. Yö menee pätkissä, kuin työura. Jänne lyhenee. Meidän täytyy muuttua, että pääsemme taas pitkäjänteisten kastiin.

Hyvästi hakemushelvetti – harrastejärjestö auttaa jenkkiauton rassaajaa poikkeusluvan saannissa

Monelle autoharrastajalle itserakennetun ajokin saaminen liikenteeseen on tuskallisen hidasta. Lupaprosessi saattaa kestää jopa vuosia, mutta nyt tilanteeseen on luvassa muutosta. Autojen poikkeuslupien myöntämiseen haetaan nyt apua alan harrastejärjestöltä.

Teräsvaari aikoo ajaa rallia 80-vuotiaaksi asti

Orimattilassa asuvaa Matti J. Tarvaista voi hyvällä syyllä kutsua Mister moottoriurheiluksi. Hän on ajanut kilpaa kaksi-, kolme- ja nelipyöräisillä moottoriajoneuvoilla peräti yli viisikymmentä vuotta.

Kemin liikennepuisto on hauskuuttanut jo 10 vuotta

Polkuautoilu on lasten kesäinen juttu. Kemin liikennepuiston radalla ei kuitenkaan kilpailla kiihdytysajojen merkeissä, vaan lapset ajavat siellä liikennesääntöjen mukaan.

Ilmailurikkeitä Ylivieskan läheltä-piti-tilanteessa?

Viikonvaihteessa Ylivieskan lentokentällä sattunutta läheltä-piti -tilannetta on todennäköisesti edeltänyt ilmailurikkeitä. Silminnäkijöiden mukaan Opel-harrastajien kiihdytyskisan aloitus estyi, kun helsinkiläinen pienkone laskeutui suoraan autoilijoiden käytössä olleelle kiitoradalle.

Iitin moottoriurheilukeskus saa paikallista kritiikkiä meluarvioista

Iitin rakennuslautakunnan mielestä ratahankkeen takana oleva yhtiö on vääristellyt esimerkiksi tuulen vaikutusta meluun. Lautakunta haluaisi karsia radalta drag-racen ajamisen.

Rallicross-tähti arvostettiin Räikkösen edelle

Toomas Heikkinen sai tunnustuksen upeasta vuodestaan.

Puut eivät sido kaupunkien saasteita

Kaupunkien puut ja kaupunkimetsiköt eivät yleisestä luulosta huolimatta juurikaan paranna ilmanlaatua. Puita pidetään kansan keskuudessa hyvinä ilmansaasteiden sitojina ja puhdistajina. Asiaa ei ole kuitenkaan kiistatta todistettu.

Vaaralliset kiihdytysajot Lahdessa, kaaharit jäivät kiinni

Parikymppiset miehet ottivat autoillaan mittaa toisistaan Lahden keskustan tuntumassa. Toisen miehistä kulkupeli oli koeajossa.

Porojen katuajorataa lumetetaan Rovaniemellä

Perinteinen porojen kiihdytysajokilpailu starttaa Rovaniemen ydinkeskustassa Koskikadulla perjantai-iltana klo 18. Lunta sadan metrin rataan tarvitaan 25-30 kuorma-autonlavallista.

Janne Ahonen hakee menestystä oman tallin autolla

Mäkihyppyurallaan mainetta ja menestystä kerännyt Janne Ahonen panostaa nykyään moottoriurheiluun. Omaa kiihdytysajotallia pyörittävä Ahonen tähtää myös kuskin penkillä menestykseen.

Rautaa Rajalle tuo amerikanraudat Saariselälle

Euroopan unionin pohjoisin jenkkiautotapahtuma kokoaa parisataa harrastajaa ja 80 autoa viikonloppuna Saariselälle.

Pappamopot kiihdyttävät kilpaa Kalajoella

Kalajoella pääsee seuraamaan pappamopojen kiihdytysajoa. Hyväntekeväisyyden nimissä pääsee myös kokeilemaan pappamopolla ajamista, sillä paikalle on varattu mopoja ja varusteita yleisön käyttöön. Tapahtuma järjestetään lauantaina 13. elokuuta.

Katukysely: Yölliselle ajokiellolle kannatusta

Rovaniemen keskustassa aiotaan kokeilla yöllistä läpiajokieltoa Urheilukadun, Kansankadun ja Ukkoherrantien katuosuuksilla. Ajokiellolla estettäisiin yöllinen katuralli, joka häiritsee alueen asukkaita.

Latvalan ja Anttilan MM-hopea toi tunnustusta

Rallin MM-sarjassa hopealle ajaneet Jari-Matti Latvala ja hänen kartanlukijansa Miikka Anttila on valittu Vuoden autourheilijoiksi. Rallicrossin kansainväliseen kärkeen heti tulokaskaudellaan ajanut Toomas Heikkinen palkittiin menestyksestään Superstar-kiertopalkinnolla ja vuoden karting-kuljettajaksi valittiin MM-hopeaa ajanut Matias Köykkä.

Ahonen hakee vauhdin hurmaa Alastarolta

Kesä merkitsee Janne Ahoselle tuttuun tyyliin sitä, että mäkimontut vaihtuvat kiihdytysautoihin. Ahonen osallistuu loppuviikolla Alastaron EM-osakilpailuun. Englannissa tapahtunut auton moottorin räjähdys säikäytti, mutta kiihdytysajossa tällainenkin dramatiikka on mahdollista.

Zetori ei sammu, vaikka kuski käy kahvilla

Zetorin putputus lämmittää traktoriharrastajan sydäntä. Lauantaina zetoristit kiihdyttävät koneensa äärimmilleen, kun Kurikassa kisataan perinteiset zetorien MM-kiihdytyskisat.

Parhaat kuskit pärjäävät hitaammillakin autoilla

Porin lentokentällä päästellään lauantaina autoilla yli 250 km/h. Kiihdytysajoissa ajaa kilpaluokassa nelisenkymmentä vauhdin harrastajaa. Paikan päälle voi tulla myös testaamaan tavallisen henkilöauton huippunopeutta.

Janne Ahosen polvi tähystetään kesäkuussa

Suomen mäkijoukkueen konkareihin kuuluvan Janne Ahosen viime kauden hyppyjä kiusasi polvivamma. Ahosen mukaan polvi hoidetaan kuntoon jo lähiaikoina.

Kouvola ei pysty valvomaan keskustan yötä

Kouvola ei löydä keinoja levottoman yöelämän kitkemiseksi kaupungin keskustassa.

Muutaman sekunnin tähden

Mäkihyppääjä Janne Ahonen vaihtaa hyppyhaalarinsa kevään tullen ajohaalariin. Kotkalaistallissa ajavan Ahosen tavoitteena on mitali kiihdytysautoilun EM-sarjasta.

Poron korvista näkee voittajan

Lumi pöllyää, kun 16 poroa starttaa kiihdytyskisaan klo 18.00 keskellä kaupunkia, hotelli Pohjahovin rannasta. Kisojen tuominen Rovaniemelle on osoittautunut hyväksi ideaksi. Seitsemän kertaa järjestetty Reindeer City Race tuo paikalle yleisöä tuhatmäärin.

Poroajoista poikkeuksia Rovaniemen liikenteeseen

Rovaniemen keskustan tieliikenteessä on muutoksia perjantaina porojen kiihdytysajojen vuoksi. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa 12. maaliskuuta kello 12-22.

Porojen kiihdytysajot Rovaniemellä

Rovaniemi Reindeer City Race kisataan Koskikadulla kaupungin ydinkeskustassa viikon kuluttua perjantaina 12. maaliskuuta. Porojen sprinttikisaan osallistuu yhteensä 16 poroa, joista ensimmäiset starttaavat kello 18 Kemijoen rannalta Koskikatua Lordinaukiolle. Porot ja ajajat esitellään yleisölle tuntia ennen kilpailua.

Moottorikelkkojen SM-kiihdytysajot Mustasaaressa

SM-kiihdytysajoihin viikonloppuna on tulossa useita kymmeniä kilpailijoita. Heistä suurin osa on Suomesta. Kisojen järjestämisestä juuri Karperöjärvellä on keskusteltu hyvinkin vilkkaasti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle