Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ravitsemustieteen dosentti Anne-Maria Pajari kertoo, paljonko hedelmiä ja marjoja kannattaa popsia, että pysyisi terveenä talvipakkasilla.

Ravitsemustietäjä tyrmää vanhan luulon: Vitamiinien tarve talvella ei poikkea muista ajoista

Ihminen tarvitsee saman määrän vitamiineja kesät talvet. Kauppojen hedelmävalikoimat houkuttavat värikkyydellään, mutta tärkeät ravintoaineet saa kasviksistakin.

Galaksi.

Hedelmiä, kuivajäätä ja harsoa – performanssi havainnollistaa pimeää energiaa

Taiteilijat ja tieteentekijät yhdistävät voimansa ja esittävät tieteeseen pohjautuvia performansseja, jotta ihmiset kiinnostuisivat vaikeaselkoisestakin tieteestä.

Kuorittu appelsiini laudalla ja pilkottuja hedelmiä vadissa.

Omenan voi pestä astianpesuaineella ja persikan upottaa kiehuvaan veteen – katso appelsiinin kuorimisniksi

Kotitalousopettaja Anneli Rantamäki vinkkaa, miten hedelmät kannattaa käsitellä ja kuoria. Hän kertoo myös, miten tehdään herkullinen vesimelonijuoma ja tarkistetaan avokadon ja mangon kypsyys.

kivano

Annoona, pepino, sharon – tunnetko nämä eksoottiset hedelmälajit?

Perinteiset banaanit ja kiivit saavat jatkuvasti rinnalleen erilaisia eksoottisia hedelmiä kauppojen hyllyillä. Selvitimme, millaisia hedelmiä ovat esimerkiksi pepino, kivano ja annoona.

Janne Tarmio näyttää kuinka ananas leikataan.

Piristystä pimeyteen hedelmistä

Hedelmistä kirjan tehnyt Janne Tarmio vinkkaa, miten tutut hedelmät taipuvat moniin ruokiin ja opastaa myös eksoottisten hedelmien käyttöön. Syksyn synkkyydessä hedelmistä on iloa silmille ja aidosti apua myös jaksamiseen.

BLOGI: Allez les bleus!

Ranska voitti rugbyn semifinaalissa Walesin ja kohtaa finaalissa haka-tanssijoita. Uusiseelantilaisten perinteinen tanssi vastustajien edessä on näkemisen arvoinen. Sunnuntaina olen ihan taatusti kuin liimattuna television ääressä, kun Ranska kohtaa Kiivejä. Pakko taas nähdä tuo haka-tanssi. Perinnettä kerrassaan.

Hedelmiä kulhossa

Hedelmät tuovat eksotiikkaa elämään

Joitakin vuosia sitten kiivit ja viinirypäleet olivat Suomessa vielä eksoottisia hedelmiä. Nyt ne kuuluvat jo perushedelmiin, mutta muita eksoottisia lajeja virtaa markkinoille jatkuvasti.

Kiivilinnut palanneet Uuden-Seelannin pääkaupunkiin

Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa on mahdollista kuulla kansallislinnun öistä huutelua ensi kertaa yli sataan vuoteen. Syynä on pääkaupungin lieppeille perustettu suojelualue.