Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjoisen Keski-Suomen kesäsomettajat asettuivat kesäkuntiinsa – "Toivon lämmintä kesää ja opiskelurauhaa", sanoo Anna Nikkilä

Pohjoisen Keski-Suomen kunnissa on alkanut kokeilu, jossa viitisenkymmentä nuorta kokeilee noin kuukauden verran asumista kesäkunnassa. Mukana Sydänsuomessa -kesäasukaskokeilussa ovat Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari.

Miljoonat päiväunet ja ajanviettoa korpikuusen kannon alla – koululaisten kesäloma alkaa tekemistä miettiessä

Kajaanin yläkoululaiset suunnittelevat kesälaitumia oudon koronalukuvuoden jälkeen. Loma on tervetullut vaihtelua, mutta korona vetää edelleen mielen mietteliääksi muun muassa siksi, että tuleeko etäkoulu myöhemmin vielä eteen.

Saamen kielen etäopetushanke sai jatkorahoituksen

Tällä hetkellä saamen opetusta saa hankkeen kautta 92 oppilasta ympäri Suomen.

Viimeisen kouluviikon luokkaretki peruuntui, kun valtaosa koululaisista passitettiin etäopetukseen – pettynyt oppilas: "Ei tämä hirveän kivaa ole"

Espoolaisessa koulussa todettiin viisi koronavirustapausta. Varotoimenpiteenä 4.–9. vuosiluokat siirrettiin etäkouluun 1.–5. kesäkuuta väliseksi ajaksi. Vastaavia tilanteita ei ole enää esimerkiksi Vantaalla tai Helsingissä.

Enemmistö haluaa jatkaa tehden etätyötä – joukkoon kuuluu opiskelijoitakin kuten Anniina Lehmus, joka oppi etäaikana kaksi arvokasta taitoa

Noin 60 prosenttia suomalaisista tahtoisi tehdä etätöitä ainakin muutaman päivän viikossa, kertoo eurooppalaistutkimus. Myös korkeakouluopiskelijoiden opiskeluinto on noussut pahimmasta kuopasta. Tässä jutussa opiskelija ja tiimiesimies kertovat, miksi he eivät haluaisi luopua etätöistä pandemian jälkeenkäään.

Maailmankuulu soitonopettaja Matti Raekallio: "Lapsilta pitäisi vaatia enemmän, meikäläisellä peruskoulutuksella ei kiinalaisille pärjätä”

Pianonsoiton kansainvälinen tähtipedagogi, kulttuurivieras Matti Raekallio pakeni Yhdysvalloista Suomeen kaksi kertaa, ensin syöpää, sitten koronaa. Nyt hän kertoo, mitä toisi maailmalta suomalaiseen soitonopetukseen.

Kuntaliitto kaipaa perusopetukseen joustoja kouluverkon harvetessa – Suomesta katosi 2010-luvulla joka viides peruskoulu, ja ilmiö koskee myös suuria kaupunkeja

Valtiovalta on ehdottanut koulujen rahoitusjärjestelmän uudistamista niin, että se huomioisi väestökehityksen vaikutukset.

Osa kantahämäläiskunnista pysyy lähiopetuksessa suosituksesta huolimatta – katso täältä oman kuntasi tilanne

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suositteli aiemmin torstaina, että yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset siirtyisivät etäopetukseen 31. toukokuuta alkaen. Riihimäellä ja Janakkalassa siirrytään etäopetukseen jo huomenna, Hämeenlinnassa maanantaina. Forssan seudulla, Lopella ja Hausjärvellä päätettiin jatkaa lähiopetuksessa.

Toinen aste ja yläkoulut etäopetukseen Kanta-Hämeessä – sairaalatoimintoja joudutaan ajamaan alas laajasti

Sairaanhoitopiiri tiedottaa, että terveydenhuollon kantokyky maakunnassa ei kestä enää lainkaan lisäkuormitusta myöskään tartunnanjäljityksessä. Siksi maakuntaryhmä on päättänyt suositella etäopetukseen siirtymistä viimeiseksi kouluviikoksi 31. toukokuuta alkaen.

Kälviän Kirkonkylän koulussa altistuminen koronavirukselle – yli 30 karanteeniin ja etäopetukseen

Kälviän Kirkonkylän koulun oppilaita ja henkilökuntaa on altistunut koronalle viime viikolla. Yli 30 ihmistä on määrätty karanteeniin ja etäopetukseen.

Hämeenlinnassa on asetettu lapsia ja aikuisia karanteeniin kahdesta koulusta ja yhdestä päiväkodista

Hämeenlinnan kaupungin mukaan koronatartunnoille on altistuttu Hämeenlinnan yhteiskoulussa, Seminaarin koululla sekä Kaivokadun päiväkodissa. Karanteenit jatkuvat kesäkuun alkuun asti.

Koronarajoitukset jatkuvat Kanta-Hämeessä kesäkuun puoleenväliin – KHSHP: "Hyvin edenneet rokotukset luoneet liikaa turvallisuuden tunnetta"

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että maakunnan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten maksimimäärä olisi kymmenen henkilöä. Ulkotilaisuuksien osalta aluehallintovirasto harkitsee erikseen rajausta 50 henkilöön.

Korona vie yliopistojen massaluennot myös ensi syksynä: lähiopetukseen pääsevät varmimmin fuksit ja toisen vuoden opiskelijat

Korkeakouluissa on opiskeltu jo toista vuotta pääosin etänä ja yliopistot ovat rajoittaneet tilojensa käyttöä muutenkin. Vaikka etäopiskelu jatkuu syksyllä, yliopistot haluavat taata kaikille opiskelijoille mahdollisuuden myös lähiopintoihin.

Koronanyrkki väläyttää etätyöstä ja maskeista luopumista loppukesästä – "Epidemia ei ole vielä ohi"

Erityisesti Kiteen alueella koronaviruksen ilmaantuvuus on muuta maakuntaa selvästi korkeampi. Jos epidemiatilanne pysyy rauhallisena, voidaan esimerkiksi etätyö- ja etäopiskelusuosituksia sekä maskin käyttösuosituksia päästä purkamaan aikaisintaan loppukesästä.

Korona on pakottanut koululaisia etäopetukseen valtaosassa keskipohjalaiskuntia – Lestijärvellä ja Halsualla etäilyltä säästytty

Keski-Pohjanmaalla voimallisesti jylläävä koronavirus on vienyt kouluja laajasti etäopetukseen. Kuitenkin Halsualla ja Lestijärvellä lähiopetus jatkuu toistaiseksi.

Korona leviää Euran nuorten parissa – koko yhteiskoulu siirtyy etäopetukseen

Koronavirus leviää tällä hetkellä Eurassa nuorten parissa. Yhteiskoulu siirtyy etäopetukseen huomenna keskiviikkona. Etäopetus jatkuu ainakin ensi viikon loppuun ja mahdollisesti pidempäänkin.

Kalajoen kaupunginjohtaja Puoskari: "Koronatartuntatilanne on erittäin huolestuttava"

Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin mukaan paikkakunnalla on annettu suositukset ja otettu käyttöön ne rajoitukset, joita kaupungin päätösvaltaan kuuluu. Koronatartuntojen määrää seurataan tarkasti ajatellen mahdollisia jatkotoimenpiteitä.

Euran koronatilanne vaikeutuu entisestään: Ahmasojan koulu siirtyy etäopetukseen

Ahmasojan koulun henkilökunnan jäsenellä on todettu koronatartunta.

Etelä-Hervannan koulusta lähes 500 oppilasta aloitti viikon etäopetuksessa

Myös koronakaranteeneja on edelleen voimassa jokusissa Tampereen kouluissa ja päiväkodeissa. Varhaiskasvatuksessa karanteenissa 97 lasta ja 21 henkilökuntaan kuuluvaa. Perusopetuksessa karanteenissa 84 henkilöä.

Virusmuunnos leviää Keski-Pohjanmaalla "kuin kulovalkea" – epidemian keskellä kärvistelevä Kannuksen kaupunki kehottaa jo hakemaan lapsille vapaata koulusta

THL päättää alueellisesti kohdennettavista rokotteista perjantaisin. Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaa täyttää kriteerit, joilla niitä saa. Maanantaina kerrottiin 23 uudesta koronavirustartunnasta.

Kalajoella koululaisia etäopetukseen kaupungissa todettujen koronavirustapausten vuoksi – altistuneita selvitetään

Etäopetukseen jäävät yläluokat Merenojan yhtenäiskoulusta sekä Raumankarin koulusta. Etäopetuksessa ovat nyt myös Raution koulu ja Kalajoen lukio. TET-jaksolla olevat 9-luokkalaiset eivät saa nyt mennä työpaikoille.

Hyrynsalmella halutaan huhupuheet kuriin: kunnan ensimmäisistä tartunnoista kasvoi koronarypäs, jossa on kuusi tartuntaa ja 56 karanteenissa

Varotoimena yksi yhtenäiskoulun luokka siirtyy etäopetukseen maanantaiksi ja tiistaiksi, sillä useita luokan oppilaita on karanteenissa. Muilta osin koulutyö jatkuu lähes normaalisti. Kunnanjohtaja toivoo, etteivät kuntalaiset levitä turhia huhuja.

Kouvolassa Mansikkamäen koulussa korona-altistus – 25 altistui, yksi luokka karanteenissa

Karanteenissa olevalle luokalle järjestetään etäopetus. Muu opetustoiminta jatkuu lähiopetuksena. Kymsote ottaa yhteyttä altistuneisiin ja antaa lisäohjeita.

Keski-Pohjanmaa jo lähellä koronan leviämisvaihetta – Intian varianttia todettu 6 tapausta, Kokkolan ryppäästä levinnyt 66 tartuntaa

Tällä viikolla Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 46 koronatartuntaa, joista kymmenen uutta raportoitiin perjantaina. Tartuntaketju on levinnyt pohjoiseen useisiin kuntiin, muun muassa Kalajoella, Nivalaan ja Ylivieskaan.

Urheilupuiston koulussa Kouvolassa korona-altistus – 15 ihmistä karanteeniin

15 henkilöä on altistunut koronavirukselle Kouvolassa Urheilupuiston koulussa. Altistuneet ovat nyt karanteenissa ja etäopetuksessa. Altistuminen tapahtui, kun koronavirukseen sairastunut oli koulurakennuksessa.

Kokkolan lukiot siirtyvät etäopetukseen nopeasti heikentyneen koronatilanteen takia

Kokkolan suomen- sekä ruotsinkielinen lukio ja aikuislukio siirtyvät etäopetukseen maanantaina. Tilanne jatkuu ainakin puolitoista viikkoa.

Keski-Pohjanmaa koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – osa ammatillisista oppilaitoksista siirtyy etäopiskeluun

Koronatilanne on huonontunut Keski-Pohjanmaalla selvästi. Alue on kiihtymisvaiheessa, ja suosituksiin tulee tiukennuksia. Vielä huhtikuun loppupuolella tartuntatilanne oli alueella Suomen rauhallisin.

Salo ei tiukenna koronarajoituksia – koulut jatkavat lähipetuksessa

Kaupungilla ei ole nykytilanteessa halua rajoittaa lasten harrastustoimintaa.

Janakkalassa viime perjantaina otetut koronanäytteet katosivat

Koronanäytteiden katoamista selvitetään parhaillaan. Janakkalasta näytteet toimitettiin asianmukaisesti Fimlabin Hämeenlinnan yksikköön. Hämeenlinnan seudulla monessa koulussa on määrätty oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin.

Salo arvioi maanantaina etäopetuksen laajentamista

Koronavirustapauksia on tullut viimeisen viikon aikana erityisesti kouluissa ja päiväkodeissa.

Yliopisto-opiskelijat ovat yhä syvemmin uupuneita, kertoo tuore selvitys – "Tämä vain jatkuu ja jatkuu, eikä loppua näy"

Vielä viime vuonna tuskistuttivat tekniset ongelmat ja muu käytäntö. Nyt opiskelijoiden väsymisen takana ovat yhä useammin psykologiset tarpeet, kuten yhteisöllisyys ja tunne siitä, että voi itse vaikuttaa asioihin.

Salo yrittää saada koronaepidemian alueellaan kuriin – kiristää tuntuvasti rajoituksia

Salon kaupungin alueella koronatilanne on huonontunut viime viikkoina. Kaupunki on nyt päättänyt siirtää osan yläkoululaisista etäopetukseen. Lisäksi etäopetukseen siirretään lukiot. Myös kaupungin palveluita rajataan entisestään.

Turun yliopistossa palataan asteittain lähiopetukseen ensi syksyn aikana

Koronapandemian aikana opintonsa aloittaneílle ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille järjestetään syksyllä orientaatiojakso.

Olisiko kesäkoulusta apua etäkoulussa syrjäytyneiden ja koulupudokkaiden kiinniottamisessa? Pedersöressä Pohjanmaalla mietitään oppilaille kesäohjelmaa

Pedersören lisäksi myös vaasalaiskoulussa on väläytetty ajatusta kesäopinnoista osalle oppilaita. OAJ muistuttaa, että kesätoiminnan tulee olla vapaaehtoista oppilaille ja opettajille – ja kaikilla on oikeus kesän lepoon.

Päijät-Hämeen toisen asteen opiskelijat ja Lahden yläkoululaiset palaavat kokonaan lähiopetukseen vapun jälkeen

Ammatillisessa koulutuksessa, lukioissa ja Lahden yläkouluissa on opiskeltu yhdistelemällä lähi- ja etäopetusta.

Toisen asteen opiskelijat palasivat kampuksille – "Tämä ei etänä onnistu", sanoo sähköalaa opiskeleva Eetu Hinkkanen

Gradia siirtyi etäopetukseen marraskuun lopussa, mutta osa oppilaista on ollut kevään aikana jo osittain lähiopetuksessa.

Koronalle altistuneita koululaisia karanteeniin Kangasalla

Sariolan koulussa Kangasalla on altistunut koronavirukselle alle 15 henkilöä

Korona iski nykyisten seiskaluokkalaisten ikäluokkaan, joilta jäi kaikki väliin: nyt kiritään kiinni rajoituksin aidattua aikaa

Ankkuri-tiimin ammattilaiset tapaavat jatkuvasti nuoria, jotka oireilevat etäkoulun ja rajoitusten tuomia muutoksia.

Porvoon yläkoulut ja toinen aste palaavat kokonaan lähiopetukseen ensi maanantaina

Osittaisen etäkoulun jatkaminen ei ole enää välttämätöntä.

Huutjärven koulussa uusia koronatartuntoja Pyhtäällä – kaksi luokkaa etäopetukseen

Koulussa on nyt koronatartuntojen takia etäopetuksessa yhteensä kolme koululuokkaa.

Keski-Suomi pohtii tänään koronarajoitusten keventämistä, ensimmäisenä harkitaan etäopetuksesta luopumista

Viime viikolla ennakoitiin, että Keski-Suomessa saatetaan tällä viikolla ainakin osittain palata epidemian perustasolle.

Lauantai 17.4.2021 (radio)

Ammattioppilaitokset. Etäopetus. Prinssi Philip. Maastopalot. Sääennuste.

Korona toi esiin erot oppilaiden välillä, ja niitä suitsimaan koulut voivat nyt hakea tasa-arvorahaa – opetusministeri haluaa potista toistuvan jakoerän

Saramon mukaan koronapandemian aiheuttaman oppimisvajeen paikkaamiseen tarvitaan mittava korjauspaketti.

Ammattikouluissa pelätään nyt, että opiskelijoiden valmistuminen viivästyy – Laboranttiopiskelija ei päässyt laboratorioon neljään kuukauteen

Koulukuraattorin tyly tuomio: etäopetus tulee jättämään jälkensä amislaisiin, erityisopettajat ovat kuormittuneita.

Kanta-Häme palaa koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen, ensimmäiseksi puretaan lapsiin sekä nuoriin liittyviä rajoituksia

Sen sijaan penkkarien ja vanhojentanssien järjestämistä pandemiaryhmä ei suosittele toistaiseksi.

Lahden korona-exit-suunnitelma tukee keskustan elävoittämistä

Kaupunki ennakoi, että kaikissa kouluissa palataan lähiopetukseen heti vapun jälkeen.

Salon Uskelan koulussa kaksi vuosiluokkaa etäopetukseen koronatartuntojen vuoksi

Kaupungin mukaan koulussa on todettu kaksi koronatartuntaa.

Tartuntaketjujen lähteenä mökkibileet Itä-Savossa – johtajaylilääkäri: "Bileiden aika ei ole nyt"

Savonlinnan Lyseon lukiota on suositeltu siirtymään etäopetukseen laajan altistumisen vuoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle