Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yle selvitti: Kauppaketju Kärkkäisellä myydään yhä sellaisten yritysten tuotteita, jotka ovat ilmoittaneet yhteistyön loppumisesta

Kärkkäinen sanoo Makian vetäytyneen painostuksen takia, Makia sanoo väitettä "huuhaaksi ja salaliittoteorioiden maalailuksi".

Vuosi yksi koronaviruksen kanssa – 133 uutisvalokuvaa vuodesta, jonka elimme SARS-CoV-2 keskuudessamme

Tämä valokuvakooste näyttää, mitä me olemme viime vuoden aikana kokeneet.

"Suomen hauskin nainen" – sosiaalinen media täyttyi Sinikka Nopolan surijoista

Sinikka Nopolaa ovat jääneet kaipaaman monet suomalaiset.

Torniolaiskoululaisten työt mukana huippusuositun J.K. Rowlingin uutuuskirjan kuvituksessa – teokset valittiin 2000 piirroksen joukosta

Emma-Lotta Konttajärven ja Stella Svennin piirrokset kuvittavat Ikkabog-teosta, joka on maailmankuulun brittikirjailijan tuorein julkaisu.

Suomalaiskirjailijan trilleri hätyyttelee Yhdysvaltain pokkarilistan kärkikymmenikköä

Kirjailija Max Seeckin dekkari Uskollinen lukija menestyy Yhdysvalloissa. Teoksesta on tekeillä myös tv-sarja.

Taidehistorioitsija Anna Kortelainen: "Ei hylätä enää ketään!"

Tietokirjailijalle avautui hylkäämisten historia.

Ensimmäinen Harry Potter -kirja julkaistiin suomeksi 20 vuotta sitten, suosio ei laannu – kustantaja: "Haluamme kutsua Rowlingin Suomeen"

"Poika, joka elää" innostaa uusia sukupolvia lukuharrastuksen pariin: Harry Potter -kirjoja ei juuri kirjaston hyllyissä ole.

Verentahrima sininen pää, vampyyri ja muut Noidan käsikirjan tutut

Noidan käsikirja on todellinen sukupolvikokemus

Satukirjamainen Paavolan tammi nousi nettijulkkikseksi

Vanha tammikaunotar pysyi pitkään paikallisten salaisuutena.

Uusi Suomi: Tammen päätös lopettaa yhteistyö Kärkkäisen kanssa johtanut rankkaan vihapostiin

Päätöksen taustalla on Kärkkäisen toimitusjohtajaan liittyvät natsikytkökset.

Puhelimen kirjasovelluksista kirjojen Spotify? Äänikirjojen suosio kasvanut jopa 200 prosenttia

Puhelimen kautta kuunneltavat äänikirjat ovat kasvattaneet nopeasti suosiotaan. Ne tuovat kirjojen pariin myös sellaisia, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet lukemista.

Näin osallistut Kirjojen Suomen verkkolukupiiriin

Lue kirjoja verkkolukupiirissä.

Kirjoihin livahtaa silloin tällöin virheitä: "Ne keräävät yllättävän paljon huomiota"

Vaikka useampi silmäpari tarkastaa kirjat ennen niiden julkaisua, livahtaa sekaan silloin tällöin virheitä. Lukijat ovat silloin tarkkana. Kirjoitusvirheitä ja historian vääristelyä ei hyväksytä kotisohvilla.

Viisikko aiheuttaa yhä kääntäjille päänvaivaa – Eeva Joenpelto ei kehdannut käyttää omaa nimeään

Lastenkirjasarja Viisikosta tehdään 60-vuotisjuhlan kunniaksi uusia suomennoksia. Aikanaan lastenkirjoja pidettiin hömppänä, joiden suomentamisella ei kannattanut tuhria mainettaan. Siksi tarvittiin ahkera mielikuvitushenkilö Lea Karvonen.

Varusmiesliitto: Tammi- ja kesä–heinäkuussa liian vähän koulutettuja varusmiehiä yllätyshyökkäystä torjumaan

Helsingin Sanomien mukaan Puolustusvoimat suunnittelee varusmiesten käyttöä yllätyshyökkäyksen torjunnassa. Pääesikunta ei kieltänyt eikä myöntänyt tietoa.

Kotimainen chick lit -kirjallisuus on jo salonkikelpoista – bimbo-leima on kadonnut

Naisille suunnattu viihdekirjallisuus, chick lit, on viime vuosina saanut jalansijan myös kotimaisessa kirjallisuudessa. Chick lit -kirjailijoita on tullut enemmän ja heidän asemansa on vakiintunut muutamassa vuodessa.

"Meillä on edelleenkin työmme" – Sotetyönantajan muuttuminen innostaa ja huolettaa

Työnantajan muuttuminen sotepäätöksen myötä on herättänyt Tampereen kaupungin työntekijöissä huolta palvelussuhteen ehtojen ja palkan mahdollisista muutoksista. Toisaalta hyvänä nähdään se, että iso työnantaja voi tarjota paremmat mahdollisuudet työn kiertoon.

Helsingin kirjamessuilla ääneen pääsevät Venäjän virallinen totuus ja oppositio

Helsingin kirjamessuilla keskitytään tänä vuonna venäläiseen kirjallisuuteen.

Kirjallisuuden Nobel-palkinto valkovenäläiselle kirjailijalle

Valkovenäläinen kirjailija Svetlana Aleksijevitš saa Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Palkinto julkistettiin tänään torstaina Tukholmassa.

Tammesta kestovihta – "Lehdet eivät tipu sitten millään"

Ennen vanhaan saunavastalla oli suurempi merkitys. Sen lisäksi, että koivunlehden saippua-aineet puhdistivat oikean saippuan puutteessa, saattoi vastalla saada rakkaudenkin syttymään. Venäjällä saunavasta syntyy tammenoksista.

Google napsii suomalaisten mainoseuroja

Google, Facebook ja YouTube syövät yhä suuremman osan suomalaisesta verkkomainonnasta. Sanomalehtien Liiton johtaja uskoo, että tilanne taittuu lähivuosina.

Runoilija Teemu Hirvilammi on kuollut

Vaikea sairaus vei lavarunouden ison persoonan.

Maija Tammen kuvissa syöpä on kuolematon

Valokuvaaja Maija Tammi ravistelee tapaamme katsoa ja käsitellä sairauksia. Tammi on kuvannut muun muassa leikkauksissa poistettuja kasvaimia sekä syövän sädehoidossa käytettäviä maskeja. Kuvat on julkaistu lukuisissa kansainvälisissä lehdissä. Nyt ne on nähtävillä myös näyttelyssä Turussa.

Teemu-kirja teki taas historiaa – vuoden myydyin

Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilijan uraa käsittelevä tietokirja oli vuoden 2014 myydyin kirja.

Kustantaja Silja Hiidenheimo on kuollut

Silja Hiidenheimo kuoli vaikeaan sairauteen torstaina illalla Helsingissä.Hän oli kuollessaan 53-vuotias.

Kirjakustantamot yllättyivät Finnwatchin syytöksistä – "Emme halua missään tapauksessa tukea tämän tyyppistä toimintaa"

Suomalaiskustantamot kiistävät tienneensä kiinalaistehtaan työntekijöiden heikoista työehdoista. Kustantamot aikovat selvittää asiaa ulkomaalaisten yhteistyötahojensa kanssa.

Finlandia Junior -palkinnosta kilpailee kuusi teosta

Parhaan suomalaisen lasten- tai nuortenkirjan palkinnosta kilpailee loppusuoralla kuusi teosta. Ehdokasteoksissa käsitellään erilaisuutta, ystävyyttä, kiusaamista, yksinäisyyttä ja tyttöjen todellisuutta. Suomen Kirjasäätiön 30 000 euron arvoinen palkinto myönnetään 20. marraskuuta.

Satujen tehtävänä on rentouttaa myös aikuiset lukijat

Olipa kerran. Näin alkaa moni satu, joka saa kuulijan palaamaan lapsuuteen, keskittämään ajatuksensa tulevaan tarinaan ja odottamaan jotakin taianomaista tapahtuvaksi. Tammen ja WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi on satujen suurkuluttaja. Kirjallisuuden ammattilaisen mielestä sadut rentouttavat, auttavat meitä ajattelemaan ja näkemään asioita toisin.

Keltainen kirjasto – ikkuna maailmaan

Suomen pitkäikäisin kirjasarja Keltainen kirjasto täyttää 60 vuotta. Sarja sisältää yli 400 käännoskirjaa, ja joukossa on lukuisia nobelistikirjailijoita.

E-kirjojen valikoima laajenee Lapin kirjastoissa

Isot kustantamot Otava, WSOY ja Tammi ovat avanneet osan sähköisten kirjojen eli e-kirjojen tarjonnastaan kirjastojen hankittavaksi. Aiemmin kirjastot pystyivät ostamaan e-kirjoja lähes pelkästään pienten kustantajien kokoelmista, mutta tämän muutoksen myötä kirjastojen e-kirjakokoelma kasvaa huomattavasti.

E-kirjojen valikoima laajenee kirjastoissa

Sähköisten eli e-kirjojen saatavuus paranee kirjastoissa. Valikoimat täydentyvät kaikkien suurten suomalaisten kustantamojen kirjoilla. Tulevaisuudessa niitä voi lainata kaikissa kirjastoissa eri puolilla Suomea.

Verosuunnittelu ulottuu Suomessa jo kirjakauppaan

Adlibris kierrättää suomalaiset kirjat Ruotsissa olevan logistiikkayhtiön kautta suomalaisille ostajille. Sen ja komissiokaupan vuoksi maksettavia veroja ei kerry juuri ollenkaan. Menettely ei ole lainvastaista.

Teoksen johtoon Nina Paavolainen

Kustannusyhtiö Teoksen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty filosofian maisteri Nina Paavolainen.

Keväällä jaossa mahdollisesti kaksi liigapaikkaa

Tammi-helmikuun auditoinnin perusteella valitun joukkueen ei tarvitse voittaa Mestiksen mestaruutta noustakseen liigaan.

Bonnierille uusi toimitusjohtaja laajakaistayhtiöstä

Toimitusjohtajaksi on valittu Tomas Franzen, joka on tällä hetkellä toimitusjohtajana laajakaistapalveluja tarjoavassa Com Hem -yrityksessä. Bonnierin nykyinen toimitusjohtaja Jonas Bonnier kertoi toukokuussa, että hän jättää paikkansa kuluvan vuoden lopussa.

Vanha tammi ja kuorma-auto törmäsivät: ajokki päreiksi

Vuosikymmeniä vanha tammi sai vain pintanaarmuja kun kuorma-auto törmäsi sen järeään haaraan Hämeenlinnassa. Kuormakori sensijaan hajosi kappaleiksi.Vastoin julkisuudessa esitettyjä väitteitä kyseessä ei ollut suojeltu luonnonmuistomerkki.

Kirjakaupoissa myynnissä vain kahta Alice Munron kirjaa suomeksi

Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittajan Alice Munron kahdeksasta suomennetusta teoksesta vain kahta on tällä hetkellä myynnissä.

Seksi myy kirjallisuudessakin - Erotiikkaa suomennetaan 'elimellisestä elämykselliseksi'

Viime kesänä alkanut eroottisen kirjallisuuden buumi jatkuu. Kirjamyyntiennätyksiä hipovan brittiläisen Fifty Shades -trilogian menestyksen vanavedessä markkinoille tulee uusia seksiä tihkuvia viihderomaaneja. Kirjallisuuden seksikohtauksia ei suomennoksessa kuvata kuitenkaan aina yhtä seikkaperäisesti kuin alkuperäisversiossa.

Mediayhtiö Bonnierin toimitusjohtaja vaihtuu

Toimitusjohtajana kuusi vuotta ollut Jonas Bonnier jättää paikkansa tämän vuoden lopussa, Bonnier kertoo. Uuden toimitusjohtajan haku alkaa välittömästi.

Alma Media: Kotimaassa menee heikommin, ulkomailla paremmin

Tammi-maaliskuussa Alma Median liikevaihto oli 74,9 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 81,1 miljoonaa euroa.

Timo Julkunen WSOY:n ja Tammen toimitusjohtajaksi

Olen aina pitänyt kirjoista ja ollut kiinnostunut kustantamisen maailmasta, sanoo tuleva toimitusjohtaja tiedotteessa.

Kirjatalo Bonnier leikkasi, Romantschukille potkut

Bonnier vähentää 27 työpaikkaa Suomen kirjaliiketoiminnoistaan. Näkyvin potkut saanut on viestintäjohtaja Maria Romantschuk.

Kirjatalo Bonnier leikkasi, Romantschukille potkut

Bonnier vähentää 27 työpaikkaa Suomen kirjaliiketoiminnoistaan. Näkyvin potkut saanut on viestintäjohtaja Maria Romantschuk.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle