Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

satamanosturi kuljettamassa konttia,taustalla synkät sadepilvet

Kontit, komponentit ja raaka-aineet vähissä – pohjalaisyrityksillä haasteita vastata kysyntään

Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtajan mukaan näköpiirissä ei ole nopeaa helpotusta raaka-aineiden, komponenttien tai konttien saatavuuteen.

Kartta Suomenlahden alueesta.

Fire aboard ship carrying flammable liquids on Gulf of Finland

According to the Helsinki Maritime Rescue Centre, the ship's crew extinguished the fire and the cargo was not in danger. As of Sunday evening, the MSC Shannon was still south of Raseborg.

Konttijunan peräpää ratapihalla

Mussalosta lähtee tällä hetkellä konttijuna Aasiaan lähes viikoittain – kasvavan puutavarakysynnän arvioidaan lisäävän kuljetuksia ensi vuonna

Suurin osa Mussalosta lähtevästä tavarasta ajetaan Japaniin ja Kiinaan. Eniten viedään teräs- ja metalliteollisuuden tavaraa sekä elintarvikepakkauskartonkia sekä paperia.

Pari uusia nastarenkaita

Autonrenkaiden hinnat ovat kovassa nousussa – rengasliikkeet: hintojen arvioidaan nousevan edelleen

Myymäläpäällikkö: "Moni asiakas kyselee jo kesärenkaita sen vuoksi, että lähiaikoina hinnat nousevat vielä hurjasti."

Autonrenkaita rengaskaupassa.

Autonrenkaiden hinnat ovat nousussa – yksi syy on konttirahdin hurja kallistuminen ja pula konteista

Asiakkaat ostavat nyt kesärenkaita samalla kun vaihdattavat autoonsa talvirenkaita: tieto renkaiden hinnannoususta on kiirinyt autoilijoiden korviin.

 Iso konttipalo rahtialuksessa Brittiläisessä Kolumbiassa

Kanadalaisaluksen tulipalon pelätään aiheuttavan ympäristötuhoa, paloa yritetään sammuttaa ennen myrskyä

Kanadan länsirannikolla palavan konttialuksen onnettomuuden pelätään aiheuttavan vaaraa alueen luonnolle sekä merenkulkijoille. Ainakin 40 konttia on pudonnut mereen ja suuri osa miehistöstä on evakuoitu.

naista esittävä patsas kalliolla meren rannalla, myrsky lyö aaltoja kallioon

Työt osin keskeytetty turvallisuussyistä Suomen suurimmassa vientisatamassa Kotkassa – kontit kaatuilevat toistensa päälle

Kotkan satamassa on kaatunut kontteja voimakkaan tuulen vuoksi. Joidenkin satamatöiden tekeminen ei tällä hetkellä ole turvallista.

Los Anglesin sataman edustalla kymmenet valtavat konttilaivat odottivat pääsyä satamaan 13. lokakuuta.

Maailmanlaajuinen kuljetuskriisi uhkaa joulukauppaa ja talouskasvua – tästä syystä kalusteet, pyörät ja muut ostokset saapuvat usein pahasti myöhässä

Satama ruuhkautuvat, laivat eivät pääse satamiin, rekka- ja junakuljetukset ovat tukossa. Globaalitalouden selkäranka eli konttiliikenne on ajautunut ennennäkemättömään kriisiin, joka pahenee koko ajan.

Iso tavarajuna lähdössä matkaan ratapihalla.

Joululahjat ja muut verkkotilaukset seisovat nyt Keski-Euroopan rautateillä – pian raideruuhkaa puretaan tuomalla konttijunia Suomen satamiin

Meriliikenteen paheneva konttipula on johtanut myös Aasian ja Keski-Euroopan välisen junaliikenteen ruuhkautumiseen. Kiinalaiset rautatieoperaattorit haluavat tuoda Keski-Eurooppaan tarkoitettuja lasteja Suomenlahden satamiin.

Konttialus kanavassa

Suezin kanavan tukkinut konttialus Ever Given saapuu vihdoin tänään perille Rotterdamiin

Maaliskuussa Suezin kanavan tukkinut konttialus viipyi pitkään ankkuroituna Suezilla ennen kuin alus päästettiin jatkamaan matkaansa Egyptistä kohti Hollantia.

Padel-maila- ja pallo Kotkan padel-kentällä.

Kainuun ensimmäiset padelkentät avattiin Kajaaniin – kenttiä suunnitteilla myös Vuokattiin

Padel on mailapeli, jossa yhdistyvät tenniksen ja squashin kentät. Peliä pelataan tennispallolla, ja se saa esimerkiksi osua seinään tietyin ehdoin.

Tiia Vepsäläinen sup-lautailee Saimaalla Lappeenrannan Myllysaaren rannassa.

SUP-laudat ja piha-altaat nousseet hittituotteiksi – "Ilmanviilentimet loppuivat taas hyvin äkkiä", kertoo myyntijohtaja

Helteet ovat saaneet kauppaketjujen myyntijohtajat myhäilemään, sillä kaikki mikä liittyy ulkoiluun, uimisesta grillailuun, myy kuin häkä. Viime päivinä myös ilmanviilenninlaitteiden myynti on lähtenyt, odotetusti, hurjaan kasvuun.

Kilometrin mittainen juna lähti Japania kohti

Suomesta avautui uusi tavarajunareitti melkein maapallon toiselle puolelle – kilometrin mittainen juna lähti ensimmäiselle matkalleen kohti Japania

Kotkan satamasta lähti tänään juna kahden viikon mittaiselle matkalleen halki Venäjän. Reitistä on tulossa säännöllinen. Uusia reittejä on suunnitteilla jopa Intiaan saakka.

Ennakkoäänestyspaikka

Ennakkoäänestäjät lähtivät liikkeelle Vaasassa – äänensä voi antaa vaikka kontissa ja drive inissä

Kuntavaaleihin on aikaa vajaa kolme viikkoa, ja ennakkoäänestys alkoi tänään. Monilla paikkakunnilla äänestyspaikkoja on sijoitettu ulos, jolloin äänestäminen on koronaturvallista.

Suomen Olympiakomitean konttia nostetaan nosturilla laivaan.

Sata pakettia kahvia, 20 polkupyörää ja kylmävesiallas – tällainen on Suomen olympiajoukkueen rahti, joka lähti kohti Tokiota kolme kuukautta ennen kisoja

Monen ulkomailla asuvan suomalaisen tuliaistoivetta, eli salmiakkia, rahdissa ei ole mukana, eikä konsolipelejä.

VR:n veturi vetää konttiletkaa ratapihalla

Nurminen Logistics suunnittelee säännöllisen junaliikenteen aloittamista Kotkasta Kiinaan ja Japaniin: "Haluamme kasvattaa konttiliikennettä"

Nurminen Logisticsin myyntijohtajan Marjut Linnajärven mukaan Aasian konttijunaliikenne on merkittävässä kasvussa.

Pasi Lehtola, monialayrittäjä, Jelppasi Oy

Kontteja hankitaan työtiloiksi ja kesäkahviloiksi: kontin vuokra on 200 euroa kuussa – Pasi Lehtola osti täysperävaunun syntymäpäivälahjaksi puolisolleen

Kontteja kysytään nyt kiihtyvään tahtiin kesäkahvila ja -ravintolakäyttöön. Konttibisnes on kymmenen viime vuoden aikana kolminkertaistunut Suomessa.

Suuri konttialus Qingdaon satamassa Kiinassa.

Suomen viennin määrä romahti kuukaudessa enemmän kuin kertaakaan finanssikriisissä, Suezin kanavan haveri sotkee kauppaa lähikuukausina

Etenkin paperin vienti väheni tammikuussa. Korona-aikana pienten yritysten vienti on sujunut selvästi paremmin kuin suurten.

Fartyget Ever Given fotograferad bakifrån.

Kukaan ei tarkkaan tiedä, kuinka paljon suomalaisyritysten rahtia on ollut jumissa Suezin kanavassa – pohjalaisia lihataloja viikon viivytys ei hätkäytä

Seinäjokelaisella Atrialla on pitkä kokemus Aasian viennistä. Merikuljetusten epävarmuus on tullut tutuksi ja siihen osataan varautua.

Mätare som visar temperaturen (2,3 grader) i en disk för griskött

Atrian sianlihat jämähtivät Suezin kanavaan

Laivakonteissa on yhteensä neljä miljoonaa kiloa sianlihaa matkalla Aasian markkinoille. Tulpan aiheutti jättialuksen kääntyminen kanavassa poikittain.

Ilmakuva Suezin kavasta ja Ever Given -konttialuksesta.

Suezin kanavan tukkeutuminen tuntuu Suomessa asti – vaikutuksia rahtikustannuksiin, tuotteiden hintoihin, saatavuuteen ja jopa konttipulaan

Suezin kanavan kautta liikkuu tavaraa lähes 8,5 miljardin euron arvosta päivittäin. Liikenne on ollut jumissa jo neljättä päivää.

Suezilla irrotellaan edelleen konttilaivaa

Tavaraliikenne Aasian ja Euroopan välillä Suezilla poikki jo kolmatta päivää – jättimäiselle konttilaiva Ever Givenille on sattunut haveri aiemminkin

Maailman meriliikennettä reaaliaikaisesti seuraava verkkosivusto näyttää, miten paha ruuhka Suezille on jo päässyt syntymään.

Kontteja pinoissa päällekkäin.

Konttikuljetusten hinnannousu arveluttaa vientiyrityksiä – koronapandemian ohella hintapompun syynä myös kausivaihtelu

Pitkät kuljetussopimukset ovat turvanneet merikonttien saatavuutta ja pitäneet rahtien hintoja kurissa.

Kuormaaja nostaa konttia kuljetusajoneuvon kyytiin satamassa.

Britannian konttisatamat ruuhkautuivat pahoin: Korona, joulusesonki ja brexitiin varautuminen sekoittavat konttiliikennettä

Autonvalmistaja Honda joutui keskeyttämään tuotantonsa Britannian tehtaalla.

Kouvolan kaupungintalo

Kouvola päättää tänään ensi vuoden isoista investoinneista – pöydällä muun muassa RRT-terminaali ja kouluja

Kouvolan kaupunginvaltuusto käsittelee tänään ensi vuoden talousarvioesitystä.

Mies sahaa moottorisahalla

Kuljetusalalla on jatkuvasti ongelmia työehtojen noudattamisessa – pitkän linjan kuljettaja Tero Konttinen kyllästyi ongelmiin ja vaihtoi alaa

Entinen kuljetusalan ammattilainen Tero Konttinen joutui kahdessa työpaikassa vaatimaan oikeuksiaan.

Juna Kiinaan

Suomen ja Kiinan välisten konttijunien määrä tuplaantuu – miljoonat norjalaiset lohet menevät nyt junan kyydissä Suomen halki Kiinaan

Suorien lentojen peruuntuminen Kiinan ja Suomen välillä on saanut tavarantoimittajat siirtämään kuljetuksia juniin, joiden kyydissä rahti kulkee 10 000 kilometriä.

Vakava liikenneonnettomuus Kirkkonummella 28.7.2020

Merikontti putosi eilen pakettiauton päälle jyrkässä mutkassa Kirkkonummella – loukkaantuneilla ei akuuttia hengenvaaraa

Esitutkinnassa selvitetään nyt, miten kontti oli kuormattu ja soveltuiko lavetti kyseisen kuorman kuljetukseen.

Poliiseja tiedotustilaisuudessa

Hollannin poliisi löysi alamaailman vankilan ja kidutuskammion

Poliisi pääsi vankilan jäljille operaatiossa, jossa se murtautui rikollisten käyttämään salakieliseen viestintäjärjestelmään.

Parakkiasumus Verkkosaaressa, jossa majoitettiin Olympiastadionia rakentaneita työmiehiä.

Miksi Olympiastadionin rakentajat eivät saaneet apua surkeaan konttiasumiseensa? Rakennusliiton Palonen: "En minäkään tiedä oikeaa viranomaista"

Luvatonta konttia vuokrattiin avun hakemisen jälkeen vielä puoli vuotta netissä. Epätyyppillisten asuinolosuhteiden pelätään lisääntyvän poikkeusaikojen takia.

Iisalmen sairaala.

Iisalmen sairaalan pihalle tulee kylmäkontteja vainajien väliaikaiseen säilytykseen

Ylä-Savossa myös laajennetaan koronavirusnäytteenottoa lauantaille.

Kylmäkontti on asennettu Pohjois-Karjalan keskussairaalan pihalle.

Siun sote lisää vainajien kylmäsäilytystiloja

Koronavirusepidemian odotetaan lisäävän kuolleisuutta maakunnassa. Keskussairaalalle tuotiin ensimmäinen kontti perjantaina.

Parakkiasumus Verkkosaaressa, jossa majoitettiin Olympiastadionia rakentaneita työmiehiä.

Olympiastadionin rakentajat asuivat surkeissa oloissa – "valoisa tilaelementti" olikin luvaton konttitalo, nyt kaupunki vaatii sen purkua

Helsingin kaupunki haluaa varmistaa, että Verkkosaaren kontissa ei asu enää kukaan. Konttiasuminen ei ole kaupungissa sallittua jatkossakaan.

Laivaa lastataan Helsingin Vuosaaren satamassa.

No passengers, but plenty of medicine and bananas

Although a passenger traffic ban has hit the Port of Helsinki's business, cargo services are running at near-normal volume.

Haminan satama

Suomen isoimman vientisataman kontit jäivät jumiin Kiinaan: "Tästä keväästä tulee katastrofaalinen"

Tyhjiä konttivuoria makaa Kiinassa, eikä niitä saada liikkeelle, koska tehtaat seisovat koronaviruksen seurauksena.

kontteja päällekkäin

Kohutun jättiterminaalin kehittäminen jatkuu Kouvolassa – kaupunki ostamassa yli 700 000 eurolla tonttimaata yrityksille

Rakenteilla olevassa terminaalissa voidaan tulevaisuudessa lastata ja purkaa yli kilometrin mittaisia junia.

Rikospaikkatutkijoita rekan luona, josta ruumiit löydettiin Graysissa 23. lokakuuta.

Manner-Euroopasta salakuljetettiin Britanniaan jopa 10 000 kurdia kylmäkuljetuskonteissa ja kumiveneissä

Tutkinnassa on otettu kiinni yhteensä 23 ihmistä, joista 19 Ranskassa ja loput Hollannissa.

Veturi Kouvolan ratapihalla

Onko tässä mitään järkeä? Suomeen rakennetaan kilometrin pituista jättiterminaalia, jota markkinoitiin Kiinan-junilla – junia kulki tänä vuonna 3

Kansainvälistä kuljetusterminaalia on rakennettu kohta vuoden päivät tarpeeseen, jossa nyt korostuvat Kiinan junien sijaan Suomen ja Venäjän välinen liikenne.

Komeetta 46P/Wirtanen.

Wednesday's papers: Cocaine in sealed containers, firms ditch Posti, comet Wirtanen appears

Drugs found by Espoo police, companies reject Posti services and a comet with a Finnish name is visible this week.

ihmisiä Kiinan junan edessa

Kouvolan päättäjät haluavat lisää tietoa ja selvityksiä elinkeinoyhtiöltään Kiinan-junista: "Vielä ei ole aika vaatia päitä pölkylle"

Moni Kouvolan valtuustoryhmien puheenjohtajista ei luota täysin kaupungin elinkeinoyhtiö Kouvola Innovationiin.

Kiinaan matkaava juna Kouvolassa.

MOT: Kouvolasta lähti Kiinaan liki tyhjiä kontteja – se kannatti, koska Kiina maksoi niin hyvin

Kouvolasta Kiinaan kulkeva konttijunareitti käynnistyi vuonna 2017. Tänä vuonna Kiinan Xi’aniin on kuitenkin mennyt enää kolme junaa.

Rekka, jonka edessä poliiseja ja rikostutkijoiden teltta.

Belgiassa kylmärekasta löytyi 12 siirtolaista – nyt löydetyt olivat elossa

Viime viikolla Britanniasta kuolleina löydettyjä siirtolaisia kuljettanut kylmärekka oli tullut maahan Belgiasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle