Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuulimylly Simon Sarvisuossa valmistumaisillaan olevassa tuulipuistossa maaliskuussa 2022

Pielaveden Muntterinkankaan tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelma nähtävänä: sitä voi kommentoida kesäkuun alkuun saakka

Tuulivoimayhtiö Ilmatar suunnittelee Pielaveden ja Keiteleen kuntien rajan molemmille puolille tuulipuistoa, johon tulisi enintään 20 tuulivoimalaa.

Oulun kaupunginkirjasto, ulkokuva

Stora Enson Ouluun kaavaileman uuden kartonkilinjan ympäristövaikutukset arvioidaan – hankkeesta keskustelutilaisuus Oulun pääkirjastolla tänään

Yhtiö selvittää, kannattaako Oulun tehtaan toisen paperikoneen muuntaminen kuluttajapakkauskartongin valmistamiseen, ja nyt myös ympäristövaikutukset. Yleisötilaisuus hankkeesta on torstaina kello 17–19 pääkirjastolla.

Här planeras Giga vaasa, längst till höger i bild syns flygfältets landningsbana.

Mustasaari Freyer Batteryn YVA -arviointiohjelmasta: liikennemäärät ja Mustasaaren alue paremmin esille

Mustasaaren kunnanhallitus käsittelee tiistain kokouksessaan lausuntoa, joka koskee Freyr Batteryn tekemää ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa.

Voimalinja.

Kantaverkkoyhtiön suunnittelema voimajohto sivuaa muinaisaluetta Kuhmoisissa

Etelä-Pohjanmaalta Päijät-Hämeeseen ulottuvan voimalinjan ympäristövaikutusten arviointi on meneillään.

asfalttijyrä

Pirkkala Puskiaisten tieoikaisusta: Mieluimmin nykyisten tieyhteyksien parannus

Lempäälän ja Pirkkalan välisen tiehankkeen ympäristöarviointi on lausuntokierroksella. Pirkkalan kunnanhallitus tiukensi esitystekstin kannanottoa äänestyksen jälkeen.

Tahkoluodon merituulivoimapuistoon suunnitellaan useiden kymmenien voimaloiden laajennusta.

Pietarsaaren merituulipuistohanke etenee – kenttätutkimukset alkavat ensi kesänä

Verkossa pidetty yleisötilaisuus herätti runsaasti kysymyksiä.

Tuulivoimalat Tornion Kitkiäisvaaran tuulipuistossa talven keskellä.

Paltamon luoteisosaan on suunnitteilla kaksi tuulivoimapuistoa – kokonaisuus olisi Kajaanin Piiparinmäkeä suurempi

Alustavien suunnitelmien mukaan Takiankankaan alueelle tulisi reilut 30 ja Hukkalansalon alueelle 19 voimalaa.

Vaasaan tulossa uusi akkumateriaalin tuotantolaitos

Freyr Battery on toimittanut vaadittavan YVA-ohjelman Ely-keskukselle – GigaVaasa hanke etenee

Etelä Pohjanmaan Ely-keskus edellytti Freyr Batteryltä ympäristövaikutusten arvioinnin tekemistä, jotta GigaVaasa-hanke voisi edetä. Nyt YVA-ohjelma on toimitettu Ely-keskuksen arvioitavaksi.

Ostoskärryt, missä on muunmuasa maitopurkki, leipää, munia ja nyhtökaurapakkaus

Kumpi on ekologisempi, nyhtökaura vai kananmuna? Elintarvikeala suoltaa kilpaa tietoa ruuan ympäristövaikutuksista, mutta moni kuluttaja on ymmällään

Elintarvikeala selvittää innolla, miten tuotteet rasittavat ympäristöä. Kilpajuoksu ei kuitenkaan tuota vertailukelpoista tietoa. Pelisääntöjen yhtenäistäminen on lähtenyt vasta liikkeelle.

Laajametsän kyltti

Ely-keskus edellyttää ympäristövaikutusten arviointimenettelyä Freyr Batteryn akkukennotehdashankkeessa

Ely-keskuksen mukaan tehtaan toimintaan liittyy merkittävä suuronnettomuusriski ja erityisesti hankkeen liikenteen seuraukset ja ilmapäästöt vaativat tarkempaa arviointia.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vaasan satamatien ympäristövaikutuksia Mustasaaren alueella esitellään tänään

Infotilaisuudessa esitellään Vaasan Satamatien vaihtoehtojen ympäristövaikutuksia niiltä osin kuin ne sijoittuvat Mustasaaren alueelle. 

Reposaaren tuulipuiston tuulivoimaloita.

Tuulivoimapuisto suunnitteilla Pietarsaaren edustalle ulkomerelle – merenpohjan tutkimuslupapäätöstä odotetaan vielä tämän vuoden puolella

160 tuulivoimalan puisto tuottaisi valmistuessaan sähköä vasta vuosikymmenen loppupuolella. Tutkimuslupahakemuksien päätöksiä odotellaan saatavaksi vielä tämän vuoden puolella.

En nätkasse full av fisk fotad nerifrån.

Kaskisten edustalle suunnitteilla oleva kalankasvatusallas ei edellytä ympäristövaikutuksen arviointia – Vaasan hallinto-oikeus hyväksyi yrittäjän valituksen

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus vaati ympäristövaikutuksen arviointia ennen lähes miljoonan kilon kalankasvatusaltaan käyttöönottoa. Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen mukaan ympäristölupahakemus riittää.

Kalastusmatkailijoita Tornionjoella lohenpyynnissä

Ruotsalaiskaivos lisäisi jätevesiä lohia vilisevään rajajokeen – miksi äärimmäisen kriittisestä viranomaisraportista ei ilmoitettu suomalaisille?

Ruotsin ja Suomen viranomaiset eivät ilmoittaneet kriittisiä viranomaisarvioita kaivoshankkeen ympäristöhaitoista suomalaisille. Oikeusprofessorin mukaan ne olisi pitänyt ilmoittaa.

aurinkopaneelit

Pohjoismaiden suurimman aurinkovoimalan rakennuslupa jäi pöydälle Uudessakaupungissa – Luonnonsuojeluliitto vaatii ympäristövaikutusten arviointia

Pöytääminen oli ainoa vaihtoehto, sillä Luonnonsuojeluliitto on vaati eilen Varsinais-Suomen ELY-keskukselta voimalan ympäristövaikutusten arviointia. Kaupunginarkkitehdin mukaan oli yllätys, että YVA-menettelyä vaadittiin viimeisenä mahdollisenä päivänä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Uudesta vaihtoehdosta valtatien 3 parantamishankkeessa Helsingbyn ja Laihian välillä järjestetään yleisötilaisuudet

Yleisötilaisuudet järjestetään sekä Laihialla että Helsingbyssä. Ely-keskus järjestää yleisötilaisuudet tieasian saaman kiinnostuksen vuoksi.

Kuvassa näkyy, kuinka Kaunisvaaran kaivoksen rikastushiekkajätettä on pumpattu Tapulivuoman suolle ja metsään. Kuva otettu viime toukokuussa.

Suomalaisilta odotetaan mielipiteitä Pajalan Kaunisvaaran kaivoksen luvista – päästöt Tornion-Muonionjokeen ovat iso huoli

Suomalaiset eivät ole vielä jättäneet muistutuksia Pajalan Kaunisvaaran kaivoksen lupahakemuksesta tai ympäristövaikutusten arvioinnista, mutta epäilemättä hankkeeseen otetaan kantaa myös Suomen puolella. Määräaika umpeutuu marraskuun 8. päivä.

Kartta Ulvilan Kettumetsän teollisuusalue.

Ulvilan biokaasulaitokselle ei ympäristölupaa – lähialueen asukkaat pelkäsivät hajuhaittoja

Ulvilan lupalautakunta on hylännyt Biogas Energyn ympäristölupahakemuksen. Laitosta suunniteltiin Kettumäen teollisuusalueelle. Ennen Ulvilaa laitos olisi haluttu rakentaa Porin Ulasooriin.

Avokaivos.

Yara aloittaa ympäristövaikutusten arvioinnin Siilinjärven kaivoksen toiminnan jatkamisesta vuoden 2035 jälkeen

Yaran mukaan Siilinjärven kaivoksen nykyiset malmivarat riittävät vuoteen 2035 saakka. Sen jälkeen toiminta vaatii kaivoksen laajentamista.

Ossauskosken voimalaitos Tervolassa

Tervolan kunta esittää tarkennuksia Suhangon purkuputken yva-ohjelmaan

Kunta perää selvitystä muun muassa siitä, onko kaivosalueella mahdollisuus vesien suljettuun kiertoon ja käsittelyyn.

Yleiskuva ilmasta Laajametsaän teollisuusalueen avohakkuualueesta

Vaasan akkutehdashankkeen ympäristövaikutusten ensimmäinen kuulemisvaihe on käyty – Johnson Matthey toivoo valmista vielä tänä vuonna

Johnson Mattheyn tehtaan ympäristöarviointiohjelman kuulemisvaihe on päättynyt. Ely-keskuksen arviointi valmistunee syyskuussa. Ympäristönäkökulmasta suurimmat haasteet liittynevät tehtaan jätevesien puhdistamiseen.

Kaivosalue pääsy kielletty kyltti.

Kainuun ELY-keskus on kuuluttanut kaksi Terrafamen ympäristövaikutusten arviointiselostusta

Toinen YVA-selostuksista koskee Kolmisopen esiintymän hyödyntämistä ja kaivospiirin laajentamista, toinen kaivosalueella olevien vanhojen sakkojen loppusijoittamista. Molemmista järjestetään elokuussa yleisötilaisuudet.

Tuulivoimala Muukossa Lappeenrannassa.

Kokkonevan tuulivoimapuiston sijaintia tarkastellaan uudestaan Perhossa – osa voimaloista olisi nyt sijoittumassa lähelle keskustaa ja luonnonsuojelualueita

YVA eli ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta jätettiin 27 lausuntoa, mielipidettä ja asiantuntijakommenttia Perhon Kokkonevan tuulivoimalahankkeesta, joiden perusteella Ely-keskus tarkastelee uudestaan muun muassa tuulivoimapuiston sijaintia.

Korsnäsin kunnan kyltti taajamassa.

Korsnäsin 8 myllyn tuulivoimahanke etenee

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus katsoo arviointisuunnitelmassa esitettyjen ympäristövaikutusten arviointimenetelmien olleen pääosin riittävinä.

Sähköautoja latauksessa.

Naapurikaupungit Kotka ja Hamina ovat molemmat saamassa omat akkumateriaalitehtaat – työllistävät satoja ihmisiä

Valtion omistama Suomen Malmijalostus aikoo avata Suomeen kaksi uutta akkumateriaalitehdasta. Ne valmistaisivat muun muassa sähköautojen litium-akuissa tarvittavia materiaaleja. Esisopimukset Kotkaan ja Haminaan suunniteltujen tehtaiden tonteista allekirjoitettiin tänään.

En dykare guppar i havet.

Korsnäsissä tehdään silakan kutukartoituksia osana merituulipuistohanketta

Korsnäsin merituulipuiston ympäristövaikutuksia selvitetään parhaillaan. Sukeltajat kartoittavat silakan kutualueita.

Hyrynsalmen Hakokylän metsää syyskuussa 2020.

Kajaaniin kaksi isoa tuulivoimapuistoa – kaupunkilaiset saavat sanoa mielipiteensä suunnitelmista

Energiayhtiö Fortum suunnittelee lähes 50 tuulivoimalan puistoa Katajanmäkeen. Tuulivoimayhtiö ABO Wind ja Metsähallitus suunnittelevat puolestaan enintään 68 voimalan puistoa Kivirantaan. Molemmista suunnitelmista järjestetään yleisötilaisuudet.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Siikalatvan seudun ison tuulivoimahankkeen selvityssuunnitelmat eivät kelpaa ympäristöviranomaiselle

Piipsan tuulivoima Oy suunnittelee 53 tuulivoimalan aluetta Siikalatvalle ja Kärsämäelle. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma ei kuitenkaan kelpaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle, joka edellyttää arviointisuunnitelmiin useita muutoksia.

Metsän keskellä oleva asfalttiasema ilmasta kuvattuna

Kesäkausi Velssin asfalttiasemalla käynnistyi – Hämeenlinnalla käynnissä ympäristölupaprosessi toimintaan liittyen

Ympäristölupahakemukseen saatiin yli 60 muistutusta tai mielipidettä. Lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta on pyydetty lausuntoa asfalttiaseman mahdollisista terveydellisistä vaikutuksista.

Pönniälän pohjavesialue

Taipalsaaren Pönniälänkankaan pohjavesi voisi kulkea Lappeenrantaan joko Saimaanharjun kautta tai Saimaan pohjaa pitkin

Ympäristövaikutusten arvioinnin jälkeen vedenottamishanketta voidaan viedä eteenpäin.

Lumensulatuskone.

Tässäkö ratkaisu Helsinkiä piinaavaan lumiongelmaan – Katso videolta, kuinka lumilastit katoavat hetkessä sulatuslaitteen käsittelyssä

Laitteen odotetaan erottavan lumesta kustannustehokkaasti merkittävä määrä haitallisia aineita, kuten mikro- ja makromuoveja.

Havainnekuva biokonversiolaitoksesta

Meri-Porin biokonversiolaitoksen ympäristölupahakemus on jätetty

Kolmen vuoden päästä valmistuva laitos jalostaisi sahanpurusta ja puuhakkeesta polttoainetta.

Reposaaren tuulipuiston tuulivoimaloita.

Alavieskaan kaavailuun tuulipuiston melu- ja välkevaikutuksista jätetty huolestunut mielipide YVA-prosessin alkuvaiheessa

Mielipide tuli lähialueen asukkaalta. ELY-keskuksen mukaan tarkennuksia selvityksiin tarvitaan melu- ja maisemavaikutusten osalta.

Maisemaa ylhäältä

Hämeen liitto: Tuulokseen suunniteltu kiertotalouspuisto ei sovi vaarallisille jätteille, eikä niiden loppusijoitukseen

Liitto muistuttaa, että maakuntakaavassa on tarkkaan määritelty alueen käyttötarkoitus.

Tuulivoimalaitoksia Latamäessä Luhangassa.

Tornion Karhakkamaan tuulivoimahanke kirvoitti poikkeuksellisen paljon mielipiteitä

Tuulivoimayleiskaavasta ja ympäristövaikutusten arvioinnista on jätetty kaikkiaan yli 200 mielipidettä tai lausuntoa. 

Kaicell Fibersin sellutehtaan grafiikka.

Paltamon sellutehtaan on tarkennettava, miten maamassojen läjittäminen vaikuttaa ympäristöön

Läjitysalueelle tulisi ylijäämämaita enintään 5 miljoonaa kuutiota.

Asfalttitie ylittää kapearaiteiden rautatien

Fingridin voimajohtohankkeeseen säätöä

Forssa-Huittinen voimajohdon ympäristövaikutusten arviointi on valmistunut.

Kaivosmiehet tutkivat malmia tunnelissa.

Sotkamon hopeakaivosta saatetaan syventää, koska malmia riittää – hopeamarkkinat käyvät nyt kuumana

Sotkamon nyt tunnetut hopeavarat riittävät viideksi vuodeksi, mutta johto uskoo, että syvemmällä riittää malmia vielä toiset viisi vuotta.

Liisa Koivisto osoittaa mieltään Karhakkamaan suunniteltua tuulivoimapuistoa vastaan.

Tornion kiistellyn Karhakkamaan tuulivoiman yleiskaava on laitettu nähtäville – tuulipuistosta voi lausua kahden kuukauden ajan

Karhakkamaan tuulipuisto on hankala kysymys. Ympäristön vuoksi tuulivoimaa pitäisi lisätä, mutta siitä koituu myös haittoja.

Vesi pärskyy, kun lohet syöksyvät ruuan kimppuun altaassa.

Ely-keskus tyrmää kustavilaisen kalankasvattamon laajennussuunnitelmat

Erityistä huolta aiheuttaa ravinnekuormituksen lisäys.

Kuivattua litiumhydroksidia pienessä pullossa.

Keliberin Kokkolan tehtaan suunnittelussa huomioitava etenkin sivuvirtojen ympäristövaikutukset

Kokkolan suurteollisuusalueelle suunniteltavan litiumkemiantehtaan ympäristövaikutusten arviointi valmistui.

Kantatie 67

Ilmajoen ja Seinäjoen välille suunnitellaan nelikaistaista tietä

Kantatie 67 Ilmajoen ja Seinäjoen välillä on yksi ruuhkaisimmista tieosuuksista Seinäjoen seudulla.

Soklin kaivoshankkeen kartta

Murmanskissa herättiin Soklin kaivoshankkeeseen – aluehallinto odottaa tietoja siitä, miten kaivos vaikuttaisi vesiin Venäjällä

Venäjälle tarjottiin kansainvälistä ympäristövaikutusten arviointia 12 vuotta sitten, mutta vastausta ei saatu.

Perhe istuu laiturilla kalastamassa Porvoon öljyjalostamon siintäen taivaanrannassa.

Porvoo puoltaa uuden laitoksen rakentamista Kilpilahteen – kaupunginhallitus antoi yksimielisen lausunnon

Porvoo kaupunginhallitus käsitteli laitoksen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa ja antoi siitä yksimielisen lausuntonsa Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle