Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Peltiseppä Valter Kangas poseeraa pellolla rautainen kruunu päässään.

ADHD auttaa Valter Kangasta keksimään, mutta ideatulva myös turhauttaa

Peloton peltiseppä on taivuttanut metallia esimerkiksi piknik-pöydäksi, Mario Kartiksi ja kuninkaan kruunuksi. Kaikkia ideoita ei edes ehdi toteuttaa.

Haalariin pukeutunut mies seisoo selkä kameraan päin Keslan tehtaassa. Hän tekee töitä.

Keslalta positiivinen tulosvaroitus: tulos kasvaa selvästi viime vuodesta

Konepajakonsernin tilauskanta on hyvällä tasolla. Kysyntää on ollut etenkin auto- ja teollisuusnostureista.

Konepajan työmiehiä seisoo rivissä tuotantohallissa, heidän takanaan on iso rivi hätäapukamiinoita, työmiesten takeissa on keltaista huomioväriä.

Konepajoilla autetaan nyt ukrainalaisia hitsipillit kuumina – Etelä-Savosta on lähdössä lähes 300 kamiinaa sodan keskelle

Savonlinnassa kamiinoita valmistetaan ammattiopistolla. Pieksämäellä puolestaan VR:n konepajan asentajat suunnittelivat oman kamiinamallin, jota he hitsaavat oman työn ohessa.

Hitsaaja työssään. Voimakas hitsausvalo heijastuu hitsaajan visiiriin.

Kaivoslaitetehdas on kouluttamassa Kalajoella kymmenen levyseppähitsaajaa töihin yritykseensä – konepajapäällikkö: ”Kaikki kortit on otettava käyttöön”

Tilauskantaansa kasvattanut A. Häggblom lupaa ottaa koulutuksen hyväksytysti läpäisseet töihin, sillä ammattilaisista on pulaa. Opiskelijoita haetaan TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaista.

Puukiukaan hormin hitsausta IKI-kiukaan tehtaalla Pieksämäellä.

Veneiden varusteista tunnettu Ykköskaide tekee uuden aluevaltauksen Savonlinnassa – investoi 1,5 miljoonaa euroa ja laajentaa prosessiteollisuuteen

Yhtiö on rekrytoinut viisi uutta työntekijää ja tarvitsee lähitulevaisuudessa muun muassa hitsaajia saneerattuihin tiloihin Silvolaan.

Asiointia itsepalvelukassalla.

Kriisien kääntöpuolet: konepajalle tulee tilauksia Itä-Euroopasta, itsepalvelukassojen myynti paisui pandemian aikana

Koronapandemian ja Ukrainan sodan kaltaisten kriisien vaikutus talouteen on kaksijakoinen. Kriisi lisää usein energia- ja raaka-ainekustannuksia, mutta samalla se voi tuoda yllättävää kysyntää.

Laitilainen konepajayrittäjä ja energiatekniikan lehtori keskustelevat energiansäästöstä konepajahallissa.

Konepajayrittäjä jatkoi 10 vuotta isänsä energiaratkaisujen tiellä, mutta nyt se ei riitä – pian halli lämpenee lähinnä öisin ja työt tehdään viileämmässä

Laitilalainen konepaja lämpiää maalämmöllä, ja katolla on aurinkovoimala ja -keräimet. Silti sähkölasku on nousemassa kymmenkertaiseksi.

Konepajayrittäjä Tapio Tolonen.

30 vuotta Venäjällä toiminut suomalaisyrittäjä sai tarpeekseen ja siirsi firman tuotannon Suomeen: "Putin teki elämänsä pahimman virheen"

Venäjän aloittama hyökkäyssota katkaisi konepajan tilaukset ulkomaille. Yrittäjä päätti karistaa Venäjän tomut ja perusti poikansa kanssa uuden yrityksen Lappeenrantaan.

Keslan Joensuun tehdas ulkoa.

Puolustusvoimat tilaa lisää pioneerilaitteistoa Keslalta

Nyt saatu uusi tilaus nostaa puolustusvoimien tilauskannan Keslalta 3,4 miljoonaan euroon.

Ilmakuvaa Turun ratapihasta

Turun Ratapihahankkeen kumppanuussopimus sai vuoden jatkoajan

Yksityisen Turun Ratapihan Kehityksen pitäisi ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä koota riittävästi pääomaa ostaakseen VR-Yhtymältä konepajan lähialueineen.

Kuvassa Valmetin tehdas, jonka katolta nousee sankka musta savu.

Jyväskylässä Valmetin tehtaan työntekijät ovat päässeet suurpalon jäljiltä takaisin töihin – tehtaalle saatetaan tarvita myös lisätyövoimaa

Toukokuun alussa, rajussa tulipalossa pahiten vaurioitunut Rautpohjan tehtaan telahalli on edelleen pois käytöstä ja osittain myös viereinen kokoonpanohalli. Tuotannolle on löydetty väistötiloja kotimaasta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lehtosen Konepajan toimitusjohtajan tuomio työturvallisuusrikoksesta kasvoi hovissa

Työntekijä kuoli konepajalla maaliskuussa 2019. Hovioikeus nosti toimitusjohtajan saamaa tuomiota. Myös

Levyseppähitsari hiomassa kulmahiomakoneella.

Konepaja tarjoaisi heti töitä, mutta osaajia ei löydy mistään – nyt opissa on jo 17-vuotias tähtäimenään varma työpaikka

Alati paheneva työntekijäpula vaivaa metallialaa. Työntekijöiden puute uhkaa jo yritysten mahdollisuuksia laajentua.

Läheltä

Cimec osti Saksasta lasinostintehtaan ja siirtää tuotannon Tampereelle

Työpaikkoja siirtyy Pirkanmaalle kymmenen. Alihankinnat ja muut välilliset vaikutukset työllistävät lisää.

Jukka Ruutiainen asentaa suuren sähöveturin ajomoottriteliä.

VR etsii kasvua panostamalla kaluston kunnossapitoon – uusi Pieksämäelle noussut tehdas korjaa jatkossa myös naapurimaiden vetureita

VR-Yhtymä hakee liikevaihdon kasvua ja kannattavuutta satsaamalla kaluston kunnossapitoon. Jatkossa yritys pyrkii voittamaan kilpailutuksia muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Palvelujohtaja Mari Tuomikoski Pohjois-Pohjanmaan te-toimistolta

Työnantajat pääsevät tarjoamaan avoimia työpaikkojaan TE-toimiston verkkolähetysten avulla

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto on aloittanut verkkolähetykset, joissa työantajat esittelevät avoimia työpaikkoja ja ovat suoraan yhteydessä työnhakijoihin.

Kesla.

Keslan tilauskanta huippulukemissa

Konepajakonserni Keslan jalansija on vankka. Yhtiöllä oli syyskuun lopussa tilauksia yli 40 miljoonan edestä. Venäjä on ohittanut kotimaan johtavana markkina-alueena.

Haalariasuinen mies töissä Keslan tehtaalla.

Kesla teki isot kaupat Venäjälle

Metsäteknologiaan erikoistunut pörssiyhtiö Kesla on saanut kaksi merkittävää tilausta Venäjälle. Itänaapurissa kiinnostaa yhtiön uusin puutavara-auton nosturimalli.

Näkymä messuväestä kiertelemässä hallissa.

Osa suomalaisyrityksistä maksaa jo vinkkipalkkioita työntekijöiden löytämiseksi – yrittäjät kertovat, miten vaikea on löytää osaajia

Teknologiateollisuus ry:n tuoreen selvityksen mukaan teknologia-alan yrityksiin tarvitaan 130 000 uutta työntekijää seuraavan kymmenen vuoden aikana. Yritykset kertovat, että imagoa pitäisi raikastaa, jotta lisää nuoria saataisiin alalle.

Neleksen toimitilat Vantaalla.

Neles ja Valmet sulautuivat yhteen

Venttiilivalmistaja Neles ja konepajayhtiö Valmet vahvistivat yhtiöiden sulautumissuunnitelman ylimääräisissä yhtiökokouksissaan. Sulautuminen vaatii vielä siunauksen kilpailuviranomaisilta.

Vattenrör som sprungit läck.

Vesijohtolinjojen uusiminen Vaasassa jatkuu – nyt vuorossa Vöyrinkaupunki

Vöyrinkaupungilla aloitetaan vesihuollon saneeraustyöt maanantaina 6.9.2021. Tarkoituksena on uusia ja siirtää vesijohto-, jätevesi- ja hulevesilinjoja.

Savunmuodostus Kelohongantiellä Lapualla on niin voimakasta, että lähellä asuvia kehotetaan sulkemaan ikkunat ja ilmastoinnit.

Teollisuushallin tulipalon sammutustyöt loppusuoralla Lapualla – ei henkilövahinkoja, yritys etsii korvaavia toimitiloja

HelaSteel Oy:n aamuyöllä syttyneen tulipalon sammutustöiden arvellaan päättyvän alkuillasta. Teollisuushallista saatiin pelastettua jonkin verran hitsausyksiköitä. Savunmuodostus palopaikalla on ollut voimakasta.

Wärtsilän Vaasan tehtaan moottoritehdas

Wärtsilän tulos parani toisella neljänneksellä – merkkejä paremmasta näköpiirissä

Huhti-kesäkuun aikana Konepaja Wärtsilän liiketulos on parantunut ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Merkkejä markkinoiden elpymisestä on konsernijohtajan mukaan havaittavissa.

Valmet Tampere

Konepajayhtiö Valmet ja venttiiliyhtiö Neles sulautuvat

Tulevan yhtiön havainnollistava yhdistetty liikevaihto oli reilut neljä miljardia euroa viime vuonna. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa sulautumisen jälkeen Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

Metalliteollisuuden kone

Telatek on toipunut koronanotkahduksesta – tavoittelee sadan työntekijän rekrytointia omille palkkalistoilleen vuoden loppuun mennessä

Taivalkoskella töitä tekee tällä hetkellä lähes sata alan ammattilaista, joista parikymmentä hitsaria on jouduttu palkkaamaan vuokratyövoimana ulkomailta. Lisää töitä hitsareille kuitenkin riittäisi.

Toimitusjohtaja Juha Soini tyhjällä konepajalla

Yksin puurtaminen jää historiaan hollolalaisessa hallissa – yhteisöllinen konepaja tarjoaa uuden mallin yrittämiseen ja oppimiseen

Yhteisölliseen konepajaan haalitaan useita, toisiaan palvelevia yrityksiä. Yritykset ovat jakaneet tiloja ennenkin, mutta Takomossa yhteisöllisyyden hyödyt halutaan jakaa myös esimerkiksi ammattiin opiskeleville.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kaksi työntekijää jäi painavan teräslevyn alle Kuortaneella

Työntekijöiden jalat jäivät teräsmassan alle.

Työskentelyä Keslalla.

Valko-Venäjää vastaan asetetut pakotteet iskevät konepajakonserni Keslaan

Keslalle merkittävä asiakas joutui pakotelistalle.

Läheltä

Muun muassa ratikkapylväitä Tampereelle toimittanut Aurajoki Oy avaa tehtaan Saarijärvelle – Kannonkosken yksikkö suljetaan

Yhtiölle muokataan parhaillaan tiloja Saarijärven Rajalan teollisuusalueella sijaitsevaan rakennukseen.

Kerrostalon julkisivu Jätkäsaaressa.

"Hyvin räikeät värit eivät ole niitä kestävimpiä", toteaa aluearkkitehti – silti 2010-luvun asuinalueita on väritetty niin paljon kuin tuubista tulee

Helsinki ei koordinoi värien käyttöä. Vantaa käyttää tietoisesti värejä taistelussa arjen ja ilmaston harmautta vastaan.

Andritz

Andritz laajentaa Varkaudessa suunniteltua isommin

Yhtiön tarvitseman hallin kustannusarvio on noussut huomattavasti.

Haalariasuinen mies töissä Keslan tehtaalla.

Konepajakonserni Kesla selvisi alkuvuodesta odotettua paremmin

Keslan tuotteiden kysyntä keskeisissä vientimaissa heikkeni tammi-kesäkuussa. Varaosia ostettiin paremmin kuin koneita.

 Selluarkkeja UPM Kymin sellu- ja paperitehtaalla Kouvolassa ,

Tuloskaudelta odotettavissa huonoja uutisia metsäteollisuudessa ja konepajateollisuudessa – OP:n senioristrategi: "UPM:n ja Storan liiketulokset putoavat noin kolmanneksen"

Teollisuusyritysten pärjäämisestä saadaan osviittaa heinäkuun loppupuolella, kun moni yhtiö kertoo toisen vuosineljänneksen tuloksistaan. Odotettavissa voi olla synkeitä näkymiä vientiyrityksissä.

Haalariasuinen mies töissä Keslan tehtaalla.

Kesla jatkaa lomautuksia

Yhtiö on sopinut kaikkien henkilöstyöryhmiensä kanssa enintään 90 päivän lomautuksista heinä-joulukuulle.

handtag

Piristä vanhaa lipastoa hauskoilla vetimillä ja kalkkimaalilla

Tylsimmästäkin huonekalusta voi tulla ainutlaatuinen.

tuotantolinja tehdashallissa

9 kymenlaaksolaista yritystä sai Business Finlandilta 100 000 euron tuen – niillä kehitetään paperisia elintarvikepakkauksia ja vaatekauppaa videopuheluiden välityksellä

Vila-vaateliikkeiden kauppias ja kartonkia jalostava yhtiö kertovat, miten toimintaa kehitetään koronaepidemian aikana.

Pispalan haulitornin remontti alkoi

Haulitorni lähtee nyt pajalle, lumisade ei estä purkua

Tiistaina tuuli puhalsi liian kovalla voimalla, mutta nyt sääesteet ovat poissa.

Pispalan haulitornin remontti alkoi

Kuvat: Pispalan haulitornin purku alkoi

Pitkään valmisteltu työ vie Tampereen maamerkin kesäksi pois maisemasta.

Sew Eurodrive

Useissa suomalaisyrityksissä yt:t luvassa koronan takia ja Trump pahentaa tilannetta – Konepaja harkitsee tuotannon siirtämistä Suomeen

Teknologiateollisuuden useissa yrityksissä uhkaavat koronan takia lomautus- tai irtisanomisneuvottelut. Trumpin lentokielto laajentaa ongelmia.

Haalariasuinen mies töissä Keslan tehtaalla.

Kesla aloittaa uuden vuosikymmenen tulosvaroituksella

Konepajakonserni Keslan tulosvaroituksen syy on sama kuin muutama kuukausi sitten - rahaa on tarvittu nosturimallin korjaukseen.

Konepajarakennuksia Vallilassa.

Vallilan konepajan sydämeen saadaan päiväkoti

Museoviraston pitää hyväksyä päiväkodin leikkipihan suunnitelmat, jotta alueen kulttuuri- ja teollisuushistorialliset piirteet huomioidaan.

Outotec Turulan konepaja Outokummussa.

Outotec Turula on maakunnan vuoden kouluttajayritys

Pohjois-Karjalan kauppakamari palkitsi torstaina vuoden kouluttajayrityksen ja vuoden valon.

Keslan työntekijä.

Keslan tulos yhä nousujohteinen

Konepajakonsernin Venäjän vienti on hieman hiipunut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle