Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kevennyksiä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson ravintolarajoituksiin

Anniskeluajat pitenevät tunnilla perjantaina.

Yöelämä palaa vähitellen normaaliin Jyväskylässä – Keskimaa pitää yökerhojensa ovet toistaiseksi suljettuna

Ravintolarajoitusten poistuttua osa Jyväskylän yökerhoista on jo palannut normaaleihin aukioloaikoihin. Perustason alueilla ravintoloiden asiakasmäärää tai anniskelu- ja aukioloaikoja ei enää rajoiteta.

Ravintolarajoitukset höllentyvät torstaina myös Etelä-Pohjanmaalla, mutta kuinka paljon? – Ministeriön listalla alue on vielä leviämisvaiheessa

Koronanyrkki päätti paluusta kiihtymisvaiheeseen vain tunteja sen jälkeen, kun tilannekuva oli toimitettu ministeriöön. Nyt tieto on päivitetty, mutta vielä ei tiedetä, ehtivätkö kiihtymisvaiheen rajoitukset voimaan jo torstaina.

Hämeenlinna on viimein saamassa kelluvan ravintolan ensi kesäksi

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ravintolan, saunan ja uima-altaiden kokonaisuuden poikkeusluvan Engelinrannan alueelle. Kokonaisuus toteutettaisiin kuitenkin vaiheittain.

Koronakapinaan ryhtyneelle turkulaisravintolalle lisäsulku – avi katsoo toiminnan olleen tahallista

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi ravintolalle tiistaina kaksi viikkoa lisää toimintakieltoa. Ravintola ei noudattanut koronaan liittyviä rajoituksia 4. syyskuuta ja kertoi tästä myös etukäteen sosiaalisessa mediassa.

Hallitus päätti hieman keventää ravintolarajoituksia – katso tästä, miten rajoitukset muuttuvat torstaina

Kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa pidennetään tunnilla. Perustason alueilta poistuu vaatimus omasta istumapaikasta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti jälleen miten ravintoloissa noudatetaan koronaohjeistuksia – tarkastuksilla ei havaittu vakavia rikkomuksia

Avi tarkasti ravintoloita toimialueellaan elo–syyskuun vaihteessa. Puutteita havaittiin lähinnä koronasuunnitelmissa, niiden tiivistelmien laatimisessa ja päivittämisessä.

Ravintoloissa saa taas tanssia ja laulaa yömyöhään – ravintolarajoitukset poistuvat Keski-Suomessa

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koronapandemian perustasolla, minkä seurauksesta asiakasmääriä tai anniskelu- ja aukioloaikoja ei enää rajoiteta. Ravintoloissa ja baareissa on huolehdittava edelleen esimerkiksi asiakkaiden turvaväleistä.

Avi odottaa koronamääräyksiä rikkoneelta turkulaisravintolalta selvitystä maanantaihin mennessä, päättää sen jälkeen jatkosta

Turkulainen ravintola piti oviaan auki yli sallitun aukioloajan. Asiakkaita oli yli sallitun määrän. Avi määräsi ravintolalle kahden viikon sulun.

Kymen Sanomat: Meriniemen ravintoloitsijan yritys konkurssiin, toiminta alkoi toukokuussa

Ravintola Meriniemen yritys hakeutui omaehtoisesti konkurssiin, Kymen Sanomat uutisoi. Paikka on ollut hiljaisena juhannuksesta lähtien. Avajaisia pidettiin toukokuun alussa tänä vuonna.

Pitkä odotus päättyy – Jyväskylän Kirkkopuiston kahvila-ravintola avaa ovensa ensi viikolla

Kirkkopuiston kioski sijaitsee keskeisellä paikalla Jyväskylän keskustassa. Vanha, asemakaavalla suojeltu rakennus on saanut kylkeensä mittavan uudisosan.

Yli tuhat ravintolaa on määrätty maksamaan koronatukia takaisin valtiolle – niistä ainakin sata päätyy ulosottoon, arvioi viranomainen

Ravintoloille ilman hakemuksia myönnetty kesän 2020 koronatuki oli automattimaksatuksen takia nopea, mutta johti osalla liian suuriin korvauksiin. Tukia on yhä palauttamatta noin 500 yrityksellä. Kassat ammottavat tyhjyyttään, sanoo edunvalvoja Mara.

Yli 100 000 kävijän Hossassa ei ole tarpeeksi peti- ja ruokapaikkoja – syrjäisellä seudulla ei ole tiloja myöskään uusille yrittäjille

Vuonna 2017 perustettu Hossan kansallispuisto on viiden vuoden aikana nostanut vuosittaisen vierailijamääränsä yli sadantuhannen ihmisen tasolle. Nousu on ollut niin iso, että palvelut eivät ole pysyneet kasvun tahdissa.

Kaupunki vaatii yrittäjiä oikaisemaan kallistuneen Ocean Bar -ravintolalautan Kotkassa – toimitusjohtaja: "Tilanne on aivan normaali"

Kaupungin rakennusvalvonta on jo useaan otteeseen pyytänyt omistajia oikaisemaan lautan, joka on pahoin kalleellaan Kotkassa. Yrittäjät ovat luvanneet asentaa lautan alle lisää ponttooneja.

Baareja ja ravintoloita tarkastetaan Kainuussa syyskuun loppuun saakka: vaikka tarkastaja on paikalla, on asiakas aina ykkönen

Kajaanissa viikonloppuna tarkastetuista ravitsemisliikkeistä puolella oli asiat kunnossa. Asiakkaan ei pitäisi havaita tarkastajaa ollenkaan, kerrotaan aluehallintovirastosta.

Veikkaus sulkee ravintoloiden peliautomaatit Etelä-Karjalassa

Ravintoloiden ja kahviloiden peliautomaatit suljetaan sunnuntaina.

Tiukemmat ravintolarajoitukset voimaan Etelä-Karjalassa sunnuntaina – anniskelu päättyy kello 22

Asiakkaat ohjeistetaan sisätiloissa istumaan paikoilleen, eli tanssiminen ja karaokelavalla esiintyminen on kielletty.

Hietasaaren uuden vesipuiston avaaminen siirtyy ensi kesälle – valitukset ja oikaisuvaatimukset viivästyttivät hanketta

Hietasaareen suunniteltu vesipuisto viivästyy, ja avaamisajankohtaa on siirretty ensi kesään. Taustalla on sekä valituksia että viivästyksiä tavarantoimituksessa. Nyt konseptia hiotaan ajan kanssa vielä entisestään.

Koronan kiihtymisvaiheen vuoksi Pohjois-Pohjanmaalla tulee huomenna voimaan ravintolarajoituksia

Rajoituksia tulee ravintoloiden aukioloaikoihin, anniskeluun ja asiakaspaikkoihin. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, valtioneuvosto tarkastele niitä viikoittain.

Ravintoloiden anniskeluun ja aukioloaikoihin jälleen rajoituksia Rovaniemellä lauantaista alkaen – syynä koronan kiihtymisvaihe

Valtioneuvoston asettamat rajoitukset tarkoittavat muun muassa sitä, että ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24. Ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01, mikä tarkoittaa, että tulevana perjantain ja lauantain välisenä yönä ravintoloiden ovet sulkeutuvat kello 01.

TAYS tiedottaa jälleen mahdollisista altistumispaikoista: listalla muun muassa yleisiä saunoja, baareja ja ravintoloita sekä kylpylä

Tampereen yliopistollinen sairaala julkaisi taas listan paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle. Tällä kertaa altistumispaikkojen listalle päätyivät muun muassa Kaupinojan ja Rauhaniemen sauna.

MaRa aikoo valittaa hallinto-oikeuteen AVIn kokoontumisrajoituksista Jyväskylän ja Helsingin osalta

MaRa toivoo hallitukselta myös ripeämpiä toimia hypridistrategiamallin päivittämiseen. MaRa tekee valituksen Jyväskylässä ja Helsingissä toimivien jäsenyritystensä asiamiehenä, yksi näistä on Jyväskyän Messut oy.

5 uutta tartuntaa Kainuussa, uusia karanteeneja 15 – näissä paikoissa on voinut altistua

Ravintoloissa ja yhdessä ruokapaikassa on voinut Kajaanissa altistua koronavirukselle.

Ravintolarajoitukset tiukkenevat suuressa osassa maata – Leviämisvaiheen alueilla anniskelu loppuu klo 22

Leviämisvaiheen alueen ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, on käytössä puolet asiakaspaikoista. Neljä maakuntaa välttyy rajoituksilta.

"En nukkunut kolmeen vuorokauteen, kun jännitin henkilökunnan tuloksia" – Regatta-viikonloppu ryöpsäytti koronatartunnat kasvuun Hangossa ja vei ravintolatyöntekijät testeihin

Hangossa on meneillään vilkas matkailukesä ja se on kasvattanut myös koronatartuntojen määrää kaupungissa varsinkin viime viikkoina. Ravintolatyöntekijöille on järjestetty tilanteen takia massatestaus ja myös asiakkaat ovat nyt entistä varovaisempia.

Työvoimapula näkyy myös Etelä-Savossa – ravintolayrittäjä: "Tässä kerätään nyt pandemian katkeria hedelmiä"

Korona loi positiivisen ongelman, kun Anttolalaisen Ravintola Poijun myynti on ollut ennätyskovaa, mutta toisaalta lisätyövoimaa on ollut mahdoton saada. Yrittäjän on pitänyt sulkea ravintola maanantaisin, jotta olemassa oleville työntekijöille voidaan taata kunnon palautuminen.

Koronatartunnat kasvavat Oulussa nyt nopeasti – torstaina 26 uutta tartuntaa

Ravintola Pataässässä Oulussa perjantain ja lauantain 23. heinäkuuta - 24. heinäkuuta välisenä iltana ja yönä olleiden tulisi hakeutua välittömästi koronatestiin riippumatta siitä, onko oireita.

Uudet ravintolarajoitukset eivät yllättäneet kajaanilaista ravintolayrittäjää – uudet rajoitukset voimaan lauantaina

Ravintolarajoitukset kiristyvät Kainuussa lauantaista lähtien. Rajoitukset koskevat uusia kiihtymisvaiheeseen siirtyneitä sairaanhoitopiirejä, joita ovat Kainuun lisäksi Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Savo, Satakunta ja Pohjois-Karjala.

Ravintolarajoitukset kiristyvät jälleen – pilkku tulee puoleltaöin kuudella uudella alueella

Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu loppuu puoleltaöin ja ovet suljetaan aamuyhdeltä. Tiukemmat ravintolarajoitukset ovat lauantaista lähtien voimassa 11 sairaanhoitopiirin alueella.

Kymenlaaksossa siirrytään takaisin epidemian kiihtymisvaiheen ravintolarajoituksiin – ravintolayrittäjä: "Alkaa jo pikkuisen ärsyttää"

Ravintolat saavat olla lauantaista lähtien auki yhteen asti yöllä, ja anniskelu on lopetettava keskiyöhön mennessä. Rajoitusten tulo vaikuttaa myös asiakasmääriin.

Hallitus sinetöi kiihtymisalueiden ravintolarajoitukset, Kainuun ilmoitus muutoksesta ei ehtinyt päättäjille ajoissa

Valtioneuvosto päätti ravintolarajoitusten kiristämisestä kiihtymisalueilla. Ravintolat saavat olla auki aamuviidestä yhteen yöllä.

Tänään torstaina selviää, tuleeko Kainuuseen ravintolarajoituksia

Ravintolarajoituksia on Ylen tietojen mukaan tulossa kaikille kiihtymisvaiheen alueille. Kainuu siirtyi kiihtymisvaiheeseen alkuviikosta.

Ravintola-alaa vaivaa nyt niin kova työntekijäpula, että jotain on tehtävä – ravintolapomo puuttuisi alan sunnuntailisiin

Ylen kyselyssä valtaosa vastanneista ei ole harkinnut alanvaihtoa korona-aikana. Kriisistä pahoin kärsineellä ravintola-alalla arviolta viidennes työvoimasta on kuitenkin kadonnut.

Ravintolarajoitukset laajenevat kaikille kiihtymisvaiheen alueille – rajoituksissa ei ole kuntakohtaisia eroja, valomerkki klo 24

Valtioneuvosto päättää ravintolarajoitusten laajennuksista uusille alueille torstaina.  Ravintolarajoituksia on Ylen tietojen mukana tulossa kaikille kiihtymisvaiheen alueille. Muita rajoituksia hallituksessa ei kuitenkaan ole nyt suunnitteilla, vaikka koronatilannetta pidetään huolestuttavana.

Päijät-Hämeen synkkä koronatilanne huolestuttaa kansalaisia – katugallupissa toivotaan jopa tiukempia ravintolarajoituksia

Päijät-Hämeen koronaluvut sinkoutuivat juhannuksen jälkeen nopeaan nousuun. Maakunta on kiihtymisvaiheessa ja uusien rajoitustoimien käyttöönottamista on väläytelty. Mitä ihmiset ajattelevat koronatilanteesta ja ravintolarajoituksista?

MaRa kantelee EM-kisaturistien koronatestit Vaalimaalla keskeyttäneen Kymsoten toiminnasta – toimitusjohtaja Timo Lappi: ''Viranomaiset eivät voi toimia tällä tavalla''

Kymenlaakson sote-kuntayhtymä Kymsote keskeytti jalkapallon EM-kisoista Venäjältä palanneiden turistien koronatestit Vaalimaan rajanylityspaikalla kesäkuussa rajan ruuhkautumisen vuoksi.

Työvoimapula piinaa Pirkanmaan ravintoloita – tilauksia ja asiakkaita olisi, mutta tekijöitä töille ei

Osa yrityksestä on rajoittanyt aukioloaikojansa, kun tekijöitä ei löydy riittävästi. Koronan vaikutukset näkyvät myös ravintola-alaa opiskelemaan pyrkivien määrissä. Tänä keväänä alan koulutukseen hakeneiden määrä romahti miltei 300 hakijalla edellisvuodesta.

Ravintola Pataässässä Jyväskylässä ja Hotelli Revontulessa Hankasalmella on voinut altistua koronalle – asiakkaita pyydetään hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin

Ravintola Pataässän tiloissa on viime viikon lauantain ja sunnuntain välisen illan ja aamuyön aikana asioinut koronapositiivinen asiakas ja muut asiakkaat ovat voineet altistua tartunnalle. Hankasalmen hotelli Revontulessa on asioinut koronapositiivinen asiakas viime viikon lauantaina ja sunnuntaina.

Ruotsista uitettu kalanperkaamo kelluu nyt ravintolana Saaristomerellä – asiakas Katriina Johansson: "Ihan kuin ulkomailla olisi"

Kotimaan matkailusesonki on kuumimmillaan. Saariston rengastien varrelle Taivassaloon uitettiin viime kesänä kalanperkaamo Ruotsista. Yrittäjäkaksikko unelmoi ruokailusta meren päällä, ja rakennus on muuntunut ravintolaksi.

Ravintoloitsija irtisanoi raskaana olleen työntekijän – toinen samoja töitä tehnyt sai jatkaa

Työnantaja irtisanoi raskaudestaan kertoneen työntekijän taloudellisiin syihin vedoten, mutta teki samaan aikaan uuden työsopimuksen määräaikaisen työntekijän kanssa. Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi ravintola-alan työnantajan työsyrjinnästä.

Iitin tammikuisen ravintolapalon sytyttäjille ja yllyttäjälle kovat vankeustuomiot

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Iitin Kausalan keskustassa viime tammikuussa ravintolan sytyttäneet miehet tuhotyöstä ja törkeästä vammantuottamuksesta. Tuomion sai myös miehet tekoon yllyttänyt henkilö.

Lahtelaisissa ravintoloissa joukkoaltistumisia juhannuksena – jo nyt 10 varmistunutta tartuntaa

Juhannuksen aikaan 25.–26. kesäkuuta Lahden keskustan ravintoloissa on ollut useita joukkoaltistustilanteita. Viranomaiset kehottavatkin kaikkia keskustan ravintoloissa juhannuksena asioineita seuramaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaantuessa.

Ravintoloiden loputkin rajoitukset poistuvat Kaakkois-Suomessa – yökerhot saavat olla auki, kuten ennen korona-aikaa

Vaatimus omasta istumapaikasta ravintolan sisätiloissa on ainoa voimaan jäävä rajoitus.

Jyväskylässä sataman jättiterassi aukeaa yleisölle

Satamassa oli jättiterassi myös viime kesänä. Tänä vuonna asiakaspaikkoja on terassilla viime vuotista enemmän.

Kokki Henri Alén pelkää, että ravintola-alalle tulee työntekijäpula koronan jäljiltä – "Monet ovat vaihtaneet alaa, ja minä ymmärrän heitä"

Suomalaisia ravintoloita ei arvosteta tarpeeksi, mikä on näkynyt hallituksen ravintolarajoituksissa. Täällä on voinut jonottaa ennen aamuyhdeksää baariin, mutta työpäivän jälkeen ei ole saanut ostaa ravintolasta lasillista viiniä, Alén sanoo.

Linnan juhlista tuttu suomalaiskokki pääsi maailman arvostetuimpien joukkoon – ei aio ylpistyä: "En halua olla valmis koskaan"

Keittiömestari Ulla Liukkonen on ollut loihtimassa syötävää niin Linnan juhlissa kuin pienissä kyläjuhlissa. Vaikka hän on saanut lukuisia palkintoja, paras hetki silloin, kun ruoka maistuu asiakkaalle.

Pursiseuran vanha ravintola avaa tauon jälkeen Kristiinankaupungissa

Ravintola Paviksen yrittäjä vaihtuu jälleen ja sen myötä pursiseuran vanha rakennus avautuu yleisölle. Ravintolaan haetaan parhaillaan vielä henkilökuntaa ja odottelee anniskelulupaa. Tavoite on avata kesäkuun aikana. Avaamisajankohtaa ei ole lyöty lukkoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle