Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keltainen iso suorakaiteenmallinen tehdasrakennus, jossa koko matkalta ikkunoita kahdessa kerroksessa. Rakennuksen edessä seisoo nainen mustissa vaatteissa. Oikealla kuvassa sininen kauhakuormaaja.

Kurikan vanha lakkitehdas on pian panimo ja ravintola – omistajapari haluaa säilyttää Panttilan vanhan tehdasmiljöön

Kurikan Lakkitehtaan entinen tehdasrakennus on saanut uudet omistajat. Lakkien ja hanskojen sijaan Panttilassa aletaan valmistaa olutta ja lonkeroa. Myös ravintola- ja juhlatila valmistuu syksyn aikana.

Ravintola Päämajan baaritiski tyhjillään.

Vastuullinen anniskelu toteutuu vaihtelevasti Etelä-Karjalassa – selvästi päihtyneille henkilöille anniskeltiin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin mukaan selvästi päihtyneille henkilöille anniskeluun tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

Maran toimitusjohtaja Timo Lappi puhui yhdistyksen tilaisuudessa 8. joulukuuta

MaRa pelkää etteivät matkailu- ja ravintola-alan yritykset selviä talven yli – peräänkuuluttaa hallitukselta tukia tilanteen ratkaisemiseksi

MaRan jäsenkyselyssä noin 15 prosenttia yrityksistä arvioi olevansa konkurssiuhan alla tai lopettaneensa toimintansa sähkön hinnan nousun takia ensi kevättalvella.

Tornion McDonald's ulkoa.

Tornion uuden McDonald’sin suosio on jatkunut kiivaana – välillä sisätilat on jouduttu sulkemaan, koska työntekijöitä ei ole tarpeeksi

Avajaispäivänään Tornion uusi McDonald's rikkoi ketjun aiemman avajaispäivän myyntiennätyksen. Päivän aikana ravintolassa kävi noin 3 000 ruokailijaa.

Tornion McDonald's ulkoa.

Tornion McDonald's rikkoi ketjun avajaispäivän myyntiennätyksen – autokaistan jono kiersi Tokmannin parkkipaikalla vielä puoliltaöin

Ravintola joutui sulkemaan salinsa iltakymmeneltä päästääkseen pitkän päivän tehneet työntekijät nukkumaan.

Rovaniemen McDonald's vierekkäin uuden aluekaavan havainnekuvan kanssa.

Tiivis ja tehokas rakentaminen jyrää – uusi kerrostalo vie Jere Polvelan, 18, ja hänen kavereidensa tärkeän hengailupaikan Rovaniemellä

Ympäri vuorokauden palveleva McDonald’s sekä sen viereinen Scanburger tunnetaan Rovaniemen yöelämän välietappeina ja nuorten hengailupaikkana jo monen vuosikymmenen takaa.

Vastaanottovirkailija hotellin respassa katsoo näyttöpäätettä.

Yllättävän moni lopettaa työt koeajalla, matkailu- ja ravintola-ala on kriisissä – Susanna Tapio palasi hotellin respaan, todella moni muu ei

Matkailu- ja ravintola-alalta lähti jopa 20 000 työntekijää. Tulijoita on esimerkiksi hoitoalalta. Monen kokemattoman työntekijän työsuhde päättyy kuitenkin jo koeajalla.

Bus Burger -ravintoloiden yrittäjä Eeva Laajoki seisoo keltaisen amerikkalaistyylisen koulubussin edessä ja pitelee käsissään metallisessa tarjoiluastiassa olevaa vuohenjuustohampurilaista.

Yrityksillä on vaikeuksia löytää työvoimaa – yrittäjä: “Bus Burgerilla on hyvä porukka, mutta uusien työntekijöiden löytäminen on vaikeaa”

Yritystoiminnan piristyminen on lisännyt työvoiman tarvetta. Samaan aikaan Elinkeinoelämän keskusliiton tuore suhdannebarometri kertoo, että yritysten on entistä vaikeampaa löytää työntekijöitä.

Poliisiauton hälytysvalot

Ravintolan omistaja koki miehen uhanneen perhettään ja ampui tämän kuoliaaksi Kirkkonummella – tuomittiin lähes 10 vuodeksi vankeuteen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen ampuminen oli liioiteltua tilanteen vaarallisuuteen nähden.

Havainnekuva ylhäältä uudesta Wasa Marina kesäravintolasta kampusalueella.

Vaasan Palosaari saa uuden ravintolan

Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunta on myöntänyt rakennusluvan uudelle ravintolalle Palosaarelle.

Tarjoilijan käsi kaataa kiiltävästä termoskannusta kahvia kuppiin ravintolapöydässä, jossa näkyy myös aamiaisastioita.

Maanantai 13.6.2022

Ravintola-alan työntekijät. Ranskan vaalit. Uudenkaupungin autotehdas. Tyttöjen MM-jääkiekko. Sää.

Sofia Vesanen, tarjoilija, Ravintola Kappeli.

Kauppajätti S-ryhmä sulkee yllättäen kymmenkunta ravintolaa kesäksi pääkaupunkiseudulla – taustalla ankara työvoimapula

Samaan aikaan kun yritykset kärsivät työvoimapulasta, työttömyys on pysynyt Uudellamaalla sitkeästi korkealla tasolla.

Katutasossa liiketiloja, joista yksi on ravintola Neville. Liiketilojen yhteydessä on kolme kerrostaloa.

Pariskunta toi tex-mex-ruoan Kouvolaan 30 vuotta sitten, vaikkei edes ohjeita ollut suomeksi – nyt päättyy ravintolan tarina

Vuonna 1992 perustettu ravintola sulkee ovensa kesäkuun lopussa. Neville opetti kouvolalaiset syömään tex-mex-ruokaa, vaikka raaka-aineitakaan ei meinannut aluksi saada mistään.

Meksikolaisravintolan yrittäjä seisoo tiskin edessä esittelemässä ratkaisua, jossa lista-annoksen liha korvataan osittain kasviksilla hintojen pitämiseksi kurissa.

Ravintoloitsijan vastaus huimasti kallistuviin raaka-aineisiin: oululaisyrittäjä keksi vähentää lihaa annoksissa hintojen korottamisen sijaan

Ravintola-alan etujärjestön mukaan yhtä ankaraa painetta hintojen nostoon ei ole nähty koskaan aiemmin. Yhtenä helpotuksena MaRa ehdottaa, että lounasedun enimmäis- ja vähimmäismääriä korotettaisiin.

Kajaanilainen ravintoloitsija Olli Kolehmainen ravintola Bistro Casa Biancan ovella

Kuuntele, mitä Bistro Casa Biancan yrittäjä Olli Kolehmainen kertoo ravintolansa lopettamisen syiksi

Koronaepidemia on kurittanut kajaanilaisia ravintoloita. Puolen vuoden sisällä kaksi yksityisomisteista ravintolaa on ilmoittanut lopettavansa. Torstaina 12.5. lopettamisesta kertoi Bistro Casa Bianca.

Laiva Sapokan venelaiturin edustalla Kotkassa

Kotkan Sapokkaan suunnitellaan uutta ravintola-baaria veden päälle – rakennuslupa on jo taskussa

Rakennuskustannukset ovat nousseet niin paljon, että yrittäjän pitää vielä kerätä lisää rahoitusta.

Olutta lasissa ravintolassa.

Kuopion terassikausi pääsi kunnolla käyntiin aurinkoisten kevätpäivien ansiosta: työvoimapula haastaa kuitenkin alaa kevät- ja kesäsesonkina

Ravintola Glorian kesäterassi avattiin jo huhtikuun alussa, mutta savolaiset ovat löytäneet terassille vasta viime viikkojen aurinkoisina kevätpäivinä.

Anonyymi ihminen juo kahvia ja polttaa tupakkaa aurinkoisella terassilla.

Joensuun terassit avautuivat viikkoja myöhemmin kuin normaalisti: Jokilaiva Romeo täyttyi heti ensimmäisenä aukiolon iltana

PKO:sta kerrotaan, että esimerkiksi Jokilaiva Romeossa oli viime keskiviikkona avajaispäivänä noin 900 asiakasta.

Kokki Sauli Ruokola hymyilee eläkejuhlissaan Euromokon pihalla Tampereen Nekalassa.

Tampereen Nekalassa sama lounaslista on ilahduttanut asiakkaita vuosikaudet: "Maksa on ollut helkatin suosittu" – nyt ovet suljetaan

Lounasravintola Euromokko on luottanut perusruokien menekkiin ja maustevalikoiman perustan muodostavat aromisuola ja lihaliemikuutio. Läksiäiskahvit juotiin perjantaina ravintolan edustalla.

Kaksi naista istuu pöydän ääressä. Molemmat hymyilevät.

Ravintola yritti saada tuulta purjeisiin Kuppilat kuntoon -ohjelmassa, mutta ajautuikin konkurssiin – kaksi naista päätti pelastaa sen

Ravintola Lohikontti seisoi neljä vuotta tyhjillään. Kaksi naapuripitäjän yrittäjää tarttui toimeen ja avasi legendaarisen ravintolan huhtikuun alussa.

Vaasan yliopiston rantaan tulevan kesäravintolan havainnekuva ylhäältäpäin.

Vaasan yliopiston kampukselle suunnitteilla uusi ravintola vanhaan makasiiniin

Poikkeuslupaa makasiinin entisöimisestä kesäravintolakäyttöön käsitellään Vaasan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnassa 6. huhtikuuta. Myös uudisrakennusta suunnitellaan.

Big Mac -ateria McDonald`sin ravintolassa.

Riihimäen McDonald's työllistää 60 ihmistä

Tarkoituksena on, että ravintola avataan loppuvuodesta. Suuri autokaistaravintola tulee olemaan avoinna ympäri vuorokauden.

Una Hirvilammi ja Tapio Virtanen syövät kasvokkain lounassalaatteja ravintolassa. Ravintolan katossa roikkuu kävyn muotoisia valaisimia, ja salin takaseinässä on ruudukkokuviointi.

Ravintolassa ruokailu on kallistumassa pian – tukkujen puhelimet soivat nyt tauotta, kun tavarantoimittajat haluavat nostaa hintojaan

Tukkuhintojen odotetaan nousevan jopa yli 10 prosenttia tämän vuoden aikana. Käsillä on matkailu- ja ravintola-alan pahin kriisi sitten toisen maailmansodan.

Ravintola The Circus Kuopio.

Kuopion keskustaan avautuu torstaina uusi keikkapaikka

The Circus Kuopio on 800-paikkainen musiikkiklubi Kuopion Vuorikadulla.

Ravintola Kairon rakennus

Yli 80-vuotiaan legendaarisen merimieskapakka Kairon yrittäjä lyö hanskat tiskiin Kotkassa – ravintola on harvinaisuus Suomessa

Meri loiskii merimieskapakasta vain muutaman kymmenen metrin päässä. Kairo on pitänyt pintansa vuosikymmenet, vaikka satamatoiminta on jo aikoja sitten muuttanut muualle.

Kaksi lasia, joissa toisessa on olutta. Taustalla näkyy olutpulloja kaapissa.

Ravintola Cavelle ja Pub Old Dogille uusi omistaja

Iisalmen Olutmestari Oy on ostanut konkurssiin menneiden Caven ja Pub Old Dogin liiketoiminnat.

Harkovan keskusta taisteluiden jäljiltä.

Tiistai 1.3.2022 (radio)

Venäjän hyökkäys Ukrainassa. Naton pääsihteeri Puolassa. Ruoan hinta on noussut. Ravintoloiden aukilorajoitukset päättyivät. Sääennuste.

Nostokuva

Tiistai 1.3.2022 (tv)

Asevienti. Nato-kannatus. Ravintolat. Sääennuste.

Mikkeliläisen ravintola Bar Domin yrittäjä Juha Parkkinen.

Ravintolarajoitukset poistuvat tänään, mutta yrittäjien haasteet jäivät – mikkeliläisen yrittäjän mukaan alalla on huutava pula työntekijöstä

Noin kaksi vuotta jatkuneen koronapandemian on arvioitu nakertaneen rajusti majoitus- ja ravintola-alan liikevaihtoa. Huolta herättää edelleen se, ettei epidemia ole päättynyt. Myös alan työntekijöistä on pulaa.

Koronarokotepisteen opaste kauppakeskuksessa

Etelä-Karjalassa 421 uutta koronavirustartuntaa – sairaalahoidossa 17 ihmistä

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoitoon joutuneiden määrä on Etelä-Karjalassa korkeimmillaan yli kolmeen viikkoon.

Hotelli Koskenniskan ravintolasali.

Retrohotelli toi pikkukaupunkiin diskon, naistentanssit ja karaoken – korona-aika pakotti iäkkäät yrittäjät luopumaan elämäntyöstään

Myytävänä oleva Hotelli Koskenniska Forssassa veti aikoinaan hämäläisiä diskohileitä. Kolmekymmentä vuotta on muuttanut ravintolaelämää, ja koronan tuomat ravintolarajoitukset olivat viimeinen niitti.

Baaritiski, jonka päässä näkyy asiakas ja häntä palveleva työntekijä.

Ravintolat saavat olla ensi maanantaista alkaen auki puoleenyöhön – alkoholin tarjoilu on sallittua kello 23:en

Jos tautitilanne pysyy nykyisellään, kaikista ravintolarajoituksista luovutaan maaliskuun alussa.

Pieksämäellä sijaitseva Ravintola Kiila kuvattuna tammikuussa 2022 talvisessa maisemassa.

Koronakapinoinut ravintola Pieksämäellä menetti anniskeluluvat kahdeksi viikoksi – tällä kertaa syynä alkoholilain rikkomukset

Ylitarkastaja Tuomo Wallén Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että tuore päätös anniskeluluvan peruuttamisesta perustuu alkoholilakiin.

Ravintola Juttutupa.

Varsinais-Suomen Yrittäjät purkaisi ruokaravintoloiden aukiolorajoitukset

Yrittäjien mukaan tilanne koko ravintola-alalla on pitkään ollut kestämätön.

Ravintolatyöntekijä Mohammed Abdulkadir tekee hampurilaista.

Ravintola- ja matkailuväki nostaa protestihenkeä tempauksella – Lapissa asiakkaat ymmärtävät yrittäjien tuskan

Ravintoloiden koronarajoituksia vastustetaan verkossa Nyt riittää -nimisellä mielenilmauksella, joka järjestetään perjantai-iltana.

Basso klubin yrittäjät Teemu ja Miikka Sulkala koronarajoitusten takia suljettuna olevassa yökerhossaan.

Veljesten ravintolabisnes uhkaa kaatua hitaiden tietojärjestelmien vuoksi – kymmenien tuhansien tukihakemus hylättiin, kun tieto ei päivittynyt ajoissa

Oululaiset Sulkalan veljekset avasivat yökerhon kolmisen vuotta sitten. Pandemian myötä arki muuttui selviytymistaisteluksi. Alan koronatukien saaminen pysähtyi tietokantojen päivittymisongelmiin.

Ravintolan seinällä on iso seinämaalaus moottoripyöristä.

Jotu Karjalainen aikoi kalastella loppuelämänsä, mutta avasikin ravintolan keskelle koronarajoituksia: "Ihmisellä pitää olla tekemistä"

Suomeen on ilmestynyt uusia ravintoloita entiseen tahtiin korona-aikanakin. Aloittaminen on helppoa, eikä vaadi välttämättä suuria summia rahaa.

Lähikuva kännykän näytöstä, jossa näkyy Food4You-järjestelmän mainos.

Kajaanilaisyritys kehitti uudenlaisen tilausjärjestelmän ravintoloille – korona-aika on muuttanut asiakkaiden ruokailutottumuksia

Erilaiset ruoan tilaus- ja kuljetuspalvelut ovatkin yleistyneet Kainuussakin korona-aikana. Kajaanilaisyrityksen kehittämä tilausjärjestelmä räätälöidään ravintolan verkkosivuille.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Isot ravintolayritykset pettyivät valtion koronakorvauksiin – kotimainen pörssiyhtiö aikoo investoida jatkossa Norjaan ja Tanskaan

Nykyinen korvauskatto estää Noho Partnersin ja Restel Oy:n mukaan suuryrityksiä saamasta oikeudenmukaiset korvaukset pandemian aiheuttamista miljoonatappioista. Muissa pohjoismaissa maksetaan ravintoloille korvauksia enemmän.

Gastrobar3:n rakennus Kajaanissa.

Rajoitukset olivat viimeinen niitti: kajaanilainen ravintola Gastrobar3 sulkee ovensa

Lopettamisen syy löytyy koronapandemiasta ja sen perusteella määrätyistä aukioloaikojen ja asiakasmäärien rajoituksista.

Heidi Pirhonen Pub Härmän Häjyn baaritiskin takana laskemassa oluthanasta olutta.

Ravintoloiden täyssulku huolettaa Seinäjoella – "Kauhunsekaisin tuntein odotan tätä tilannetta"

Ymmärrystä täyssulku saa, jos se auttaa nopeammin takaisin normaaliaikaan.

Pieksämäellä sijaitseva Ravintola Kiila kuvattuna tammikuussa 2022 talvisessa maisemassa.

Rikosoikeuden professori: Pieksämäellä koronarajoituksia vastaan kapinoivassa ravintolassa ainekset ennakkotapaukseksi

Julkisuudessa ravintolayrittäjien koronakapinointi on kulminoitunut kahteen ravintolaan, joista toinen sijaitsee Turussa ja toinen Pieksämäellä. Suomessa yhdellekään ravintolalle ei tiettävästi vielä ole langetettu rikosoikeudellisia seuraamuksia koronakapinoinnista.

Koronarokotteita kaarimaljassa

Omikron jatkaa leviämistään – tilannekuvaryhmä vetoaa eteläkarjalaisiin: ota koronarokotteet ja jää flunssaoireisena kotiin

Etelä-Karjalan koronaviruksen tilannekuvaryhmä ei esitä uusia rajoituksia maakuntaan. Sen sijaan ravintolarajoitukset tiukkenevat Etelä-Karjalassa valtioneuvoksen asetuksen mukaisesti.

Suljettu ravintola.

Kaikki ravintolat, kahvilat ja pikaruokalat on suljettava kello 18 keskiviikosta alkaen myös Pirkanmaalla

Rajoitus koskee myös ravintoloita, joissa ei myydä alkoholia. Tällaisia ovat esimerkiksi kahvilat ja pikaruokalat. Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Ravintolan asiakaspaikat poissa käytöstä poikkeustilanteen vuoksi.

Hallitus päätti ruokaravintoloiden aukioloaikojen kiristyksestä, kiinni keskiviikosta lähtien kello 18 koko maassa

Hallitus päätti kiristää edellisen kerran ravintolarajoituksia ennen joulua. Joulukuun 28. päivästä lähtien koronapassin käyttö ei enää ole vapauttanut ravintoloita niille asetetuista rajoituksista.

salaattia tarjolla ravintolan noutopöydässä.

Hallitukselle avoin kirje Lapin matkailuyrittäjiltä: Ravintolasulku johtaisi kansainvälisen matkailun loppumiseen

LME:n mukaan matkailuyritysten toimintojen alasajo vaarantaa kymmeniä tuhansia työpaikkoja koko maassa, kun henkilöstöä jouduttaisiin lomauttamaan ja irtisanomaan.

Poliisiauto talvella

Ravintoloitsija kapinoi rajoituksia vastaan Pieksämäellä – suljettavaksi määrätty baari työllisti poliisia viikonloppuna

Aluehallintovirasto oli määrännyt viime viikolla Kiilan Kuppilan suljettavaksi kahden viikon määräajaksi korona-ajan rajoitusten rikkomusten vuoksi.

Maran toimitusjohtaja Timo Lappi yhdistyksen tilaisuudessa 8. joulukuuta.

Ravintola-alan mielestä hallitus ei uskalla puuttua rokottamattomuuteen – aukiolorajoitusten sijaan etujärjestö vaatii tiukennusta koronapassiin

Ravintoloille on tulossa jälleen uusia rajoituksia, ja myös täyssulkua on väläytetty. Alan edunvalvojan mukaan tilanne on täysin kestämätön.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle