Uusimmat artikkelit
Joensuun kaupunginteatteri on löytänyt yrittäjän väliaikatarjoilun järjestäjäksi
Väliaikatarjoilujen järjestäjää etsittiin kesäkuusta lähtien, kun Teatteriravintolan yrittäjä lopetti toimintansa. Myös ensi vuoden tarjoilutilanne on ratkennut.
Asiakkaat vaativat palvelua suomeksi, vaikka Jade Jimenez ei vielä puhunut kieltä – nyt hän kertoo, miltä se tuntui
Ulkomaisen työvoiman määrä palvelualoilla lisääntynee tulevaisuudessa. Maran toimitusjohtaja peräänkuuluttaa suomalaisilta ymmärrystä työntekijöille, jotka eivät vielä osaa suomea.
Tampereen vanhin pizzeria joutui yllättävien somehuhujen keskelle, vaikka mikään ei ole muuttunut vuosikymmeniin
Monille pizzerioiden asiakkaille voi tulla yllätyksenä, että puolivalmisteiden käyttö on ravintola-alalla yleistä. Tampereella kulttimaineen saavuttaneen Napolin pizzapohjien taikina on Fazerin valmistamaa.
Pizzat ja kebabit on isoissa kaupungeissa voinut tilata kotiovelle pitkään, nyt ruokalähettifirmat tekevät tuloaan pikkukaupunkeihin
Isot ruokalähettiyhtiöt Wolt ja Foodora ovat lyhyessä ajassa laajentaneet toimintaansa Savonlinnaan ja Pieksämäelle. Jatkossa laajentuminen kohdistuu kuitenkin enemmän yrityskumppanien saamiseen paikkakuntien sijaan.
Rankkasade teki tuhoja Matti Kosken hybridiautolle: ”Alustavan arvion mukaan auto on korjauskelvoton”
Viimeviikkoinen rankkasade aiheutti rajuja tulvia Kotkassa. Vesi valui kellareihin ja liiketiloihin. Vahinkoja on ryhdytty nyt kartoittamaan.
Lapissa ravintoloille on tarjolla kansainvälinen asiakaskunta, mutta kehitys junnaa paikoillaan – keittiöpäällikkö: “Puuttuu intohimo ja uskallus”
Huippuravintoloiden listauksiin on yltänyt tänä vuonna vain ravintola Aanaar. Menestyneen keittiöpäällikön Tero Mäntykankaan mukaan ravintola-alalla unohdetaan kehitys silloin kun menee hyvin.
Vierailimme Helsingin keskustan terasseilla ja kysyimme, miltä hintataso tuntuu: ”Kotimaassani drinkin hinta olisi ehkä puolet halvempi”
Moni on huomannut hintojen nousseen, mutta maksaa silti tyytyväisenä juomastaan – ainakin silloin, jos terassilla käyminen on harvinaista herkkua.
45 vuotta särää valmistanut perheyritys lopettaa ravintolan pitämisen Lemillä – Kippurasarvelle etsitään uutta yrittäjää
Ravintola Kippurasarven nykyiset yrittäjät olisivat valmiita myymään ravintolatoiminnan lisäksi myös muita liiketoimintojaan uudelle yrittäjälle.
Osuuskauppa Peeässän kaksi keskeistä johtohenkilöä siirtyy yrittäjiksi
Ville Puustinen ja Mikko Rosendahl ovat toimineet Osuuskauppa Peeässässä keskeisissä hotelli- ja ravintola-alan johtotehtävissä.
Hygieniavalvonnan syyniin joutunut ravintoloitsija valitti hallinto-oikeuteen
Kouvolan kaupunki määräsi ravintolalle alkuvuodesta kaksi uhkasakkoa. Syynä olivat etenkin puutteet pakasteiden käsittelyssä.
Kotkalainen The Van äänestettiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi
Yleisöäänestyksessä annettiin yli 22 000 ääntä.
Naamioituneet hyökkääjät pahoinpitelivät yhden ihmisen sateenkaaribaarin edustalla Tampereella – keväällä asiakkaita heiteltiin kananmunilla
Sisä-Suomen poliisi on saanut asiasta rikosilmoituksen ja tutkii tapausta pahoinpitelynä. Ravintolan asiakkaita on häiriköity aiemmin keväällä.
Kotkalaisen ravintola Kairon uudet yrittäjät hamuavat laajempaa asiakaskuntaa: ”Alle nelikymppisille tämä ei taida olla tuttu paikka”
Kairon ovet sulkeutuivat vuosi sitten, kun yrittäjä lopetti toiminnan. Nyt kaupungin omistaman ravintolan toimintaa jatkavat uudet yrittäjät.
Ravintoloiden lihat laitettiin Helsingissä syyniin – osalla puutteita alkuperän ilmoittamisessa
Selvityksessä oli mukana 63 ravintolaa, joista näytteitä otettiin yhteensä 120.
Tuore kysely: teatteriyleisö on entistä tyytyväisempää tarjontaan
Yli 80 prosenttia vastaajista on kertonut käyttävänsä teatterikäyntien yhteydessä rahaa myös ruoka- ja ravintolapalveluihin.
Kävimme läpi Suomen kaikki yli 6 000 kesäterassia: raviradat yllättivät – tästä knoppitietoa iltaan naapurustosi anniskelualueista
Viikonlopun sääennuste lupaa terassikansalle aurinkoa ja lämpöä. Katso tästä, missä ovat Suomen tiheimmät terassikeskittymät ja missä suurimmat anniskelualueet.
Katuterassit eivät ole kiinnostaneet yrittäjiä Hämeenlinnassa: toistaiseksi tasan nolla yhteydenottoa
Tilapäisiä katuterasseja ei toistaiseksi ole tulossa Hämeenlinnaan, sillä kaupunki ei ole saanut edes alustavia yhteydenottoja.
Saunaravintola Meren on määrä aueta tulevana kesänä Vaasassa – ”Rakennustöitä tullaan jatkamaan lähiaikoina”
Alun perin avajaisia oli määrä viettää loppukesästä 2022. Vallitseva maailmantilanne sekä kustannusten nousu ovat venyttäneet aikataulua. Ajankohta ravintolan aukeamiselle selviää lähiaikoina.
TTVK valvoo, ettei MM-kiekkoa näytetä ravintoloissa luvatta
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus on tehnyt ”kisastudiovalvontaa” useiden vuosien ajan. Moni katseluoikeuden hankkinut ravintoloitsija on käräyttänyt kilpailijoitaan luvattomista lähetyksistä.
Koronarajoituksia rikkoneelle ravintoloitsijalle sakkoja
Kahdesta terveydensuojelurikkomuksesta kertyy maksettavaa 2 000 euroa.
Kajaaniin aukeaa uusi kahvila: asialla on yrittäjä seinän takaa
Robert's Coffee avaa ovet Kauppakadulla vapun jälkeen.
Lapsi ei saanut ukrainalaiselta tarjoilijalta palvelua suomeksi, vanhemmat laittoivat palautetta – ravintolaketjun yrittäjä vetoaa asiakkaisiin
Englannin kieltä pääsee käyttämään yhä useammin ravintoloissa. Pääkaupunkiseudulla avoimiin työpaikkoihin tulevista hakemuksista arviolta jo puolet on sellaisilta työnhakijoilta, jotka eivät puhu suomea.
Historiallisen Haarlan palatsin kellaritiloihin avautuu pian ravintola Tampereella
Ravintolan on tarkoitus avautua kesän alkupuolella.
Lappi ei pärjännyt äänestyksessä Suomen parhaista ravintoloista – Aanaar tippui, eikä 50 parhaan joukossa ole muita ravintoloita Lapista
Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät helsinkiläisen Palacen ”Suomen 50 Parasta Ravintolaa”-kilpailun voittajaksi neljännen kerran peräkkäin. Inarilainen Aanaar ylsi sijalle 35.
Ravintola-ala rekrytoi Jyväskylässä uusin vanhoin konstein – tänään moneen ravintolaan voi kävellä sisään kysymään töitä
Jyväskylässä on avoinna useita kymmeniä ravintola-alan työpaikkoja. Rekrytointiongelmaa koitetaan ratkaista ravintoloiden avoimien ovien päivällä.
Oletko syönyt näissä helsinkiläisravintoloissa? Olet saattanut saada ostereista ruokamyrkytyksen
Kuumentamatta syötävät osterit ovat yleisiä epidemian välittäjäelintarvikkeita, koksa ne siivilöivät itseensä noroviruksia eläessään ihmisen ulosteesta saatuneessa vedessä.
Tampere sallii ravintoloiden ja kahviloiden laajentaa terassejaan – tavoitteena eurooppalaisempi katukuva
Kahviloiden merkitys osana tamperelaista terassikulttuuria on kasvanut viime vuosina. Tätä kehitystä kaupunki aikoo tukea jatkossakin, ja kannustaa nyt yrityksiä kehittämään terassejaan.
Pohjanmaan matkailu- ja ravintola-ala näyttää elpymisen merkkjä koronan jälkeen – kustannusten nousu rasittaa alaa
Luvut ovat kutakuinkin samalla tasolla kuin ennen koronavuosia. Ruotsalaiset turistit ovat palanneet Pohjanmaalle, ja liikematkustus on kasvussa.
Ravintola ja terveystarkastaja ovat kiistelleet nilviäisten sulattamisesta jo 8 vuotta – viime vuonna kolme ruokamyrkytysepäilyä
Kouvolan kaupunki langetti ravintolalle yhteensä 6 000 euron uhkasakon puutteellisen ruokahygienian takia.
Turku to host Michelin star event, first time in Finland
There are currently eight Michelin-starred restaurants in Finland.
Helsingin Hard Rock Cafe sulkeutui
Hard Rock Cafe avattiin Helsingin Aleksanterinkadulle vuonna 2012. Ravintola etsii pääkaupungista muita mahdollisia tiloja.
Uuttavuotta juhlitaan kahden vuoden tauon jälkeen vanhaan malliin –baarinpitäjät iloitsevat ja poliisi varautuu lisäpartioin
Kymenlaaksolaiset baarinpitäjät kertovat, mitä uudenvuoden ”paluu” heidän yrityksilleen merkitsee. Koronarajoitusten jälkeen alaa vaivaa raaka-aineiden ja energian hinnan nousu.
Legendaarinen ravintola Kairo sai uuden ravintoloitsijan Kotkassa – aloittavat toiminnan kesäkuussa
Kotkan kaupunki järjesti yrittäjähaun ravintola Kairon uuden ravintoloitsijan löytämiseksi keväällä.
Vesi tulvi sisään ravintola Malabadiin Tampereella – edessä on iso remontti, pakkoloma ja pahimmillaan ravintoloitsijan vaikea päätös
Katon läpi tulvinut vesi tuhosi rakenteiden lisäksi kaikki ravintolan kalusteet, baaritiskiä myöten. Nyt edessä on jopa kahden kuukauden mittainen korjausurakka.
Kahviloita on Mikkelissä nyt enemmän kuin ennen pandemiaa ja tyhjille liikehuoneistolle on löytynyt käyttöä
Poikkeusaika hiljensi toimintaa Mikkelin keskustassa, mutta moni tyhjistä liiketiloista on saatu täytettyä. Lauantaisin palvelevia liikkeitä on kuitenkin vähemmän, kuin ennen pandemiaa.
Kaupunkimelu herättää tunteita Tampereella, ehdotus melurajoitusten lieventämisestä keräsi yli 1 500 palautetta
Vielä toistaiseksi terasseilla on voimassa ehdoton äänentoistokielto iltakymmenen jälkeen. Määräystä on noudatettu vaihtelevasti.
”Ainahan sitä toivoo, että huutokauppapäivänä sali olisi täynnä ostajia, joilla on ostohousut jalassa”, sanoo huutokauppameklari Mauri Hassinen
Mauri Hassinen oppi hyvin nuorena, että ansaitseminen ei tarkoita aina fyysistä työtä, sillä tienata voi myös myymällä tavaraa.
Pikkujoulukausi käynnistymässä Pohjois-Savossa – Kuopiossa ravintolat ovat saaneet lisätyöntekijöitä sesonkiin muun muassa kesätyöntekijöistä
Ruuan ja energian hinnannousua on jouduttu kompensoimaan palveluiden hintoja maltillisesti nostamalla, jotta työstä jää yritykselle riittävästi katetta.
Ketjuliikkeiden vallankumous hävittää perheyrityksiä Helsingistä – kaivoimme esiin kolme, joista yksi kaipaa ympärilleen kilpailijoita
Vierailimme kolmessa perheyrityksessä, jotka ovat seuranneet Helsingin keskustan asiakasvirtoja vuosikymmenten ajan.
Kauppakeskus Syke on lähes normaalisti avoinna – rasvapalosta syntyi jonkin verran savuvahinkoja
Tulipalon alkulähteenä toiminut ravintola sekä sen yläpuolella sijaitsevat toimitilat pysyvät toistaiseksi suljettuna savuvahinkojen vuoksi.
Kouvolan Sanomat: Kauppakeskus Veturissa ja Kouvolan keskustassa sijainneet kaksi ravintolaa konkurssiin
Ravintola Farmi toimi kauppakeskus Veturissa ja Food & Bar Manner's Kouvolan keskustassa Manskilla. Molempien ravintoloiden toiminta on loppunut niiden omistavan yhtiön konkurssin takia.
Kurikan vanha lakkitehdas on pian panimo ja ravintola – omistajapari haluaa säilyttää Panttilan vanhan tehdasmiljöön
Kurikan Lakkitehtaan entinen tehdasrakennus on saanut uudet omistajat. Lakkien ja hanskojen sijaan Panttilassa aletaan valmistaa olutta ja lonkeroa. Myös ravintola- ja juhlatila valmistuu syksyn aikana.
Vastuullinen anniskelu toteutuu vaihtelevasti Etelä-Karjalassa – selvästi päihtyneille henkilöille anniskeltiin
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin mukaan selvästi päihtyneille henkilöille anniskeluun tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.
MaRa pelkää etteivät matkailu- ja ravintola-alan yritykset selviä talven yli – peräänkuuluttaa hallitukselta tukia tilanteen ratkaisemiseksi
MaRan jäsenkyselyssä noin 15 prosenttia yrityksistä arvioi olevansa konkurssiuhan alla tai lopettaneensa toimintansa sähkön hinnan nousun takia ensi kevättalvella.
Tornion uuden McDonald’sin suosio on jatkunut kiivaana – välillä sisätilat on jouduttu sulkemaan, koska työntekijöitä ei ole tarpeeksi
Avajaispäivänään Tornion uusi McDonald's rikkoi ketjun aiemman avajaispäivän myyntiennätyksen. Päivän aikana ravintolassa kävi noin 3 000 ruokailijaa.
Tornion McDonald's rikkoi ketjun avajaispäivän myyntiennätyksen – autokaistan jono kiersi Tokmannin parkkipaikalla vielä puoliltaöin
Ravintola joutui sulkemaan salinsa iltakymmeneltä päästääkseen pitkän päivän tehneet työntekijät nukkumaan.
Tiivis ja tehokas rakentaminen jyrää – uusi kerrostalo vie Jere Polvelan, 18, ja hänen kavereidensa tärkeän hengailupaikan Rovaniemellä
Ympäri vuorokauden palveleva McDonald’s sekä sen viereinen Scanburger tunnetaan Rovaniemen yöelämän välietappeina ja nuorten hengailupaikkana jo monen vuosikymmenen takaa.
Yllättävän moni lopettaa työt koeajalla, matkailu- ja ravintola-ala on kriisissä – Susanna Tapio palasi hotellin respaan, todella moni muu ei
Matkailu- ja ravintola-alalta lähti jopa 20 000 työntekijää. Tulijoita on esimerkiksi hoitoalalta. Monen kokemattoman työntekijän työsuhde päättyy kuitenkin jo koeajalla.
Yrityksillä on vaikeuksia löytää työvoimaa – yrittäjä: “Bus Burgerilla on hyvä porukka, mutta uusien työntekijöiden löytäminen on vaikeaa”
Yritystoiminnan piristyminen on lisännyt työvoiman tarvetta. Samaan aikaan Elinkeinoelämän keskusliiton tuore suhdannebarometri kertoo, että yritysten on entistä vaikeampaa löytää työntekijöitä.
Ravintolan omistaja koki miehen uhanneen perhettään ja ampui tämän kuoliaaksi Kirkkonummella – tuomittiin lähes 10 vuodeksi vankeuteen
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen ampuminen oli liioiteltua tilanteen vaarallisuuteen nähden.