Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Frankfurt

EKP yllyttää valtioita velkaantumaan entisestään – talouden herättelyyn varataan 500 miljardia euroa entistä enemmän

Koronakriisin hoitamista varaudutaan jatkamaan ainakin vuoden 2022 kevääseen. Korot EKP pitää ennallaan.

Michel Barnier, brexit

Loppurutistus brexitissä alkaa, mutta aika ja luottamus käyvät vähiin – vaarana on jopa Euroopan sisäinen kauppasota

Sovun pitäisi syntyä tällä viikolla, jotta päästään "tunneliin". Se tarkoittaa salaista neuvotteluvaihetta, josta ei hiiskuta ulos.

Lagarde

EKP vyöryy markkinoille entistä suuremmalla voimalla – Keskuspankki kasvattaa arvopaperien osto-ohjelmaa 600 miljardilla eurolla

EKP:n hätätoimet paisuvat 1 350 miljardiin euroon. Pääosin keskuspankki ostaa valtioiden velkakirjoja, ja tukee näin taloutta.

Euroopan keskuspankin rakennus Frankfurtissa.

EKP pitää ohjauskorot ennallaan

Keskuspankki pitää myös talletuskorkonsa syyskuussa linjatussa -0,5 prosentissa.

Euroopan keskuspankki Frankfurtissa.

Euroopan keskuspankki ei koskenut ohjauskorkoihinsa

EKP aloittaa myös arvopaperien ostot.

Valdis Dombrovskis puhuu tiedotustilaisuudessa.

Arvopaperikauppaan tulossa siirtymäaika, jotta brexitistä ei seuraa kaaosta

EU-maiden yritykset voivat selvityttää tuhansien miljardien eurojen arvopaperikauppansa Lontoossa brexitin jälkeenkin – mutta vain siirtymäajan.

Eurosymboli ja EKP

Hyviä uutisia asuntovelalliselle: Euroopan keskuspankki pitää korot ennallaan ainakin kesän 2019 loppuun

EKP aikoo lopettaa arvopaperien osto-ohjelman. Asuntovelallisen ei tarvitse vielä hetkeen huolehtia korkojen suuremmasta noususta.

Euroopan keskuspankki Frankfurtissa.

EKP: Korot ennallaan, arvopapereiden osto-ohjelmaa jatketaan 60 miljardillla kuukaudessa

Euroopan keskuspankki EKP kertoi ohjauskorkojen pysyvän aiemmissa lukemissa. Arvopapereiden osto-ohjelmaa pienennetään vuoden vaihtuessa.

Mies ruutujen äärellä.

Virkistävää rehellisyyttä ammattisijoittajien mokista: "Tämä on pelon ja ahneuden välimaastossa pyörimistä"

Salkunhoitaja Olli Viitikko haluaisi, että pieleen menneistä sijoituksista puhuttaisiin alalla avoimemmin.

Kari Järvinen.

Solidiumin osakeomistusten arvosta suli yli 320 miljoonaa euroa

Toimitusjohtaja Kari Järvinen painottaa, että Solidium on pitkäjänteinen omistaja.

Valkoisella tuolilla istuva mies on painanut päänsä alas osakekursseista kertovan näyttötaulun edessä.

Kiinassa valtio vahtii sijoittajan tappioita – markkinoilla odotettiin koronlaskua

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen salkunhoitaja muistuttaa, että kesäkuun puoliväliin asti osakemarkkinoilla mentiin aika vauhdikkaasti ylöspäin.

Puukaupan odotetaan vilkastuvan kevään aikana.

"Voiko parempaa takaajaa olla?" Kuopion sellutehtaan nokkamies helpottui sijoittajien ratkaisusta

Kuopioon suunnitellun sellutehtaan rahoituksessa ensimmäiset palaset olivat tavallaan kaikkein vaikeimmat, kertoo Finnpulpin toimitusjohtaja.

Helsingin pörssitalon julkisivua.

Minister to table compulsory insider register for pension insurance companies

New legislation compelling pension insurance companies to maintain a public insider register could come into force next year. The law would require persons on the register to declare their stock market shareholdings and securities trades exceeding 5,000 euros.

Mies katselee asuntoilmoituksia liikkeen näyteikkunasta.

Korot vielä järjettömän alhaalla, paluu normaalin alkaa

Luottamuksen kasvu maailmantalouden elpymiseen tulee nostamaan korkoja. Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitajan mukaan paluu kohti normaaliaikoja alkaa kasvun mukana.

Ketjut hyötyvät virkistyseduista - suomalaiset kantavat etusetelinsä kuntosalille ja elokuviin

Erilaisten liikunta- ja kulttuuriseteleiden ideana on valinnanvapaus. Suomalaiset ovat valinneet ketjut.

Kyläläiset voittamassa vuoden pituisen uimarantakiistan Ilomantsissa

Ilomantsin tokrajärveläiset saavat todennäköisesti pitää vuosikymmeniä ylläpitämänsä yleisen uimarannan. Ilomantsin kunta oli vielä alkukesästä myymässä rantaa ja sen kiinteistöä arvopapereita kauppaavalle yritykselle, mutta kyläläisten aktiivisuus käänsi kunnanjohtajan pään.

Yhdysvaltain markkinaviranomainen hakee ökypankkiiria tuomiolle

Arvopaperimarkkinoita valvova SEC on nostanut kanteen yhtä maailman rikkainta miestä vastaan. Hedge-rahastoyhtiön omistajaa syytetään siitä, että hän ummisti silmänsä alaistensa sisäpiirikaupoilta.

Rahastoyhtiölle 600 miljoonan dollarin sakot sisäpiirikaupoista

Sakot ovat suurimmat koskaan sisäpiirikaupoista aiheutuneet, markkinavalvoja kuvaa.

Henkilö pitelee liikuntaseteliä.

Arvoseteleissä liikkuvat isot rahat - setelit virtaavat vääriin käsiin

Yhä useampi työnantaja tukee alaistensa liikunta- ja kulttuuriharrastuksia erilaisilla arvoseteleillä ja sähköisillä maksuvälineillä. Toisaalta suuri osa arvoseteleistä jää käyttämättä tai ne annetaan toisten henkilöiden käyttöön.

Analyytikot: Salkunhoitajilla voi olla Nokian kevennyspakko

Salkunhoitajilla voi olla pakko keventää Nokia-osakkeitaan yhtiön markkina-arvon huvetessa. Tulosvaroituksen jälkeisessä pörssiluisussa Nokia on pörssiarvoltaan enää kolmanneksi suurin suomalainen yritys.

Nordean ja Palkkiyhtymän sijoituskiista ehkä välimiehen ratkaistavaksi

Nordea pankin ja sen asiakkaan Palkkiyhtymän kiista sijoitustuotteen myynnistä ja sijoitusneuvonnasta on menossa välimiesoikeuden käsiteltäväksi. Ratkaisun teki Helsingin käräjäoikeus. Palkkiyhtymä olisi halunnut, että kiista olisi käsitelty käräjäoikeudessa. Osapuolet riitelevät 20 miljoonan euron sijoituksesta.

SS: Yliopistot lähtivät miljardipotilla sijoitusbisnekseen

Yliopistouudistus on tehnyt yliopistoista merkittäviä toimijoita sijoitusmarkkinoilla, kirjoittaa maanantain Savon Sanomat. Sijoitustoimintaan on käytetty myös valtion yliopistoille osoittamia varoja. Yhteensä sijoituspääomaa on pitkälle yli puolitoista miljardia euroa.

Pörssi ottaa käyttöön uusia keinoja epävakaiden markkinatilanteiden varalle

Pohjoismaiden ja Baltian osakemarkkinoilla otetaan tällä viikolla käyttöön uudistetut kurssivaihtelurajat. Rajojen tarkoituksena on suojella sijoittajia ja pörssiin listautuneita yhtiöitä epävakaissa markkinatilanteissa.

EU panee uudet säännöt lyhyelle kaupalle

EU suitsii rahoitusmarkkinoiden riskejä uusilla, keskiviikkona esittämillään säännöillä. Sisämarkkinakomissaari Michel Barnier totesi sääntömuutoksista kertoessaan, ettei "villin lännen" meno saa enää jatkua. Barnier viittasi lyhyeksi myyntiin ja johdannaiskauppoihin, joista rahoituslaitosten pitäisi jatkossa aina raportoida.

Piilotettua osakeomistusta ehdotetaan kaikille

Viranomaisten tiedonsaantioikeuksia on lisättävä, jos omistajien nimet piilossa pitävä arvopaperien hallintaoikeusrekisteröinti sallitaan myös suomalaisille osakkeenomistajille. Muutoin moniportainen osakkeenomistus olisi myönteinen asia suomalaisille pääomamarkkinoille, arvioi valtiovarainministeriön selvityshenkilö Eva Liljeblom.

Palveluseteli muuttuu sähköiseksi

Mikkelin seudun kunnat siirtyvät lähipäivinä sähköiseen palvelusetelijärjestelmään. Sähköinen järjestelmä korvaa asteittain paperisen setelin.

Savon Voima satsaa salkunhallintapalveluihin

Savon Voima keskittyy yhä enemmän salkunhallintapalveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen. Finanssivalvonta on myöntänyt Savon Voiman tytäryhtiö Salkunhallinta Oy:lle sijoituspalveluluvan, joka mahdollistaa salkunhallintaliiketoiminnan käynnistämisen tytäryhtiössä.

Liikuntasetelit siivittivät menestystarinaan

Smartumin perustaja ja hallituksen jäsen Jorma Hyökyvaara uskoo edelleen kasvuun palvelusetelimarkkinoilla. Liikunta- ja kulttuuuriseteleistään tunnetuksi tullut yritys hakee uutta asiakaskunta edelleen työssäkäyvien ihmisten arkeen keskittymällä. Maksuseteliä saatetaan jatkossa käyttää työmatkoilla tai sairaan lapsen hoitoa järjestettäessä.

Tikkakosken uimahallin kohtalo ei ratkennut lopullisesti vielä valtuustossa.

Liikuntasetelit katkolla Jyväskylässä

Smartum ja Jyväskylän kaupunki eivät ole päässeet sopimukseen liikuntaseteleiden käytöstä. Aiempi sopimus päättyi helmikuun lopussa. Aiemmasta tiedosta poiketen setelit kelpaavat kaupungin liikuntapaikoilla, vaikka voimassaolevaa sopimusta ei olekaan. Osapuolet jatkavat neuvotteluja keskiviikkona.

Maailman rikkaimpiin kuuluva mies oikeuteen sisäpiirikaupoista

Miljardööri ja rahastonhoitaja Raj Rajaratnam joutuu vastaamaan oikeudessa syytteisiin laittomista sisäpiirikaupoista. Yhdysvaltain liittovaltion suuri valamiehistö päätti eilen tiistaina hyväksyä Rajaratnamin syytteet oikeuskäsittelyyn.

Kulttuurisetelit kysyttyjä Lahdessa

Kulttuurisetelit ovat Lahdessa kysyttyjä. Seteleitä jakelevan Smartum Oy:n mukaan jo sata lahtelaisyritystä jakaa tällä hetkellä työntekijöilleen kulttuuriseteleitä.

Mies käyttää juoksulaitetta kuntosalilla.

Liikuntasetelimarkkinoilla vilkasta

Liikuntasetelit lisäävät suosiotaan syksyn edetessä. Etenkin pk-yritysten kiinnostus tätä alaisille tarjottavaa etua kohtaan on selvästi nousussa.

Salkunhoitaja kehottaa varovaisuuteen

Vaikka osakekurssit ennakoivat tulevaa, ja voivat lähteä nousuun jo paljon ennen reaalitaloutta, ei osakemarkkinoille kannata rynnätä suinpäin.

Nordea pönkittää Norjan vientirahoituslaitosta

Finanssikonserni Nordea vahvistaa olevansa on mukana konsortiossa, joka on antanut Norjan vientirahoituslaitoksen Eksportfinans ASA:n arvopaperisalkkuun liittyvän takauksen. Nordea omistaa 23,2 prosenttia kriisiin joutuneesta yhtiöstä.

Liikuntasetelien suosio kasvanut huimasti

Liikuntaseteleiden myyntimäärä on nelinkertaistunut neljässä vuodessa. Kauppalehden mukaan pelkästään markkinajohtaja Smartum on myynyt vuoden aikana 5,4 miljoonaa liikuntaseteliä.

Kauppalehti: Suurpörssi himoitsee OMX:ää

Amerikkalais-eurooppalainen pörssi NYSE Euronext harkitsee pohjoismaiden pörssejä pyörittävän OMX:n ostamista, kirjoittaa Kauppalehti.

NYSE osti eurooppalaispörssin

New Yorkin pörssiyhtiö NYSE on voittanut tarjouskilpailun neljässä Euroopan maassa toimivasta Euronext-pörssistä.