Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronarokotuspiste Nokialla.

Nokialla paljon poissaoloja terveyspalveluissa – hammashoidossa on jouduttu perumaan aikoja

Koronatilanteen huonontuminen aiheuttaa Nokialla viivästyksiä terveyspalveluissa. Koronapotilaiden hoidontarve on lisääntynyt, ja samalla henkilökuntaa on normaalia enemmän pois.

Sari Nuotio, Vantaa

Aluevaalien ennätysalhainen äänestysprosentti hätkähdyttää – vantaalaiset pohtivat syitä siihen, miksi juuri he äänestivät kaikkein vähiten

Vantaalla äänestysprosentti oli aluevaaleissa maan alhaisin, vain 38 prosenttia. Kysyimme vantaalaisilta, miksi vaalit eivät innostaneet.

Lumijoen terveyskeskus aamulla. Etualalla pihavalaismia ja polkupyörä.

Lumijoella haaveillaan uusista hyvinvointitiloista ja päiväkodista

Lumijoella suunnitellaan uutta hyvinvointikeskusta, vaikka kunnan terveyspalvelujen järjestäminen jatkossa onkin vielä auki. Nykyisen terveysaseman vanhan osan kunto on arvioitu sen verran huonoksi, ettei sitä kannata korjata.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, sisäkuva

Kaarinan terveyspalvelut siirtyy hoitajavetoiseen malliin – tavoitteena nopeuttaa hoitoon pääsyä

Jatkossa hoitaja arvioi kiireetöntä hoitoa tarvitsevan asiakkaan hoidon tarpeen ja ohjaa tämän tarvittaessa lääkäriin tai laajemman hoitotiimin pariin.

Lääkäri työpisteellä.

Kuopio lisää terveyskeskuslääkäreiden määrää, viisi uutta virkaa auki

Perusteena on muun muassa väestön määrän ja palvelutarpeen kasvu.

Siilinjärveläinen Tomi Kukkonen pudottaa äänestyslipukkeen äänestyslaatikkoon kunnantalon äänestyspaikalla.

Sunnuntai 23.1.2022 (radio)

Suomessa järjestettiin ensimmäiset aluevaalit. Kokoomus, SDP ja keskusta saivat eniten ääniä koko maassa. Monet eivät äänestäneet aluevaaleissa.

Muutosjohtaja: "Alueilla tarvitaan aika kylmäpäisiä kamreereja"

Talouskurista huolehtiminen on aluevaltuutettujen tärkein tehtävä, sanovat soteasiantuntijat – muutosjohtaja: "Alueilla tarvitaan aika kylmäpäisiä kamreereita"

Muutosjohtaja Ville-Veikko Ahonen valtiovarainministeriöstä huomautti Ylen aamussa, että sote-uudistuksella tavoitellaan laadukkaita palveluja, mutta niiden tuottamisen pitää olla kustannustehokasta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kangasala sulkee Sahalahden ja Luopioisten terveysasemien sairaanhoitajavastaanotot koronan takia

Sulku alkaa huomenna ja jatkuu tällä tietoa ensi keskiviikkoon. Tammikuun ensimmäisten viikkojen ilmaantuvuus on 1 453 koronatapausta 100 000 asukasta kohti.

Koronarokotuspiste Mikkelin keskussairaalassa (Essote)

Essoten alueella koronavirustartunnoissa tulossa jälleen ennätyslukemat – terveyspalvelujen johtaja: "Epidemia-aallon huippua ei todennäköisesti ole vielä nähty"

Koronavirustartunnoissa todetaan tälläkin viikolla ennätyslukemat, ennustetaan kuntayhtymä Essotesta. Hoitojonojen tilanne Essoten alueella on kuitenkin valtakunnallisesti vertailtuna hyvällä tasolla. Sama koskee alueellista koronan ilmaantuvuutta ja alueella ilmennyttä sairaalahoidon tarvetta.

Sairaanhoitaja Seija Ovaskainen kertoo Toimi Heikkilälle koronarkotuksen toisesta vaiheesta.

Pyhtää ulkoisti terveyspalvelunsa ja on yhä tyytyväinen – kunta toivoo, että yhteistyö yksityisten yritysten kanssa jatkuu myös hyvinvointialueella

Alun perin Pyhtään syy ulkoistukseen oli taloudellinen. Tämänhetkisen tiedon mukaan voimassa olevat sote-sopimukset siirtyvät uusille hyvinvointialueille vuoden 2023 alusta.

vaalimainos ja lumenpeittämä Andy Mc Coyn patsas Pelkosenniemellä

Pelkosenniemi sulkee terveyskeskuksen vuodeosaston ja käyttää säästyneet rahat kotisairaalaan – sama voi olla edessä monessa pikkukunnassa

Pikkukuntien vuodeosastot ovat liipasimella säästösyistä, uskoo itälappilaisia hoitava lääkäri. Lapissa vuodeosastoilla on myös erityistehtäviä; vain sieltä saa neuvoja ja lääkkeitä ilta-aikaan.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Aluehallintovirasto vaatii Pietarsaarta korjaamaan päivystyksen kieliongelmat – suomenkielisten palvelu ei ole parantanut

Kaupunki on saanut avilta jo useamman huomautuksen lääkäreiden suomen kielen puutteista.

Jytaksi -kyltti palaa taksiauton katolla. Taustalla Sairaala Novan sisäänkäynti.

Soitot muun muassa vammaispalveluiden kyydinvälitykseen onnistuvat jälleen – vika on korjattu ja taksikyytien pitäisi tulla ajallaan

Häiriö koski vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten taksikyytien tilaamista. Vika aiheutti puhelujen ruuhkaa kuljetusta tilatessa ja myöhästymisiä jo tilattuihin kyyteihin.

Vanhus ja hoitaja käsi kädessä.

Oulu yrittää ratkaista hoitajapulaa nyt lähihoitajien oppisopimuskoulutuksella

OSAOn järjestämään lähihoitajakoulutukseen otetaan 20 hakijaa, joille maksetaan peruspalkkaa koulutuksen aikana. Tämän jälkeen on mahdollisuus vakituiseen työsuhteeseen. Haku koulutukseen on auki tammikuun loppuun asti.

Ylen aluevaalilogolla varustettu grafiikka, joka kertoo ylen vaalikoneen avautumisesta

Ylen aluevaalikone: Kainuun ehdokkaat eivät halua keskittää terveyspalveluita

Myöskään sähköinen vastaanotto ei ole ehdokkaiden mielestä vaihtoehto haja-asutusalueen terveyspalveluiksi.

Karstulan terveysaseman ensiavun ovi.

Karstulassa on iso huoli terveyspalveluista – Saarikan mukaan työntekijöiden saanti vaikeaa, mutta palveluista keskustellaan lähiaikoina useissa kokouksissa

Kunnanjohtaja Pekka Kanervion mukaan lääkäreitä ei ole aikoihin rekrytoitu Karstulaan, samoin laboratorion ja röntgenin palvelujen supistukset ovat jatkuneet. Perusturvaliikelaitos Saarikan mukaan palveluista keskustellaan monessa kokouksessa lähiaikoina.

Potilaan hampaita hoidetaan hammaslääkärissä.

Pääskyvuoren koulun hammashoitola sulkee ovensa Turussa

Pääskyvuoren hoitolan sulkemista vauhdittaa koulun peruskorjaus. Turun kaupungin suun terveydenhuollon palveluverkkoselvitys valmistuu alkuvuoden aikana.

lukiolainen Julia Pullinen seisoo lukion kirjastossa, katsoo kameraa kohti

Lukiolaista kalvaa huoli tulevasta – hänellä on tuleville sotepäättäjille selkeä toive

Ensi vuoden alusta alkaen oppilas- ja opiskelijahuollosta vastaavat hyvinvointialueet. Lukiolaisilla on toiveita tuleville päättäjille.

Läheltä

Koronapotilaiden määrä kasvaa Espoon sairaalassa

Koronapotilaiden hoitoon siirretään henkilöstöä muun muassa terveysasemilta ja tartunnanjäljityksestä.

Johannes Kärkkäinen

Päivystyslääkäri on huolissaan vanhusten hoitoon pääsystä Kouvolassa: "Hoivajono rampauttaa koko hoitoketjun"

Kärkkäisen mukaan vanhusten tarvitseman hoivan tarve on arvioitava viipymättä. Hän haluaa olla lääkärinä ottamassa yhteiskunnallisesti kantaa asioihin.

vanhan naisen käsi ja rollaattori

Riihimäellä rajataan sote-palveluja heikentyneen koronatilanteen takia

Korona on iskenyt pahasti Riihimäen sote-palveluihin. Sosiaali- ja terveysjohtaja Jouni Sakomaan mukaan tilanne on palveluiden järjestämisen näkökulmasta kriittinen.

Kasvomaskiin pukeutunut henkilö metroasemalla.

Helsingin koronatilanne on huonontunut nopeasti – kaupunki siirtyy tehostettuun valmiuteen ja varautuu varasairaalan käynnistämiseen

Edellisten seitsemän päivän aikana Helsingissä on raportoitu yli 10 000 uutta tartuntaa. Kaupungin mukaan koronatartunnan voi saada tällä hetkellä mistä tahansa.

Oulun Kauppakeskus Valkeassa ihmisiä

Terveyskeskustani ette vie! Keräsimme pohjoispohjalaisten ajatuksia hyvinvointialueesta, valtaosa haluaa pitää kiinni kotikuntansa nykypalveluista

Moni Ylen verkkosivuilla vastanneista kokee sosiaali- ja terveyspalvelujen olevan nykyisellään Pohjois-Pohjanmaalla vähintään melko hyvällä tasolla.

Lääkäri mittaa verenpainetta.

Aluevaalit tulossa – Näin voit osallistua keskusteluun Keski-Suomen lähipalveluista, hoitajapulasta, nuorten näkymistä sekä vanhusten hoidosta

Sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyvät Keski-Suomessakin kunnilta hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta. Palveluista päättää tammikuun 23. päivä vaaleilla valittava aluevaltuusto. Ylen verkkosivuilla voit keskustella sote-palveluiden tulevaisuudesta.

Fimlabin koronanäytteenoton opastekyltti etualalla, takana yksikerroksinen testausrakennus ja kyltti, jossa lukee sisään.

Tampereelle tulee uusi koronatestauspiste: terveysyhtiö 9Lives ottaa näytteitä Teiskontien drive in -pisteessä

Tampereen Nekalan näytteenottopiste jatkaa toimintaansa. Ajanvaraukseen ei tule muutoksia.

Opastekyltti koronanäytteenottoon Jyväskylän Killerillä.

Jyten hoitohenkilöstöä on siirretty koronan jäljitystyöhön – Omaolo-palvelu toimii rajoitetusti lähes parin viikon ajan

Verkossa olevan Omaolon ajanvaraus koronanäytteenottoon on suljettu 3. tammikuuta asti. Aika koronatestiin on tehtävä puhelimitse.

Talvinen maisema Mikkelin keskussairaalan edustalla. Henkilö kävelee kauemmaksi kamerasta lumisateessa. Edustalla kuntayhtymä Essoten kyltti.

Essoten alueella todettiin suurin viikoittainen tartuntamäärä koko koronapandemian aikana

Kuntayhtymästä muistutetaan, että joulun aikana oman perheen ulkopuolisia voi tavata ainoastaan terveenä.

Koronarokotetta annostellaan

Tampere turvaa iäkkäiden kolmansia rokotuksia rokotusilloilla ja lisäämällä rokotusaikoja

Kolmannen rokotuksen annosväli säilyy kuudessa kuukaudessa kunnes ikäihmiset ja riskiryhmiin kuuluvat ovat saaneet rokotuksensa.

Kymsoten valtuuston kokous Kotkan höyrypanimolla.

Kymsoten päättäjät löivät lukkoon ensi vuoden säästöt: lastensuojelun vastaanottokoti Taimela ja Mäkikylän palvelukeskus suljetaan, Haminan kiirevastaanotto pysyy kiinni iltaisin ja viikonloppuisin

Yhtymävaltuusto hyväksyi perjantaina Kymsoten laatiman säästölistan ja kuntien ensi vuoden maksuosuudet. Kuntien maksuosuudet paisuivat syksyn aikana miljoonia euroja ennakoitua suuremmiksi. Kymsote joutuu tämän takia säästökuurille.

Essoten koronatestaus Mikkelin keskussairaalan edustalla. Taustalla ovi ja teltta, josta pääsee koronanäytteenottoon. Edustalla kyltti, jossa ohjataan koronatestauskseen ja koronarokotukseen.

Essoten alueella koronavirustartuntojen määrä edelleen kasvussa – tällä viikolla todettu jo 61 tartuntaa

Kuntayhtymässä toivotaan, että alkuviikosta rajoitukset ja suositukset näkyisivät tartuntamäärissä.

Lapsen käsi.

Neuvolapalveluita vähennetään Rovaniemellä tammikuun loppuun asti – raskaana olevat ja alle 1,5-vuotiaat hoidetaan entiseen tapaan

Palvelut vähenevät, sillä neuvoloiden henkilökuntaa siirretään koronarokotustyöhön. Neuvolapalveluiden muutos alkaa tulevana maanantaina ja jatkuu tammikuun loppuun asti.

Hollolan Salpakangas talvimaisemassa

Hollolan Vesikansan asukkaiden sote-palvelut turvataan

Viime kuussa Kalliolan koululla järjestetyssä Vesikansan sote-palveluiden info- ja keskustelutilaisuudessa asukkaiden huoli palveluista tuli selkeästi esille.

Tänderna

Rovaniemi joutuu supistamaan suun terveydenhuoltoa ja montaa muutakin peruspalvelua – henkilöstöä siirretään nyt koronatöihin

Myös koulu- ja opiskeluterveydenhuolto ja kuntoutuksen toiminta ovat supistettavien palveluiden listalla. Peruspalveluita leikataan koronatilanteen vuoksi tammikuun loppuun saakka.

Lääkäri ja potilas

Lääkäripalvelut palaavat Hausjärvelle ja Lopelle ensi vuonna

Tavoitteena on, että lääkäripalvelut käynnistyvät vuoden 2022 syyskuun alussa.

Koronarokotusta annetaan käsivarteen.

Muistutukset ja kantelut koronatoimista kuormittavat osaa suomalaiskaupungeista

Porin perusturvasta kerrotaan, että koronarokotusten aikana kaupungin kirjaamoon on tullut vastausta edellyttäviä muistutuksia viikoittain. Espoossa vastausta edellyttäviä viestejä tulee päivittäin.

Kaksi henkilöä sairaalan käytävällä.

Eksote korottaa palvelumaksujaan – esimerkiksi maksukatto nousee yhdeksällä eurolla 692 euroon

Suurin osa palvelumaksuihin kuuluvista yksittäisistä hintojen korotuksista on muutamien kymmenien senttien suuruisia.

Turun Mäntymäen terveysaseman kylttejä

Turku ottaa yksityisten yleislääkärien palvelusetelit käyttöön pitkien terveyskeskusjonojen lyhentämiseksi

Palveluseteliä tarjotaan potilaalle, jos oman terveysaseman jono ylittää tavoitteena olevan odotusajan kiireettömään hoitoon pääsyssä.

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen.

Helsingin pormestari Vartiainen: "Sotealan työntekijöiden rokottautumisvelvollisuus on tulossa, ja siihen kannattaa oikeasti valmistautua"

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen vetosi kaupungin koronainfossa rokotusten puolesta. Helsingissä on tällä hetkellä noin 75 000 rokotusten piiriin kuuluvaa yli 12-vuotiasta, jotka eivät ole hankkineet rokotteita.

Mikkelin keskussairaala kuvattuna Pirttiniemenkadulta. Tästä kohdasta kävellään päivystykseen koronaviruspandemian aikana.

Essoten koronatilanne kurjistuu, vaikka rokotekattavuus on korkealla – Santeri Seppälä: "Saattaa merkitä sitä, että alueella on omikron-tartuntoja"

Etelä-Savon koronatilanne on kääntynyt nopeasti huonompaan suuntaan ja terveydenhuollon kantokyky alkaa tulla vastaan. Nyt tehdyillä toimilla yritetään vielä saada tilanne hallintaan.

Sote / Sote uudistus / Pasila / Kuvituskuva / 10.11.2017

Rauman Lapin terveysasemaa ei suljeta – esitykset terveyspalveluiden supistamisesta kaatuivat

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta hylkäsi terveyspalveluiden määräaikaisia supistuksia koskevat esitykset, joita perusteltiin koronapandemialla ja henkilöstöpulalla.

Hollolan sote-keskus lumisateessa. Etualalalla patsas, jossa nainen nostaa lasta ilmaan.

Hollolan sote-keskus on uuden ajan airut

Vuodenvaihteen jälkeen avautuvaa sote-keskusta päästiin tekemään parahiksi ennen valtakunnallista sote-uudistusta. Päijät-Hämessä sote-uudistukseen on lähdetty muutenkin etunojassa.

verenpainemittarin käyttöä.

Terveyspalveluissa tarvitaan lisää käsiä – Rauma sulkemassa taas Lapin terveysaseman

Rauman Lapin terveysasema suljettaisiin elokuun loppuun saakka. Myös viime vuoden keväänä Lapin terveysasema suljettiin, kun koronapolille tarvittiin henkilökuntaa.

Joutsan uusi sotekekus valmistui vuosi sitten.

Joutsassa otettiin karkulähtö soteen – kunta rakensi oman keskuksensa ja otti samalla tietoisen riskin valtion menokaton ylittymisestä

Valtakunnallisen soteuudistuksen alla valtiovalta asetti sote-investoinneille viiden miljoonan euron katon. Tästä huolimatta Joutsa päätti ottaa riskin ja aloittaa sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteisen talon rakentamisen.

Oulun uusi yliopistollinen sairaala.

Uuden Oulun yliopistollisen sairaalan toinen rakennusvaihe alkaa tammikuussa

Rakentamisesta vastaa NCC, se on tehnyt Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa hankkeesta 130 miljoonan euron sopimuksen.

Riikka Purra.

Perussuomalaiset vaatii aluevaaleissa, että maakuntaveroa ei oteta käyttöön – tyrmää ulkomaisen työvoiman ratkaisuna hoitajapulaan

Perussuomalaiset julkisti aluevaaliohjelmansa keskiviikkona. Puolue ei luopuisi yksityisen hoidon Kela-korvauksista. Se katsoo, että terveyskeskuspalveluautot voisivat helpottaa palveluihin pääsyä.

Passi toimiston lasiseinän takana pöydällä pystyssä

Lounais-Suomen kansanedustajakyselyssä kylmää kyytiä paperittomien palvelujen parannuksille

Suurin osa lounaissuomalaisista kansanedustajista ei halua laajentaa paperittomien sosiaali- ja terveyspalveluja. Vain kaksi edustajaa olisi valmis parannuksiin.

Terveyskeskuksen ja apteekin tienviitat

Virolahden terveysaseman laaja peruskorjaus on toteutumassa: hinta tarkentui 886 000 euroon

Virolahden terveysasemalla sattui kesällä vesivahinko. Kuntoselvityksen perusteella terveysaseman käyttöikää voidaan jatkaa noin 20 vuodella, jos se nyt peruskorjataan.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kangasala supistaa Ruutanan terveysaseman toimintaa loppuviikon ajaksi

Sulku koskee terveysaseman kiirevastaanottoa ja osaa kiireettömästä vastaanotosta. Syynä ovat henkilöstöpula ja korona.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle