Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

VR:n toimitusjohtaja visioi junamatkailun tulevaisuutta: Luotijunalla Moskovaan, Suomen lentoja rautateille ja matkustajamäärä tuplataan

VR:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen ehdottaa lento-juna-yhteisvuoroja, jolloin junilla voitaisiin korvata lyhyitä syöttölentoja Helsinki-Vantaalle. Juniin tulisi myös lennonnumero.

Korona karsi Oulun seudun onnikkakyytejä – joukkoliikenteen tavoite näyttää entistä vaikeammalta saavuttaa

Kesän jälkeen linja-autojen matkustajamäärät ovat Oulussakin kasvaneet, vaikka edelleen edelleen matkustajia on noin neljännes vähemmän kuin ennen koronaa. Pandemia on syönyt myös mahdollisuuksia päästä Oulun joukkoliikenteen tavoitteisiin.

VR etsii kasvua panostamalla kaluston kunnossapitoon – uusi Pieksämäelle noussut tehdas korjaa jatkossa myös naapurimaiden vetureita

VR-Yhtymä hakee liikevaihdon kasvua ja kannattavuutta satsaamalla kaluston kunnossapitoon. Jatkossa yritys pyrkii voittamaan kilpailutuksia muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Seinäjoen junaratavaurion on saatu korjattua

Seinäjoella launtaina tapahtunut sähköratavaurio on saatu korjattua ja junaliikenne on kulkenut sunnuntai-iltapäivästä lähtien normaalisti.

Junaliikenne pysähdyksissä Seinäjoella

Junia korvataan linja-autoilla Vaasan ja Kokkolan suuntaan

Porista Helsinkiin lentäneessä liikennelentokoneeessa oli vakava vaaratilanne – Otkes aloittanut alustavan tutkinnan

Kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa ja lentokone laskeutui normaalisti, mutta yhdellä moottorilla. Otkesilla ei ole vielä tiedossa, kuinka monta matkustajaa lentokoneessa oli tapahtumahetkellä.

Jyhkeitä halleja, rakentamatonta maata – Kuopio kaavoittaa sijoittajia kiinnostavan vanhan aseman alueen

Kuopio suunnittelee vanhan aseman alueelle Männistöön kaavoitettavaksi ainakin toimistoja ja liiketiloja. Ainutlaatuinen alue on osoitettu valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Vainikkalan rajanylityspaikka avautuu: VR haluaa Allegrot liikkelle joulusesonkiin mennessä

VR neuvottelee parhaillaan Venäjän rautateiden ja viranomaisten kanssa, jotta Allegro-junien liikennöinti Vainikkalan kautta alkaisi joulusesonkiin mennessä.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy perjantaina – lähityö on lisääntynyt, ja se näkyy pitkään kärsineissä työpaikkaravintoloissa

Lounasravintoloiden pahin aallonpohja näyttää olevan takanapäin, mutta muun muassa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkustajamäärät eivät ole vielä palautuneet läheskään entisiin lukemiin.

Vainikkalan rajanylityspaikka avautuu matkustajille itärajalla – rajavartiosto: junia tuskin heti

Vainikkalan rajanylityspaikka avautuu henkilöliikenteelle maanantaina 18. lokakuuta.

Kaskinen kutsuu naapurikunnat parantamaan koulukuljetusten liikenneturvallisuutta – tarkasteluun sekä kuljetukset että tieolot alueella

Kaskisissa toivotaan, että Kristiinankaupunki ja Närpiö lähtevät yhteistyöhön. Kuntien välillä ajettavien koulukyytien turvallisuudesta keskustellaan tämän tästä. Viime viikolla koulubussi ja ratakuorma-auto kolaroivat tasoristeyksessä.

Lähijunaliikenteessä on tänään poikkeuksellisen paljon peruttuja junavuoroja

Matkustajien kannattaa varautua vuorojen peruuntumiseen kello 21 saakka.

Riihimäki haluaa vauhdittaa joukkoliikenteen käyttöä – pohdinnassa kutsuliikenteen kokeilu

Riihimäellä kampanjoidaan julkisen liikenteen käytön lisäämiseksi korona-ajan notkahduksen jälkeen. Matkustajamäärät laskivat korona-aikana noin 25 prosenttia verrattuna aikaan ennen koronaa.

Pohjois-Suomen rautatieliikenteen kauko-ohjausta automatisoidaan lähivuosien aikana

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic investoi uuteen rautatieliikenteen kauko-ohjausjärjestelmään Pohjois-Suomessa. Valmista pitäisi olla alustavan arvion mukaan vuonna 2025.

Vaasan uusi matkustajalaituri myöhästyy

Koronapandemia on hidastanut uuden matkustajalaiturin valmistumista. Erityisesti ramppien osalta toimittajalla on toimitusongelmia.

Seutuliikenne opiskelijoiden varassa – matkustajamäärät edelleen selvästi koronaa edeltävää aikaa perässä

Jyväskylän Liikenteen vuoroja ajetaan normaaliin tahtiin, mutta matkustajamäärät jäävät vielä kauas kahden vuoden takaisesta.

MM-ralli vaikuttaa joukkoliikenteeseen Jyväskylässä – osa keskustan pysäkeistä pois käytöstä

Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa Jyväskylän keskusta-alueella perjantaista sunnuntaihin. Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi osa Jyväskylän keskustan pysäkeistä on tilapäisesti pois käytöstä. 

Isokokoisen matkatavaran kuljettaminen maksaa Kuopion seudun bussiliikenteessä 1,70 euroa

Maksutta voi edelleen kuljettaa tavaraa, joka ei vie tilaa muilta matkustajilta.

Kaksi kaupunkia aikoo muuttaa koko paikallisliikenteensä sähköiseksi ensimmäisenä Suomessa – oikeusprosessi ratkaisee, kumpi ehtii ensin

Sähköbussien on tarkoitus kaartaa Kotkan kaduille vuonna 2023. Myös Imatralla kaikki nykyiset linja-autot ovat vaihtumassa sähköisiin, mutta muutoksen aikataulu on oikeusprosessin takia auki.

Sateelta suojaava katos vai edullisemmat videonäytöt aseman odotustilaan? Bussimatkustajat halutaan pitää kuivina Lahden matkakeskuksessa

Kaupunkiympäristölautakunta ei ole vielä valinnut suosikkivaihtoehtoaan. Videonäytöt mahdollistaisivat bussin odottamisen sisätiloissa. Suojakatos puolestaan saa kannatusta matkustajilta, mutta olisi kalliimpi.

Joensuun joukkoliikenteeseen kurvaa ensi vuonna 13 sähköbussia

Bussit otetaan käyttöön ensi kevään ja kesän aikana. Uudet bussit korvaavat osan niistä autoista, joilla Länsilinjat aloitti liikennöinnin Joensuussa kesäkuussa. Länsilinjojen kokonaisinvestoinnin arvo Joensuussa on noin seitsemän miljoonaa euroa

Kuopion kauppakamari haluaa toimivamman aamujunayhteyden Helsinkiin

Kuopion alueen kauppakamari pitää ostoliikenteeseen tehtyjä suunnitelmia riittämättöminä, koska aamuyhteys Helsinkiin on liian myöhään perillä. Toisaalta Helsingistä ehtii aamuyhteydellä Kuopioon vasta iltapäiväksi.

Kupittaan ja Turun rautatieasemien välisen kaksoisraiteen työt alkavat laajoilla maastotutkimuksilla

Tutkimustyöt aloitetaan Turun aseman henkilöratapihalta sekä Tampereen ja Helsingin suuntien raiteiden liitoskohdasta.

7-vuotiasta Vili-poikaa ei tarvitse enää sitoa – lääkärin vaatimus toi down-lapselle oman kuljettajan ja lyhensi matka-aikaa kouluun yli tunnilla

7-vuotiaan Vilin koulumatka kesti aiemmin 1,5 tuntia, jonka hän joutui istumaan magneettiliiviin sidottuna. Nyt kyytiongelma on ratkennut onnellisesti.

Joukkoliikennejätti HKL yhtiöitetään, henkilöstö huolissaan tulevaisuudesta – "Ei ole kyse työehtoshoppailusta"

Helsingin kaupunginvaltuusto on päättänyt yhtiöittää metro- ja raitiovaunuliikenteestä vastaavan Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL). Työntekijät ovat huolissaan yhtiöittämisen vaikutuksista.

Bussi ja ratikka kolaroivat Tampereella – ratikassa muutamia matkustajia

Tampereella sattui illalla raideliikenneonnettomuus, kun linja-auto ja raitiovaunu kolaroivat. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Paikallisbussiliikenne muuttuu kokonaan sähköiseksi Kotkassa: "Todella tärkeä askel ilmastotoimissa"

Pohjolan Liikenne tilaa Hollannista 25 uutta sähköbussia Kotkan paikallisliikenteeseen. Ne korvaavat paikallisliikenteen nykyiset linja-autot. Kokonaisen kaupungin siirtyminen sähköbussien käyttöön on vielä harvinaista.

Pedersöre tarjoaa koulukuljetuksia kahteen osoitteeseen kokeiluajaksi

Ehtona ilmaiselle koulukuljetukselle kahteen osoitteeseen on, että toinen kotiosoite on olemassa olevan reitin varrella.

Tampereen seudun joukkoliikenne tavoittelee koronan karkottamia matkustajia takaisin

Liikkumisen välttely on vienyt tuloja ainakin 15 miljoonaa vuodessa. Ensi vuoden koko budjetti on noin 86 miljoonaa euroa.

Ikä ei pelasta, jos lapsi tai nuori tekee ilkivaltaa rautateillä – alaikäinen on korvausvelvollinen vastaamaan tekemistään vahingoista

Ilkivalta ja aiheeton oleskelu lisääntyivät ratapihoilla ja raiteilla vuonna 2020. Tältä vuodelta ei vielä tilastoa ole, mutta ilmiö ei ota laantuakseen: rata ja junat houkuttelevat lapsia ja nuoria ilkivaltaan ja vaarallisiin somehaasteisiin.

Junissa ja HSL:n lähiliikenteessä yhä matkustajakato – VR kauppaa äkkilähtöjunia, jotka tulevat myyntiin viikkoa ennen lähtöä

Etätyön jatkuminen koronapandemian jälkeen voi vähentää pysyvästi joukkoliikenteen reittitarjontaa. VR ja HSL päättelevät älyteknologian avulla, milloin asiakkaat haluaisivat matkustaa. Osa junavuoroista tulee myyntiin vasta viikkoa ennen lähtöpäivää.

Keskiviikko 15.9.2021 (tv)

Metro ja raitiovaunut. Koronatestaus. Vietnamilaiset Lappeenrannassa. Sää.

Yli 21 miljoonaa maksanut Logomon silta hämmentää Turussa: Miten sinne pääsee, miksi silta loppuu kesken? Saimme vastauksia kysymyksiin

Turussa kaupunkilaiset saavat yhä odottaa Logomon sillan valmistumista, vaikka se piti avata jo vuoden 2018 lopussa. Rakentaminen venyi, kustannukset kasvoivat. Nyt kaupungissa kohistaan, miten silta edes palvelee.

Salossa halutaan kokeilla maksutonta joukkoliikennettä lapsille ja nuorille

Salon kaupunkikehityslautakunta käsitteli tiistaina joukkoliikenteen tulevaa palvelutasoa.

Raitio- ja metrohenkilökunta saattaa järjestää työnseisauksen ensi viikolla

Jos HKL:n yhtiöittämissuunnitelmasta ei tehdä uutta selvitystä, Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys aikoo järjestää kahden vuorokauden mittaisen työnseisauksen 16.–17.9.

Lennolla vain kaksi matkustajaa ja valtion tuki jopa tuhat euroa per matkustaja – ostoliikenne jatkuu viidelle maakuntakentälle ensi syksyyn

Valtio turvaa lentoliikenteen Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren ja Kemi-Tornion kentille ensi syksyyn. Maakuntakenttien matkustajamäärä on jäänyt odotettua pienemmäksi koronapandemian takia, ja ilman tukea lennot loppuisivat vuodenvaihteessa.

Odotettu kaksoisraide Limingan ja Oulun välille etenee – Väylävirasto aloittaa ratasuunnitelman laatimisen

Kaksoisraiteen puolesta on puhuttu pitkään. Pohjois-Pohjanmaan liitto ja alueen kansanedustajat ovat korostaneet kaksoisraiteen tärkeyttä pääradan tavara- ja henkilöliikenteelle sekä vientiteollisuudelle

Pohjanmaan rataosuuksille kuuluu hyvää: Suupohjan rata pääsemässä pois vähäliikenteisten luokasta, Haapamäen radalle valmisteilla pitkä ostoliikennesopimus

Suupohjan radan liikenne on kasvanut Teuvalle rakennetun puutavaran lastauslaiturin ansiosta. Haapamäen radalle toivotaan parempaa ostoliikennesopimusta.

Metrot ajavat tiistaina ja keskiviikkona harvennetun aikataulun mukaisesti

Syynä poikkeuksiin on HKL:n mukaan Helsingin raidetyöntekijöiden tiistainen mielenilmaus.

Matkamäärän lasku jatkuu Turun seudun joukkoliikenteessä

Föli todennäköisesti ylittää matkamääräromahduksen takia talousarvionsa noin kahdella miljoonalla eurolla. 

Lempäälän rautatieaseman laituri sai lisää mittaa: nyt pysäkille mahtuu koko kaukojuna

Lempäälän rautatieasemalla on perjantaina otettu käyttöön uusittu matkustajalaituri. Se helpottaa junamatkustajien siirtymistä junien ja laiturien välillä. Laituria pidennettiin peräti 82 metrillä.

Euroopan lentoliikenteessä tapahtui dramaattinen käänne elokuussa – liikenne elpyy odotettua nopeammin, ja voittajia ovat halpalentoyhtiöt

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair arvioi lentävänsä loppuvuodesta jo yhtä paljon kuin ennen koronapandemiaa. Myös Finnair ennakoi Euroopan sisäisen lentoliikenteen elpyvän nopeammin kuin odotettiin.

VR laittoi joulun ja hiihtolomien yöjunavuorojen paikat myyntiin

Myyntiin tulivat torstaina yöjunavuorot joulukuun puolivälistä aina ensi vuoden elokuulle saakka.

Oulun seudulla bussimatkan voi maksaa nyt myös lähimaksulla

Oman bussimatkan voi keskiviikosta lähtien maksaa vilauttamalla pankkikorttia tai mobiililaitetta etälukijassa. Lähimaksu on tarkoitettu omien matkojen maksamiseen.

Metromatka lännestä itään näyttää huiman eron asemien kunnossa – Länsimetron uudet pysäkit valmiit, HKL haluaa kantametron asemat samaan loistoon

Länsimetron jatkeen viisi uutta asemaa ovat valmistumassa. Järjestelmien testaaminen vie vielä toista vuotta, liikenne voi alkaa suunnitellusti 2023, Länsimetro lupaa.

Jyväskylän busseissa voi pian maksaa pankkikorttia vilauttamalla, matkustajamäärät yhä pahasti jäljessä normaalista

Vuoden 2019 matkustajamääristä ollaan jäljessä yli kolmannes. Busseissa maksamista pyritään helpottamaan niin että pikamaksu pankkikortilla tulee käyttöön keväällä.

Haukivuoren juna-asema halutaan avata uudelleen – VR lopetti liikennöinnin vuonna 2014

Mikkelin kaupunginhallitus antoi valtion liikennesuunnitelmista lausunnon, jossa vaaditaan Haukivuoren aseman uudelleen avaamisen mahdollistamista.

Lukuisia vaarallisia tasoristeyksiä poistuu Hangon ja Hyvinkään väliltä, kun rata sähköistyy – Näin muutos vaikuttaa asukkaiden arkeen

Vuosia rataosuudelle toivottu sähköistys pienentää junaliikenteen ympäristöpäästöjä ja laskee kustannuksia. Kunnissa odotetaan sähköistyksen tuovan radalle jopa uutta henkilöliikennettä.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: nuoret kertovat karuista työoloistaan ja koulukyydistä voi tulla painajainen

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle