Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Flunssaoireiset testataan herkästi Prikaatilla

Kevään kahden koronatapauksen jälkeen ollaan selvitty ilman tautia.

Katso täältä tasavallan presidentin ylennykset puolustusvoimain lippujuhlan päivänä – tänä vuonna ei ylennyksiä kenraalikunnassa

Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti on tänään 4. kesäkuuta ylen­tä­nyt puo­lus­tus­hal­lin­non hen­ki­lös­töä sekä re­ser­vin up­see­rei­ta ja hen­ki­lös­töä.

Hangon Syndalenin ampumaturman tuomiot kovenivat hovissa – upseerioppilas kuoli kolmen vuoden takaisessa onnettomuudessa

Tuomitut eivät noudattaneet heiltä edellytettyä huolellisuutta hovioikeuden mukaan.

Tarina kertoo täydessä ammuslastissa Kallaveteen uponneesta kuorma-autosta – armeija on etsinyt sitä vielä viime vuosinakin, mutta turhaan

Puolustusvoimat saa vieläkin uutta perimätietoa Kuopion Neulalahdessa tehdyistä räjähdeupotuksista. Tiistaina paikallisen kalastajan vinkki johti räjähdelöytöön.

Räjähteitä varastaneelle yliluutnantille ehdollista vankeutta

Asiantuntijan mukaan anastettu räjähdemäärä riittäisi tekemään merkittävää tuhoa.

Lastenkodissa varttuneen Pauli Karvisen kaverit kuolivat ympäriltä – yhteiskunnan ote nuorista herpaantuu 21 ikävuoteen mennessä

Pauli Karvinen oli 10-vuotias muuttaessaan lastenkotiin. Kavereista osa on kuollut – Karvinen sen sijaan perusti perheen ja on vakityössä.

Puolustusvoimissa on tapahtunut lukuisia kuolemaan johtaneita onnettomuuksia – Taipalsaaren turma tähän asti vakavin kolmen vuosikymmenen aikana

Viime vuosikymmenten tuhoisimpia Puolustusvoimien onnettomuuksia on ollut miehistönkuljetusvaunun uppoaminen Taipalsaarella 1991. Myös lento-onnettomuuksissa on menehtynyt useita lentäjiä.

Four face charges over accidental conscript shooting

In late 2015 a conscript in the Finnish Defence Forces was shot to death by accident in Hanko. Four people now face charges for their alleged roles in the incident.

Upseerille sakot – kotoa löytyi kertasinko, luotiliivejä ja patruunoita

Porin prikaatissa Niinisalossa palvelleelle miehelle annettiin rangaistukseksi 50 päiväsakkoa.

Trumpin hallitus sai jo toisen ex-kenraalin — John Kellyn nimitys vahvistettiin

Yhdyvaltain senaatti hyväksyi äänin 88-11 John Kellyn maan sisäisestä turvallisuudesta vastaavaksi ministeriksi.

Presidentti ylentää 17 pohjoiskarjalaista reservin upseeria

Tasavallan presidentti on ylentänyt itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta reservin upseereita.

Maanpuolustusharrastus vahvassa nosteessa

Maanpuolustuskoulutusyhdistys on joutunut karsimaan vapaaehtoisia tulijoita vuoden suurimpaan harjoitukseen Pohjois-Pohjanmaalla. Tänä viikonloppuna vastaaviin harjoituksiin eri puolilla Suomea osallistuu 2500 henkilöä.

Puolustusvoimien räjähdemiesten kesätyöt Kontiorannassa ovat loppusuoralla

Neljättä kesää jatkuva räjähteiden raivausurakka Kontiolahden Jaamankankaalla on kääntynyt loppusuoralle. Puolustusvoimat saanee työt päätökseen kesällä 2017. Lakkautetun Pohjois-Karjalan prikaatin maastossa harjoiteltiin ennen vanhaan kovin ammuksin ja kranaatein.

Älä kuvaa lennokilla sotilaskohdetta ilman lupaa: "Kaikki tapaukset poliisille"

Ilmasta ei saa luvatta kuvata sotilaskohteita eikä maastoharjoituksia. Puolustusvoimat on päivittänyt ilmakuvausta koskevaa ohjettaan.

Kun rahat eivät riitä, täytyy viljellä omaa ruokaansa – näin ajattelee moni Venäjällä

Nopeasti nousevat hinnat saavat venäläisiä varautumaan köyhään talveen. Yhä useampii turvaa perheelleen ruokaa viljelemällä sitä itse. Jo 21 miljoonaa ihmistä elää köyhyysrajan alapuolella.

Armeija vaihtoi taktiikkaa valtavassa räjähteiden raivausurakassa Kuopiossa

Puolustusvoimat jatkaa Kuopion Neula- ja Savilahdessa olevien vanhojen sotilasräjähteiden tarkastuksia ja raivausta. Nostossa on siirrytty sukeltajien sijaan magneettiin ja kauhaan.

Ylennyksiä Etelä-Karjalassa Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä

Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä Etelä-Karjalassa on ylennetty reservin upseereita, reserviläisiä sekä Maasotakoulun henkilöstöä. Maasotakoulun henkilöstösihteerille myönnettiin sotilasansiomitali.

Vaarallisia ja laittomia inttimuistoja löytyy edelleen ihmisten kodeista

Erilaiset Puolustusvoimissa käytetyt räjähteet ja ammukset eivät ole hävinneet yksityisten hallusta. Osa laittomasti hallussa olevista ammustarvikkeista voi olla sodan aikaista perua tai muistoja varusmiesajalta. Osa taas voi olla keräilyn perua. Yksityishenkilön kotoa on löydetty muun muassa 100 kilon lentopommin kuoret.

Tuoksuva rakkauskirje ei enää kuulu varusmiesten arkeen

Suudelmin suljetut kirjeet ovat vaihtuneet varuskunnissa kännykän hipelöintiin. Esimerkiksi Porin prikaatissa on satoja alokkaita ja he saavat vain pari kirjettä tai korttia viikossa.

Lapin rajavartiosto juhlii ylennysten ja ansiomerkkien merkeissä

Lapin rajavartiostossa juhlistetaan perjantaina Rajavartiolaitoksen perustamisen 96-vuotispäivää. Samassa yhteydessä ylennetään rajan upseereita ja myönnetään lukuisia ansiomerkkejä.

Syyrialaisten maahantulon järjestäminen syyteharkintaan lähiviikkoina

Syyrialaisten laittoman maahantulon järjestelyä koskeva juttu koetetaan saada syyteharkintaan kuukauden sisällä. Tutkinnanjohtaja yliluutnantti Juha Vuorjoki kertoo, että jutussa odotetaan vielä viimeisiä aineistoja Venäjältä, jonka jälkeen juttu etenee syyttäjälle.

Rintamaveteraanidokumenttiin kerätään kymmenet tarinat, joista jokainen on iso

Askelten kaiku on dokumentaristi Raimo Salon tekeillä oleva dokumentti rintamaveteraaneista. Dokumenttia varten Salo haastattelee kymmeniä rintamaveteraaneja ympäri Suomen. Salon mukaan rintamaveteraaneja ei ole aiemmin haastateltu tässä laajuudessa.

Tiesitkö tätä? Kotipyykkäri ei saa kajota armeijan vaatteisiin

Kotipyykkäri voi turmella Puolustusvoimien varusteet. Varusteita ei saa pestä kotona, koska erikoismateriaalien vuoksi niiden huolto vaatii erityisosaamista ja -menetelmiä. Pesukielto ei ole sinänsä uusi, vaan on ollut käytössä jo vuosikymmeniä.

Aseistetut kodinturvajoukot Suomeen – mitä ajattelet?

Armeijan koon pienentyminen synnyttää protestimielialaa reserviläisissä. Osa heistä haluaa perustaa Suomeen uuden aseellisen ryhmittymän, jota kutsuttaisiin kodinturvajoukoiksi. Millaista hyötyä tai haittaa kodinturvajoukoista voisi olla?

Porin prikaatissa etsitään yhä kadonnutta arvotavaraa

Porin prikaatissa Säkylässä viime viikolla ilmi tullutta omaisuuden häviämistä tutkitaan edelleen. Vielä ei ole vahvistunut, onko kyseessä varkaus.

IS: Porin prikaatin arvokasta omaisuutta kateissa

Ilta-Sanomien mukaan Porin prikaatissa Säkylässä tutkitaan, mihin on kadonnut jopa kymmenien tuhansien eurojen arvosta puolustusvoimien omaisuutta.

Rovaniemellä liikennejärjestelyjä pelastusharjoituksen vuoksi

Viranomaisten pelastusharjoitus sulkee Lähteentien ylittävän rautatiesillan torstaina puolenpäivän jälkeen.

Pienkone ylitti luvatta itärajan Kuhmossa

Alankomaiden rekisterissä olevan pienlentokoneen epäillään ylittäneen aamulla luvattomasti valtakunnan rajan Kuhmosta Venäjälle ja takaisin. Kainuun rajavartiosto tutkii tapausta epäiltynä valtionrajarikoksena. Jatkotoimista päätetään keskiviikkona syyttäjän kuulemisen jälkeen

Hujopit kranaatinheittimelle – pätkät panssarivaunuun

Armeijaan ei ole pituusrajaa ja kaikkia palvelukseen astuvia kohdellaan tasapuolisesti, oli varreltaan sitten lyhyt tai pitkä. Pituus kuitenkin määrittelee palvelusajan suuntautumista.

Mies käväisi moottorikelkalla Venäjän puolella

Suomalainen mies ylitti Suomen ja Venäjän rajan luvattomasti moottorikelkalla. Kelkkailija käväisi Venäjän puolella ajaessaan Pyhäjärven Kalattomanselällä.

Satakunnan Sotilassoittokunta hiljenee

Satakunnan Sotilassoittokunnan lakkauttamisesta kärsii koko maakunnan puhallinmusiikkikulttuuri.

Itsenäisyyspäivän ylennykset Pohjois-Karjalassa

Tasavallan presidentti on ylentänyt itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta puolustusvoimien henkilöstöä ja reserviläisiä. Myös Itä-Suomen sotilasläänin ja Pohjois-Karjalan Prikaatin komentajat ovat ylentäneet reserviläisiä.

Jemenissä kaapattu yliluutnantti ansaitsi ylennyksen

Jemenissä kaapattu yliluutnantti Atte Kaleva ylennetään itsenäisyyspäivänä kapteeniksi. Kaleva työskentelee upseerina Porin Prikaatissa Säkylässä.

Raimo Salolle Rintamaveteraaniliiton Kunniaristi

Yliluutnantti evp Raimo Salo on ansioitunut vapaaehtoisessa veteraanityössä. Salo on levyttänyt ja esittänyt sodanaikaista iskelmämusiikkia.

Venäläiset tuovat kumiluotiaseita maahan tietämättömyyttään

Itsepuolustukseen käytettyjä kumiluotiaseita näkyy raja-asemilla Suomeen tulevissa autoissa lähes viikottain. Moni matkailija ei tiedä, että ase on Suomessa kielletty.

Räjäyttäminen on millin tarkkaa työtä - "varusmiehet eivät näitä hommia tee"

Varuskunta-alueiden maastoihin on hautautunut lukuisia vanhoja kranaatteja ja jopa lentopommeja. Koulutetut puolustusvoimien ammattilaiset raivaavat vanhat räjähteet pois maastosta. Vanhimmat esimerkiksi Utin varuskunta-alueelta löytyneet räjähteet ovat hautautuneet sijoilleen jo ennen talvisotaa.

Kurier: Jemen-vankeja pidettiin kahleissa ja heille soitettiin koraaninsäkeitä

Siepattuja suomalaisia ja itävaltalaista kidutettiin panttivankeudessa, kertoo itävaltalainen tabloid-lehti Kurier verkkosivuillaan.

Haglund: Jemenin-matka yritettiin estää

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mukaan yliluutnantti Atte Kalevan matka Jemeniin yritettiin estää kaikin keinoin. Lopulta upseeri päätti lähteä sinne omalla vastuulla.

Haglund hopes kidnapping lessons will be learned

Defence Minister Carl Haglund has said that he hopes Foreign Ministry travel guidance will be taken seriously in future, after a Finnish couple were kidnapped in the Yemeni capital Sanaa.

Terrorismia tutkiva yliluutnantti ja upseerikoulutettu öljypomo vapautettiin Jemenistä - mitä pitäisi ajatella?

Onko uskottavaa, että Kalevat olivat Jemenissä vain aviomiehen akateemisen mielenkiinnon vuoksi? Entä kenen on vastuu, jos siviilit menevät ehdoin tahdoin vaarallisiksi tiedettyihin maihin ja joutuvat vaikeuksiin?

Jemenin siepatuilla suomalaisilla on satakuntalaistausta

Yliluutnantti Atte Kaleva on virkavapaalla Porin prikaatista. Hänen vaimonsa Leila Kaleva on kotoisin Siikaisten Leväsjoelta.

Jemenissä siepatuilla suomalaisilla sotilastaustaa

Yle Uutiset on aiemmin kertonut siepattujen taustoista hyvin vähän. Kyse on ollut tietoisesta päätöksestä.

Kokenut merivartijakin kavahtaa kohvajäätä

Kemin merivartioseman yliluutnantti Janne Isometsä neuvoo kansalaisia pysymään pois jäiltä. Runsaat sateet ovat pehmittäneet teräsjään tikuiksi eikä jää enää kanna ihmistä. Erityisiä vaaranpaikkoja ovat virtapaikat ja jokien suut.

Merivartioston valmius säilyy säästöistä huolimatta

Vallgrundin merivartiosto on sopeuttanut toimintaansa varallaolotuntien vähennyttyä. Varallolotunteja on tänä vuonna kolmannes vähemmän kuin aiemmin. Pelastusvalmius on hoidettu työaikojen järjestelyllä. Moottorikelkkaliikennettä on tänä talvena ollut vähemmän huonojen jääolosuhteiden vuoksi, pelastustehtävien määrä on kuitenkin vähintäänkin ennallaan.

Maastoliikenne tehovalvonnassa hiihtolomaviikolla

Rajavartiolaitos tehostaa moottorikelkkojen ja mönkijöiden ja niiden kuljettajien liikennekunnon valvontaa. Valvontaa tehdään yhteistyössä poliisin kanssa.

Mummo kauhistui: Pitääkö alokkaan olla kalju?

Kelpaako armeijassa enää vain kaljuksi ajeltu pää? Tätä äimistelee toimitukseen yhteyttä ottanut mummo oman lapsenlapsensa puolesta. Toki kaljukin sallitaan, mutta Porin Prikaatin tiedottaja helpottaa mummon ahdinkoa määritellessään armeijan perustukkamuodin: sivulta ja takaa lyhyt, kammattu ja siisti.

Saarimökille ei kannata yrittää jouluksi - jäätilanne merellä huono

Joulukuun pakkaset eivät ole juuri vahvistaneet jäitä merellä. Syynä ovat runsaat lumisateet, joiden takia jää ei pääse vahvistumaan. Merivartiosto varoittaakin yrittämästä saarimökille joulunviettoon.

Reserviupseerit saavat jälleen ylennyksiä

Tasavallan presidentti ylentää itsenäisyyspäivänä 625 reserviupseeria. Joukossa on 15 lappeenrantalaista. Myös Maasotakoulu ylensi reserviläisiään.

Itsenäisyyspäivän ylennyksen sai yli 600 reserviläistä

Itsenäisyyspäivänä on ylennetty niin reserviläisiä kuin kantahenkilökuntaakin. Kenraalikunnassa tapahtui kaksi ylennystä, reservissä majuriksi kohosi Björn Wahlroos.

Presidentti ylensi pohjoiskarjalaisia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ylentänyt itsenäisyyspäivänä Pohjois-Karjalan Prikaatin henkilöstöä ja maakunnan reserviläisiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle