Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies ei halunnut jättää sieniä yksin kotiin – hurjimmat harrastajat suunnittelevat sienistään jopa lampunvarjostimia

Ihminen. Älä ihmettele, jos läheisesi on siirtynyt yrttien tai chilien kotikasvatuksesta sienten pariin. Itiöitä on nyt ilmassa.

Kasviksia lihanhimoisille – tieteelliset vinkit lihanmakuisiin vegeruokiin

Lihaisaa kasvisruokaa voi kokata myös kotona.

Sienten viljely lisääntyy yhä Rääkkylässä – keskieurooppalaiset herkuttelijat menestystekijä

Siitakesieniä viljelevä pohjoiskarjalainen firma on lisännyt työntekijöitä, ja varautuu tuotannon rajuun kasvuun ensi vuonna.

Siitakesieniyritys ajautui konkurssiin

Espoon käräjäoikeus asetti torstaina siitakesieniä Puolangalla tuottaneen Mycofoodin konkurssiin.

Konkurssi uhkaa Mycofoodia

Kriisiin ajautuneen yhtiön rahoitusneuvottelut eivät ole tuottaneet toistaiseksi tulosta. Vakuutusyhtiöiden kärsivällisyys on loppumassa.

Mycofoodin koko jatkorahoitus on auki

Siitakesieniä Puolangalla tuottaneen Mycofoodin jatkorahoitus on täysin auki. Vielä viime viikolla yleinen käsitys oli, että vain kolmannes jatkorahoituksesta olisi sopimatta.

Mycofoodin kohtalon viikko käsillä

Puolangalla siitakesieniä tuottaneen Mycofoodin kohtalo ratkeaa viimeistään tammikuun lopussa. Toimitusjohtaja Jyrki Ahon mukaan osa velkojista vaatii tietoa yhtiön rahoituksesta jo tämän viikon perjantaina.

Mycofood laajentaa Puolangalla

Ruokasieniyritys Mycofood kasvattaa tuotantoaan, ja tuplaa tuotantonsa viikkotasolla tonnista kahteen. Työntekijöitä tarvitaan pari lisää.

Useimmat sienet eivät sovellu viljelyyn

Keski-Suomessa on luovuttu kaupallisesta sieniviljelystä. 80-luvulla elettiin sienten viljelyn buumikautta ja Keski-Suomessakin oli useita sienitiloja. Nyt tilojen koot ovat kasvaneet ja tuotanto on keskittynyt lähinnä Itä- ja Lounais- Suomeen.

Vuoden yrityskummi tulee Kiteeltä

Vuoden yrityskummiksi on valittu kiteeläinen Pentti Holopainen. Holopainen on toiminut pitkään yrityskummina Pohjois-Karjalassa ja kannustanut esimerkillään muita mukaan toimintaan.

Kanawokki

Wokkiin käy raaka-aineeksi pyttipannumaisesti lähes kaikki mitä jääkaapista löytyy. Tällä kertaa Timo kuitenkin valmistaa wokin kanasta ja viimeistelee sen yrtti-chilisalaatilla.

Elintarvikevienti Venäjälle kiinnostaa, vaan ei kannata

Itäraja on yhä ylittämätön muuri monelle pohjoiskarjalaiselle elintarvikeyritykselle. Maakunnasta viedään Venäjälle lähinnä Valion tuotteita sekä pienemmässä määrin esimerkiksi perunoita.

Rääkkylä tarjoaa pitkää maksuaikaa

Rääkkylä tarjoaa kymmenen vuoden maksuaikaa velkomalleen Polar Shiitake -yhtiölle. Siitakesieniä kasvattavalle yritykselle on kertynyt vuokrarästejä 185 000 euron edestä.

Rääkkylä hamuaa vuokrasaatavia siitakeyritykseltä

Rääkkylän kunta odottaa edelleen erääntyneitä vuokrasaataviaan siitakesieniä kasvattavalta yritykseltä. Polar Shiitake -osakeyhtiöllä on usealta vuodelta kertyneitä maksamattomia vuokria yhteensä yli 100 000 euroa.

Lähiruokapiiri niittää suosiota Jyvässeudulla

Lähiruokapiiri laajentaa toimintaansa Jyväskylän seudulla. JAPA ry:n "Ruokaa läheltä" -hanke käynnistää ruokapiiritoiminnan nyt myös Muuramessa.

Eväsreppu: Kirjolohta uunissa

Kirjolohi on edullista ja sitä on hyvin saatavissa. Helppo resepti houkuttelee syömään kalaa useammin.

Männyntuoksuvalmuskasta puuhataan uutta vientituotetta

Kallisarvoisesta männyntuoksuvalmuskasta puuhataan uutta vientituotetta Japaniin. Tryffelin veroiseksi kuvailtua sientä kasvaa koko maassa, mutta parhaiten sieniä kerrotaan löytyvän Pohjois-Suomesta.