Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Porin kaupunki aikoo lopettaa perinteisen kuoroyhteistyön – kokenut kuoronjohtaja tyrmää: "Saatamme menettää ison osan Porin kuorokulttuurista"

Porissa on runsaasti kuoroja, jotka ovat perinteisesti toimineet kansalaisopiston yhteydessä. Nyt kaupunki haluaa tehdä radikaalin uudistuksen.

Helsinki's Lutheran bishop to meet Pope Francis in Rome

The January trip to the Vatican is part of an annual tradition that dates back to 1985.

Lapsenpäivä-palkinnot elokuvakoululle sekä lapsi- ja nuorisokuoroille

Palkinto myönnetään lapsen oikeuksien päivänä yhdelle tai useammalle yhteisölle taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä.

Taneli Heikan kolumni: Viisaiden ohjeita lapsiystävällisen vuosituhannen rakentamiseksi

Koti kasvattaa, opetus sivistää ja hoito parantaa, kun se perustuu lapsen arvostavaan näkemiseen, kirjoittaa Taneli Heikka.

Katolisen poikakuoron jäseniä hakattiin vuosikymmeniä – osaa uhreista käytettiin seksuaalisesti hyväksi

Kuoroa johtanut paavi Benedictuksen veli sulki silmänsä hyväksikäytöltä.

Täyttä kaulaa

Kuorohoilannan fyysi- ja psyykkisiä vaikutuksia heihin

Yleisötapahtumien moniottelija Arto Pippuri: Yhteisöllisyydelle on kestotilaus

Kitara Mersun kontissa opettamaan, keikalle, kaupunginvaltuustoon, yhdistystoimintaan tai kesäjoensuulaisia Laulupuistoon laulattamaan. Sellainen mies on joensuulainen Arto Pippuri, josta tuntuu riittävän hyvällä asenteella vaikka kuinka moneen puuhaan.

Katolisen poikakuoron jäseniä raiskattiin ja hakattiin vuosikymmeniä – tutkimus kolminkertaisti uhrimäärän

Kuoron entinen jäsen pitää mahdottomana, ettei kuoroa johtanut paavi Benedictusin veli tiennyt, miten sisäoppilaitoksen rehtori haki poikia makuusalista.

Rauman Poikakuorosta monen taival on vienyt huipulle

Rauman Poikakuoro valmistautuu juhlistamaan 60 vuotta kestänyttä historiaansa. Kuun lopussa järjestettävässä konsertissa kuullaan myös varttuneempiakin poikakourolaisia, kun vanhat konkarit kerääntyvät kasvattajakuoronsa juhliin esiintymään.

Cantores Minores -kuoro palkittiin Vuoden kasvattajana

20 000 euron palkintosumma aiotaan käyttää stipendirahastoon, jonka avulla myös vähävaraisista perheistä tulevat kuorolaiset voivat osallistua toimintaan.

130 kuoropoikaa muotoutuu yhdeksi instrumentiksi: "Kylmät väreet menevät selkäpiissä"

Poikakuorot Tampereelta, Porista ja Turusta ovat harjoitelleet puolitoista vuotta Bachin Jouluoratorion yhteisesitystä. Teos on haastava, mutta sen laulaminen on poikien mielestä hieno kokemus.

Cantores Minores lauloi itselleen valtionpalkinnon

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen jakoi tiistaina musiikin, näyttämö- ja tanssitaiteen valtionpalkinnot.

Palatsin vuokra yllätti - maailman kuuluisin poikakuoro vaikeuksissa

1400-luvulla perustettu poikakuoro sai maksettavakseen 200 000 euron vuotuisen vuokralaskun. Kuulun kuoron toiminta voi loppua, ellei ratkaisua tai rahoittajaa löydy.

Kuorot laulavat vesihittejä uimahallissa

Hämeenlinnan uimahalli täytyy kuorolaulusta. Sua lähde kaunis katselen, Deep river, Myrskyluodon Maija: lukuisat vesihitit ovat kolmen kuoron ohjelmistossa. Uimahallia kokeillaan kuorolauluun ensimmäistä kertaa.

Teinitähti Isac Elliot unelmoi suurista yleisöistä ja ulkomaista

Ylen aamu-tv:ssä vierailleen musiikkimaailman uuden lupauksen Isac Elliotin New Way Home -musiikkivideota on katsottu YouTubessa puoli miljoonaa kertaa.

Passioperinne pitää pintansa

Pääsiäisen passiokonserttien perinne elää vahvana Uudellamaalla. Esimerkiksi Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores on esittänyt pääsiäispassioita 50-luvulta lähtien. Viime vuodet esityksiä on säestänyt Lohjan kaupunginorkesteri.

Juhli itsenäisyyspäivää kulttuurien kirjossa

Jyväskylän monikulttuurikeskus Gloria järjestää jo tänään kaikille avoimen itsenäisyyspäivän juhlan, jonka paikkana on Aalto-sali. Kaupungin tukemassa juhlassa nähdään ja kuullaan esityksiä eri puolilta maailmaa.

Riikonen ja poikakuoro pokkasivat Pori-palkinnot

Autotaidemaalauksen uranuurtaja Simo Riikonen on Vuoden porilainen. Vuodesta 1969 saakka toiminut Porin poikakuoro puolestaan on valittu vuoden 2012 Nuoreksi porilaiseksi.

Maailmankuulu Wienin poikakuoro esiintyy Helsingissä

Historiallinen kuoro tuo esityksensä Johanneksenkirkkoon yhdessä virolaisen mezzosopraano Annely Peebon kanssa. Myös Suomessa poikakuoro on edelleen kimmoke monelle muusikolle.

Stadin taksarit saavat kunniaa Helsinki-päivänä

Stadin taksiautoilijat ovat saaneet oman Stadin Kundinsa. Helsinki-päivän kunniaksi Stadin Kundiksi on nimetty pitkänlinjan taksiautoilija Harri Savunen. Friidun arvonimen sai näyttelijä Minna Haapkylä.

Kirkasääninen poikakuoro Wiener Sängerknaben saapuu Suomeen

Maailmankuulu Wienin poikakuoro Wiener Sängerknaben saapuu marraskuussa Suomeen. Kirkasääninen kuoro esiintyy Helsingin Johanneksenkirkossa mezzosopraano Annely Peebon kanssa.

Äänenmurros vie tähtilaulajan takariviin

Joonas Rannila aloitti 10-vuotiaana laulamisen Cantores Minores -kuorossa sopraanona. Nyt parikymppinen Rannila laulaa matalinta miesääntä, bassoa. Poikakuorossa jatketaan äänenmurroksen jälkeenkin.

Vientiä kuin sammakolla äkeessä

Jokainen ihminen on laulun arvoinen. Pyromaanikin, jos on Äänipäitä uskominen. Suomen kolmanneksi paras kuoro 2009 on ainakin kelpuuttanut lauantain joulukonserttiinsa vähän erikoisempaakin materiaalia.

Kalle tapasi Ruotsin kruunupäät

Opiskelija Kalle Keijosella kävi harvinainen tuuri. Hänet kutsuttiin Ruotsin kuninkaanlinnaan tapaamaan kruununprinsessa Victoriaa ja Daniel Westlingiä.

Cantores Minores -poikakuoron pitkäaikainen johtaja kuoli

Christian Hauschild toimi Cantores Minores -kuoron johtajana vuosina 1987-2004. Hän painotti kuoron ohjelmistossa suurteoksia ja kasvatti poikakuoron arvostusta ulkomailla.

Requiem kajahtaa Tuomiokirkossa

Mozartin pääsisäisajan suosituimpiin teoksiin lukeutuva Requiem soi Turussa kolmen poikakuoron yhteisvoimin sunnuntaina.

Requiem kajahtaa kirkkoihin

Mozartin pääsisäisajan suosituimpiin teoksiin lukeutuva Requiem soi Tampereella Porissa ja Turussa kolmen poikakuoron yhteisvoimin tänä viikonloppuna.

Mozartin Requiem yhdistää poikakuorolaisia

Kolme suomalaista poikakuoroa esittää viikonloppuna yhteistuotantona Mozartin Requiemin kolmella eri paikkakunnalla. Requiem-kiertueen taustalla on poikien hyvinvoinnin edistäminen.

Paavin veli haluaa todistaa poikakuoron hyväksikäyttöjutussa

Saksassa pestään Regensburgin katolisessa kuorossa perjantaina paljastuneen hyväksikäyttöskandaalin jälkipyykkiä. Jopa paavi Benedictus XVI:n veli on tarjoutunut todistamaan oikeudessa.

Saksan katolinen kirkko uuden hyväksikäyttöskandaalin kourissa

Saksan katolisessa kirkossa on jälleen paljastunut uusi lasten hyväksikäyttöskandaali. Useat paavin veljen aiemmin johtaman poikakuoron jäsenet ovat kertoneet joutuneensa hyväksikäytön uhreiksi.

Säveltaiteen kohderahoja Poriin

Valtion säveltaidetoimikunta on jakanut 2 120 000 euroa säveltaiteen kohdeapurahoihin, erityisavustuksiin ja toiminta-avustuksiin vuodelle 2010. Porin Ooppera ry sai 20 tuhannen euron erityisavustuksen konserttikokonaisuuden ja lastenoopperan kuluihin.

Kirkko toi kauneimmat joululaulut ostoskiireen keskelle

Kauneimmat joululaulut raikuivat lauantaina Kampin Narinkkatorilla, kun sadat kaupunkilaiset kokoontuivat puoliltapäivin laulamaan tuttuja sävelmiä. Kirkko halusi näin tuoda joululaulut yhä useampien ulottuville.

Kamarikuoro juhlii laulaen

Kansainvälisestikin arvostettu kamarikuoro Cantinovum täyttää kuluvana vuonna 20 vuotta. Kuoron juhlaa vietetään musiikin merkeissä, juhlakonsertteja järjestetään kaksi.

Äänipäät hioo kynsiään

Vetelin poikakuoron kasvatti Äänipäät-kuoro valmistautuu parhaillaan Suomen paras kuoro -kisan semifinaaliin.

Äänipäät yleisön äänillä jatkoon kuorokisassa

Veteliläinen Äänipäät-kuoro lauloi itsensä yleisön sydämiin ja Suomen paras kuoro -kisan jatkoon lauantai-iltana. Helsinkiläinen Könsikkäät puolestaan vakuutti tuomariston ja pääsi jatkoon. Pyhäjokinen naiskuoro Pytinki ei selvinnyt eteenpäin.

Cantores Minores on Yleisradion vuoden nuorisokuoro

Yleisradion vuoden nuorisokuoro on Helsingin Tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores. Vuodesta 1952 toiminut CM on Suomen vanhin poikakuoro. Tällä hetkellä kuorossa laulaa ja opiskelee noin 300 poikaa ja nuorta miestä.

Pietari-päivät värittävät Imatraa ja Ruokolahtea

Imatralle suunnitellaan kansainvälistä romanssimusiikin kilpailua. Esimakua kilpailusta saa perjantai-iltana.

Tampereen Oopperalle mojova tukipotti

Valtio tukee Tampere-talossa maaliskuussa nähtävää Don Carlos -tuotantoa kymmenillä tuhansilla euroilla. Rahaa saavat myös monet muut pirkanmaalaistahot.

Poikakuorot valloittivat Helsingin

Vanha kuoroperinne on ollut esillä loppuviikon Helsingissä. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali kokosi yhteen lähes neljäsataa kuorolaista kuudesta eri maasta. Festivaali huipentui iltapäivällä poikakuorojen yhteiskonserttiin Helsingin Tuomiokirkossa.

Poikakuorofestivaali täyttää Helsingin kirkot

Itämeren ja Pohjolan toinen poikakuorofestivaali käynnistyy torstaina Helsingissä. Vieraiksi saapuu viisi poikakuoroa Venäjältä, Latviasta, Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista.

Poikakuoro lämmittelee Apulantaa Heinolassa

Heinolassa Jyrää ilmaiskonsertti järjestetään jälleen sunnuntaina. Vuonna 1985 ensimmäisen kerran pidetyssä tapahtumassa esiintyvät tällä kertaa Apulanta, Zen Café sekä ensimmäistä kertaa Flaming Sideburns.

Taidekeskus Salmela etsii yhteistyötä idästä

Yksi Suomen suurimmista kesänäyttelyistä Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla etsii yleisöä ja yhteistyökumppaneita idästä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle