Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vuoden 2015 nuori suunnittelija Rolf Ekroth

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun voitti Aalto-yliopiston opiskelija Rolf Ekroth

Ekrothin miestenvaatemallistossa yhdistellään urheilu- ja katumuotia. Häntä kiitellään materiaalien tuntemuksesta ja ymmärryksestä sekä kokeellisesta ja älykkäästä suunnittelusta.

Mauri Tikkamäki

Näkökulma: Voi kaaos ja mullistus!

Historia on järjetön tapahtumaketju, jonka merkkipaaluja ovat kaatuvat rakennelmat. Toimittaja Mauri Tikkamäki pohtii, mitä vuodesta 2015 tulevaisuudessa muistetaan.

Visualisointi alkuräjähdyksestä.

Paavi Franciscus: Alkuräjähdys ja evoluutio ovat totta

Luonnon evoluutio kuuluu Jumalan suunnitelmaan maailmankaikkeuden kehityksestä, sanoo paavi Franciscus. Hänen mielestään Charles Darwinin evoluutioteoria, samoin kuin teoria alkuräjähdyksestä pitävät paikkansa, mutta ovat vain osa luomiskertomusta.

robotti hitsaa terästä

More ICT Could Reduce Emissions

A new Communications Ministry study shows that Finland could reduce CO2 emissions by more than 10 million tonnes a year through more efficient use of information and communications technologies.

Mosley: Katto suosii älykkäitä suunnittelijoita

Kansainvälisen Autourheiluliiton puheenjohtaja Max Mosley valotti Formula 1 -sarjan uuteen vapaaehtoiseen kulukatto-järjestelmään ajautumista. Mosleyn mukaan uudistus antaa lisää tilaa insinöörien luovuudelle.

Luomisteoriasta keskustellaan Vatikaanissa

Vatikaanivaltio on pyörtänyt aiemman päätöksensa ja sisällyttää Darwin-konferenssiin myös keskustelun luomisteoriasta.

Euroopan neuvosto varoittaa kreationismista

Euroopan neuvosto varoittaa kreationismin eli luomisopin leviämisestä eurooppalaisiin kouluihin. Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa Strasbourgissa torstaina esitetyssä raportissa pidetään uhkana demokratian korvautumista teokratialla, jos kreationismista tulee osa kouluopetusta.

Euroopan neuvosto pui luomisteorian opetusta

Euroopan neuvosto äänestää ensi viikolla luomisteorian vastustamisesta koulujen luonnontieteen opetuksen yhteydessä. Neuvoston parlamentaarikot keskustelevat ehdotuksesta, jonka mukaan kehitysopin vastaiset hyökkäykset perustuvat erilaisiin uskonnollisiin äärimmäisyyksiin ja johtavat vaaralliseeen tieteen ja ihmisoikeuksien loukkaukseen.

Raamatun luomiskertomus valtaa kouluja USA:ssa

Yhdysvalloissa Kansasin osavaltiossa aletaan opettaa koululaisille, että maailma on syntynyt periaatteessa Raamatun luomiskertomuksen mukaisesti.

Luomisteoria valtaa kouluja USA:ssa

Yhdysvalloissa Kansasin osavaltiossa aletaan opettaa koululaisille, että maailma on syntynyt periaatteessa Raamatun luomiskertomuksen mukaisesti.