Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mihin muuhun kinkkua voi käyttää kuin hernekeittoon? Jos jouluruoka kyllästyttää, lue tästä vinkit hävikin vähentämiseen

Joulun ruokahävikin määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta yli puolet suomalaisista heittää ruokaa pyhien jälkeen roskiin.

Ruokamatka maailmaan, jossa keittiö oli naisten paikka ja rasvaton maito kauhistus – 70-luvulla kaupungista tuotu jugurtti oli odotettu herkku

Olliloiden maalaistalossa oltiin omavaraisia ja katsottiin kokkiohjelmien pioneeria, Patakakkosta.

14 laatikollista koristeita, 20 tonttuhattua, teemaan sopivat vessan matot – Anne Häkkisen joulunvietto kestää kolme kuukautta

Sosiaalisen median harrasteryhmät ovat tehneet juhlapyhien fiilistelyn hyväksyttävämmäksi vuodenajasta riippumatta.

Siankärsämö on niittyjen tunnetuimpia kasveja ja helppo tunnistaa

Siankärsämön maku on pippurinen ja se on erinomainen rasvaisten ruokien mauste

Kinkku, kalat ja laatikot joulupöytään Kolmosen, Vanamon ja Makupalojen reseptein

Jouluruokaa arkistosta 1970- ja 2000-luvun ruokaohjelmissa

Baked salmon, mince-macaroni casserole top list of favourite foods in Finland

While Finns are becoming increasingly adventurous about their gastronomical choices, a new study shows that they are still attached to standard favourites such as baked salmon, meatballs and mince-macaroni casserole.

Kauppias pakkasi hävikkiruokaa laatikoihin ja myi halukkaille – sai reilussa vuodessa yli 6000 kiloa ruokaa pois roskiksesta

Pahvilaatikollinen hedelmiä ja vihanneksia eurolla. Sama hinta leipänipusta. Pietarsaarelainen kauppias on onnistunut selättämään ruokahävikkiä reilussa vuodessa jo yli 6000 kiloa.

Jouluruuassa saa oikaista – Martat vinkkaavat keinot valmislaatikon tuunaukseen

Valmislaatikot rakastavat kermaa ja helpon karpaloleivän ehtii vielä tehdä ennen joulua.

Keittiön paistosavut aiheuttivat palohälytyksen Finlandia Trophyssa - yleisö ulos kuudessa minuutissa

Taitoluistelun Finlandia Trophy jouduttiin keskeyttämään aiheettoman palohälytyksen takia. Kisa saatiin jatkumaan 35 minuuttia myöhässä.

Piirakan syöminen johti jalkapallomaalivahdin potkuihin ja liiton tutkintaan: ”Olen selvittänyt masennuksen”

Sutton Unitedin maalivahti Wayne Shaw, 45, vakuuttaa, että hän ei yrittänyt kesken FA Cupin ottelun hankkia rahaa piirakan syömisellä.

Arsenalin haastaneen pikkuseuran penkkivahti erikoisessa piirakkakohussa: "Minulla oli nälkä ja halusin pitää hauskaa"

Englannin viidennellä sarjatasolla pelaavan Suttonin varamaalivahti Wayne Shaw on joutunut keskelle kohua maanantaisen Arsenal-ottelun jälkeen.

Grillikylki-viesti televisiolähetyksessä ihmetytti katsojia – "Ei pitänyt mennä lähetykseen"

DNA:n kertoo, että kyse oli järjestelmän testaamisesta. "Grillikylki"-testiviesti on näkynyt DNA:n arvion mukaan torstaina kymmenillä tuhansilla asiakkailla.

Jouluhössötys kuriin! Suunnittele ja tee vain tärkeimmät

Joulun kiireet huipentuvat lähipäivinä. Moni tuntee painetta siivota, leipoa, laittaa laatikot ja ostaa viimehetken lahjat. Vaihtoehtojakin on.

BBC: Lihaperunapiirakka lähetettiin "avaruuteen" – palasi maanpinnalle lähes ehjänä

Kokeen tarkoituksena oli selvittää, muuttuuko piirakan rakenne stratosfäärissä.

Irakilaismiehet leipoivat hittituotteen, mutta eivät saaneet perustaa firmaa – kuopiolaiset yrittäjät riensivät apuun

Turvapaikanhakijat eivät itse voi perustaa yritystä Suomessa, koska elinkeinonharjoittaja tarvitsee oleskeluluvan.

Torstai 29.9.2016 (radio)

Ruuan hinta on laskenut jo 2 vuotta. Tekstiviestejä lähetetään vähemmän kuin ennen. Suomalaisten koululaisten kunto testataan. Turun kirjamessuilla voi tutustua myös selkokirjoihin. Kuopiolaiset ihastuivat irakilaiseen piirakkaan.

Kyläkauppias alkoi kokata jämäruuasta asiakkailleen lounasta – "Ennemmin näin kuin heittää roskiin"

Itärajan pinnassa sijaitsevan pienen kyläpuodin kauppias Satu Oksanen nappaa vanhenevat ruuat talteen kauppansa hyllyiltä. Hän valmistaa niistä asiakkailleen lounaan.

Omenoita, omenoita kaikkialla – vaihtoehtoja on vähän

Omenasato on tänä vuonna runsas. Kotikäytössä omenoille on neljä hyötyvaihtoehtoa: syöminen sellaisenaan, piirakka, hillo ja mehu.

Shelter Box sisältää tilapäisen kodin – Rotary-klubit toimittavat katastrofiapua perheille

Englanninkielellä shelter box voi tarkoittaa suojalaatikkoa. Mutta nyt ei ole kyse laatikosta. Shelter Boxista löytyy nimittäin tarvikkeet kokonaisen perheen suojaksi.

Itse tehty karjalanpiirakka maistuu pienille leipojille – rypytystä opiskeltiin innolla Kangasalla

Miten syntyy oikeaoppinen karjalanpiirakka? Parisensataa pientä leipojaa sai torstaina Kangasalla oppia karjalaisemänniltä, jotka osasivat antaa perinteisten piirakoiden tekemiseen oikeat ohjeet.

Muistelokulttuurista kohti uutta omaperäisyyttä – karjalainen kulttuuri tarvitsee perinteitä ja uudistajia

Karjalaiset kesäpäivät esittelevät karjalaista kulttuuria monelta kantilta. Samalla, kun perinteistä pidetään kiinni, seuroissa etsitään uusiakin tapoja siirtää niitä nuoremmille. Kesäjuhliin kuuluvat tuttujen tapaamiset, pitäjä- ja sukutiedon vaihtaminen sekä tietysti karjalanpiirakat.

Fore, hysse feidaa! – frisbeegolf sai alkunsa piirakkamuotin viskelystä

Frisbeegolfin ensimmäisen maailmanmestarin mukaan laji on yhdistelmä balettia, kamppailulajeja ja runoutta. Aloittelija saattaa joutua pelin tiimellyksessä konttaamaan, rämpimään suolla tai kahlaamaan lammessa.

Trump saa toimittajan syömään sanansa – kolumnista ehkä smoothie tai pekonipaistos

Politiikassa ei lupauksia aina pidetä, mutta Washington Postin tunnettu kolumnisti Dana Milbank toimii toisin.

Opiskelija Iina kutsui asunnottoman kotiinsa: "En pelkää ihmisiä"

Nuori lahtelaisnainen järkyttyi Arman Alizadin tv-dokumentista ja pani toimeksi. Hän haali kasaan porukan taviksia, jotka ryhtyvät auttamaan kotikaupungin kodittomia. Hän avaa myös oman kotinsa asunnottomille ja tarjoaa lihaperunasoselaatikkoa sekä juttukaveria.

Kuivalihakausi alkoi – vielä ehtii suolaamaan

Lapissa paras lihan kuivatuskausi on käsillä, kun lauhat väistyvät ja tilalle saadaan yöpakkasta ja aurinkoa.

Kalapuikot ja pinaattiletut palaavat koulujen ruokalistoille Lohjalla

Lohjan koululaiset saavat jälleen tästä päivästä lähtien hernekeittoa, kalapuikkoja, perunamuusia ja pinaattilettuja. Lohjalla on jouduttu supistamaan kouluruokalistaa syksyllä käyttöön otetun keskuskeittiön takia. Nyt suurin osa alkuvaikeuksista on selätetty ja ruokavalikoima palaa normaaliin laajuuteensa.

Oletko käyttänyt Periscopea?

Älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella kuka tahansa voi lähettää suoraa videokuvaa netissä. Oletko katsellut muiden lähetyksiä tai tehnyt omaa? Millaisia ajatuksia tavisten lähetykset herättävät?

Riisipiirakka hurjassa suosiossa – katso rypyttääkö kone paremmin kuin ihminen

Riisipiirakoiden menekki on kasvanut vauhdilla viime vuosina Suomessa. Karjalanpiirakasta kehkeytyi myös postimerkkikohu.

102-vuotias leipomo porskuttaa ruisleivän ja persoonien voimalla ilman imagokonsultteja

Pekka Heikkisen leipomossa ei perinnetuotteista hevin luovuta. Nyt on neljännen polven leipomoyrittäjien vuoro uudistaa yli satavuotiaan leipomon liiketointa.

Norjalaiset tekivät videon Hakolasta - "Lusikallinen tuli housuun"

Ristomatti Hakolalla on ollut pieniä vatsaongelmia Tour de Skin aikana. Norjan TV2 on koostanut hauskan videon asian tiimoilta.

Jouluperinteet kunniassaan — toisaalla joulua tuunataan tai ei vietetä lainkaan

Joulu kuuluu suomalaisten vuoteen. Se millä tavalla joulua vietetään, onkin eri juttu. Osa nauttii perinteistä, osa soveltaa. Osa kertoo, että ei vietä joulua lainkaan.

Ruoka näyttää herkulliselta myös hyisellä lumihangella

Ruokakuvaaja Manne Stenros innostui Tornionlaakson ruokakulttuurista ja -perinteistä. Joulun alla ilmestynyt Talviruokia Tornionlaaksossa -reseptikirja esittää perinneruoat alkuperäisessä ympäristössään, talvisen Tornionjokilaakson maisemissa.

35 joulua töissä ja nyt vapaalla: "Oma vapaa on annettu aiemmin asiakkaan käyttöön"

Arja Virtanen on ollut 35 viimeistä vuotta pääsääntöisesti töissä joulun aikaan, mutta tämän joulun hän viettää oman perheen kesken Hotelli Kajaanin ollessa suljettuna.

Puhalla pölyt isomummun reseptivihkosta ja tee lihatonta, makeaa makaronilaatikkoa joulupöytään

Jos tutut joululaatikot eivät innosta tai ne kaipaisivat jotakin uutta rinnalleen, mitäpä jos kokeilisit isomummojen aikakauden sweet and sour -herkkua, sokerilla ja suolalla höystettyä makeaa makaronilaatikkoa.

Mikä ihmeen lanttuhauta? Tamperelaiset pitävät kiinni jouluperinteestään

Lanttuhauta on valmiiden joululaatikoiden esi-isä, joka keksittiin helpottamaan tehdastyöläisten joulukiireitä. Perinteiden nimiin vannovat ostavat yhä torilta pohjan lanttulaatikkoon.

"Kävin radion sisällä" – avoimet ovet antoivat kasvot tutuille äänille

Lauantaina avoimet ovet ja Ravintolapäivän Piirakkabaari houkuttelivat kolmen tunnin aikana noin 150 vierasta Yle Kainuun toimitukseen Kajaaniin. Monet vierailijoista halusivat katsella toimitusta ja tutustua tekijöihin. Piirakkabaarin tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Ruokaikoni jouduttiin lemppaamaan koulujen ruokalistalta – Klassikosta tuli jankkia

Monissa kunnissa on siirrytty suuriin keskuskeittiöihin kouluruuan valmistuksessa. Nyt ruokia tehdään niin sanotulla kylmävalmistuksella päiviä etukäteen ja lämmitetään uudelleen ennen tarjoilua. Uusi menetelmä on laittanut perinteiset reseptit uusiksi.

Myyt tai olet huono huoltaja? Lasten harrastusmaksuista yritetään nipistää varainkeruulla

Lähes jokainen lapsiperhe tietää, mitä on varainkeruu. Sitä tekevät urheilujoukkueet, koululuokat ja jopa päiväkotiryhmät pienentääkseen harrastumaksuja tai kerätäkseen rahaa erilaisiin retkiin. Osa vanhemmista ei pane pahakseen lisätyötä, mutta osalle myyntirumba on jokavuotinen painajainen.

Turvapaikanhakijoilla sormi suussa kaupassa – "Oma maksalaatikko meinasi unohtua, kun madamea huudettiin apuun"

Suomalaisessa ruokakaupassa asioiminen ja vaikkapa vihannesten punnitseminen itse voivat olla ensimmäisiä käytännön vaikeuksia, joihin turvapaikanhakijat törmäävät. Tavallisen ihmisen apu ja taidot riittävät vapaaehtoistyössä.

Tutkijat: Yksinäiset miehet syövät lenkkiä

Sinkkunaiset sen sijaan näyttäisivät rakastavan sipsejä. Helsingin yliopiston ja Tilastokeskuksen tutkijat syynäsivät tavallisten suomalaisten kauppakuitteja 1980-luvulta 2010-luvulle.

Kouluruoka ällöttää ja miellyttää – katso mitä lapset ovat tänä syksynä syöneet

Ikisuosikki makaronilaatikko pitää pintansa koululaisten keskuudessa. Koululaiset Ellen Rautava ja Nea Hakamäki selvittivät kouluruokailun saloja ja tallensivat syksyn ruokatarjonnan videokollaasiin.

Lukijat ihmettelevät Postin mollaamista: Jos ei maksa lisäpalveluista, tavaran vahingoittuminen on oma moka

Tavarat saapuivat perille revittyinä, märkinä ja ilman pahvilaatikkoa, kuvailevat Ylen lukijat karuimpia kokemuksiaan Postin palveluista. Moni muistuttaa, että on lähettäjän omalla vastuulla, jos arvokasta lähetystä ei suojaa.

Kankea muikku on pannulla paras – lue ammattipaistajan parhaat vinkit

Ruoanvalmistuksessa pidetään arvossaan mahdollisimman tuoretta kalaa, mutta muikunpaistossa pieni aikalisä onkin valttia. Kalastaja Juha Hämäläinen kertoo, miten pannulla valmistuu napakka ja rapea muikku.

Piirakkaa ei saa nipistää – "koskeehan se sinuakin, jos nipistetään"

Karjalanpiirakan teko on tarkkaa hommaa. Piirakan ryppyjä ei saa nipistää vaan ne pitää painaa sormilla aaltomaisiksi.

Huumeruiskuille tulee pysyviä palautusastioita Turkuun

Kaupunki jakaa vuodessa satoja tuhansia ruiskuja suonensisäisten huumeiden käyttäjille. Valtaosa myös palauttaa neulat.

Kiinalaiset kokkiopiskelijat tuovat uusia makuja piirakkamaakuntaan

Ryhmä kiinalaisia kokkiopiskelijoita opettajineen on parhaillaan vierailulla Pohjois-Karjalan ammattiopistossa Joensuussa. He tuovat piirakkamaakuntaan maistiaisia pekingiläisestä keittiöstä ja vievät mukanaan ripauksen itäsuomalaisesta makumaailmasta.

Äideistä kauhein sä oot – vaikeaa äitisuhdetta ei ole pakko ylläpitää

Äitienpäivää ei kannata viettää pakkovierailuilla, jos se ei tunnu luontevalta. Etä-äidit ja vaikean äitisuhteen kokeneet voivat ottaa päivän vastaan armolla itseään kohtaan.

Rakastettu piirakkamyyjä on omistanut elämänsä torikaupalle – "kotona oli yksinäistä"

Helmi Mynttinen, 78, on kaupitellut piirakoita Lahden torilla yli 50 vuotta. Asiakkaat pitävät torin pitkäaikaisimman myyjän pöytänsä ääressä vuodesta toiseen.

Ammoniakkivuodon aiheuttanut vika korjattu Fazerin Lappeenrannan tehtaalla

Karjalanpiirakoita päästäneen tekemään jälleen huomenna torstaina. Kauppojen hyllyille ne saataneen lauantaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle