Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Puutarhuri Jehki Potkonen.

Mekrijärven kasvihuoneissa vihertävät nyt hyötykasvien taimet

Korven Korsi kasvattaa Itä-Suomen yliopiston entisissä kasvihuoneissa Ilomantsissa muun muassa munakoison taimia.

Munakoisogratiinia uunivuoassa

Mehevä munakoisogratiini parmesaanilla

Tästä on potentiaalia uudeksi arkiruokasuosikiksi.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Jos olisin peruna, ja muita kysymyksiä lääkäreille

Luonnon ihmeiden äärellä nöyränä on hän.

Puutarhaneuvos Arno Kasvi persikkapuun lähellä.

Climate change spurs growth of exotic fruit in Finland

Experts believe commercial cultivation of pears and cherries will expand in the country.

Pamela

Lähihoitaja Pamela Koistinen leipoi vanhuksille kotimaansa Indonesian herkkua – etniset ruuat keräsivät kiitosta palvelukeskuksessa: "Tämä on ihanaa"

Porvoolaisessa palvelukeskuksessa on aloitettu uusi perinne: eri maista lähtöisin olevat hoitajat esittelevät kokkailutaitojaan aiemman kotimaansa tyyliin.

Halloumipita

Kioski FOOD: Halloumipita -resepti

Kioskin uuden ruokakanavan FOODin toinen resepti.

Ville Haapasalo tutustuu okinawalaiseen keittotaitoon.

Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

Munakoisoperunakasveja ruukuissa.

Munakoiso ja peruna samassa kasvissa – kevään uutuuskasvi syntyy varttamalla

Viime kesänä multasormet ja viherpeukalot innostuivat tomaattiperunasta – kasvista, joka päällisin puolin näyttää tavalliselta kirsikkatomaatilta, mutta mullan alta paljastuu perunanmukuloita. Tämän vuoden uutuus jatkaa samaan malliin: nyt on yhdistetty munakoiso perunan kaveriksi.

Pottusmoothien ainekset

Perunan voi myös juoda – katso ohje ja testaa

Perunasta eli potusta saa tehtyä jos jonkinmoista. Radio Perämeren aamutiimi yritti rakentaa maistuvan ja suolaisen juoman, jonka perustana oli juuri pottu. Siis yritti.

Alavutelainen Veikko Hakala osti itselleen aggregaatin myrskyn aiheuttamien sähkökatkosten varalle.

Oletko varautunut, jos kaupasta loppuu ruoka ja sähköt katkeavat?

Löytyykö sinun varastoistasi tarvittavat vermeet ja vempeleet vaikkapa pitkän sähkökatkon varalta? Entä oletko sitä mieltä, että omavarainen kasvattaa itse tarvitsemansa perunat, kalastaa itse omat kalansa, poimii mehu- ja hillomarjat talven varalle? Vai onko omavaraisuusajattelu vanhanaikaista? Eikö se riitä, mitä kaupasta saa?

Hiustenleikkausta

Hiusmuoti näyttää tänä talvena munakoisolta ja metallilta

Syksyn ja talven pimeyttä piristetään savuisen violeteilla tai vaaleanpunaisilla vivahteilla. Rohkea ei tarvitse olla, nämä tyylit käyvät ujommillekin.

Eksoottiset kasvit innostavat viherpeukaloita uusiin kokeiluihin

Viikunaa, banaaneja ja sitruspuita. Puutarha- ja kasvihuonelajikkeiden valikoima on runsastunut huimasti viime vuosina. Kasvava viljelyinnostus on rohkaissut kauppapuutarhoja kasvattamaan ja tilaamaan ulkomailta aiempaa enemmän myös harvinaisempia lajikkeita.

Osmanikeittiö

Monet turkkilaiset ravintolat tarjoavat nykyisin osmanikeittiön tapaan valmistettuja ruokia. 300-500 vuotta vanhoja reseptejä on kaivettu esiin. Alkupaloina tarjotaan vaikkapa munakoisoa nimellä "Imaami pyörtyi". Pääruuaksi valmistetaan istanbulilaisessa ravintolassa täytettyä melonia.

Tomaatit kypsymässä tertussa.

Kylmä kesä kotiviljelijänkin kiusana

Viileä ja sateinen kesä näkyy myös kotipuutarhoissa, joissa kasvukausi on lähtenyt käyntiin hitaasti ja monen kasvin osalta pysähtynyt kokonaan. Esimerkiksi tomaatin kypsymisen kannalta lämpötilat ovat jääneet monin paikoin liian matalaksi.

Paistettua munakoisoa, kikhernepihvi ja uunisipulia

Sasu paistaa tällä kertaa kasvispihvejä ja antaa sipulin viihtyä pitkään uunissa.

Satokausi käynnissä Raittilan palstalla

Varkautelaisen Pirjo Raittilan viljelypalstalla on aloitettu sadonkorjuu. Kesän mittaan palstalta on päätynyt paljon jo pannulle suoraan, mutta osa vielä saa kasvaa täyteen mittaansa ennen korjuuta. Mennyt kesä on ollut viljelmille otollinen.

Munakoiso-briejuusto -bruschetta

Munakoiso-briejuusto –bruschetta

Tällä kertaa kolmen aterian kokonaisuuden aloittaa helppo ja maukas bruschetta. Munakoiso ja tässä käytetty vuohenmaitojuusto ovat molemmat erittäin täyteläisiä, joten lisukkeeksi Maria valikoi tomaattivinaigretten.

Yrttivoilla täytettyjä broilerinkoipia ja feta-juureksia

Yrttivoilla täytettyjä broilerinkoipia ja feta-juureksia

Tällä kertaa pn pääruuan vuoro. Anun reseptillä valmistuu yrttivoilla täytettyjä broilerin koipia. Lisukkeeksi sopii mainiosti feta-juurekset. Maustevoi kannattaa tehdä hyvissä ajoin, että se ehtii jähmettyä kunnolla ennen ruokailua.

Intia pani geenimuunnellun munakoison jäihin

Intia ilmoitti maanantaina lykkäävänsä ensimmäisen geenimanipuloidun ruokakasvinsa tuotannon aloittamista. Intia sanoo haluavansa odottaa enemmän tieteellisiä tutkimuksia geenimanipuloidun munakoison viljelyn vaikutuksista ja turvallisuudesta.

Melanzane on kasvissyöjän kinkku

"Tyttärentytär on kasvissyöjä, apua! Mitä laitan joulupöytään", miettii isoäiti. Ei hätää mummi. Kasvissyöjät ja miksei muutkin voivat korvata joulupöydässä kinkun vaikkapa munakoisopohjaisella melanzanella.

Surinamista löytyi pimeässä hohtava sammakko

Pimeässä hohtava sammakko, jonka munakoison violettia ihoa kirjovat laventelinväriset kuviot, on yksi 24 uudesta eläinlajista, jotka on löydetty Surinamin ylängöiltä Etelä-Amerikasta.