Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Stetson ei pysynyt Astikaisen vauhdissa – pistesaalis pettymys

Ratsastuksen MM-kisoissa Maria Astikainen ja hänen ratsunsa Antarismartin päätyivät suorituksensa jälkeen sijalle 24.

Neljän vuoden odotus päättyy, kun maailman parhaat kilpailevat Ylen kanavilla – katso tästä ratsastuksen MM-kisojen lähetysajat

Ratsastuksen MM-kisat näkyvät Ylen kanavilla syyskuussa. Tarjolla on suoria Areena-lähetyksiä ja koosteita Yle TV2 -kanavalla.

Lännenratsastus kasvattaa suosiotaan Suomessa – harrastajina myös kahdeksankymppisiä

Pohjois-Amerikasta peräisin olevasta, karjapaimennuksesta polveutuvasta lännenratsastuksesta löytyy vaihtoehtoja niin vauhtia rakastaville kuin senioriratsastajillekin.

Unelmana lännenratsastus

Oppitunnin antoivat kaksi Suomen huippuhevosta.

Hevonen voi osoittaa ratsastajan henkiset ongelmat

Ratsastaminen perustuu luottamukseen hevosen ja ratsastajan välillä. Mahdotonta harrastuksesta tekevät ihmisen muutoshaluttomuus ja eläimen kaltoinkohtelu.

Video: Lännenratsastuksessa on vauhtia ja voimaa

Viikonloppuna Helsinki Horse Show tuo taas pääkaupunkiin maailman parhaita ratsukoita. Keitä ovat suomalaiset nuoret lupaukset, jotka pyrkivät huipulle niin este- ja kouluratsastuksessa kuin hieman tuntemattomammissa lajeissa kuten vikellyksessä ja matkaratsastuksessa? Ystäväni hevonen -sarjassa esitellään yhdeksää eri lajia edustavia nuoria urheilijoita.

Voimakas Spookster vaatii ratsastajaltaan paljon

Hevonen vaatii intensiivistä ratsastamista.

Pete Perkiö päätyi hevosen selkään äijätuntien avulla

Nyt 22-vuotias Pete on koukussa lännenratsastukseen.

Lännenratsastuksessa tavoitellaan harmoniaa

Lajin ytimessä on hienovarainen yhteistyö ratsukon välillä.

Lomalle tunturiin vaikka oman hevosen kanssa

Lännenratsastus on lisännyt suosiotaan Suomessa. Myös Lapissa uskotaan, että laji löytää harrastajia ja saa paikkansa myös yhtenä matkailupalveluna. Pelkosenniemen Pyhätunturilla toimiva  ratsastustalli on erikoistunut lännenratsastukseen ja tarjoaa myös siihen lajikoulutusta.

Ratsastuksen EM-kisat käyntiin keskiviikkona

Ratsastuksen EM-mitaleista kilpaillaan Aachenissa Saksassa. Yle näyttää kilpailuja TV2-kanavalla.

Lännenratsastus on taitolaji – eurooppalaisella tyylillä ei karjaa paimenneta

Lännenratsastus ei ole kiitolaukkaa ja pyssyjen pauketta, vaan laji vaatii tarkkuutta ja rauhallisuutta. Aloittelijalle riittää kun pysyy selässä ja saa hevosen kääntymään. Kaiken ydin on karjan paimentaminen.

Yle näyttää ratsastuksen MM-kisat - katso kisa-aikataulu

Ratsastuksen maailmanmestaruuskilpailut pidetään Ranskan Normandiassa 25.8.-7.9. Katso Ylen lähetykset kisoista, joissa on mukana ennätysmäärä suomalaisia.

Saksalle ratsastuskultaa, Suomi 14:s

Suomen kouluratsastajat päättivät tiistaina urakkansa MM-kisoissa Ranskassa. Suomi sijoittui joukkuekilpailussa 14:nneksi.

Seuraa ratsastuksen MM-kisoja TV2:ssa ja Areenassa

Yle välittää maanantaina Ranskassa alkavat ratsastuksen MM-kisat. TV2 ja Areena välittää yli 100 tuntia kisatapahtumia.

Suomelta ennennäkemättömän suuri joukkue ratsastuksen MM-kilpailuihin

Suomella on edustajia ratsastuksen MM-kisoissa Ranskan Normandiassa viidessä lajissa. Mukana ovat muun muassa vammaisratsastuksen paralympiamitalisti Katja Karjalainen sekä kenttäratsastuksen nuorten EM-kultamitalisti Elmo Jankari.

Suomelta iso joukkue ratsastuksen MM-kisoihin - Ylen kanavilla 100 tuntia lähetystä

Yle välittää elokuun lopussa alkavat ratsastuksen MM-kisat.

Kari Vepsä valloittaa lännenratsastuksessa - "Kaikki, mikä laulaen on tullut, niin tänne se on mennyt

Paremmin muusikkona tunnettu Kari Vepsä kuuluu lännenratsastuksen - reiningin - Suomen maajoukkueryhmään.

Lännenhevonen liikkuu liukkaasti: "Tarvittaessa piti päästä alta pois, jos lehmä tulee kohti"

Lännenratsastuskisoissa nähdään taidokkaita käännöksiä ja kymmenien metrien liukuja. Ratsuina käytetään yleensä vikkeliä quarterhevosia, jotka jalostettiin alunperin Pohjois-Amerikan karjapaimenten työhevosiksi.

Finnderby on hevosväen huipputapahtuma

Ypäjän Finnderbyyn kokoontuu täksi viikonlopuksi Suomen ratsastuksen huiput.  40-vuotisjuhlavuottaan viettävä tapahtuma on pitkäikäisin kansainvälinen ulkokauden hevoskilpailu Suomessa. Tapahtuma kerää jopa 10 000 kävijää viikonlopun aikana. Ypäjä on säilyttänyt kenttänsä eurooppalaisittain erinomaisella tasolla.

Lännenratsastus hurmaa vauhdikkuudellaan

Hevonen laukkaa kovaa vauhtia eteenpäin. 18-vuotias Rebecca Ylitalo huutaa "wou" ja hevonen lähtee liukumaan takajaloillaan kunnes se pysähtyy. Hurjalta näyttävä suoritus onnistuu erinomaisesti.

Hevosturismi tukee Kalajoen matkailua

Vuosi sitten Kalajoella vierailemassa ollut yhdysvaltalainen Ed Dabney saapui viime viikolla uusintakäynnille Kalajoen maisemiin. Matkan aikana Dabney opastaa Kalajoen lukion hevosryhmäläisiä sekä opettaa Kokkolassa lännenratsastusta.

Lännenratsastus kasvattaa suosiotaan

Lännenratsastus on noussut perinteisen kouluratsastuksen ohella varteenotettavaksi harrastusmuodoksi. Noin parikymmentä vuotta sitten Suomeen tullut laji on saanut tukevan jalansijan Pohjois-Savossa, josta löytyvät Itä-Suomen ainoat lännenratsastusta tarjoavat tallit.

Lännenratsastuksessa lassotaan hevosen mieli

Jii-haa! Lasso kädessä ja stetsoni päässä kentällä ratsastava länkkäri kätkee sisälleen paljon muutakin kuin lännenmeininkiä. Lännenratsastuksessa olennaisinta on hevosen ja ratsastajan herkkä ja toimiva suhde.

Harjavaltalainen Meeri Simula laukkasi jälleen lännenratsastuksen mestariksi

Harjavaltalainen Meeri Simula laukkasi toista kertaa perättäin lännenratsastuksen reiningin mestariksi hevosellaan Hesa Frosty Hickory. Reiningissä ratsastetaan vauhdikas laukkaohjelma, johon kuuluu erikokoisia ja -vauhtisia ympyröitä, laukanvaihtoja, spinejä, rollbackeja, peruutuksia sekä näyttäviä liukupysähdyksiä.

Perkiölle lännenratsastuksen SM-kultaa

Nurmijärveläinen Pete Perkiö otti lännenratsastuksen SM-kultaa reiningissä hevosella Boggies Little Lena Tampereella sunnuntaina. Hopealle ratsasti laulaja Kari Vepsä hevosella Two Eyed Bueno Jack ennen hyvinkääläistä Kristiina Piristä Docs Peggy Goldilla.