Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kandit-jakso 8: Muru jouduttiin lopettamaan

Virtsarakko oli taas aivan täynnä ja koira kivulias.

Sonninsarvia ja virtsarakkoja – taiteilijan käsissä soitin syntyy odottamattomista aineksista

Minna Hokka on rakentanut orgaanisista materiaaleista lähes tuhat soitinta.

Vedätkö vatsaa sisään näyttääksesi hoikemmalta? – Huijaaminen onkin terveellistä

Vatsaa sisään vetämällä voi esittää todellista hoikempaa. Huijaaminen kannattaa, sillä vatsan jännittäminen tukee muun muassa selkärankaa.

Kiminkinen: Virtsarakko kasvaa kouluttamalla

Seurapiirirakko on käsite, johon maalaislääkäri Tapani Kiminkinen ei usko. Lähelle täydellistä rakonhallintaa voi kuitenkin päästä, jos kouluttaa rakkonsa oikein. Se vaatii Kiminkisen mukaan paljon työtä.

Margaret Thatcher toipuu leikkauksesta sairaalassa

Thatcherin pitkäaikaisen neuvonantajan mukaan leikkaus onnistui hyvin.

Lääkäri vahvistaa: Kylmä pistää pissan liikkeelle

Virtsarakko aktivoituu kylmässä, mutta reaktio ei ole elimistön puolustautumiskeino, vaan kiusallinen reaktio. Virtsaamisen tarvetta lisää muun muassa kylmässä uiminen tai kylmällä kivellä istuminen.

Kuningatar Elisabet piti puutarhakutsut

Englannin kuningatar Elisabet II oli pukeutunut persikanväriseen pukuun. Kavaljeerina hänellä oli poikansa prinssi Andrew.

Virtsarakkopalloista foliosta valmistettuihin "äkälintuihin"

Ilmapallot ovat pitkän historiansa aikana muuttuneet paljon, mutta lasten huvia ne ovat olleet lähes aina. Ilmapallot olivat satoja vuosia eläinten rakoista puhallettuja palloja, joilla muun muassa narrit ja kiertelävät viihdyttäjät huvittivat toreilla kansaa. Muinaisten intiaanien ja eskimoiden lapsilla on ollut vuosisatoja leluina eläinten rakoista täytettyjä palloja.

Turhaan virtsaaminen voi pahentaa vaivaa

Moni totuttaa lapsensa ja käy itsekin vessassa tyhjentämässä rakkoaan varmuuden vuoksi. Kaikille tavasta ei ole haittaa, mutta joillekin se voi aiheuttaa vessassa ramppaamisen kierteen. Rakkoa voi myös kouluttaa, muistuttaa lääkäri.

Syöpäkoirat haistavat myös keuhkosyövän

Syövän vainuamiseen koulutetut koirat pystyvät tunnistamaan sairastaako ihminen keuhkosyöpää. Tätä ennen syöpäkoirat ovat diagnosoineet myös suolisto-, iho-, virtsarakko-, rinta- ja munasarjasyöpiä.

Tupakoivilla naisilla luultua suurempi virtsarakon syöpäriski

Tupakoivilla naisilla on aiemmin tiedettyä suurempi riski sairastua virtsarakon syöpään, ilmenee amerikkalaisesta tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan tupakointi on syynä noin puoleen naisten virtsarakon syövistä. Aiemman tutkimuksen mukaan tupakointi olisi ollut syynä 20-30 prosenttiin syöpätapauksista.

Warren Christopher on kuollut

Yhdysvaltainen entinen ulkoministeri Warren Christopher on kuollut, kertoo televisioyhtiö CNN. Hän oli 85-vuotias.

Omalääkärin vastaanotto 8.2.2011

Aiheina mm. ihomuutokset ja tyrnin terveysvaikutukset

Tyko Brahe kaivetaan toistamiseen haudasta

Kansainvälinen tutkijaryhmä on saanut luvan 1500- ja 1600-lukujen vaihteessa eläneen tähtitieteilijä Tyko Brahen haudan avaamiseen. Tutkijat haluavat selvittää elohopean osuutta Brahen kuolemaan.

Laukka: Kirjoittamattomat säännöt

Pyöräilyssä kuten muissakin lajeissa on paljon sääntöjä. Kilpailuissa tuomarit valvovat pyöräilijöiden ja heidän huoltojoukkojensa toimintaa autoista ja moottoripyöristä käsin. Itse asiassa sääntöjä pyöräilyssä on paljon. Niin paljon, etteivät pyöräilijät usein edes tiedä niitä kaikkia.

Depeche Moden laulajalta poistettiin syöpäkasvain

Depeche Mode -yhtyeen laulajalta Dave Gahanilta on poistettu virtsarakossa ollut syöpäkasvain. Maailmankiertueella oleva bändi on joutunut perumaan useita konserttejaan 47-vuotiaan laulajan terveysongelmien takia.

Haukkala loukkaantui pahasti X-Gamesissa

Myöhään eilen illalla lasketussa freestylen X-Games Ski cross -finaalissa Suomen Juha Haukkala kaatui pahasti radan loppuosan toiseksi viimeisessä hyppyrissä. Haukkala sai vammoja lantioonsa sekä virtsarakkoonsa.

Virtsarakon ärtyneisyys

Lävistys voi aiheuttaa ärtymistä.

Grichting toipuu pelikuntoon

Sveitsin jalkapallomaajoukkueen puolustaja Stephane Grichting, joka joutui sairaalahoitoon Turkkia vastaan pelatun MM-jatkokarsintaottelun jälkeen, uskoo toipuvansa pelikuntoon ensi viikoksi.

Ulvilan löytö Suomen suurin keskiaikainen rahakätkö

Ulvilan kivikirkon vierestä löydetty aarre on varmistunut Suomen suurimmaksi keskiaikaiseksi rahakätköksi. Viime lokakuussa tinakannusta löytynyt nahkainen rahapussi on tyhjennetty Kansallismuseon konservatointilaitoksella. Tutkijat poimivat pussista yhteensä 1 474 kolikkoa, jotka ovat peräisin 1300- ja 1400-luvuilta.