Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähes 2000 työntekijää saa "koronasatasen" – yksi heistä on Riikka Nivell-Juntunen: "Oli iloinen yllätys"

Monissa kunnissa ja kuntayhtymissä neuvotellaan, maksetaanko henkilöstölle koronakorvauksia. Kotkan kaupunki päätti maksaa 150 euron kertaluontoisen korvauksen. Se kertoo muun muassa Katariinan päiväkodin työntekijöille, että heidän työtään arvostetaan.

Pielavesi ja Rautalampi aikovat palkita henkilöstöä

Pielavedellä palkitsemisen muotona on lahjakortti paikalliseen yritykseen ja Rautalammilla liikunta- ja kulttuuriseteli.

Helsinki käyttää 7,6 miljoonaa euroa henkilöstön koronabonuksiin, liikunta- ja kulttuurisetelit myös elvyttäisivät koronasta kärsineitä aloja

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Uuden henkilöstöedun piirissä on jopa 37 000 työntekijää.  

Harva orkesteri hakee yleisöltä tukea vapaaehtoisella striimimaksulla, vaikka se voisi kannattaa – lipputulojen merkitys kasvaa lähivuosina

Kokkolassa kokemus kertoo, että striimatuista konserteista maksetaan tavallistakin enemmän. Se kertoo halusta tukea orkesteria.

Liikuntasetelillä riekkometsälle - Metsähallitus teki aloitteen verohallinnolle eräharrastuksen muuttamisesta verovapaaksi eduksi

Haja-asutusalueilla asuvien ihmisten voi olla vaikea löytää kohteita, joihin käyttää työnantajan tarjoamia liikunta- tai kulttuuriseteleitä.

Pitäisikö kulttuurisetelillä pystyä maksamaan myös livestriimi? Valtiovarainministeriö pohtii mahdollista lakimuutosta

Tapahtuma-alan yritykset toivovat, että lakimuutosta kiirehditään. Verottajalta kaivataan nykylain väljää tulkintaa.

Turun kaupungin suksivuokraamo aukeaa etuajassa – lauantaina Impivaaran laduille vuokrattavissa 160 suksipakettia

Turun kaupungin liikuntapalvelujen suksivuokraamo toimii perinteisesti Impivaaran latujen vieressä säävarauksella.

Riihimäki taiteilee taloutensa tasapainon kanssa – palveluihin muutoksia, myös osa maksuista nousee

Lisäksi kaupunki vähentää muun muassa ulkopuolisten asiantuntijoiden sekä ostopalveluiden käyttöä.

Vuodenvaihde sai jälleen virikesetelit liikkeelle

Työnantajan tarjoamien liikunta- ja kulttuurisetelien käyttö jää monelta viime tippaan. Vaikka seteleillä on käyttöaikaa koko kalenterivuosi, näkyy lähestyvä eräpäivä kulutuspiikkinä joulukuussa.

Keravan yt-neuvotteluista selvittiin ilman irtisanomisia

Keravan kaupungin kuusi viikkoa kestäneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluissa on työnantajan ja henkilöstön edustajien kesken sovittu, ettei vuoden 2014 toiminnan sopeuttaminen sisällä irtisanomisia tai lomautuksia.

Ketjut hyötyvät virkistyseduista - suomalaiset kantavat etusetelinsä kuntosalille ja elokuviin

Erilaisten liikunta- ja kulttuuriseteleiden ideana on valinnanvapaus. Suomalaiset ovat valinneet ketjut.

Sirkustemput ja filmaaminen tekevät hyvää työyhteisölle

Kulttuurilla ja taiteella voidaan tehdä pieniä ihmeitä työyhteisön hyvinvoinnille. Pohjois-Karjalassa on saatu lupaavia tuloksia kokeiluissa, joissa työporukka yhteisen liikuntailtapäivän sijaan onkin harrastanut esimerkiksi sirkustemppuja tai tehnyt elokuvaa.

Taide tuottaa työn iloa

Keskisuomalaisia työyhteisöjä kannustetaan lisäämään työhyvinvointia luovien menetelmien avulla. Omaperäisimmät työhyvinvointia edistävät toimenpiteet palkitaan Keski-Suomen päivän gaalassa vuonna 2013.

Osa kunnista hyvittää henkilöstöä ylijäämästä

Hyvä tuloksen tehneet pohjoisen suuret kaupungit palkitsevat työntekijöitään. Oulun kaupungin työntekijöille maksetaan enimmillään 250 euron tulospalkkio kun taas Rovaniemellä työntekijöille jaetaan liikunta- ja kulttuuriseteleitä 120 euron edestä. Hyvän tulokseen pääsi vuonna 2010 useampi muukin kunta Pohjois-Suomessa, mutta muista kunnista vain Hailuoto ja Pelkosenniemi huomioivat erikseen työntekijöitään.

Liikuntaseteleitä hyvästä tilinpäätöksestä

Rovaniemen kaupunki palkitsee henkilöstöään vuoden 2010 hyvän tilinpäätöksen johdosta. Kaupunki korottaa omaehtoiseen liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen tarkoitettujen ns. tyky-seteleiden määrää 120 eurolla.

Taide edistää työhyvinvointia

Kulttuurilla on suotuisia vaikutuksia työhyvinvointiin. Taiteen keinoin voidaan tutkimusten mukaan kohentaa työilmapiiriä ja lisätä muun muassa työntekijöiden ongelmanratkaisutaitoja. Suomalaiset työnantajat havahtuvat kulttuurin hyvinvointivaikutusten hyödyntämiseen pikkuhiljaa.

Raasepori kokoaa kulttuuriväkensä yhteen

Raaseporin kulttuuri-ihmiset kerääntyvät koolle tammikuun lopussa.Tarkoituksena on keskustella ajankohtaisista asioista, esitellä omaa toimintaa, tutustua toisiin, ideoida ja luoda kaupungin päättäjille yhteinen julkilausuma.

Kulttuurisetelien käyttö rajussa kasvussa

Kulttuurisetelien käyttö on yleistynyt myös Kanta-Hämeessä. Kulttuuriseteli on ollut verovapaa etu työntekijöille vuoden 2009 alusta, jonka jälkeen sen suosio on kasvanut jopa räjähdysmäisesti. Kulttuurisetelillä voi maksaa kulttuuri- ja liikuntaharrastuksia maanlaajuisesti tuhansissa eri paikoissa.

Doctors Prescribe Culture for Health

Next year doctors at public health centres in Turku will begin handing out ’culture vouchers’ to patients. The coupons grant free admission to various events marking Turku’s year as a European Capital of Culture.

Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tarjolla kirjava paletti

Liikunta- ja kulttuurisetelimarkkinoilla vallitsee viidakko. Erilaisia seteleitä tarjoavia yrityksiä on Suomessa puolen tusinaa. Kuluttaja on usein hukassa yrittäessään selvittää, mitkä setelit käyvät missäkin.

Liikuntasetelit katkolla Jyväskylässä

Smartum ja Jyväskylän kaupunki eivät ole päässeet sopimukseen liikuntaseteleiden käytöstä. Aiempi sopimus päättyi helmikuun lopussa. Aiemmasta tiedosta poiketen setelit kelpaavat kaupungin liikuntapaikoilla, vaikka voimassaolevaa sopimusta ei olekaan. Osapuolet jatkavat neuvotteluja keskiviikkona.

Kirkko innostaa väkeään kulttuuririentoihin

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä aikoo laajentaa henkilökunnalle tarkoitettua palvelusetelivalikoimaansa kulttuuriin.

Kulttuurisetelit kysyttyjä Lahdessa

Kulttuurisetelit ovat Lahdessa kysyttyjä. Seteleitä jakelevan Smartum Oy:n mukaan jo sata lahtelaisyritystä jakaa tällä hetkellä työntekijöilleen kulttuuriseteleitä.

Taantuma kasvattaa kulttuuri- ja liikuntasetelien suosiota

Työnantajien henkilöstölleen tarjoamien kulttuuri- ja liikuntasetelien suosio on kasvanut taantuman aikana. Esimerkiksi Kemin kaupungin työntekijät ovat käyttäneet liikuntaseteleitä tänä vuonna huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Kaupungin liikuntaseteleitä on lunastettu tänä vuonna jo yli 13 000, kun viime vuonna seteleitä käytettiin noin 11 000.

Kulttuurisetelistä haetaan elinvoimaa Ylä-Savossa

Kahdeksan Ylä-Savon kuntaa suunnittelee kulttuurisetelin käyttöönottamista. Setelin avulla kunnat antaisivat kaikille kuntalaisille mahdollisuuden luovaan toimintaan ja harrastamiseen. Kulttuurisetelihankeella toivotaan olevan myös työllistävä vaikutus Ylä-Savon kulttuurialan yrittäjille.

Kulttuuri- ja liikuntasetelibisnes kasvaa lamasta huolimatta

Yritysten työntekijöilleen tarjoamien kulttuuri- ja liikuntasetelien käyttö on lisääntynyt lama-ajasta huolimatta. Liikunta- ja kulttuuriseteleitä löytyy jo satojentuhansien suomalaisten taskusta. Kasvavat markkinat kiinnostavat yhä uusia seteliyrityksiä.

Verovapaa kulttuuriseteli käytössä

Pohjois-Savossa työntekijöille tarkoitetut setelit kelpaavat jo monin paikoin. Esimerkiksi Kuopion kaupungin kulttuurilaitokset alkavat vastaanottaa kahdenlaisia kulttuuriseteleitä myöhemmin alkutalvesta.

Kulttuuriseteli vaatii käyttäjän nimen

Ensi vuonna voimaan tuleviin kulttuuriseteleihin tulee merkitä setelin käyttäjän nimi. Sama tulee koskemaan vuodenvaihteesta alkaen myös liikuntasetelejä.

Kulttuurin budjettiin pieniä korotuksia

Kulttuurin budjetti nousee ensi vuodeksi kymmenellä prosentilla. Kulttuurin rahoituksesta sovittiin tänään hallituksen budjettineuvotteluissa.

Kulttuuriseteliä syytetään kirjallisuuden syrjimisestä

Kirjakauppaliitto syyttää ensi vuodeksi kaavailtua kulttuuriseteliä kirjallisuuden syrjinnästä. Liiton julkaiseman kannanoton mukaan kirjallisuuden rajaaminen kulttuurisetelillä saatavien etujen ulkopuolelle vie työntekijöiltä virikkeen, joka on helposti kaikkien saatavilla.

Kirja-ala haluaa kirjaostokset kulttuurisetelin piiriin

Kirja-ala on vedonnut valtiovaltaan, jotta työantajien tarjoamilla kulttuurisetelillä voisi ostaa kirjoja ja käydä maksullisissa kirjallisuustapahtumissa.

Liikuntasetelin rinnalle kulttuuriseteli

Työnantajat voivat ensi vuoden alusta tukea työntekijöidensä kulttuuriharrastuksia verovapaasti. Henkilökohtaisen kulttuurisetelin käyttöönottoa pohtinut työryhmä on jättänyt kulttuuriministeri Stefan Wallinille esityksen, jonka mukaan jo käytössä oleva liikuntasetelijärjestelmä laajennettaisiin koskemaan myös kulttuuritapahtumia.

Kulttuuriseteli tukemaan työntekijöiden kulttuuriharrastuksia

Työntekijät voivat ensi vuoden alusta asti harrastaa kulttuuria verovapaasti. Henkilökohtaisen kulttuurisetelin käyttöönottoa pohtinut työryhmä on jättänyt kulttuuriministeri Stefan Wallinille esityksen, jonka mukaan jo käytössä oleva liikuntasetelijärjestelmä laajennettaisiin koskemaan myös kulttuuritapahtumia.

SDP:n Viitanen haluaa saada valtion museot maksuttomiksi

SDP:n ensimmäisen varapuheenjohtajan Pia Viitasen mukaan kulttuuripalveluiden tulisi olla entistä paremmin kaikkien suomalaisten ulottuvilla. Viitanen ehdottaa lääkkeeksi valtion museoiden maksuttomuutta sekä kaikkien ulottuvilla olevaa kulttuurisetelijärjestelmää.

Kulttuurisetelillä saisi Jokereiden kausikortin, mutta ei Kärppien

Ensi vuoden alusta mahdollisesti käyttöön tuleva uusi kulttuuri- ja liikuntaseteli sallisi työnantajan myöntää työntekijälle verotta kausikortin muun muassa helsinkiläisten kiekkojoukkueiden HIFK:n ja Jokereiden kotiotteluihin. Sarjajohtaja Oulun Kärppien istumapaikoille Raksilan jäähalliin uusi etu ei yltäisi.

Kulttuurisetelit käyttöön ensi vuonna

Opetusministeriön työryhmä viimeistelee esitystä uudesta kulttuurisetelistä. Teatterin ja konserttien rinnalla verotukea esitetään laajennettavaksi myös urheiluyleisöön. Liikunta- ja kulttuurisetelin yhdistetyksi verovapaaksi arvoksi on kaavailtu 400 euroa.

Kulttuurisetelihanke nytkähti eteenpäin

Pitkään vireillä ollut kulttuurisetelihanke on nytkähtänyt eteenpäin. Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) on asettanut työryhmän, joka laatii verottomasta kulttuurisetelijärjestelmästä lakiehdotuksen.

Kulttuuriseteli ei olekaan veroton etu

Kulttuuriseteli ei ole veroton työsuhde-etu. Korkein hallinto-oikeus on asettunut keskusverolautakunnan kanssa samalle kannalle siitä, että kulttuuriseteli on työntekijälle veronalaista tuloa.

Kulttuurisetelin verovapaus puhuttaa

Kunta-alan ammattiliiton puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori kritisoi aikeita ulottaa verovapaus kulttuuriseteleihin.

Työntekijöille mahdollisuus kulttuuriseteliin

Yritykset voivat tarjota torstaista alkaen työntekijöilleen verotonta kulttuuriseteliä, joka hyväksytään maksuvälineeksi useissa museoissa, teattereissa ja konserteissa.