Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jätteiden lajittelusta kotona on vielä feng shui kaukana

Jätteiden lajittelun tiimellyksessä koti saattaa muuttua ylitsepursuavaksi minikierrätyspisteeksi. Varmin tapa pitää koti siistinä on tyhjentää säilytysastiat riittävän usein, mutta kaikissa kodeissa se ei onnistu.

Kirjastoauton yllättävä valtti: pieni valikoima kannustaa kirjalöytöihin

Suomea kiertää reilut 130 kirjastoautoa, joiden kirjavalikoima on suppeahko. Toisin kuin isossa kirjastossa, valikoima ei sokaise, vaan kirjoja pystyy käymään helposti läpi.

Fengshui on suosittua onnen kauppaa Filippiineillä, varsinkin nyt kiinalaisen uudenvuoden aikaan

Tiesitkö, että maanantaina alkava tuliapinan vuosi on hyvä erityisesti naisille? Naiset ottavat valtaa miehiltä, minkä vuoksi miehet voivat olla ärtyneitä ja lyhytpinnaisia. Miehiä pitää ymmärtää, neuvoo filippiiniläinen fengshuimestari Marites Allen. Ja miljoonat filippiiniläiset uskovat.

Hitauden hyvä siemen on Pequ Niemisen löytö

Levy-yhtiön tuotantopäällikkö Pekka "Pequ" Nieminen tietää, että vanha sanonta Hitaasti hyvä tulee pitää paikkansa. Itseään hän luonnehtii selviytyjäksi ja puheella on katetta.

Kiinan rikkaimmat kiinnostuivat Lontoosta

Joka kymmenes uusi asunnonostaja Lontoon keskustassa on kiinalainen, kertoo sanomalehti China Daily. Suuren kiinteistövälitysyhtiön mukaan kiinalaiset kiirehtivät Lontoon markkinoille hyötyäkseen heikosta punnasta ja asuntojen pudonneista hinnoista. Lontoon asuntomarkkinat ovat alkaneet antaa kiinalaisostajille erityishuomiota: sisustuksessa näkyy feng shui, ja joistakin uudiskohteista puuttuu kiinalaisittain kerros numero 4.

Potkaiseeko onni vain kerran 800 vuodessa?

Sähköpostina ja kännyköiden tekstiviestinä pyörii parhaillaan ketjukirje, joka hoksauttaa mielenkiintoiseen havaintoon. Kuluva lokakuu on erikoinen, sillä siinä on viisi perjantaita, lauantaita ja sunnuntaita. Viestin mukaan tällaista tapahtuu vain kerran 823 vuodessa.

Uusi sisustusoppi ammentaa japanilaisesta asketismista

Amerikkalaisten tuotteistama japanilainen sisustustyyli leviää maailmalla. Wabi-sabi-niminen sisustusoppi ammentaa japanilaisesta köyhyyden ja yksinkertaisuuden estetiikasta. Asiantuntijan mukaan tyyli ei silti vastaa tuhat vuotta vanhoja ihanteita, joita noudatettiin hovissa ja teehuoneissa.

Kettupäivät palkitsi lyhytelokuvantekijöitä

Susannan Kotilaisen animaatioelokuva Veeti ja pavunvarsi on voittanut fiktiosarjan suomalaisten lyhytelokuvien festivaalilla Kettupäivillä. Parhaana ammattilaisdokumenttina puolestaan palkittiin Jukka Kärkkäisen Matkalla vanhuuteen.

Päiväkirjavieras Saila Nurminen

-Onhan meillä kotona vähän kuin elokuvassa Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen. Täällä on lähiperhettä, aupairia, vaihto-oppilasta ja entistä työntekijää. Ruokapöydässä istuu aina 7-8 ihmistä. -Tiettyyn rajaan saakka olen hyvä kestämään hälyä, naurahtaa Saila Nurminen.

Mansikkapaikkakierros alkoi Roihuvuoresta

Roihuvuoren japanilainen puutarha on Uudenmaan uutisten ensimmäinen mansikkapaikka. Yhä useamman turistin löytämä mutta monilta helsinkiläisiltä piilossa pysyvä japanilaistyylinen puutarha vaatii kaupungilta päivittäistä huolenpitoa.

Puutarhasta on tullut kesäinen olohuone

Suomalaisten puutarhaunelmat ovat muuttuneet voimakkaasti vuosien saatossa. Hyötykasvit ovat antaneet tilaa kukkaloistolle ja puutarhat sisustetaan kesäkauden paratiiseiksi.

Kiina päästi feng shuin 60-vuotisesta pannasta

Kiinassa on päästetty pannasta kommunistisen puolueen aiemmin kieltämä feng shui -oppijärjestelmä. Pekingiläisen sanomalehden mukaan feng shuita on ryhdytty opettamaan jopa kouluissa.