Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Simaa ja serpentiiniä

Aina samaa simaa? – tuunaa juomasi limellä, inkiväärillä tai yrteillä

Perinteiseen simaan kyllästyneille löytyy uusia makuvaihtoehtoja. Makua voi hakea esimerkiksi limestä ja yrteistä ja väriä verigreipistä. Toiminnanjohtaja Tuija Biskop martoista pohti pyynnöstämme uusia vaihtoehtoja. Tosin juoman saaminen vappuaatoksi saattaa olla aika tiukalla.

Mies tutkii sormiensa välissä olevaa pientä pastillia.

Yhden miehen ksylitolipastillitehdas päätti haastaa makeisjätit päiväkodeissa

Viisikymppinen mies ei helpolla löydä Suomessa uutta työtä. Itsensä työllistäminen on usein ainoa vaihtoehto. Pertti Könkö päätti perustaa kavereiden kanssa pastillitehtaan ja haastaa makeisjätit täysksylitolipastilleilla.

Turisteja Istanbulissa.

Venäjältä pakotelista Turkille: matkailu ja hedelmät kielletään

Venäjä rankaisee Turkkia rynnäkkökoneen ampumisesta. Pakotteet kohdistuvat monille aloille, varsinkin matkailuun ja maataloustuotteisiin. Energiayhteistyön jatkamisesta on epäselvyyttä.

Nainen kumartuneena vessanpöntön ääreen oksennusasennossa.

Lääkärit: Unohda maitohappobakteerit ja viinalla desinfiointi – vippaskonsteilla ei vatsataudista parane

Runsas nesteen nauttiminen on paras lääke vatsatautiin. Tartuntatautilääkäreiden mukaan esimerkiksi itsensä "desinfioiminen alkoholilla" on pelkkä myytti ja voi jopa heikentää ihmisen immuunipuolustusta.

Sitruunoita.

Joensuussa noukitaan sitruunoita suoraan puusta suuhun – "Makeampia kuin kaupassa"

Kasvitieteellisen puutarhan kolmikymppinen sitruunapuu on tuottanut hedelmiä, jotka maistuvat erikoisuutta tavoitteleville herkkusuille.

Tuhansia appelsiinejä koreissa.

Tutkijoiden haaveissa bakteeriparfyymi

Geneettisesti muunnelluista bakteereista toivotaan apua harvinaisten tuoksuaineiden tuotantoon.

Lihahyllystä puuttuu tuotteita.

Premium meats popular with shoplifters

Finnish stores are having to guard against thefts of high-end meat products, as light-fingered customers turn their attention away from traditional targets and to something far more fleshy.

Anu Pentik Kouvolan taidemuseossa, Poikilossa.

Kaakossakin kaapataan kaveri kainaloon

Tällä viikolla vietetään Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia –viikkoa. Viikon aikana nostetaan esiin taide- ja kulttuuritarjontaa ja innostetaan ihmisiä lähtemään ystäviensä kera taidetapahtumiin ja näyttelyihin Kaappaa kaveri -haastekampanjalla.

Sitrushedelmien syönti vähentää naisten veritulppariskiä

Säännöllisesti sitrushedelmiä syövillä naisilla saattaa olla alhaisempi riski saada veritulppa, kertoo torstaina julkaistu yhdysvaltalaistutkimus.

Närpiössä ja Ahvenanmaalla myyty syövyttävää ravintolisää

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira varoittaa kuluttajia greippisiemenuutteesta, joka sisältää syövyttävää kemikaalia. Ravintolisää on myyty Närpiön seudulla ja Ahvenanmaalla.

Greipinsiemenuutteessa on havaittu syövyttävää kemikaalia.

Greipinsiemenuutteessa havaittu syövyttävää kemikaalia

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on saanut tiedon ravintolisästä, joka sisältää syövyttävää kemikaalia. Italiassa valmistettu greipinsiemenuute (ruotsiksi Grapefruktkärnextrakt) sisältää didekyylimetyyliammoniumkloridia, jota käytetään yleisimmin pintojen puhdistusaineena, eikä se sovellu sisäisesti käytettäväksi. Tuote on tuotu Suomeen Ruotsin kautta.

Sananen – Parantava ihminen

Suomessa on käynnissä omalääkärikokeilu. Sinunkin perheessäsi voi olla kohta oma lääkäri, jos niin tahdotte. Ilman koulutusta, tosta vaan. Ruppeet lääkäriksi. Arvostetuimpien ammattien listalla lääkärit ovat aina ykkösiä. Kun alat perheesi omaksi lääkäriksi, nostat konklaavinne statusta. Jos Biltema seuraa yhtään aikaansa, se alkaa vielä ennen joulua myydä stetoskooppeja, korvaantillitysvaloja ja puulastoja joita työnnellessä pitää pyytää aa.

Salaattia lautasella.

Keittiömestari Markus Aremon kesäreseptit Aamu-TV:n katsojille

La Table-ravintolaa pyörittävä keittiömestari Markus Aremo kävi vieraanamme Aamu-TV:ssä. Aremo vinkkaa, että helppoihin kesäruokiin saa loihdittua erilaisia makuvivahteita käytämällä hyviä öljyjä ja viinietikoita. Aremon kesäreseptit löytyvät täältä.

Yhdeksän päivän ikäinen kurpitsan poikanen

Kurpitsa-blogi: Varatyttöset olivat onnekkampia.

Voi rähmä, niinhän siinä kävi, että helteillä pölytetyt tyttöset eivät lähteneet kasvamaan....

Floridan parhaissa greipeissä on hyvin ohut kuori.

Bakteeri uhkaa Floridan hedelmäviljelmiä

Yhdysvalloissa sitruspuita tuhoava kellastumistauti HLB leviää maan suurimmalla sitrushedelmien tuottaja-alueella Floridassa. HLB-tautiin ei ole parannuskeinoa, ja se on levinnyt kaikille Floridan sitrusviljelyalueille. Kasvitutkijat kamppailevat löytääkseen hyönteislevitteisen taudin nujertamiskeinon ennen kuin se ehtii levitä Floridan kaikkiin sitruspuihin.

Hedelmiä kulhossa

Hedelmät tuovat eksotiikkaa elämään

Joitakin vuosia sitten kiivit ja viinirypäleet olivat Suomessa vielä eksoottisia hedelmiä. Nyt ne kuuluvat jo perushedelmiin, mutta muita eksoottisia lajeja virtaa markkinoille jatkuvasti.

Mysliä ja inkiväärisitruslisäkettä lautasella

Mysliä ja inkivääri-sitruslisäkettä

Anu kokkaa näin aamun kunniaksi mysliä inkiväärisitruslisukkeella. Ja näitähän voidaan syödä sitten pitkin viikkoa.

Omalääkärin vastaukset 19.10.2010

Aiheina mm. nivelsiteet ja greipin terveysvaikutukset

Lasten kulttuurisisältöinen kesäleiri Kotkassa

Kulttuurisisältöinen kesäleiri Kotkassa

Lasten kulttuurikeskus järjestää päiväleiritoimintaa kesän ajan Kotkassa. Leirien ohjelmassa on mm. leikkiä, ulkoilua, retkiä, askartelua, kalastusta ja laulua.