Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kainuussa otetuissa valokuvissa välittyy hauskuus – katsoja pääsee tutustumaan kuviin Suomen itä -näyttelyssä

Ensi vuonna Kajaaniin saapuvassa Suomen itä -näyttelyssä nähdään Kainuussa otettuja kuvia monelta vuosisadalta.

"Jokainen vuosi on juhlavuosi, kun pelataan" – Suopotkupallon MM-kisat järjestetään jo 20. kerran

Suopotkupallon MM-mestaruudesta taistelee Hyrynsalmella tänä vuonna 165 joukkuetta.

Finland’s latest odd sporting event: Ice fishing World Championships

Fishing through a hole in the ice joins the list of unusual competitions that include the world championships of swamp soccer, wife carrying and kick sledding.

Keskiviikko 19.9.2018 (radio)

Danske Bank sotkeutui rahanpesuskandaaliin. Vaihdevuosilla on iso vaikutus naisten hyvinvointiin. Suomen metsissä voi piilotella paljon tuntemattomia sienilajeja. Suomalaisten suosimiin urheilulajeihin voi nyt tutustua selkokielellä.

Mutaolympialaisissa rämmitään hyvän asian puolesta – näin pelataan likaista peliä saksalaiseen tapaan

Suomi on tunnettu suopotkupallosta, mutta osataan sitä muuallakin. Lauantaina Saksan Brunsbüttelin pikkukaupungissa järjestettiin tavallisesta poikkeava urheilutapahtuma, mutaolympialaiset. Tapahtuma koostuu kolmesta lajista: jalkapallosta, lentopallosta ja käsipallosta.

Valot, kamera, käy! – Kainuussa käynnissä useat kuvaukset

Kainuussa kuvataan useampaa kansainvälistä tuotantoa tällä hetkellä, joiden avulla halutaan saada Kainuuta maailmankartalle.

Hikeä, hypeä ja hävinneitä kenkiä – Helteisen MM-juhlaturnauksen kentillä saa kokovartaloturvehoidon

Kuiva kevät ja helteinen heinäkuu ovat tehneet suokentistä arvaamattomia, sillä koskaan ei tiedä milloin jalka uppoaa.

Suopotkupallon MM-kisoissa pelataan ilman ininää – Miksi hyttyset kaikkoavat isoissa tapahtumissa?

Tutkijan mukaan ihmisiä kuhisevalla suolla ei näy hyttysiä, koska ne jakautuvat usean pelaajan kesken. Lisäksi ihmisjoukon lämmittämä ilma nostaa hiilidioksidin ylemmäs.

Suomi on halohullujen luvattu maa – Moilasen kaari on yksi kymmenistä suomalaisten löytämistä haloilmiöistä

Oletko itse nähnyt taivaalla renkaita, kaaria, valoläiskiä tai kirkastumia? Lähetä meille oma halokuvasi – ohjeet jutun lopussa!

New York Times -lehtikin sen tietää: suomalaiset ovat outoa urheilukansaa

Suomella on ruuvi löysällä, mitä tulee urheiluun, kirjoittaa New York Times verkkosivuillaan. Lehti on käynyt tutustumassa outoihin suomalaislajeihin, kuten esimerkiksi suopotkupalloon.

Vesisuihkun alla viileneviä meloneja ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla Euroopassa kärvisteltiin helteessä, esiteltiin tatuointeja Brasiliassa ja pelattiin suopotkupallon maailmanmestaruuskisoissa Hyrynsalmella. Yle kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Suofutiksessa kuulutetaan kumisia naisia ja menetettyä neitsyyttä – mutta kenen kihlasormus katosi 13 vuotta sitten?

Suopotkupallon MM-turnauksen löytötavaroista yli puolet jää noutamatta joka vuosi. Tämän kesän pelit alkoivat perjantaina.

Lauantai 16.7.2016 (radio)

Joukko Turkin armeijan sotilaita yritti ottaa vallan Turkissa. Suomen viranomaiset sanovat, että Turkkiin ei kannata nyt matkustaa. Ranskan viranomaiset ovat pidättäneet ihmisiä Nizzan iskun takia. Suopotkupallon MM-kilpailut järjestettiin Hyrynsalmella.

Tunnelmia suopotkupallon MM-kisoista – katso kuvat

Hyrynsalmen Vuorisuolla kisataan tänä vuonna suopotkupallon MM-mestaruudesta jo 17. kerran.

Sähkökatko pimensi suopotkupallokylän – "Asiakkaat tekivät ostoksia taskulampun valossa"

Hyrynsalmen ruokakaupoille suopotkupallon MM-kisat ovat jouluakin parempi kauppasesonki. Tuntikausia kestäneen sähkökatkon vuoksi kaupat joutuivat rajoittamaan aukioloaan, mutta pakasteet eivät ehtineet sulaa.

Suossa rypevät potkupalloilijat ja muita kuvia viikonlopulta

Suopotkupallon 16. maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin tänä viikonloppuna Ukkohallassa, missä yli 3000 pelaajaa ryntäili pallon perässä upottavassa suossa. Viikonloppuna on myös paistateltu päivää ja pidetty sadetta Pori Jazzeilla sekä päätetty näyttävästi voimistelutapahtuma Gymnaestrada.

Tältä näyttää suopotkupallo pelaajan silmin – video

Hyrynsalmen MM-suopotkupallossa muta lentää, kun pelaajat kahlaavat suossa pallon perässä.

Suolle pystytetyt saunat näkevät monenlaista – "Siellä on erityisen upeat löylyt"

Suopotkupallon MM-mittelöissä saunominen on monille tärkeä osa kokemusta. Suosaunojen kosteissa löylyissä riemuitaan voitoista ja käydään lämmittelemässä pelien välissä.

Suofutiksen MM-kentillä liikkuminen on lähes mahdotonta – porukka tulee kirjaimellisesti uppoamaan suohon

Luonto on tehnyt erinomaisen työn suopotkupallon MM-kisojen olosuhteiden eteen. Vettä on tullut niin paljon, että pelaajat joutuvat koville Hyrynsalmen Vuorisuolla.

Sohjo, maila ja pallo – vaihtelevat olosuhteet ovat osa hankisählyä

Tampereen Viikikassa pelattiin viidennen kerran hankisählyn Suomenmestaruudesta. Pelikentät pehmenivät leudossa säässä nopeasti sohjoksi, mutta se ei hidastanut menoa. Tärkeintä on hauskanpito, mutta kentillä on nähty pallotaitureitakin.

Sananen – Tässä uudet ministerit

Suomi kyykkää tällä hetkellä. Tulevaisuus näyttää kutkuttavan haasteelliselta. Ja hallitus ei tunnu keksivän luovia ratkaisuja. Ministerit ovat niin titteleidensä vankeja. Tarvitaan uudet ministerikuvat!

"Sukunimet ja tittelit hukkuvat suohon"

Suonsilmä vetää pelaajia Hyrynsalmelle vuosi toisensa jälkeen. Parhaillaan käynnissä olevat Suopotkupallon MM-kisat ovat monelle vuoden kohokohta. Joskus pallon käsittely on suolla lähes mahdotonta, joten kentälle lähdetään pitämään hauskaa.

Kantoja kaivetaan suosta 15 suopotkupallovuoden jälkeenkin

Suopotkupallon pelikentiltä Hyrynsalmen Vuorisuolla kaivetaan kantoja pois jopa tapahtuman aikaankin yöllä. MM-kisojen järjestäjien hiljainen tieto kerättiin käsikirjaksi viime vuonna.

2500 asukkaan kunnassa 50 000 tölkin viikonloppu

Suopotkupallon MM-kisojen järjestäjät tietävät 15 vuoden kokemuksella mitä on tulossa, kun suokansa valtaa pelikentät ja majoituspaikat. Myös kaupat osaavat varautua janojuomien menekistä tunnettuun turnaukseen.

Koskela pääsi eroon inhottavasta vaivastaan – ”Leikkaus oli enemmän kuin aiheellinen”

Nivustyräleikkauksessa ollut Pekka Koskela jahtaa pikaluistelun MM-mitaleja helmikuussa. Hän sanoo olevansa hyvin aikataulussa, ja ensimmäinen peruskuntokausi päättyy ensi viikolla.

Huippupikaluistelijan futisjoukkue MM-kultajahtiin: ”Ketään emme pure – olemme uponneet” – katso kuvat!

Seinäjoelta lähtöisin oleva miesporukka voitti suopotkupalloilun MM-kultaa viime vuonna monen vuoden yrittämisen jälkeen. Tänä vuonna joukkue puolustaa kultaa pikaluistelun MM-kisoissa hopeaa ja pronssia voittaneen Pekka Koskelan johdolla.

Kainuulainen suopotkupallo kansainvälistyy

Hyrynsalmen Vuorisuolla juhlitaan ensi kesänä Suopotkupallon MM-kisojen 15-vuotistaivalta. Suopotkupallo on levinnyt myös kansainvälisesti ja sitä pelataan muun muassa Saksassa, Islannissa, Venäjällä ja Englannissa. Esille on nostettu ajatus myös kansainvälisestä Suopotkupallo cupista.

Uskalletaanko matkailussa olla tarpeeksi ennakkoluulottomia?

Suomalainen eksotiikka puree matkailussa - vai pureeko?

Aku Ankka on maakunnan markkinoinnille hyvä täky

Kainuun Edun matkailun toimialajohtaja Tuomo Tahvanaisen mielestä kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, ja Aku Ankan Kainuu-tarina antaa maakunnalle nostetta. Aku Ankan tulkittavat tarinat ovatkin hyvä koukku saada lukija miettimään, mitä kaikkea Kainuu on.

Talvivaaran nikkelikaivos vaihtuu kainuulaisessa Aku Ankassa käpyöljytehtaaksi

Kainuulainen jakso Aku Ankkaa saattaa jättää ainakin maakuntalaisille toivomisen varaa alueen omaleimaisista jutuista, sillä lehdessä kosiskellaan Pohjois-Savoakin. Iso tehdas tarinasta löytyy, ja Talvivaaran nikkeli on muuttunut kahdeksi käpyöljyä tehtailevaksi yritykseksi. Vesistöjä sotkevat kävyt, siilojen saumat ratkeilevat ja sijoitukset eivät tuota.

Mitä hauskempi ja oudompi, sitä parempi – näin kesätapahtuma nousee maailmanmaineeseen

Suomeen on yritetty juurruttaa viime vuosikymmeninä muun muassa lannanlevityksen, järvisählyn ja pieremisen mestaruuskilpailuja. Kysyimme matkailun asiantuntijoilta, miksi yksi hulvaton kesätapahtuma kuolee ja toinen menestyy.

Rain ensures prime conditions for Swamp Soccer Championship

The World Swamp Football Championship will take place this Friday and Saturday amid the mud and muck of Vuorisuo bog in Hyrynsalmi in the Kainuu region of Finland.

Sateiset säät sinetöivät suopotkupallokentät pelikuntoon

Kainuussa Hyrynsalmella ratkotaan viikonlopun ajan suojalkapallon maailmanmestaruuksia. Vuorisuolla jo 14. kerran järjestettävissä mittelöissä pelataan kaikkiaan tuhat ottelua.

Suolla tuomari pääsee hiukan helpommalla ja pelaaja joutuu kontalleen

Suopotkupallon MM-kisat Hyrynsalmen Vuorisuolla ovat jälleen käynnistyneet. Suopeleihin tarvitaan kovia potkuja, riuskoja ranteita ja oikeaa asennetta.

Suopotkupallon suosio säilyy

Suopotkupallon maailmanmestaruuskilpailut alkavat tänään perjantaina Hyrynsalmen Vuorisuolla. MM-titteleistä pelataan jo neljännentoista kerran.

Suopotkupallon ja suunnistuksen MM-kisat saivat Made in Kainuu -tunnustuksen

Suopotkupallo on perinteinen, vuodesta 2000 Hyrynsalmella järjestetty liikuntatapahtuma, johon osallistuu vuosittain noin 5000 pelaajaa. Suunnistuksen MM-kisat toivat heinäkuun alkupuolella Sotkamoon ja muualle Kainuuseen 10.000–12.000 kisavierasta.

Suopotkupallo leviää maailmalla - video

Suomessa lajin maailmanmestaruudesta pelataan heinäkuun puolivälin jälkeen.

Suopotkupallon MM-kilpailut hakee yhteistyökumppania

Suopotkupallon MM-kilpailut ovat kasvaneet niin suureksi, että järjestäjät kaipaavat lisäkäsiä. Uuden yhteistyökumppanin toivotaan tuovan suotapahtumalle myös uutta maustetta. Tänä vuonna kansainvälisissä mittelöissä potkii suolla lähes 5 000 kisaajaa.

Hyrynsalmelaisilla on huoli palveluiden säilyvyydestä

Hyrynsalmen kunta on tunnettu matkailukeskus Ukkohallasta, suopotkupallosta ja aikoinaan myös säämies sammakkoprofessoristaan. Piskuinen kunta sinnittelee Kainuun keskipisteessä. Näin kunnallisvaalien alla kunnan asiat mietityttävät tietenkin myös Hyrynsalmella.

Jään puute ei pilkkimiestä hidasta

Pudasjärven rannalla kilpaillaan tällä viikolla yhdeksättä kertaa kesäpilkin maailmanmestaruudesta. Tapahtuma houkuttaa paikalle yli kaksisataa kilpailijaa eri puolilta maata. Kesäpilkillä hyvänä puolena on se, että ei tarvitse kiertää reiältä reiälle.

Hullut kesäkisat taidetaan maailmallakin

Suomalaiset eivät ole maailman ainoa mielikuvituksellisiin kesäkisoihin hurahtanut kansa. Veripalttu lentää ja kamelit painivat, kun kisanikkarit päästetään irti.

Kuhmon Lentiirassa ratkotaan heinäseivästyksen maailmanmestaruus

Suomi on kekseliäiden kesäkilpailujen luvattu maa. Sonkajärvellä kannetaan eukkoa ja Hyrynsalmella pelataan suopotkupalloa. Toimelias kyläyhdistys Kuhmon Lentiirassa halusi omat kesäkarkelonsa.

Ensi kesän suopotkupalloon ilmoittaudutaan jo

Suopotkupallon MM-kilpailuihin ensi kesälle on ilmoittautunut ensimmäisenä päivänä yli sata joukkuetta.

Watch: Swamp soccer worlds bring curious foreigners to Kainuu

The World Swamp soccer championships are underway in Hyrnysalmi, Kainuu. Some 5,000 players will form 500 teams competing to become the global leaders in a sport that is a distant cousin of regular, grass-based football.

Mullit Padassa ja Aikuiset Naiset suopotkupallon MM-kisoissa

Maailmanmestaruuksia ratkotaan Hyrynsalmen Vuorisuolla kolmattatoista kertaa. Perjantaina ja lauantaina suolla painelee 5 000 pelaajaa ja 500 joukkuetta. Joukkueet ottavat pelit tosissaan. Otteluiden välinen vapaa-aika sujuukin sitten rennosti.

Oskari matkalla maineeseen

Uudeltamaalta ei ruuhkaksi asti ole nuoria yleisurheilulupauksia kertynyt, mutta Länsi-Uudellamaalla esimerkiksi 400 metrin aitajuoksu on kovassa kurssissa. Yksi nuorista lupauksista on helsinkiläistynyt lohjalainen Oskari Mörö, joka valmistautuu ensimmäiseen aikuisten Suomi-Ruotsi -maaotteluunsa.

Satunnainen matkailija ei näe kokonaiskuvaa

Maailmanmatkaaja Merja Åkerlind on reissannut maailmalla tiuhaan. Hän tietää, että yhden pikakäynnin perusteella ei kannata kirjoittaa kovin syvällisiä matkajuttuja tai niissä voi mennä pahasti metsään.

Metsäkartano täyttyy leiriläisistä

Kansainvälinen 4H-tapahtuma värittää arkea Rautavaaralla tulevan viikon ajan. Metsäkartanolle kokoontuu huomenna 150 4H-harrastajaa kolmestatoista eri maasta. Mukana on osallistujia muunmuassa Uudesta Seelannista, Taiwanista ja Pohjois-Amerikasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle