Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Arttu Lampinen ja Alma-koira

Vatsakipu paljastui tappavaksi syöväksi – Arttu Lampinen, 29, on elossa Saksasta löytyneen hoidon ansiosta, koska Suomesta sitä ei saanut

Syövän hoito uhkaa eriarvoistua Suomessa, koska lääkkeiden arviointiprosessit ovat hitaita ja harvinaisia syöpiä tutkitaan liian vähän. Tutkijaprofessorin mielestä syöpätutkimuksen lisääminen olisi ratkaisu.

Tia Hälinen teki hattutempun JyPKia vastaan ja sai tästä palkinnoksi hatun päähänsä.

Vakavasti sairastunut Pauliina Miettinen kävi kentän ulkopuolella kahta taistelua – TiPS-luotsi kertoo, kuinka seuran taru oli loppua jo kesken kauden

Tikkurilan Palloseura kärsi vakavista talousongelmista läpi kauden. Seura ei jatka Kansallisessa Liigassa ensi kaudella.

Opperalaulaja Marie Finne-Bray katsoo aurinkoisella kuistilla kameran ohi.

Syöpä tuntui kuolemantuomiolta, laulusta luopuminen pelotti vielä enemmän – oopperalaulaja kammosi hoitoja, otti ison lainan ja haki apua Saksasta

Marie Finne-Bray otti 25 000 euron lainan ja hakeutui syöpähoitoihin yksityiselle klinikalle Saksaan. Rahat loppuivat kesken, mutta silloin hyvä haltia auttoi suomalaista oopperalaulajaa.

Vesa Törnroos.

Olympiaurheilija Vesa Törnroos on kuollut 37-vuotiaana

Haulikkoampuja Törnroos sairasti parantumatonta syöpää.

Kalju nainen katsoo itseään peilistä.

Vihollinen, jota ei voi voittaa – Ritva Heikuran syöpä on uusinut neljä kertaa: "Sairauden kanssa pitää tulla sievästi jutellen toimeen"

Heikura on sairastanut kroonistunutta syöpää kolme vuotta. Silti hän yrittää elää tavallista arkea ja haluaa yhä oppia uusia asioita.

Kahdelle KYSin lääkärille luetaan tänään tuomio – pieni vauva sai vaikean aivovamman

Käräjillä käsitellyssä tapauksessa pikkuvauvalle annettiin kymmenen kertaa suurempi annos syöpälääkettä kuin piti.

Kuopion yliopistollinen sairaala.

Mediat: Vauva vammautui vakavasti virheellisestä syöpälääkityksestä

Erikoistuva lääkäri oli määrännyt alle vuoden ikäiselle lapselle kymmenkertaisen annoksen solunsalpaajalääkettä KYS:issä.

Mammografiakuvaus.

Tutkimus: Tuhansia rintasyöpää sairastavia naisia olisi mahdollista hoitaa ilman kivuliasta kemoterapiaa

Kemoterapia voi aiheuttaa oksentelua, väsymystä ja pysyvää hermokipua.

Nainen istuu puiston penkillä

Syöpään sairastunut Anne Kallio-Lehtimäki sai omista suortuvistaan tehdyn hiuspäähineen - "Sain näin osittain pitää omat hiukseni."

Helmikuussa sytostaattihoidot aloittanut Anne Kallio-Lehtimäki tiesi, että hän menettää paksun tukkansa. Peruukin sijaan hän valitsi myssyn, johon punottiin otsatukka omista hiuksista.

Anneli Jauhiainen omakotitalon piharakennuksen edessä

Lähihoitaja sairastui syöpään, josta ei parane – nyt hän matkustaa ja ottaa taloudellisia riskejä: "Halusin alkaa nauttia elämästä"

Anneli Jauhiainen sairastaa jo toista syöpää. Nyt hän nauttii elämästään täysillä.

Moona vanhempiensa kanssa

Infektioherkkä pikkupotilas varoo sisäleikkipuistoja ja ostoskeskuksia – syöpäsairas Moona, 2, tapaa harvakseltaan ikätovereitaan

Oksennustaudeille tai flunssalle altistuminen saisi leukemiaa sairastavan pikkutytön voinnin romahtamaan.

Muusikko Harri Marstio palaa keikoille

Kitarisaleikkaus paljasti laulajan aggressiivisen syövän: "En pelkää kuolemaa"

Auto-onnettomuudessa kuollut Harri Marstio sairasti syöpää. Keväällä 2017 hän toivoi Ylen haastattelussa, että voimia riittäisi jatkossa myös uusien biisien tekoon. Juttu on julkaistu toukokuussa 2017.

Pertti Alaja kuvassa

Palloliiton puheenjohtaja Alaja palaa työtehtäviin

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja palaa sairauslomaltaan ja osallistuu Helsingissä järjestettävään Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) kongressiin.

Pertti Alaja

Pertti Alajan sairausloma jatkuu

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on sivussa tehtävistään ainakin maaliskuun loppuun asti.

Syöpää sairastava Nooa, 5, ja äiti Hanna Kovanen

Viisivuotiaan Nooan oireet paljastuivat akuutiksi leukemiaksi: "Tämänkin kanssa pystyy elämään"

Nooa ja 15-vuotias Annika ovat niiden runsaan sadan lapsen joukossa, jotka sairastuvat vuosittain syöpään Suomessa. Heidän perheensä saavat apua rahastolta, joka on perustettu syöpään menehtyneen lapsen muistoksi.

Järvimaisema ja sininen taivas

Lääketieteen ja täydentävien hoitojen vastakkainasettelu ei auta potilasta

Noin joka kolmas suomalainen turvautuu täydentäviin hoitomuotoihin jossain vaiheessa elämäänsä. Silti asiallinen keskustelu aiheesta on vaikeaa. Voitaisiinko sekä lääkärit että täydentävien hoitojen antajat saada hoitamaan ihmisiä rinta rinnan, yhteisenä tavoitteena suomalaisten terveyden paraneminen?

Mikroskooppikuva syöpäsolusta.

Syövän hoidon aiheuttamaa lihaskatoa voi estää lääkkeellä

Arvioiden mukaan syövän aiheuttamista kuolemista 20–30 prosenttia johtuu lihasten surkastumisesta. Surkastumisessa ihminen kuihtuu ja syövän hoito kärsii.

Kuvassa Eva-Maria Strömsholm metsämaisemassa.

27-vuotiaana syöpään sairastunut muuttui hoidettavasta hoitajaksi – "Haluan antaa saman takaisin"

Eva-Maria Strömsholm on muun muassa entinen pitkänmatkanjuoksija ja luokanopettaja mutta myös syövästä toipunut 35-vuotias. Tänä keväänä hän valmistui sairaanhoitajaksi ja kiertää Suomessa ja Ruotsissa kertomassa tarinaansa sekä puhumassa potilaiden kohtaamisen tärkeydestä.

AFP: Uusi hoitokeino MS-tautiin?

Kanadalaisessa tutkimuksessa hoitotulokset olivat vaikuttavia lähes kaikilla potilailla, mutta mukana olleista 24 potilasta yksi kuoli. Hoitoon liittyy kuolemantapauksen vuoksi liian suuria riskejä ja otanta oli pieni, joten hoito ei tule laajaan käyttöön ainakaan lähivuosina.

Juha Wirekoski on kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista. Japanin Utsunomiyassa kirsikkapuut kukkivat tänä vuonna jo maaliskuussa.

Juhan harvinainen syöpä ei parane, mutta ei myöskään etene – "Materiaa tärkeämpiä ovat henkiset asiat"

Harvinaista Waldenströmin tautia sairastava Juha Wirekoski elää normaalia elämää tietäen, että hän ei parane verisyövästä koskaan. Kantasolusiirto merkitsi miehelle kuitenkin uutta elämää, ja turha hössötys sai jäädä taakse. Nyt hän antaa tilaa omille toiveilleen ja haluilleen.

Hanna Kostamo

Rintasyövän selättänyt Hanna Kostamo: "Hirveä kokemus josta voi selvitä"

Tärkeintä on jatkaa mahdollisimman normaalia elämää, eikä lopettaa taistelua, kannustaa rintasyövästä parantunut Hanna Kostamo rintasyöpään sairastuneita.

Eturauhas syövän tähystysleikkaus.

Suomalaiset saavat syöpähoitoa 95 prosentin alennuksella

Vakavien sairauksien kustannukset ovat usein huomattavia. Suomalainen terveydenhuolto- ja sairaanhoitojärjestelmä mahdollistaa sen, että kalliitkin hoidot ovat kaikkien ulottuvilla.

Sairaanhoitaja annostelee kannabislääkettä.

Tutkijat: Lääkekannabista käytetään paikoin heppoisin tieteellisin perustein

Vahvin tutkimuksellinen näyttö lääkekannabiksen hyödyistä on MS-taudin aiheuttamien oireiden hoidossa, johon sitä käytetään myös Suomessa.

Myyjä näppäilee kassakonetta hanskat kädessään

Työpaikkojen määrä on kasvanut Oulussa – työvoiman määrä vain kasvaa paljon nopeammin

Viime vuonna työpaikkojen määrä Oulussa laski. Monena vuonna määrä on noussut. Uusille työpaikoille on kasvava tarve, sillä uusia ihmisiä tulee työmarkkinoille enemmän kuin sieltä poistuu.

Naisen munasarja poistettiin lapsuudessa – synnytti 12 vuotta myöhemmin terveen lapsen kudossiirroksen avulla

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun nainen on synnyttänyt saatuaan munasarjakudosta, joka on poistettu ennen kuukautisten alkamista.

Nainen kuntosalin juoksumatolla.

Liikunta vähentää kemoterapian haittavaikutuksia rintasyöpäpotilailla

Hollantilaistutkijoiden tutkimuksessa liikuntaa kemoterapian aikana harrastavat kokivat vähemmän uupumusta, pahoinvointia, kipuja ja heikkovointisuutta kuin verrokit, jotka eivät harrastaneet liikuntaa hoitojen aikana.

korvasieniä

Korvasienet hyötyvät kosteasta keväästä

Korvasienihavaintoja on toukokuussa tehty eri puolilla Etelä-Karjalaa. Kasvuolosuhteet ovat tänä keväänä korvasienelle otolliset.

Kia-Maria Tervo.

Keuhkojen siirrosta ja aivokasvaimesta selvinnyt Kia-Maria: Ikävät ajat eivät kestä ikuisesti

Kun lukiota käyvä Kia-Maria Tervo palkittiin valtakunnallisella stipendillä, palkinto meni oikealle nuorelle. Vakavista terveysongelmista huolimatta hän on suoriutunut hienosti opinnoistaan. Sairauksien myötä nuori nainen on myös oppinut armollisuutta itseään kohtaan.

kuvassa Juho Juutilainen

Oma immuunijärjestelmä varustetaan taistoon ihosyöpää vastaan – lääkärit toiveikkaita tuloksista

Kuolemanportilta tuli jo kuulutus ja kutsukin, mutta pääsin vielä kääntymään takaisin, kertoo melanoomapotilas Juho Juutilainen, jolle immunoterapiaan perustuva lääketutkimus tarjosi viimeisen oljenkorren.

Potilas saa hoitoa OYS:n naisten syöpätaution poliklinikalla.

Gynekologiset syöpätaudit lisääntymässä

Naisten gynekologisten syöpätautien määrä on lisääntynyt Pohjois-Suomessa. Erityisen huolen aiheena on lisääntynyt nuorten naisten sairastuminen kohdunkaulasyöpään. Kohdun runko-osan syövän määrän kasvun yhtenä merkittävänä syynä on naisten lisääntynyt ylipaino.

jääkiekko

Musertavia uutisia: NHL-pomo parantumattomasti sairas

Ottawan NHL-joukkueen GM Bryan Murray taistelee paksusuolen syöpää vastaan.

Olli Määttä

Vahvistus: Määtältä poistettiin syöpäkasvain

Olli Määtältä poistettiin syöpäkasvain, mutta hänen toipumisennusteensa näyttää tämän hetken tietojen mukaan hyvältä.

Olli Määttä.

Olli Määtän kasvain poistettiin onnistuneesti

Olli Määtän odotetaan palaavan Pittsburghin kokoonpanoon neljän viikon päästä. Määtältä poistettiin kasvain kilpirauhasesta onnistuneesti tiistaina.

Patric Hörnqvist Sidney Crosby

Crosby: Olli selvittää kasvaimen varmasti

Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosbyn mukaan joukkue on kokenut kovia viime kausien aikana. Olli Määtän kasvaimesta ilmoitettiin julkisuuteen maanantaina.

Aleksander Barkov jr. ja Olli Määttä lentokentällä.

Lähetä toipumisterveisesi Olli Määtälle!

Pittsburgh Penguisin suomalaispuolustaja joutuu ensi viikolla leikkaukseen, jossa häneltä poistetaan kilpisrauhasen kasvain.

Olli Määttä

NHL:n suomalaiskomeetalta poistetaan kasvain

Olli Määtän kaulassa on havaittu syöpäkasvain. Seura odottaa pelaajan toipuvan operaatiosta täysin.

Kyra Kyrklund

Suomalainen huippu-urheilija kertoo syöpätaistelustaan – ”Minun pitää päästä takaisin normaaliin elämään”

Kun Kyra Kyrklund sai syöpädiagnoosin, hän päätti taistella. Ja hänen taistelunsa jatkuu yhä.

Rob Ford.

Toronton pormestarilla todettiin harvinainen syöpä

Hoitava lääkäri ei toistaiseksi arvioi, millaiset parantumismahdollisuudet Rob Fordilla on.

Sara Seppälä pääsee nauttimaan jo ulkoilmasta.

Kahdeksanvuotias Sara selätti aivokasvaimen

Sara polkee pyörällä, iloitsee ja liikkuu. Toipuminen vakavasta sairaudesta on hyvässä vauhdissa. Aivokasvain on selätetty, mutta rankat hoidot ovat vaatineet veronsa. - Ensi kesänä voimme mennä varmaan jopa uimahalliin, äiti Heli Seppälä iloitsee.

Valkoisia hiiriä.

Suurimmalle osalle koe-eläimistä aiheutetaan lievää tai kohtalaista kipua

Suomessa on julkaistu kansantajuisia tiivistelmiä eläinkokeista viime vuodesta saakka. Alkuvuonna kohtalaista kipua on kokenut noin 17 000 eläintä. Tutkittavan tiedon on oltava sitä arvokkaampaa, mitä enemmän kipua koe tuottaa.

Tutkimus: Paastoaminen parantaa vastustuskykyä – "immuunijärjestelmä voi syntyä uudelleen"

Etelä-Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan paastoaminen saa kehon poistamaan immuunipuolustusjärjestelmän vaurioituneita osia ja käynnistää uusien valkosolujen luomisen.

Carterin epäonni jatkuu - toipui kivessyövästä, sairastui keuhkosyöpään

Snookerin kaksinkertaisen MM-finalistin Ali Carterin epäonnelle ei näy loppua. Carterin on diagnisoitu sairastavan keuhkosyöpää.

Sanna Ukkolan blogikuva.

Sanna Ukkola: Vainajien viestejä – medialle

Miten pitäisi suhtautua siihen, että julkkis pääsee lehteen kertomaan, kuinka sytostaattihoidot tappavat ja kuinka hän aikoo selättää syövän uskomushoidoilla? pohtii Sanna Ukkola blogissaan.

Dylan Tombides

Valioliigajoukkueen pelaaja kuoli vain 20-vuotiaana

Dylan Tombides oli taistellut syöpää vastaan vuodesta 2011 lähtien.

Merja Meraston syöpähoidot alkoivat viiveettä.

Oletko sinä tai läheisesi saanut syöpähoitosi viiveettä?

Vuosittain syöpään sairastuu vajaat 30 000 ihmistä, joista kaksi kolmasosaa paranee.

Nukketalo.

Lapsen aivokasvain mullisti koko perheen elämän

Heinolalaisen perheen elämä muuttui kertarysäyksellä, kun 7-vuotiaan tyttären oksennustauti osoittautuikin aivokasvaimeksi. Vakavasta sairaudesta huolimatta arjen oli jatkuttava.

Yle Areena logo.

Mahakipujen syyksi selvisi harvinainen syöpä

Kuin salama kirkkaalta taivaalta. Näin voi kuvata kuopiolaisen Päivi Suonperän sairastumisen alkuhetkiä. Syöpädiagnoosi tuli täytenä yllätyksenä.

Pikajuoksija Hannu Hämäläinen venyttelee

Syövän selättänyt suomalaisjuoksija palasi radoille uskomattoman nopeasti

Hannu Hämäläisen matka vuoden takaisista rankoista sytostaattihoidoista maajoukkuepaitaan oli liki käsittämätön.

Lea Kulmala sai rintasyöpädiagnoosin tammikuussa 2012.

Lea sairastui rintasyöpään

Tammikuun 23. päivä vuonna 2012. Se on päivä, jolloin laihialainen Lea Kulmala sai diagnoosin rintasyövästä. Siitä alkoi nopeatahtinen hoito leikkauksineen, sytostaatteineen ja sädetyksineen. Diagnoosista on nyt puolitoista vuotta aikaa. Työelämään Lea palasi kun rintasyövän löytymisestä oli kulunut kahdeksan kuukautta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle