Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Torstai 21.5.2020 (radio)

Bangladeshissa ja Intiassa on ollut raju hirmumyrsky. Koronatilanne vaikeuttaa maatilojen ja puutarhatilojen toimintaa. Englannin kielen suosio kouluissa kasvaa. Tänään vietetään kansainvälistä saavutettavuuspäivää.

Maryan Abdulkarimin kolumni: On etuoikeutettua paheksua äänikirjoja

Teknologia tuo tarinat kaikkien saataville, kirjoittaa Maryan Abdulkarim. Tämän kolumnin voi myös kuunnella äänikolumnina.

Suora tie Kainuusta Arkangeliin ja ratayhteys Kemijärvelle? Uusi projekti voisi nostaa Kainuun saavutettavuutta

Toteutuessaan uudet liikennyhteydet voisivat antaa potkua matkailuun ja bisnekseen.

Kolari ja Pello lopettavat yhteisen puhelinvaihteensa

Kolarin neuvontapiste jatkaa toimintaansa.

Facebook testaa tykkäyksien määrän piilottamista

Tykkäyksiä on piilotettu aiemmin jo Instagramissa.

Kajaanin Rantapuistoa kunnostetaan 300 000 eurolla

Muun muassa Rauniolinnan ja Rantapuiston valaistusta kunnostetaan merkittävästi.

Oulun yliopiston professori: Digitalisaation tulisi ratkaista ongelmia, ei luoda niitä

Digitalisaatio voi mullistaa maailman, mutta se voi myös vaikeuttaa yksinkertaisia asioita.

Digitaalisuuden ilosanomaa jaettiin Vaasan kirjastossa – "Pienenä leikittiin käpylehmillä ja nyt leikitään tietokoneilla"

Senioreiden digiosaamista päivitettiin kymmenen kaupungin kiertueella. Kiertueen aikana kysymyksiä on herättänyt erityisesti digiajan termit.

Kajaanilaisten palautetta kuultiin – Raatihuoneentorin esiintymislava remontoidaan

Lavan koko tuplaantuu ja siihen tulee sateensuoja.

Bussilinjojen Repa Reittioppaasta saatiin uusi versio

Repa kertoo reitin ja linjat, jotka vievät perille tai mahdollisimman lähelle. Uusi versio vaikuttaa ensikokeilulla yksinkertaisemmalta ja nopeammalta kuin edeltäjänsä.

Miksi vessapaperiteline ja liesi ovat kodissa juuri tietyissä paikoissa? Katso 360-kuvista kylpyhuoneen ja keittiön millintarkat mitat

Joku on miettinyt valmiiksi, miten keittiön ja kylpyhuoneen kalusteet olisi hyvä kotona sijoittaa. Piirsimme kuviin mittoja, joita rakentajan ja remontoijankin kannattaa ottaa huomioon.

Hallitukselta lakiesitys viranomaisten digipalveluiden kehittämisestä – ministeri lupailee helpotusta satojen tuhansien ihmisten arkeen

Lakiesitys velvoittaa viranomaisia tarjoamaan parempia digipalveluita kansalaisille. Taustalla on vuonna 2016 voimaan astunut EU-direktiivi, joka koskee julkisen sektorin tarjoamien digipalveluiden saavutettavuutta.

Kohdataan-hack la 13.1.2018 – su 14.01.2018

Tapahtumassa ideoidaan uutta saavutettavaa somepalvelua.

Suomalaistutkijat kehittävät ikuisuusongelmaan ratkaisua – uudesta asfalttipaikasta hyviä kokemuksia

Kajaanissa kehitteillä oleva aine paikkaa asfaltin kestävästi myös kylmässä. Tarkoituksena on saada valmis tuote joku päivä markkinoille.

Yle Uutisvahti poissa käytöstä 02.00–04.00 välisenä aikana

Yle Uutisvahdin tuotantoympäristö siirretään tänä yönä uusille palvelimille.

HSL kuuli kiukkuisia asiakkaita – matkakortinlukijan parjattu OK-painike uudelleen harkintaan

HSL:n uusi matkakortinlukija on saanut osakseen runsaasti arvostelua. Nyt HSL lupaa helpottaa matkan ostamista.

Kymin Ruukkia halutaan kehittää vanhaa kunnioittaen

Vireillä oleva kaavamuutos parantaisi Kymintehtaan entisen tehdasalueen käytettävyyttä. Kaavamuutos tulee pian julkisesti nähtäville.

Onko ajoreitti aurattu tai suolattu? Autoilijalle ajantasaista tietoa tienpidon nettipalvelusta

ELY-keskuksen kokoamassa nettipalvelussa kartoilta voi katsoa, milloin tie on aurattu tai suolattu. Palvelu kattaa vuodenvaihteessa koko Pohjois-Suomen.

Survey: Two thirds of disabled people report discrimination

A new poll for the anti-discrimination ombudsman found that nearly two thirds of disabled people reported some form of discrimination in some form or another over the last year. More than half of all respondents said they experienced negative attitudes around their disability.

Lukijat vastasivat: "Uusi matkakortinlukija on täysi susi!" – HSL lupaa viilata näyttöä, mutta ei aio muuttaa laitteiden toimintaperiaatetta

"Fiasko, katastrofi, täysi susi, törkeän huono, liian hidasta, liian monta painallusta, hankalaa. Lukijassa on käytettävä kahta kättä, mihin kassit laitetaan?"

Hyvä liikelahja on enemmän kuin osiensa summa – kotimaisuus pröystäilyä tärkeämpää

Liikelahjakulttuuri muuttuu vähitellen. Pääasiassa ei ole enää firman isolla näkyvä logo, vaan tuotteesta toivotaan pitkäaikaista muistuttajaa antajastaan.

Miksi toimiva järjestelmä korvataan huonommalla ja kuusi muuta kysymystä digitalisaatiosta – asiantuntija vastaa

Digitalisaation luvataan parantavan tuottavuutta ja tuovan miljoonien eurojen säästöjä esimerkiksi kaupungeille. Tavallisen palvelun käyttäjän pitää vain yrittää pysyä kehityksen vauhdissa mukana.

Lappu luukulle neljällä paikkakunnalla – Metsäkeskus keskittää kaupunkeihin Etelä-Savossa

Metsäkeskus sulkee ovensa Juvalla,Joroisissa, Mäntyharjulla ja Rantasalmella. Toimintojen keskittämisellä haetaan kustannussäästöjä.

Professori: Tavallinen puhelimen käyttäjä tuskin huomaa 5G-verkon nopeutta

Monelle kännykän käyttäjälle sovellusten käyttäjäystävällisyys on tärkeämpää kuin verkon nopeus.

Kiinasta suoria lentoja Lappiin?

Kiinasta saatetaan tulevaisuudessa lentää suoraan Lappiin. Kiinan Sichuanin maakunnan lentoyhtiö on erittäin kiinnostunut suorista yhteyksistä Lappiiin, kirjoittaa Lapin liiton maakuntajohtajan Mika Riipi blogissaan.

Tulevaisuudessa ostokset tehdään virtuaalitodellisuudessa

Teknologian kehittyessä virtuaalitodellisuuden ja jatketun todellisuuden hyödyntäminen kaupankäynnissä arkipäiväistyy. Ennen virtuaalishoppailun läpimurtoa käyttäjäkokemus tulee kuitenkin hioa helpoksi ja mukavaksi kuluttajalle.

Tulli sulkee asiakaspalvelupisteen Torniossa

Tullin asiakaspalvelupiste Tornion Hallituskadulla suljetaan heinäkuussa. Tulli ilmoitti torstaina sulkevansa toimipisteitä yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla.

Video: Niki Juusela testasi F1-autoa – "Elämäni parhaat 15 minuuttia!"

Yle Urheilun Niki Juusela ajoi elämänsä ensimmäisen kerran Formula 1 -autoa Alastaron moottoriradalla. Kokemus Williamsin ratissa oli luonnollisesti ikimuistoinen. Katso toimittajan testiajo kuvaa klikkaamalla!

Kaupallisuus ja ekologisuus ei ole helppo yhtälö vaatesuunnittelijalle

Oululaisen vaatessuunnittelija Katja Iljanan uuden malliston teemoina ovat muun muassa avaruus ja iättömyys. Iljanan mukaan vaatteiden pitää kestää ja olla mukavia päällä. Suunnittelijan oma vaatemerkki hyödyntää ylijäämäkankaita. Iljanan asuja on nähty myös presidentin linnassa itsenäisyyspäivänä.

Jakso 02: Käytettävyys edellä puuhun

Käytettävyys: mitä sillä tekee ja voiko sitä syödä? (ei voi)

Kerro meille kokemuksesi tai lähetä kuva huonosta hallista – missä olosuhteissa teidän perheenne urheilee?

Yle Urheilu uutisoi sunnuntaina suomalaisten urheiluhallien heikosta ilmanlaadusta. Keräämme myös käyttäjien kokemuksia urheiluhalleista ja koostamme niistä jatkotarinaa.

Petri Jauhiainen on Ylen uusi julkaisupäällikkö

Julkaisupäällikkö rakentaa uutta televisiota. Jauhiaisella on monipuolinen kokemus eri tehtävistä Yleisradiossa.

Suomalaiset karsastavat sähköisiä terveyspalveluja – niillä säästäisi aikaa ja rahaa

Suomessa käytetään melko vähän sosiaali- ja terveydehuollon sähköisiä palveluja. Asiakaslähtöisyys ja käyttäjäystävällisyys eivät toteudukaan tietojärjestelmissä vielä riittävästi. Aikaa ja rahaa säästyisi paljon, jos yhä useampi ihminen hyödyntäisi sähköistä asiointia terveydenhuollossa.

Veneilijöiden jätevesi päätyy usein mereen

Kysely paljasti, että lähes puolet vastanneista tyhjentää käymäläjätteensä mereen satunnaisesti ja viisi prosenttia joka toinen kerta. Taustalla ovat vanhat tottumukset, väärät käsitykset sekä tyhjennysasemien tekniset ongelmat. 

Kulttuuri- ja liikuntapalveluiden saavutettavuudessa on yhä parannettavaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö ohjaa rahoitusehdoilla kuntia ja järjestöjä kehittämään liikunta- ja kulttuuripalveluita paremmin kaikkien saataville. Parantamisen varaa on niin kulttuuri- kuin liikuntapalveluissa.

Tekijänoikeusjärjestöt tutkivat: Nuoret löytävät uuden musiikin sosiaalisesta mediasta

Tampereella Musiikki & Media-tapahtumassa julkistetun tutkimuksen mukaan suomalaiset suosivat ilmaispalveluja, kun taas muissa Pohjoismaissa korostuu sisältö ja käytettävyys.

Digital help for dyslexics

For people with writing or reading difficulties, mobile phones, tablets, and scanners can provide assistance. It may come as a surprise that some of the most useful aids are already installed on mobile devices.

Peukalo vai etusormi? Älykännykän näppäily paljastaa ikäsi

Suurin ero teinien ja vanhempien näppäilytekniikassa on peukalon käyttö. Peukalolla on sormista laajin liikerata. Nuorena opitusta kymmensormijärjestelmästä ei ole mitään apua.

Kuopiohalli avautuu kävijöille ensi viikolla

Messu- ja liikuntakäytössä olevan Kuopiohallin pariksi kuukaudeksi sulkenut sisätilaremontti on valmistunut. Halli otetaan käyttöön maanantaina.

Turku.fi ei pelitä niin kuin pitäisi – ainakaan vielä

Turun kaupunki julkaisi uudet verkkosivunsa 1. heinäkuuta. Ison organisaation verkkouudistus on aina haastava projekti, eikä ongelmilta ole vältytty nytkään.

Silkkaa ysäriä! – Tällaiset olivat Turun kaupungin nettisivut vuonna 1996

Ilmeuudistus netissä on isolle organisaatiolle iso ponnistus. Kaikkia ei voi koskaan miellyttää, mutta kurkistus vuosikymmenien takaisille nettisivuille osoittaa, että ainakin visuaalisuudessa on menty käyttäjäystävällisempään suuntaan. Harva tahtoisi 90-lukulaiset sivut takaisin.

Järjestö julkaisi käyttäjädatan suojelemista koskevan raportin: WhatsApp hännillä

Electronic Frontier Foundation (EFF) on julkaissut vuosiraporttinsa, jossa arvioidaan yhtiöiden käytäntöjä hallituksen tietopyyntöjen näkökulmasta. Järjestö kuvailee tehtävänsä olevan puolustaa kansalaisoikeuksia digitaalisessa maailmassa.

Sign-language library wins international accessibility award

The Finnish Association of the Deaf has received international recognition for its sign language library. The award was granted for the library’s innovative use of technological solutions in promoting accessibility.

Protaconille jälleen mittava kauppa

Jyväskyläläinen teknologiayritys uusii kahden ruotsalaisen jäänmurtajan sähkö- ja automaatiojärjestelmän. Yritys on aikaisemmin tehnyt vastaavanlaisen modernisoinnin muun muassa suomalaiselle Urho-jäänmurtajalle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle