Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keminmaa, logo

Keminmaassa kunnan johtoryhmän yt-neuvottelut jatkuvat – kunnanhallitus haluaa vähentää johtajien määrää yhdellä

Keminmaan yt-neuvotteluissa ehdittiin jo saavuttaa neuvottelutulos, joka ei olisi sisältänyt henkilöstövähennystä.

Ruokolahden kunnantalo.

Ruokolahden kunta jakaa toistaiseksi kunnanjohtajan tehtäviä neljälle työntekijälle – Anu Sepposen irtisanomisen valitusaika on yhä käynnissä

Ruokolahden kunnanhallitus on päättänyt, että hallintojohtaja, hyvinvointitoimialajohtaja ja tekninen toimialajohtaja sekä kehittämispäällikkö hoitavat kunnanjohtajan tehtäviä toistaiseksi.

Hattulan kaavoituspäällikkö Juha Prittinen

Hattulasta irtisanottujen kunnianloukkausepäilyissä ei aihetta – ”Julkisuudessa saa sanoa, että on todennäköisesti syyllistynyt rikokseen”

Poliisi ja syyttäjä ovat lopettaneet tutkinnan, jossa Hattulasta irtisanotut virkamiehet epäilivät Hattulan kunnanhallitusta ja kunnan ylintä johtoa, sekä Hämeen Sanomien kahta toimittajaa kunnianloukkauksesta.

Hymyilevä mies seisoo Tampereella korkea tornitalo taustalla.

Uros-yhtiö sai potkut Tampereen areenalta, toimitusjohtaja: "Meidän yhteinen tarinamme on nyt ohi"

Areenayhtiö perustelee päätöstään Uros oy:n heikolla taloudellisella tilanteella sekä yrityksen saamalla negatiivisella julkisuudella. Yhtiö etsii uutta nimikumppania.

Ruokolahden kunnantalo.

Ruokolahden kunnanhallitus tekee tänään ratkaisuehdotuksensa Anu Sepposen työsuhteen jatkosta – riittävätkö irtisanomisen perusteet vai Sepposen perustelut?

Ruokolahden kunnanhallitus kuuli eilen keskiviikkona Anu Sepposen perustelut siihen, miksi hän ei aloittanut lokakuun ensimmäisenä päivänä kunnanjohtajan tehtävässään. Hallitus päättää ratkaisuehdotuksestaan tänään iltapäivällä.

Seppo Pirttikoski

Yllätyskäänne Ilmajoen kunnanjohtajan asiassa: Seppo Pirttikoski on irtisanoutunut virastaan – "En halunnut, että tämä raastava käsittely jatkuu"

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on eronnut kunnanjohtajan virastaan. Ylen suorassa radiolähetyksessä Pirttikoski kertoi vetävänsä nyt pitkään happea ja hoitavansa terveyttään. Virkasuhde päättyy 4.1.2022.

Ähtärin kaupungintalo edestä syksyllä.

Ähtäri aloittamassa yt-neuvottelut henkilöstönsä vähentämiseksi

Suunnitelmien mukaan henkilöstöä vähennetään esimerkiksi osa-aikaistamisella, lomauttamisella, irtisanomisella ja toimintatapamuutoksilla. Kaupunginhallitus päättää neuvottelujen aloittamisesta maanantaina. 

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski

Tilapäinen valiokunta esittää valtuustolle kunnanjohtajan irtisanomista Ilmajoella

Valiokunnan mukaan kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on laiminlyönyt tehtävän mukaisen arvokkaan ja nuhteettoman käytöksen. Tilanne on jatkunut keskusteluista ja työnjohdollisista toimenpiteistä huolimatta.

Kemin Valtakatu droonilla kuvattuna

Kemi on aloittanut koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut: irtisanomisia ei ole rajattu pois

Kemin käyttömenojen sopeutustarve on neljä miljoonaa euroa. Osa siitä on tarkoitus saavuttaa henkilöstömuutoksilla.

Ilmajoen kunnantalo

Ilmajoella tilapäinen valiokunta on kuullut kunnanjohtajaa irtisanomisasiassa – valtuuston käsiin asia etenee aikaisintaan lokakuun alussa

Kunnanvaltuusto päättää myöhemmin syksyllä tilapäisen valiokunnan esityksen pohjalta Seppo Pirttikosken työsuhteesta.

Tuusniemen kunnantalon seinä

Tuusniemi irtisanoi lähihoitajan työsopimuslain vastaisesti – irtisanotulle 12 000 euron korvaus

Kunta irtisanoi lähihoitajan työsuhteen koeaikapurkuna vaikka työsopimuksessa ei ollut koeaikaa. Myös työntekijän kuulemisessa oli puutteita.

Tampereen Hervannan yliopistokampuksen kyltti

"Märkä rätti yhteisön naamalle" – ylioppilaskunnalta suorat sanat Tampereen yliopiston yt-neuvotteluille

Yliopisto ilmoitti maanantaina aloittavansa 1100 henkeä koskevat yt-neuvottelut. Niissä tavoitellaan 215 työntekijän vähentämistä.

Tampereen yliopiston julkisivu.

Tampere University plans more than 200 job cuts

The institution said it needs to save 14 million euros annually but noted that teaching and research jobs are not at risk.

Vasa stads logo nere vid vattnet.

Vaasan kaupungin kuntatekniikassa yt-neuvottelut, irtisanomisia ei kuitenkaan odotettavissa

Vaasan kaupungin kuntatekniikan yt-neuvottelut käynnistetään piakkoin. Neuvottelut on määrä saada päätökseen lokakuussa, ja uuden organisaation aloittaa työnsä tammikuussa 2022. Ketään ei tulla irtisanomaan.

Imatran tuleva kaupunginjohtaja Ari Lindeman.

Imatran tuleva kaupunginjohtaja Ari Lindeman: "Kun on oma itsensä, niin hyvin pärjää."

Perehdytysjaksollaan Lindeman haluaa tutustua kaupungin henkilökuntaan.

Ilmajoen kunnantalo

Uusi valtuusto äänesti valiokunnan perustamisesta kunnanjohtajan irtisanomisasiassa Ilmajoella

Ilmajoella päästään jatkamaan selvittelyä kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken edellytyksistä toimia kunnan johdossa. Pirttikoski on jäänyt toistamiseen kiinni rattijuopumuksesta. Uusi valtuusto päättää kunnanjohtajan luottamuksesta syksyllä.

Kotkan kaupunginpuutarhuri Marko Pesu pyökkimetsässä.

Kaupunginpuutarhurin potkut jäivät voimaan Kotkassa – lautakunta hylkäsi oikaisuvaatimukset

Kotkan entinen kaupunginpuutarhuri Marko Pesu irtisanottiin kesäkuussa koeajalla. Hän aloitti kaupunginpuutarhurina tammikuun alussa.

Kotkan kaupunginpuutarhuri Marko Pesu pyökkimetsässä.

Kotkan kaupunginpuutarhuri sai potkut koeajalla – päätöksestä jätettiin kaksi oikaisuvaatimusta

Kotkan entinen kaupunginpuutarhuri Marko Pesu irtisanottiin kesäkuussa koeajalla. Hän on toinen oikaisuvaatimuksen jättäneistä ja vaatii irtisanomispäätöksen kumoamista.

Antti Rantalainen

Moni työnantaja kokee irtisanomisen niin vaikeaksi, että mieluummin kestää hankalaa työntekijää – pahimmillaan myrkyttää koko työyhteisön

Ratkaisu ei välttämättä ole irtisanomisen helpottaminen, vaan esihenkilön nopeampi puuttuminen työntekijän tyytymättömyyteen. Hypermarketin päällikkö kertoo, miten hän sai sairauspoissaolot vähenemään kolmannekseen entisestä.

Puheenjohtajan nuija Joutsan kunnanvirastolla. Muuramen kunnallispolitiikassa on ollut kuohuntaa viime keväästä lähtien.

Kunnanjohtajalta edellytetään myös yksityiselämässä tehtävän arvoista käytöstä – irtisanomisissa käytetään aina tapauskohtaista harkintaa

Kunnanjohtajan ja kunnallispoliitikkojen välinen luottamus on kunnan toiminnan kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tämä luottamus on nyt puntarissa Ilmajoella, jossa kunnanhallitus käsittelee maanantaina kunnanjohtajan pestin jatkumista rattijuopumustuomioiden vuoksi.

Vaaleanharmaat savuvanat nousevat Stora Enson Veitsiluodon sellutehtaan piipuista. Taustana pilvinen taivas.

Stora Enso cuts 550 jobs from Veitsiluoto plant

The redundancies will include 440 workers from the company's paper division and 110 from maintenance company Efora.

Veitsluodon pääluottamusmies Mikko Alamommo

"Olo on kuin hautajaisissa", sanoo pääluottamusmies – Ministerit lupaavat tukea Kemiin, kun Stora Enso irtisanoo 550 henkilöä Veitsiluodosta

Irtisanottavista 440 työskentelee Paper-divisioonassa ja 110 kunnossapitoyhtiö Eforassa. Työntekijäpuoli vaatii tehdasalueelle uutta toimijaa pian. Yhtiön mukaan vaihtoehtojen kartoittaminen kestää, paperikoneitaan se ei myy saman tuotteen tekoon.

pääluottamusmies Mauno Heinonen

Ilkka-Yhtymä lakkauttaa sanomalehtipainon Seinäjoella, irtisanoo 19 – toimitusjohtaja: Ei vaikuta lehtien ilmestymiseen

Jatkossa Ilkka-Yhtymä hankkii sanomalehtipainamisen ostopalveluna. Työsuhteiden loppumiset ajoittuvat tämän vuoden joulukuulle. Syy sanomalehtipainamisen ulkoistamiseen on muun muassa sisältöjen kulutuksen digitalisoitumisessa. Pääluottamushenkilö kuvailee tunnelmaa tehtaalla apeaksi.

Kallion virastotalo.

Tartunnanjäljityksen tarve romahti Helsingissä – työntekijöitä on siirretty "kiireavuksi" puutteellisella perehdytyksellä ja tiukalla aikataululla

Helsingissä on enää tarvetta vain noin 50 tartunnanjäljittäjälle päivässä. Tehyn kehittämispäällikön mukaan siirtojen tulee pysyä alle kahdeksan viikon mitassa eikä potilastyöhön saa siirtää ihmistä, jolla ei siihen ole koulutusta.

Raiteet Kannuksen rautatieaseman edustalla.

Mies pahoinpiteli työkaverinsa, joka kuoli myöhemmin, ja veli sai tuomion pelastustoimen laiminlyönnistä – nyt oikeus pohtii, saiko veljen työsopimuksen purkaa

Mies korostaa, ettei oikeuden mukaan osallistunut pahoinpitelyyn ja katsoo menettäneensä työnsä veljensä teon vuoksi. Työnantajan mukaan työkaverin kuolemaan johtaneessa tapahtumassa mukanaolo on vienyt luottamuksen.

Kaavin kunnantalo

Hallinto-oikeus kumosi Kaavin kunnan työntekijän irtisanomisen laittomana – kunnanhallitus salasi asian käsittelyn

Kyse oli sosiaalityöntekijä-lastenvalvojan irtisanomisesta. Syynä oli muun muassa alisuoriutuminen työssä. Hallinto-oikeus totesi, ettei irtisanomiselle ollut perusteita. Ennen irtisanomista työntekijä oli tehnyt työnkuormitusilmoituksen aluehallintovirastoon. Kunta ei valita asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Läheltä

Muonion yt-neuvottelut ohi – ketään ei irtisanota

Kaikkian kunnan työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut käytiin organisaatiouudistuksen vuoksi.

Matkustajia lähdössä Kemi-Tornion lentoasemalla

Lento-operaattorin vaihtuminen johti irtisanomisiin Kemi-Tornion lentoasemalla

Lentoasemalla maahuolinnassa työskennelleet kahdeksan työntekijää on irtisanottu.

Paltamon kunnantalo.

Paltamon kunnan yt-neuvottelut päätökseen: säästöjä haetaan muualta kuin henkilöstöstä

Viime vuosi jäi alijäämäiseksi Paltamossa. Myös Kainuun soten lisälaskut aiheuttavat harmaita hiuksia päättäjille Paltamossa.

Rakentajan oppaita

Hattulan lautakunta hylkäsi irtisanottujen viranhaltijoiden oikaisuvaatimukset niukalla enemmistöllä

Elinvoimalautakunnan äänestys asiassa oli tiukka, päätös syntyi luvuin 5-4.

Jose Mourinho möyryää kentän laidalla.

Jose Mourinho on saanut potkut

Tottenham vaihtaa päävalmentajaa.

Kemin oikeustalon pääkyltti

Kemijärven kaupunki irtisanoi laittomasti opettajan – kaupunki tuomittiin maksamaan 18 000 euroa hyvitystä

Käräjäoikeus piti täysin selvänä, että opettaja on päätetty irtisanoa virastaan jo ennen käytyä yt-neuvottelua.

Gul skylt med texten käsidesi/handdesi framför en blombutik.

Kauppakamari: joka viidennellä keskisuomalaisella yrityksellä maksuvaikeuksia koronan vuoksi

Kauppakamarin mukaan erityisen rajusti koronarajoitukset ovat iskeneet pieniin palvelualan yrityksiin.

Juha Prittinen

Hattulan irtisanotut viranhaltijat vaativat päätöksen kumoamista – kaavoituspäällikkö pitää potkujaan lainvastaisina ja perusteettomina

Juha Prittisen mukaan päätös on tehty lainvastaisesti menetellen ja ilman laillisia perusteita.

Työeläkevakuutusyhtiö Varman logo pääkonttorin edustalla.

Vakuutusyhtiö Varma irtisanoo 12 työntekijää

Osalle työntekijöistä löydettiin uusia töitä yhtiön sisältä. 

Porthania-rakennus Helsingin yliopiston keskustakampuksella.

Kokenut yliopisto-opettaja oli eri mieltä johtajan kanssa ja sai potkut – hovioikeus määräsi yli 40 000 euron korvaukset

Helsingin hovioikeuden mukaan Helsingin yliopisto irtisanoi opettajan perusteettomasti ja syrjivästi.

Läheltä

Finlandia-talo irtisanoo 22 työntekijää

Koronavirus vei Finlandia-talon tilaisuudet. Edessä häämöttää jo talon pitkä remontti.

Juha Prittinen

Hattulan kaavoituspäällikkö riitauttaa irtisanomisensa – luvassa myös tutkintapyyntö poliisille

Kaavoituspäällikkö Juha Prittinen viestittää asiasta sähköpostitse, sillä hänen työpuhelinliittymänsä on jo katkaistu.

Jari Kostiainen

Iltalehti: Jääkiekon pelaajayhdistyksen uusi pomo sai potkut

Jari Kostiainen ehti toimia tehtävässä elokuusta lähtien.

Läheltä

Eteläsavolaisyritykset uskovat valoisampaan tulevaisuuteen – irtisanomisia pohditaan vähemmän kuin muualla maassa

Yritykset taklaavat koronakriisiä jatkuvalla tuotteiden ja palveluiden kehittämisellä

Hattulan kaavoituspäällikkö Juha Prittinen

Virasta pidätetyille potkut: Hattula irtisanoo rakennustarkastajan ja kaavoituspäällikön

Hattulassa yli kaksi kuukautta viroistaan pidätettyinä olleet viranhaltijat irtisanotaan elinvoimalautakunnan päätöksellä.

Läheltä

Hallinto-oikeus hylkäsi Pertunmaan entisen teknisen johtajan valituksen – irtisanominen pysyy voimassa

Irtisanominen johtui kunnan kiinteistöomaisuuden kunnossapidon laiminöyönnistä.

Epätoivoinen nainen pitää käsiä kasvoillaan

Thursday's papers: Pandemic exhaustion, redundancies risk, education reform

The morning's newspapers look at how furloughs risk turning into mass-redundancies unless the pandemic situation eases.

UPM Kaukaan sahan pihamaalla trukki vie isoa lautakasaa kuivaamoon.

UPM aloittaa yt-neuvottelut sahayksikössään Lappeenrannassa, vähennystarve enintään 60 tehtävää

UPM suunnittelee Kaukaan sahan pientukkilinjan lakkauttamista.

Kunnanvirastoon ohjaava tienviitta.

Kevan barometri: Liki puolella kunnista vaikeuksia saada hakijoita työpaikkoihin

Toimialoista suurin osaajapula on barometrin mukaan sote-sektorilla ja sivistystoimessa.

Länsi-Savo-koncernen köper 51 procent av aktierna i Sanoma Lehtimedia, som bland annat ger ut tidningarna Kouvolan Sanomat och Kymen Sanomat.

Lehdet: Kaakon Viestintä saanut yt-neuvottelunsa päätökseen – kymmenen irtisanotaan

Neuvottelut käynnistettiin joulukuussa, jolloin henkilöstövähennysten tarve oli enintään 17 henkilötyövuotta.

Elmotorer på rad.

ABB irtisanoi yhdeksän työntekijää Vaasan moottoritehtaalta – lomautukset peruttu

Kaikki irtisanotut lähtivät talosta vapaaehtoisesti ja ottivat vastaan yhtiön tarjoaman luopumispaketin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle