Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työpaikka, joka oli auki 404 päivää – joidenkin työpaikkojen täyttämisestä on tullut pikkukunnissa melkein mahdoton tehtävä

Työpaikan sisällössä voi olla korjattavaa, jos työntekijän etsintä venyy pitkäksi.

Hei työtön, miksi et ota työtä vastaan? Kerro meille, teemme juttua!

Oletko työtön työnhakija, mutta et löydä sinulle sopivaa työtä? Vastaa Ylen kyselyyn, teemme aiheesta juttua.

20 ammattia, joissa työttömille olisi paljon työpaikkoja – Miksi nämä eivät kelpaa?

Töihin haetaan myyntineuvottelijoita, hitsaajia, siivoojia ja järjestyksenvalvojia. Heitä on melkein saman verran työttöminä, mutta avoimia paikkoja ei saada täytettyä.

Maut testiin ennen ravintolan lautaselle päätymistä – "Euro on kannustimena"

Ravintolan ruokalistan vaihtaminen ei ole pelkän ruokalistan uudelleen painamista. Uusia herkkuja pohditaan ja testataan ensin keittiössä.

Kaupunkikeidas voi löytyä kerrostalon pihalta

Tunnelma kaupunkikerrostalon sisäpihalla voi parhaimmillaan olla kuin kesämökillä. Yhteiset pihat vaativat kuitenkin asukkailta yhteisöllistä asennetta. Hyvä suomalainen pihasuunnittelu ei keskity vain kesään vaan huomioi myös vaihtuvat vuodenajat.

Käänne parempaan näkyvissä: työttömyys aleni, avoimia työpaikkoja enemmän

Lomautusten väheneminen alensi työttömyyttä Pohjois-Savossa, selviää Pohjois-Savon ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta. Uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla runsaasti muun muassa puhelinmyyjille, sairaanhoitajille, lähihoitajille ja siivoojille.

Puhelinmyyjäksi tai siivoamaan – näitä töitä työttömälle olisi tarjolla

Pirkanmaalla työttömäksi jääneellä voisi olla edessään uusi ura myyjänä, tarjoilijana tai siivoojana, jos hallituksen esitys työttömyysetuuden vastikkeellisuudesta olisi jo voimassa.

Entinen talvipuutarha kiinnostaa ostajia – uusi omistaja selvillä jo tänä vuonna

Helsingin kiinteistöviraston tilakeskuksesta kerrotaan, että Gardenian rakennuksista on jätetty viisi alustavaa ostotarjousta.

Venäläiset myyvät vapaa-ajan kiinteistöjä Suomesta – heikko rupla takaa hyvät voitot

Venäläiset ovat alkaneet luopua Suomessa omistamistaan vapaa-ajan kiinteistöistä. Syynä on heikko rupla, jonka seurauksena asumiskustannukset ovat nousseet monelle venäläisomistajalle liian korkeiksi. Toisaalta ruplan kurssivaihtelun ansiosta kiinteistöjen myymisestä saa nyt hyvän tuoton.

Hyvä myyjä luo tunneyhteyden

Myyntityö ei ole mystiikkaa

Järjestelykeskus tuo säpinää myös vuokra-asuntomarkkinoille

Kiinteistöjä välittävät yritykset uskovat, että Tornion järjestelykeskukseen tulevat viranomaiset alkavat vuokrata kalustettuja asuntoja. Esimerkiksi SKV:n mukaan kysyntä on jonkin verran kasvanut, ja yritys on varautunut kalustettujen vuokra-asuntojen kysynnän kasvamiseen.

Työttömien määrä kasvoi hieman

Työttömien määrä kasvoi hieman Lapissa lokakuussa. Työtä vailla oli 120 ihmistä enemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Lapin ely-keskus. Lapissa oli viime kuun lopussa 13 440 työtöntä.

Myyntineuvottelija muuttui vastaanottokeskuksen työntekijäksi – arki alkoi Kivitipussa

Kivitipun vastaanottokeskuksessa Lappajärvellä työskentelevät rinnakkain talon oma henkilökunta ja vapaaehtoiset. Matkailukeskuksen työntekijöille Kivitipun uusi elämä on tarkoittanut uusia työtehtäviä. Kivitippu on yksityinen vastaanottokeskus.

Syksyinen luonnossa liikkuminen ruokkii ajatusta omasta metsätilasta 

Metsästyskauden läheisyys ja yleensäkin syksyinen luonnossa liikkuminen ruokkivat ajatusta hankkia oma metsätila tai jokin pienempi luontokohde. Välittäjien mukaan metsätiloja kyselevät yhtälailla yksityiset ihmiset, metsästysporukat ja yritykset.

Rallien aikaan jäljellä enää yksittäisiä majoituspaikkoja

Jyväskylän MM-rallit ovat jälleen täyttämässä Jyväskylän seudun majoituspaikat. Esimerkiksi keskustassa sijaitsevat hotellit ovat jo täynnä.

Puutarhakalusteet ja terassitarpeet tehneet kauppansa koleassa kesässä

Pöytäryhmät ja puutarhakeinut ovat vaihtaneet omistajaa vilkkaasti tänä kesänä. Viileä kesä on saanut rakentajat liikkeelle, mutta grillikauppa ei käy kuumana.

Kesäduunia etsivät karttelevat puhelinmyyjien töitä

Vaikka huhtikuu on jo varsin pitkällä, niin ilman kesäduunia olevan ei kannata vielä olla huolissaan. Esimerkiksi Kanta-Hämeessä on tällä hetkellä avoinna parisen sataa kesätyöpaikkaa.

Kesäduuneja tarjolla entiseen malliin – siivoaminen ja puhelinmyynti eivät kelpaa

Kesä kaupan kassalla tai palvelutiskillä houkuttelee, samoin kesäduuni puutarhassa tai puistossa. Siivoaminen ja puhelinmyyjän hommat eivät oikein iske. Työkkäristä kerrotaan lisäksi, että liksa kiinnostaa enemmän poikia kuin tyttöjä.

Työttömyys pahentunut selvästi Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan työttömyysaste on nyt 17 prosenttia. Huonompi tilanne on vain Keski-Suomessa ja Kainuussa.

Lappeenrannan keskustassa paljon tyhjää toimistotilaa

Ydinkeskustasta hiemankin syrjässä oleva tila ei kiinnosta yrittäjiä. Hyvillä paikoilla olevat ydinkeskustan liikekiinteistöt ovat säilyttäneet suosionsa.

Pohjois-Karjalan mökkikauppa hiljentynyt viime kesästä?

Vapaa-ajan asunto halutaan läheltä kotia, ja tavallisimmin maksetaan alle 100 000 euroa. Vaatimatonkin varustelutaso kelpaa.

"Ei-herranjumala!" – Softenginen Topi nolostuu yhä tuijotuksesta

Softengine-yhtyeen Topi Latukka hävitti kaikki rumat vaatteet, jotta ei pukisi vahingossa päälleen mitään kelvotonta. Silti hän voi yhä kaahata aamulla töihin peiliin katsomatta. Noloksi vetää vain silloin, kun joku tunnistaa ja huutaa "ei-herranjumala!"

Matkustuskiellot saavat venäläiset luopumaan kiinteistöistään Suomessa

Venäläisissä on nyt enemmän kiinteistöään myyviä kuin uutta ostavia. Luopumisen taustalla on muun muassa poliittinen epävarmuus, joka kieltää tietyssä asemassa olevien ihmisten matkustamisen ulkomaille.

Kesätyöpaikkoja vielä tarjolla

Työ- ja elinkeinotoimistojen välitettävänä on vielä jonkin verran kesätyöpaikkoja ja muuta työtä kesäajalle. Toki nuoren muukin aloitteellisuus saattaa vielä tuoda palkinnoksi kesätyön.

Puolen vuosisadan kokemuksella: paikallislehden tehtävä on rakentaa, ei hajottaa

Paikallislehden tehtävänä on olla yhdyssiteenä omalla alueellaan. 50-vuotias Janakkalan Sanomat linjasi olemassaolonsa merkityksen jo ensimmäisen päätoimittajansa kynästä ensimmäisessä lehdessä: paikallislehden tehtävä on olla rakentajan roolissa. Ärsyttämään ja kaivelemaan ei tietentahtoen lähdetä.

Pelin virtaukset heijastuvat suoraan ottelutapahtuman fanituotemyyntiin

Rauman Lukon fanituotemyynti nousi ensimmäisessä puolivälieräottelussa parhaimpien Porin Ässiä vastaan pelattavien paikallisottelujen tasolle. Myyntineuvottelija Samu Isosalon mukaan se, miten Lukko pelaa kentällä, näkyy heti ottelun aikana myös fanishopissa.

Pyynikin Trikoon vanhaan voimalaitokseen loft-asuntoja Tampereella

Tampereen ympäristö- ja rakennusjaosto hyväksyi tiistaina rakennusluvan voimalaitoksen liki 1400 neliön laajennukselle ja käyttötarkoituksen muutokselle.

Telemarkkina-alalle tulee uusia työpaikkoja Pielavedellä ja Varkaudessa

Puhelinpalveluyritykset palkkaavat lisää väkeä. Alalla on huomattu, että myös kiinnostus oppisopimuskoulutukseen on kasvanut

Kiinteistönvälittäjän tutkinto ei ole helppo nakki

Asuntojen tai talojen kauppaaminen näyttäytyy maallikolle joskus helppona työnä. Myyntineuvottelijaksi asuntobisnekseen pääsevät kaikki, mutta laillistetuksi kiinteistövälittäjäksi pääsee vain tiukan tentin tehtyään.

"Houkutus jättää opinnot urheilun vuoksi on suuri"

Opiskelujen aloittamisen vaikeus koetaan isoksi varsinkin urheiljanuorten keskuudessa. Urheilusta jäänyt vapaa-aika vietettäisiin mieluiten vaikka pelikavereiden kanssa. Kajaanin Hokin puolustaja Veli-Antti Leinonen on kuitenkin onnistunut yhdistämään työn, opiskelun ja lätkän.

Puolustaja Kalle Koskinen: Päivääkään en vaihtaisi pois

JYPin viime perjantainen pronssiottelu oli joukkueen konkaripuolustaja Kalle Koskisen uran viimeinen peli pääsarjatasolla. Koskinen kertoo, että viimeinen taisto nosti tunteet pintaan.

Hiihtokeskusten mökkikauppa vaisua

Vapaa-ajan asuntojen kauppa pohjoisen hiihtokeskuksissa käy hitaasti. Levin ja Ylläksen alueella on myynnissä loma-asuntoja enemmän kuin koskaan. Hinnat ovat välitysliikkeen mukaan laskeneet ja myyntiajat pidentyneet.

Työttömyys jatkaa kasvuaan Pohjois-Savossa

Työttömiä työnhakijoita oli maakunnassa marraskuun lopussa yli 1 100 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyys on noussut eniten Ylä-Savossa.

Pohjois-Savon työttömyys kääntyi selkeään kasvuun

Työllisyys on heikentynyt Pohjois-Savossa selkeästi syksyn aikana. Työttömiä oli lokakuun lopussa 12 000. Syyskuun lopusta työttömien määrä on lisääntynyt yli 500 henkilöllä.

Helsinki jatkaa hometalon myyntiä kohusta huolimatta

Helsinki aikoo myydä homeisen Villa Arabeskin talon, vaikka talossa on vakavia kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia. "Tyydyttävä" kunto vaihdetaan huonoksi talon myynti-ilmoitukseen.

Rallikansa vuokraa mieluusti Lutakon asuntoja

Yksityismajoitus pitää pintansa rallin aikana. Uusi hotelli ei vienyt kysyntää. Eniten kiinnostavat Lutakon ja keskustan asunnot. Asunnon vuokraajille sievoiset lisätienestit rallin ajalta.

Työttömyys laskee hyvin hitaasti

ELY-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan työttömiä oli Pohjois-Savossa huhtikuun lopussa vajaa 12 000 ihmistä. Pitkäaikaistyöttömyys on työttömyyden alenemisesta huolimatta selvästi kasvanut.

Työttömien määrä Pohjois-Savossa laskee edelleen

Joulukuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli vajaat 13 000 ihmistä, tuhat vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kanta-Häme ei kelpaa venäläisille

Kanta-Hämeen matkailuyrittäjät saavat vain murusia vuodenvaihteen venäläisturistien virrasta. Suomeen odotetaan Matkailun edistämiskeskuksen mukaan vuodenvaihteessa ennätysmäärää venäläisiä matkailijoita.

NCC rakentaa Aulangonniemen valmiiksi

NCC hakee rakennuslupaa viidelle vapaa-ajan asunnolle Hämeenlinnan Aulangolle. Aulangonniemellä on jo 22 lomaosakehuoneistoa.

Työllisyys parantunut vauhdikkaasti

Työttömien määrä on laskenut Pohjois-Savossa edelleen vauhdikkaasti. Työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa maakunnassa kahdeksan ja puoli prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli syyskuussa 9,3 prosenttia, kun vuosi sitten se oli 10,4 prosenttia.

Petteri Haapala on AC Oulun uusi toimitusjohtaja

AC Oulu Oy:n uusi toimitusjohtaja on haukiputaalainen Petteri Haapala. Haapala on koulutukseltaan markkinointimerkonomi ja hän on toiminut vuodesta 1990 lähtien kiinteistövälitysalalla. Viimeisten 14 vuoden ajan hän on työskennellyt Oulun OP-Kiinteistökeskus Oy:n palveluksessa ensin myyntineuvottelijana ja sen jälkeen myyntipäällikkönä.

Metsähallitus myy pienpalstansa yksityisille

Metsähallitus on aloittanut tuhansien pienikokoisten maa- ja vesipalstojensa myynnin yksityisille. Pienpalstojen kauppa on käynnistynyt vilkkaana.

Rovakadun liiketilat vielä kaupan

Rovaniemen Rovakadun uudet liiketilat ovat yhä myymättä. YIT:n rakentamissa Rovakatu kolmessa ja viidessä on yhä myytävänä kuusi katutason liiketilaa.

Arvokiinteistö on vaativa kaupattava

Keski-Suomessa on kaupan kolme kiinteistöä, joiden hintapyyntö on liki miljoona euroa. Tunnetuin kohteista on Jyväskylän keskustassa, Tourujoen varrella sijaitseva Kostamon talo. Luksuskiinteistöjen myyntiajat ovat pidentyneet pääkaupunkiseudulla, mutta muualla ei ole edes vertailupohjaa.

Lappi yhä synkintä työttömyysaluetta

Lapissa on edelleen suhteellisesti eniten työttömyyttä koko maassa. Lapin Ely-keskuksen mukaan Lapin työvoimasta 13,9 prosenttia oli ilman töitä heinäkuussa.

Lepaalla täysi kattaus puutarhan antimia

Kukat ja koneet kutsuvat Lepaalle. Puutarhamessuilla voi aistia värien sinfoniaa ja kuunnella puutarhakoneiden kolketta lauantai-iltaan saakka. Lepaan puutarhamessut järjestetään nyt jo 48. kertaa - ja Lepaalla suuri on kaunista. Näyttely on yksi suurimmista Pohjoismaissa. Kävijöitä odotellaan noin 8 000 tuhatta.

Miehet himoitsivat laittomia lihoja Hartolassa

Espoolaiskaverusten lihanhankintakeikka meni täydellisesti pieleen talvella. Toinen kaveruksista ampui hirvenvasan ja raahasi saaliin mönkijällä metsästä. Lihojen piilottamiseen Espoossa osallistunut salakaatajan kaveri upotti lihat jäiseen mereen kun tapaus paljastui.

Metsäpeuranmaan opastuskeskus vaihtoi omistajaa

Metsähallitus on myynyt Lestijärven Metsäpeuranmaan opastuskeskuksen paikalliselle yrittäjälle. Myyntineuvottelija Veikko Mustosen mukaan -97 rakennettu keskus haluttiin paikallista matkailua tukevaan käyttöön.

Oulussa on erinomaisia työpaikkoja

Kaksi oululaisyritystä on Euroopan sadan parhaan työpaikan listalla. Muoviputkijärjestelmien toimittaja Pipelife nousi verailussa sijalle 23. Yritys sai myös erityispalkinnon työntekijöiden kuulemisesta. Sijalla viisikymmentä on oululainen puhelinmyyntifirma Novia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle