Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Riveriasta viisi edustajaa ammattitaidon MM-kisoihin Venäjälle

WorldSkills-kilpailu pidetään Kazanissa elokuun lopulla.

Tuli tuhosi täysin teollisuushallin Pedersöressä

Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta halli tuhoutui täysin.

Savonlinnaan pystytettiin kaikille avoin graffitiseinä

Seinän pelisääntöinä on, että kuka vain saa maalata, edellisen taiteen annetaan olla esillä pari päivää eikä muiden teoksia tuhrita.

Riveriasta pääsi 32 opiskelijaa Joensuun toukokuiseen Taitaja-finaaliin

Taitaja-kisa on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma.

Taidemaalaria kiellettiin poikasena suttaamasta autoja: "Nyt olen maalannut kaikkea, mitä teillä liikkuu"

Porilaisen Simo Riikosen taidemaalarin maalauspohjana ovat olleet järeät rekat, kuorma-auton ja linja-autot. Ne ovat fyysisestikin vaativia taidealustoja, joita Parkinsonin taudin runnomalla kädellä ei enää tehdä.

"En edes tiennyt, missä on Uusikaupunki" – Autotehtaalle Savosta muuttanut Aleksi Saranki on tyytyväinen ratkaisuunsa

Lähiseutujen ammattilaisten lisäksi Uudenkaupungin autotehdas houkuttelee väkeä kauempaakin.

Delta-konsernin asentajat menevät lakkoon

Asentajien on määrä palata töihin maanantaina.

Kolhusta iso lasku tai auto lunastukseen – Suurimmat kustannukset maalauksesta

Auton kolarikorjaaminen on kallista, mutta usein korvauksen hoitaa vakuutusyhtiö. Korjauksen hinnasta lähes puolet muodostuu maalaustyöstä.

Kilpailu: Inarin uudelle kirjastoautolle nimi ja ilme

Auton maalauksen suunnittelija saa tuhat euroa ja nimen keksijä 50 euroa.

Kansallismuseon tauluaarteiden kuljetus on huippusalaista minuuttipeliä

Kansallismuseo juhlistaa 100-vuotissyntymäpäiväänsä renessanssitaiteen näyttelyllä. Suomessa on esillä ensimmäistä kertaa italialaisten renessanssinerojen Rafaelin ja Tizianin maalauksia.

Kylähullu, jolla on terveen paperit – poliisimies rakensi kirkon ja tuonelan lievittääkseen työstä tullutta ahdistusta

ITE-taiteilija Tapio Autio työskenteli 36 vuotta poliisina. Mies alkoi paeta työssä näkemiään kauheuksia kivimaalauksiin ja -rakennuksiin. Parinkymmenen vuoden jälkeen hänen ateljeestaan löytyy yli 200 kivimaalausta, kirkko, tuonela ja Kalevala-huone.

Isännöitsijä siirtäisi osan julkisivuremonteista syksyyn – Asukas: "Välillä pimeys ahdistaa"

Isännöitsijä siirtäisi julkisivuremontteja syksylle, jotta sekä asukkaat että työntekijät hyötyisivät olosuhteista. Lämpötilat olisivat paremmat työskentelyyn, ja asukkaat saisivat nauttia valoisasta ajasta. Huputetun talon asukas on löytänyt hämärässä asumisesta hyviäkin puolia.

Korkeakulttuuria kivikaudelta: Alpeilla on kalliomaalauksia yli kahden kilometrin korkeudessa

Kaksi tai ehkä jopa neljä tuhatta vuotta sitten joku maalasi kalliokielekkeen kattoon sarvieläimiä. Kuvien löytyminen oli iso yllätys, sillä Alppien talvet olisivat tuhonneet ne, ellei paikka olisi poikkeuksellisen onnekas.

Pääkalloja ja pin-up-tyttöjä – Keravan taidemuseo täyttyy jenkkikulttuurista

Keravan taidemuseo Sinkka esittelee kustomoituja kaaroja ja pinstripe-maalauksia. Kaksiviikkoinen The World of Kustom Kulture -näyttely avautuu perjantaina 27. päivä. Näyttelyn helmikin on jo tiedossa.

Auton maalipinta kestää vaikka tinneripesun, mutta viisas pääsee vähemmällä

Pesemällä ei ihan helpolla pysty pilaamaan auton maalipintaa, jos nyt ei hiekalla hankaa. Jos autonpesujen välit tuppaavat venähtämään, kannattaa harkita maalipinnan suojaamista pesuja helpottavalla kestovahalla.

Mukailumaalauksella lastulevystä syntyy aidon puun näköistä

Puu- ja kivenmukailu voidaan luoda perinteisistä huonekaluista arvoesineitä. Maalarimestari Pitzénin realistiset maalaukset huijaavat katsojaa.

Valokuva kuin maalaus – Kumussa laaja fotorealistisen taiteen näyttely

Viron taidemuseossa Kumussa on nähtävissä alkukesään saakka fotorealistisen taiteen kansainvälinen näyttely. Fotorealismissa pyritään tarkkaan, valokuvamaiseen ilmaisuun ja tauluja saatetaan tehdä vuosikausia. Fotorealistinen tyylisuunta täyttää 50 vuotta.

Talviduuni-kampanja odottaa työnantajien heräämistä Rovaniemellä

Nuorille lyhytaikaista työtä etsivä Talviduuni-kampanja kaipaa työnantajia nuorten työllistämiseen Rovaniemellä. Runsaassa kuukaudessa kampanjalla on saatu sesonkiluonteista työtä parillekymmenelle nuorelle, mutta lisää työtilaisuuksia kaivataan.

Hirvensarvet, pääkallo tai trukkilava – kromimaalaria eivät maalaustoiveet enää ihmetytä

Neljä vuotta kului, kun Janne Hautakoski tutki ja testasi erilaisia kromimaalaustekniikoita. Nyt hän on tiettävästi Suomen ainoa kromimaalausyrittäjä. Samalla asiakassuhteet laajentuivat myös taidemaailmaan, sillä maalausta halutaan auton osista, sisustukseen ja taide-esineisiin.

Renkaita, maalausta ja metsätöitä – lukiolaiset tähtäävät aurinkolomalle paiskimalla töitä

Kymmenkunta lukiolaista on päättänyt saada kasaan potin rahaa, jolla pääsee lomamatkalle aurinkoon. Ennen rannalla köllöttelyä he kartuttavat matkakassaa suomalaisessa syyssäässä muun muassa talvirenkaita vaihtamalla ja metsätöitä tekemällä.

Kemin entinen kirjastoauto majailee oululaisella korjaamolla

Ouluun myydylle Kemin entiselle kirjastoautolle kuuluu hyvää. Parhaillaan kirjastoauto muuntautuu tallissa matkailuautoksi, kertoo uusi omistaja Kari Karjalainen.

Akseli Gallen-Kallelan tuntemattomampi puoli: värikkäitä virtahepoja, valokuvia ja krokotiili

Parhaiten ehkä Kalevala-aiheistaan tunnettu Akseli Gallen-Kallela teki elämänsä aikana monenlaista muutakin. Gallen-Kallelan Afrikassa maalaamat väreiltään lämpimät teokset antavat kuvan täysin erilaisesta taiteilijasta kuin synkät Kalevala-aiheet.

Ilkivaltaisesta sähkökatkoksesta syntyi vahinkoja Keminmaassa

Keminmaassa sähköt olivat poissa torstai-iltana tunnin verran. Katkoksen aiheutti ilkivalta. Yrityksille koitui katkoksesta tuhansien eurojen vahingot.

Video: Kurkista pyörillä kulkevaan taidegalleriaan – tunnistatko näkymät?

Vuonna 1998 valmistuneen kaupunkibussin muodonmuutos taidegalleriaksi otti aikaa lähes vuoden. Nyt kaupunkimaisemin koristeltu taidegalleria rullaa kutsusta vaikka kotiportille.

Espanjalainen huippupankkiiri yritti salakuljettaa Picasson

Espanjan tunnetuimman pankkiirisuvun jäsen Jaime Botín on jäänyt kiinni yrityksestä salakuljettaa maasta 26 miljoonan euron arvoiseksi luokiteltu Pablo Picasson maalaus Nuoren naisen pää vuodelta 1906. Pankkiiri menettänee taulunsa valtiolle, sillä niin määrää laki.

Suurikokoisia Banksyn seinämaalauksia huutokaupataan Yhdysvalloissa – video

Yhdysvaltalainen huutokauppakamari myy useita graffittiartisti Banksyn töitä huutokaupassa syyskuun lopulla. Kahden suuren seinämaalauksen hinnan odotetaan nousevan jopa 600 000 dollariin.

Katutaideyhdistys elvyttää kuopiolaista graffitikulttuuria – laiton galleria vaneritehtaalla

Harrastajien mukaan Kuopion graffitiskene on hiljainen. Samankokoisiin kaupunkeihin verrattuna maalareita on vain muutamia. Kaupungin merkittävin graffitikeskittymä löytyy Itkonniemen vanhan vaneritehtaan tiloista.

Aikuiset villiintyvät hiekkakasoista – muutamassa päivässä syntyy huikeita teoksia

Hiekanveistämiseen tarvitaan hienoa hiekkaa, muotteja ja liimaa. Rankkasade tai helteinen poutasää ovat veistäjän pahimmat viholliset. Hiekanveistoon hurahtaneet mittelevät tällä viikolla taidoistaan Heinolassa.

Hämeenkyrön teollisuushallipalo saatiin sammumaan

Yle Tampereen toimittaja kertoo paikan päältä, että rakennuksen toinen pääty tuhoutui kokonaan. Hälytys palosta tuli puolenpäivän jälkeen.

Hämeenkyrössä tulessa iso teollisuushalli

Liekit näkyvät katonrajasta. Sammutustyö on vaikeaa, koska teollisuushallissa on mm. paljon kemikaaleja.

Työmieshuumori kukkii räsymattotyömaalla – näin syntyy jättimäinen maalimatto

Lahden pääkadulle maalataan asukkaiden toivomuksesta räsymatto Jyväskylän malliin. Kymmeniä metrejä pitkään maalimattoon tehdään hapsut ja kaikki, kuten aitoon räsymattoon kuuluu.

Poliisi varoittaa ovelta ovelle liikkuvista ulkomaalaisista remonttimiehistä

Ulkomaalaisista maalari- ja asvaltintekijäporukoista on tullut jo jokakesäinen ilmiö. Poliisi suosittelee välttämään epämääräisiä remonttipalvelujen tarjoajia.

Yksisuuntaiselle tielle kaksisuuntaisen maalaukset – "Ajatusvirhe"

Kajaanilaiset hölmistyivät Kauppakadulle ilmestyneestä katkoviivasta. Yksisuuntaisen kadunpätkän ajateltiin muuttuvan kaksisuuntaiseksi.

Suomi harkitsee "Tanskan mallia" pyöräilijöiden sekaviin väistämissääntöihin

Tieliikennelain uudistuksessa halutaan puuttua sekä suunnittelijoita että väylien käyttäjiä turhauttavaan ongelmaan: pyöräilijöiden väistämissääntöjä ei tunneta.

Näkökulma: Kansallisen itsetunnon hinta

Valkosinipunaiset liput tervehtivät lentokentällä ja vastassa seisovat hylätyt passintarkastuspisteet. Autonikkunasta vilisevää aitaa koristavat Venäjää ylistävät maalaukset. Näin kuvailee tunnelmiaan Krimin niemimaalle palannut Ylen Moskovan kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Uhmakas siideriautoilija saa ajella ilman seuraamuksia toistaiseksi

Alkoholilakia uhmaava siideriauto saa jatkaa keikkojaan, vaikka alkoholimainos komeilee kyljessä. Lounais-Suomen aluehallintovirasto tuntee tapauksen, mutta Valvira on antanut siirtymäaikaa jakeluautojen teippaamiseen.

Rautalaivat palaavat Olkkolan telakalle Jämsässä

Jämsän kaupunki ostaa Olkkolan telakka-alueen UPM:ltä ja myy sen edelleen kolmelle paikalliselle yrittäjille. Uuden yrityksen on tarkoitus aloittaa telakkatoiminta kahden-kolmen vuoden kuluttua.

Harjapesuria syytetään usein turhaan – moni naarmuttaa autonsa itse lumiharjalla

Harjapesulaitteisiin liittyviä riitatapauksia ratkotaan toistuvasti kuluttajariitalautakunnassa. Useimmiten kyse on kuitenkin auton omistajan omasta virheellisestä toiminnasta.

Oulun Ruskon pienteollisuusalueen palo saatu hallintaan

Oulun Ruskon pienteollisuusalueella syttyi tulipalo varhain torstaiaamuna. Rakennuksen yhteydessä olleesta asunnosta ei löytynyt ketään.

Vastaisku mopomiiteille: betoniporsaat tukkivat "kiihdytyssuoran"

Riihimäen Merkoksen parkkipaikalle ilmestyi tällä viikolla yli 40 betoniporsasta. Betoniporsailla Kesko haluaa estää alueensa käytön mopomiittien päristelyareenana. Toissaviikonlopun mopomiitti tärveli pysäköintialueen parkkiruutujen maalaukset. Moponuorten kokoontuminen aiheutti Keskolle kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

Huippuarkkitehdit laittoivat Hämeenlinnan uusiksi: väriä ja puutarhoja seiniin ja moottoritien tuore kate piiloon

Kansainvälinen arkkitehtiryhmä seikkaili viikon päivät Hämeenlinnassa ja hämmästeli hiljentynyttä keskustaa. Ryhmä puhaltaisi henkeä kaupunkiin työntämällä autot ahtaammalle ja luomalla viherkaistoja. Taloja voisi maalata Albanian tyyliin ja laittaa juuri valmistunut moottoritien kate piiloon lasikennoston alle.

"Transiteja ei koskaan pestä" - Luonnollisuus on tärkeää harrastajille

Transiittien kokoontumisajot keräsi Transit-harrastajat Ilmajoelle. Tuunailuilla ja autovahvistimilla ei tässä autotapahtumassa pröystäilty, sillä harrastajat pitävät tärkeämpänä autojen alkuperäistä muotoilua ja luonnollista ilmettä.

Fingerpori-hahmoista syntyy nyt noloja potretteja

Suositun Fingerpori-sarjakuvan hahmot esittäytyvät ensi kertaa myös maalauksissa. Helsinkiläisgalleriassa nähdään sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan näyttely, jossa on mukana Fingerpori-aiheisia akryylitöitä.

Keltaiset maalit pois katukivetyksistä, kehottaa Turun kaupunki

Virheellisesti maalatut pysäköintikieltoaluetta kuvaavat kivetykset hämmentävät autoilijoita. Kivien maalaaminen on kaiken lisäksi kiellettyä.

Tuiren menopeli saa poliisinkin uteliaaksi

Joensuulainen Tuire Reijonen ajelee kesäaikaan autolla, joka saa katseet kääntymään. Amerikkalaista poliisiautoa muistuttava Plymouth on vaikuttava näky niin maalauksen kuin äänensäkin puolesta. Eikä sitä kannata tarjota ihan tavalliseen parkkiruutuun.

Irlantilaisporukka maalaa kattoja halvalla – poliisille useita ilmoituksia

Vaasassa irlantilainen miesjoukko maalaa halvalla omakotitalojen kattoja. Jo toistakymmentä omakotiasujaa on tarttunut ison irlantilaismiehen pihamaalla tekemään tarjoukseen. Rahat maksetaan käteisenä, koska pankkitiliä porukalta "ei löydy". Ainakin osa kattomaaleista on peräisin maalikaupassa väärin sävytetyistä maalipurkeista. Poliisi ja verottaja kehottavat ihmisiä harkitsemaan kahdesti tällaista harmaan palvelun ostamista.

Jyväskylän bussiuudistus loppusuoralla

Joukkoliikenteen uudistus astuu voimaan heinäkuun alussa. Linja-autojen väri vaihtuu vihreäksi ja päästövaatimukset muuttuvat tiukemmiksi.

Lieksa-Nurmeksen pienlentokentän kiitorata reviteltiin huonoon kuntoon

Korjauskulut voivat nousta useisiin tuhansiin euroihin.

Lapin ammattiopistosta valmistuneita

Listassa kevättalven aikaan Lapin ammattiopistosta valmistuneita linjoittain.

"Mieli virkistyy metsäautotien varrella muutamassa minuutissa"

Tietty paikka, musiikkikappale tai taideteos voi puhdistaa mielen rankalla hetkellä. Veteliläinen Kirsti Taipale-Koukkulalle se löytyy metsänreunalta. Paikka puhdistaa mielen, vaikka pelko karhuista hiipii aina takaraivoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle