Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ouluun rakennetaan parhaillaan alueen suurinta studiotilaa elokuva- ja videotuotantoja varten

Ruskoon rakentuvassa kuvausstudiossa on tilaa noin 150 neliötä.

Hääparin pönötys studiossa on vaihtunut tunteellisiin vihkipäivävideoihin – taltiointiin uppoaa jopa tuhansia euroja

Häävideokuvaaja on varattava jopa puolitoista vuotta ennen häitä, koska kysyntää on enemmän kuin tarjontaa.

Digitreenit: Näin seuraat ja teet itse Instagram-tarinoita

Instagram-tarinat on uudenlainen tapa viestiä somessa.

Huippuammattilainen, tule toteuttamaan sisältöjä YleX:lle ja Yle Kioskille!

Yle Kioski ja YleX panostavat vahvasti videotuotantoihin.

Watch: One year down, one to go: A view on Finland's basic income experiment

Finland's basic income trial has been criticised for its small scale and narrow target audience. Participant Juha Järvinen says it encourages people to give something back to society.

Kiinalainen verkkokauppajätti järjestää yleisötapahtuman Rovaniemellä

Joulupukki on mukana mainostamassa Alipay-maksujärjestelmää.

Yhä useampi nuori luo oman työpaikan – 4H-yhdistykset aktiivisina tukijoina

Nuorten kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on selvässä nousussa. Tänä vuonna on perustettu esimerkiksi ennätysmäärä uusia 4H-yrityksiä. 4H-yritys on nuorille tarkoitettu pienimuotoisen liiketoiminnan mahdollistava yritysmuoto, joka auttaa yrittäjyyttä harkitsevan nuoren alkuun urallaan.

Kotisohvalta pääsee taas linnan juhlien jatkoille – osallistu juhlahumuun julkimoiden seurassa

Katsoja pääsee linnan juhlien jatkoille lähes kirjaimellisesti kärpäseksi kattoon. Oululaisen FinCloudin ansiosta katsoja voi seurata Helsingin Kämpissä järjestettävien juhlien tapahtumia vaikkapa omasta kännykästään.

Virtuaalitodellisuus tarjoaa suomalaisyrityksille uusia mahdollisuuksia – uusi tekniikka kiinnostaa myös liike-elämässä ja koulutuksen alalla

Virtuaalitodellisuus on jo nyt monessa yhteydessä arkipäivää. Esimerkiksi viihdemaailmassa peliala hyödyntää ahkerasti virtuaalilaseja, jotka kuljettavat pelaajan uudelle läsnäolon tasolle.

Videopalaverin salaisuudet – mitä Leijonat katsoo nauhalta?

Leijonat keskittyy lyhyissä videopalavereissaan pääosin siihen kuuluisaan omaan peliin. Videotuotannosta vastaava Marko Ojanen pätkii pelin atomeiksi jo otteluiden aikana. Katso video kuvaa klikkaamalla.

Synnytyssairaalaan voi enää tutustua videon avulla

HUS korvaa videoilla perinteiset tutustumiskäynnit Naistenklinikalle sekä Kätilöopiston ja Jorvin sairaaloihin.

YouTube-suosikki Veronica: Videoblogin suunnittelu käy jo työstä

Yle ja tubettajat suunnittelevat parhaillaan yhteisiä videotuotantoja. Tubetus tekee tuloaan myös perinteiseen televisioon.

Pohjois-Suomen elokuvaosaajat hamuavat yhä laajempaa verkostoa

Erilaisten videotuotantojen tekemiseen tarvitaan monenlaista yhteistyötä. Cloudberry Services – Elokuvan ja median palvelukeskuksen projektipäällikön Marko Karvosen mukaan yhteistyö toimii kainuulaisten yritysten kanssa hienosti.

Tuusulasta puolustusvoimien mediakeskus

Jatkossa esimerkiksi puolustusvoimien opetusvideot ja muu koulutusmateriaali tuotetaan Tuusulassa. Tämän myötä Tuusulaan on siirtynyt 20 puolustusvoimien työpaikkaa.

Ei se määrä, vaan laatu – yritysten markkinoinnissa tarvitaan some-osaamista

Suomalaiset yritykset markkinoivat itseään ja tuotteitaan sosiaalisessa mediassa. Laadukasta sisältöä pitäisi tuottaa tasaiseilla tahdilla suoraan asiakkaiden taskuun.

Kuvauskopteria käyttävä yrittäjä: "Toivottavasti ei mennä siihen, että saisi lennättää vain suolla kahden metrin korkeudessa"

Pirkanmaalainen kuvausalan yrittäjä pelkää, että pienoishelikoptereiden käytön sääntelystä tehdään liian tiukkaa.

Suomi houkuttaa yhä enemmän kuvausryhmiä ulkomailta – Venäjä-pakotteet varjostavat sesonkia

Ulkomaisten videotuotantojen määrä Suomessa on kasvanut viime vuosina. Tuotantoryhmiä houkuttelee Suomeen erityisesti varma lumentulo ja talvimaisemat. Maailmalla suomalaisia tuotantoryhmiä pidetään myös tehokkaina ja moniosaajina.

Maakuntalehdessä on taisteluhenkeä

Kemi-Tornio -alueella ilmestyvä Pohjolan Sanomat on kokenut viime vuosina kovia. Henkilökuntaa ja lehden ilmestymiskertoja on vähennetty. Tiistaina lehden päätoimittajana aloittanut Maria Jauho kuitenkin uskoo vakaaseen tulevaisuuteen ja sanoo, että taistelutta lehti ei katoa.

Santa celebrates in spring: YouTube channel crosses 10-million-viewer mark

Santa’s official channel on the video sharing site YouTube has broken the ten-million-viewer frontier. Most viewers hail from outside Finland, with Santa's video shorts most popular in France and Latin America.

Länsi- ja Itä-Savon yhteistoimintaneuvottelut ohi - digitoimituksella uuteen nousuun

Itä-Savoa sekä Länsi-Savoa julkaistaan edelleen viikon jokaisena päivänä erillisinä lehtinä.

Pitkämäellä kovat tavoitteet kesälle: ”90 metrin kaarta haetaan”

Tero Pitkämäki kertoi tulevan kauden päätavoitteidensa siintävän EM-kisoissa, Timanttiliigassa ja 90-metrin kaaressa.

MTK uusista eläinvideoista: Eläinaktivistien toiminta on lisännyt tuottajien henkistä ahdinkoa

Maataloustuottajien liiton mielestä videokuvauksen kohteena olevien tuottajien työssäjaksamista pitäisi parantaa.

Nuorten työpajat ovat nuorisotakuuta parhaimmillaan

Nuorten työpajat tuottavat hienoja tuloksia. Aniharva keskeyttää työpajan, vaikka moni pajalle tuleva on aiemmin kärsinyt motivaation puutteesta ja oppimisvaikeuksistakin. Useimmiten työpaja saattelee nuoren kouluun tai työelämään.

Venäläiset toivat kojelautavideot Syyrian tankkeihin

Venäläinen uutissivusto on julkaissut tankin päältä kuvattua videokuvaa Syyriasta.

Kameraviidakko saa vasta-alkajan pään pyörälle

Valokuvaamiseen hurahtaneella on valittavanaan valtava määrä vaihtoehtoja kuvauskalustoksiksi. Jan Kallas pohtii kolumnissaan, miten löytää se oikea kamera.

Kännykkä mukaan kouluopetukseen

Kännykkä on yleensä koulun näkökulmasta häiritsevä laite, jonka käyttö tunneilla pitää kieltää. Harva opettaja tulee ajatelleeksi, että kännykässä, varsinkin nykyisin yleisessä älykännykässä on monia ominaisuuksia, joita voisi hyödyntää opetuksessa.

Fantasiataide kumoaa painovoiman

Surrealismin uusi aalto huuhtelee taiteen kenttää vahvasti pohjalaismaakunnissa. Suuntaus tunnetaan nykyisin myös fantasiataiteena. Kokkolalalainen Juha Rautio tuo uudenvuodenaattona Galleria Artistassa avattavaan näyttelyyn öljyväritöiden lisäksi digiprinttejä ja videoita.

Saimaalla kehitetään lohiystävällistä troolia

Teknisen ratkaisun avulla troolauksesta pyritään saamaan lohikaloille turvallisempaa. Kehittämishankkeessa kehitetään lajittelusäleikköä, joka ohjaisi lohikalat ulos troolista.

Muhammed-videomies vankilaan Kaliforniassa

Islaminuskoista maailmaa suututtaneen videon tuottanut amerikkalaismies on tuomittu uudelleen vankilaan.

Muhammed-videon tuottajaksi itseään väittävä ei kadu tekoaan

Mies on antanut haastattelun, jossa hän kertoo tekemästään elokuvasta, amerikkalaiselle arabiankieliselle Radio Sawa-kanavalle.

Raumalla kuvataan vedenalaista luontoa

Tietoa vedenalaisesta luonnosta kerätään sukeltamalla ja videokameralla. Tietoja voidaan hyödyntää muun muassa rantakaavoissa.

Veikko tekee Suomen parhaat puukot

Pellolainen Veikko Hamara on puukonteon Suomen mestari. Vieläpä moninkertainen. Veikko innostui puukonteosta kymmenkunta vuotta sitten ja nyt on siinä jo mestari.

Pojat heittivät siveltimet nurkkaan

Limingan taidekoulun opettaja, kuvataiteilija Hannu Lukin on huolissaan poikien hiipuneesta innostuksesta taiteeseen. Poikien määrä taideopetuksessa on vähentynyt radikaalisti viime vuosina. Syitä voi vain arvella, mutta osansa saavat Lukinin mukaan niin vanhemmat, opettajat kuin yhteiskuntakin.

Oululaisyritys itsevarmana: "Mullistamme videokuvauksen"

Oululainen FilmMe Group on kehittänyt uudenlaisen tavan tallentaa esimerkiksi urheilusuorituksia tai esiintymisiä videolle. FilmMen järjestelmässä videokamera seuraa automaattisesti kuvattavaa kohdetta.

Videokuvaus pianotuntien avuksi

Tampereen ammattikorkeakoulu ryhtyy käyttämään videokuvaa pianonsoiton opetukseen ja tutkimukseen. Suomessa ainutlaatuinen oppimisympäristö auttaa soiton kokonaisuuden hallintaan esimerkiksi jännityksiä aiheuttavia liikeratoja paljastamalla.

Joensuulaispalloilija hakee potkua uralleen hauskoilla nettivideoilla

Joensuulainen jalkapalloilijalupaus hakee nimelleen kansainvälistä mainetta nettivideoilla. Maalivahti Lassi Hurskainen on kerännyt humoristisilla videoillaan jo miljoonia Youtube-latauksia. Lassi on juuri päättänyt mediaopintonsa Yhdysvalloissa ja palannut kotikaupunkiinsa.

Kansallisoopperan räp-video haalinut ennätysyleisön

Perjantaina YouTube -palvelussa julkaistu video on katsottu jo yli 40 000 kertaa. Videolla oopperan työntekijät kutsuvat kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen oopperaan räpäten.

Kankaanpään Seutu palkittiin parhaana paikallislehtenä

Kankaanpään Seutu -sanomalehti on palkittu Vuoden 2011 parhaaksi paikallislehdeksi. Lehti palkittiin parhaana kaksi kertaa viikossa ilmestyvien sanomalehtien sarjassa.

Poliisi lisää videoautovalvontaa kesällä

Kesä lisää liikkuvan poliisin videoautovalvontaa. Videokuvaus on osa poliisin normaalia valvontaa, mutta näkyvän valvonnan lisäksi poliisi pystyy siviilipoliisiautojen avulla paljastamaan etenkin ohitusrikkomuksia.

Mediamaja vetää nuoria kirjastoon Kouvolassa

Kirjastojen asiakasmäärien kasvattamiseen haetaan uusia keinoja. Kirjastokäyttöä kehitetään suurhankkeessa eri puolilla Suomea. Kouvolassa kirjastotoimi yrittää houkutella kirjastoon uusia käyttäjäryhmiä etenkin nuoria aktivoivalla mediamajalla.

Viestintä vetää Ahtialassa

Viestintätaito on Ahtialan koulun halutuimpia valinnaisaineita. Videokuvaus, kuvankäsittely, leikkaus ja näytteleminen omissa leffoissa kiinnostaa nuoria. Ahtialan koulu kulkee mediakasvatuksen eturintamassa Suomessa.

Tv-kanavat esittävät homonuorten tukivideon

Yleisradio, MTV3, Nelonen ja Sub aikovat näyttää Kaikki muuttuu paremmaksi -videon kokonaisuudessaan. Videon avulla tuetaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia nuoria.

Turkistarhoilta salaa otetut kuvat kuohuttavat Norjassa

Norjassa on noussut jälleen kohu turkistarhoilta salaa otetuista kuvista. Norjan yleisradio NRK näytti pääuutislähetyksessään sunnuntaina eläinaktivistien 39 tarhalta ottamia kuvia ja videoita. Maa- ja metsätalousministeri Lars Peder Brekk sanoo harkitsevansa tuen vetämistä elinkeinolta.

Lappilaisille matkailuvideoille tunnustusta

Lappilainen video-osaaminen on saanut kansainvälistä tunnustusta. Kaksi lappilaista videotuotanto saivat kunniakirjat matkailuelokuvafestivaaleilla Latviassa.

Kouvola karsii nuorisotiloja

Nuorten yhdessäolo siirtyy yhä enemmän internetiin. Esimerkiksi Kouvolassa on tarvetta karsia yhteisiä nuorisotiloja.

Lastenkulttuuria tallennetaan museoon Mikkelissä

Mikkelin Sairilan koulun viidesluokkalaiset kokoavat yhdessä Suur-Savon museon kanssa tämän päivän lasten elinpiiriä kuvastavan kokonaisuuden museon ensi kevään satavuotisnäyttelyyn.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle