Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Nissbacka on kuolemantuomio, mutta rakastan sitä" – Laila Pullisen poika koettaa säilyttää äitinsä veistospuiston

Arvokkaan kulttuurikohteen muuttaminen taloudellisesti kannattavaksi on usein työn ja tuskan takana.

Kuvanveistäjä Laila Pullinen on kuollut

Pullinen kuoli 82-vuotiaana tänään keskiviikkona pitkäaikaisen sairauden seurauksena. Kollega kuvailee Pullista voimakastahtoiseksi ja yhteisölliseksi ihmiseksi.

Laila Pullisen veistospuistossa taas tuhotöitä: Keskeneräinen teos varastettiin, ateljeeta valeltiin sytytysnesteellä

Kuvanveistäjä Laila Pullisen koti ja elämäntyötä esittelevä Nissbackan kartanon veistospuisto on ollut viime vuosina toistuvasti tuhotöiden kohteena. Tähän asti vahingot ovat olleet enimmäkseen töhrimistä ja rikottuja ikkunoita, mutta nyt pihasta on viety taiteilijan kahden vuoden ajan työstämä keskeneräinen veistos. Lisäksi Pullisen ateljeen ulkopilarit oli valeltu sytytysnesteellä ja yritetty polttaa.

Betonilähiöstä peltojen keskelle – Vuoden kaupunginosa Hakunila on monipuolinen ja monikulttuurinen

Kotiseutuliitto valitsi Vantaan Hakunilan vuoden kaupunginosaksi. Yle Helsinki lähti Hakunila-päivän aattona kierrokselle Hakunilaan ja lähialueille. Vastaan tuli kolkko 70-luvun betonilähiö, mutta myös lypsäviä lehmiä, 1700-luvulla rakennettuja asuinrakennuksia sekä salaperäinen patsaspuisto.

Laila Pullisen veistokset heijastavat valoa ja energiaa

Professori, kuvanveistäjä Laila Pullisen 80-vuotisjuhlanäyttely on avattu Raumalla Lönnströmin taidemuseossa.

Laila Pullinen viettää juhlavuotta

Suomen arvostetuimpiin kuvanveistäjiin kuuluvan taiteilija Laila Pullisen luomisvoima ei ota kadotakseen. Juuri 80 vuotta täyttänyt taiteilija tekee edelleen veistoksia ja on ryhtynyt myös piirtämään. Klassisesta modernismista tunnetun Pullisen mielestä kaikessa taiteessa pitää olla sanoma.

Sara Hildén tinki kokoelmaansa teoksia, joita mikään museo ei pystyisi hankkimaan

Tamperelainen liikenainen oli mesenaattien ykkönen, sanovat elokuvaohjaaja Pia Andell ja kuvanviestäjä Laila Pullinen.

Turku kaunistuu veistoksin

Kuluvana vuonna Turkua kaunistetaan 200 000 eurolla. Kaupungin kaunistamisrahaston varoilla hankitaan uusia veistoksia, kunnostetaan vanhoja patsaita, poistetaan graffiteja ja töhryjä sekä tehdään kirja Turun julkisista veistoksista.

Ranskalainen paperi ja rasvaliitu innoittivat Laila Pullisen piirtämään

Kuvanveistäjä, professori Laila Pullinen tunnetaan erityisesti pronssi- ja kiviveistoksistaan, mutta hänen laaja tuotantonsa sisältää myös mm. puu- ja ympäristöteoksia, grafiikkaa sekä piirustuksia. Piirustuksiaan Laila Pullinen on alkanut tuoda vasta viime vuosina uudelleen esille sitten 1970-luvun. Innoituksen ytimenä piirtämisessäkin ovat materiaalit.

Kuvanveistäjä Laila Pullinen veisti kuvia räjäyttämällä - taiteilijan juhlanäyttely muistuttaa taiteilijan tehtävästä

Vantaalla on avautunut Laila Pullisen juhlanäyttely, joka esittelee taiteilijan viisikymmenvuotista uraa. Pullinen tunnetaan erityisesti suurikokoisista pronssiteoksista, joiden aiheena ovat usein antiikin myytit, raamatulliset aiheet ja naisfiguurit.