Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Asukkaan ripeä toiminta pelasti isommalta tulipalolta – heitteli kipsilevyjä palavan autonsa päälle

Sotkamossa autokatoksessa palanut ajoneuvo tuhoutui lopulta täysin.

Strömsön ruuvikoulu – näin valitset oikean ruuvin kullekin materiaalille

Onnistuuko kiveen ruuvaaminen? Mikä ruuvi paras kipsilevyyn?

Jopa vessanpönttöjä, grillejä ja auton akkuja pursuavia kierrätyspisteitä joudutaan valvomaan jo kameroiden avulla – "Sinne saatetaan tuoda mitä vaan maan ja taivaan väliltä"

HSY hankki toukokuussa kaksi kiertävää valvontakameraa kierrätyspisteilleen. Kesäkuussa yksi kamera jo varastettiin.

Tiukat palomääräykset jarruttavat puukerrostalorakentamista

Puukerrostalon sisätiloihin on vaikea saada puupintoja, koska ne pitää käsitellä tulenkestävillä aineilla. Portaatkin voidaan tehdä puusta, mutta ne pitäisi vuorata kipsilevyllä.

Neljä metriä naapuritaloon ja kuusimetrinen seinä kaadettavana? Purkutaloa ei rouhita miten sattuu

Metallinen purkupallo ei enää heilu purkutyömailla ja räjäytyksetkin sopivat vain viljasiiloille tai teollisuusrakennuksille. Nykyaikainen hallittu purkaminen on pitkäkestoinen operaatio. Samalla lähes kaikki purkujäte saadaan kiertoon.

Vanha vessanpönttö saa uuden elämän tiilenä

Jäte voi olla liiketoimintamahdollisuus, mutta sen tehokkaassa hyödyntämisessä on vielä kehitettävää. Turussa jo kolmasosa jätteestä pystytään hyödyntämään raaka-aineeksi.

Kattohuovat murskataan pian asvaltiksi

Rakennusjätteen kierrätys tehostuu. Kujalan jätekeskukseen Lahteen rakennetaan tänä vuonna maan ensimmäinen kattohuovan kierrätyslaitos. Alkamassa on myös kipsilevyjen hyötykäyttö.

Vaasan seudun jätteet kaatopaikan sijasta hyötykäyttöön

Vaasan ja lähiseudun jätteet eivät enää mätäne kaatopaikalla. Jäteyhtiö Stormossen pystyi viime vuonna hyödyntämään lähes kaiken vastaanottamansa jätteen eri materiaaleiksi ja energiaksi.

Kodinrakentajat neuvovat: Haastattele naapurit, älä pihistele liikaa ja käytä ammattilaisia

Kysyimme kodinrakentajilta millaiset asiat ovat jääneet uudessa asuintalossa harmittamaan. Rakentajat antavat hyviä vinkkejä uutta kotia suunnitteleville.

Oulun kaatopaikka jatkaa 100 vuotta

Oulun Ruskon kaatopaikalla saattaa olla edessään vielä sata vuotta toimintaa. Muutama vuosi sitten laskettiin, että kaatopaikka olisi täynnä jo vuonna 2017.

Koulun katto romahti Jyväskylässä

Sisäkatosta putosi alas 15 neliömetrin kipsilevy. Koulu on pantu välittömästi käyttökieltoon ja alakoulun oppilaat viettävät maanantain evakkotiloissa. Sunnuntaina romahti myös helsinkiläisen kirpputorin sisäkatto.

Katto petti - kirpputori evakuoitiin Helsingissä

Pitäjänmäellä sijaitseva kirpputori evakuoitiin, kun kattorakenteista putosi kipsilevy. Rakennus pantiin käyttökieltoon.

Tulipalo tekee pahaa jälkeä vanhan rivitalon ullakolla

Kun tulipalo syttyy vanhassa rivitalossa, ennuste on usein huono. Tuli, savu ja sammutusvesi tekevät tuhoisaa jälkeä etenkin osastoimattomassa yläpohjassa.

Peräkärry varastettiin pihasta

Peräkärry varastettiin omakotitalon pihasta Rovaniemen Vennivaaran Metsälauhasta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Kärryssä oli gyproc-levyjä.

Kuusikipsi haisee hyvältä

Keski-Suomen keskussairaalassa osa murtumista kipsataan nykyään kuusilevystä taivutetulla kipsillä. Puukipsi on perinteistä kipsiä hengittävämpi ja ekologisempi. Käytön jälkeen sen voi hyödyntää vaikka saunan lämmitykseen.

Raivoisa tulipalo ehti sammua itsekseen ennen palokunnan saapumista

Isohkon maatalon sisätilat paloivat käyttökelvottomiksi tulipalossa Nurmijärven Röykässä puoli kahdentoista jälkeen. Tulipalo ehti sammua harvinaislaatuisesti itsekseen ennen kuin palokunta saapui paikalle.

Kaupan katon romahtaminen tutkitaan

Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt aloittaa tutkinnan Kittilässä maananantaina tapahtuneesta kaupan sisäkaton putoamisesta. Samassa tutkinnassa käsitellään myös Järvenpäässä koulun tiloissa 15.8.2010 tapahtunutta sisäkaton putoamista.

Sähkölevy tupakansytyttimenä

Suomessa on lämmitettävä kylmyyden takia, meillä on myös sosiaalista syrjäytymistä ja välinpitämättömyyttä riskien suhteen, listaa pelastuspäällikkö Matti Koivisto maamme synkkien palotilastojen syitä.

Omakotitalojen remontit tehtävä tarkoin

Turun rakennusvalvontatoimiston rakennustarkastaja Reima Ojala toivoo omakotiasujien huolehtivan siitä, että varauloskäytäviä ei tukita remonttien yhteydessä. Naantalin turmapaloon Ojala ei ota kantaa, sillä palon tutkimukset ovat vielä kesken.

Vesi tuhosi Lapin Radion Kemijärven studion

Vesivahinko on tuhonnut Ylen Lapin Radion Kemijärven lähetysyksikön.

Palloiluhallissa pieni kattosortuma Turussa

Turussa osa Samppalinnan palloiluhallin sisäkatosta romahti iltapäivällä pieneltä matkalta. Paikalla käyneen pelastuslaitoksen yksikön mukaan gyproc-levyä oli romahtanut noin kymmenen metrin matkalta hallissa olevan kahvilatilan kohdalta.