Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Åbo universitetscentralsjukhus intensivvårdsavdelning

Tehohoidossa on ollut viikonloppuna eniten potilaita kevään 2020 jälkeen – pääkaupunkiseudulla tilanne voi tasaantua jo helmikuun alkupuolella

Omikron on tuonut sairaalahoitoon uuden ilmiön: yhä useampi vuodeosastolla ja teho-osastolla olevista koronapotilaista tulee sairaalaan jonkin muun syyn kuin koronan vuoksi.

Hoitaja seisoo suojavarusteissa uuden pandemiaosaston huoneessa Seinäjoen keskussairaalassa.

Koronapotilaiden hoito keskittyy Seinäjoella pandemiaosastolle – teholla kantokyky jo äärimmillään, ja vuodeosastopaikatkin halutaan turvata

Pandemiaosastolle tulevat erikoissairaanhoitoa tarvitsevat, vaikeampihoitoiset covid-potilaat. Pandemiaosaston avulla halutaan pitää potilasvirta toiminnassa.

Pohjois-Kymen sairaala Kouvolassa.

Vuodeosastopaikkoja tarvitaan yhä enemmän koronaa sairastaville Pohjois-Kymen sairaalassa – tehohoitoa tarvitsee harva

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronaviruspotilaiden määrä nousi vauhdilla viime viikonloppuna.

Röngtenhoitaja menossa kuvaamaan koronapotilaan keuhkoja.

Sairaaloihin tulvii koronapotilaita, mutta se ei kerro koko totuutta – joka viides heistä tulee hoitoon jostain muusta syystä

Koronapotilaiden määrä sairaalahoidossa kasvaa ympäri Suomea. Esimerkiksi HUSin alueella isot potilasmäärät aiheuttavat haasteita. Tilastot antavat kuitenkin potilaiden määrästä hieman harhaanjohtavan kuvan.

Koronatestiin jonottavien autojen jono kiemurtelee Vaasan keskustassa. Kuva otettu ilmasta.

Pohjanmaalla edelleen haasteita koronatilanteen kanssa – Marina Kinnunen: "Suurin haaste on edelleen se, että paljon henkilökuntaa on poissa"

Pohjalaiset tarvitsevat yhä enemmän hoitoa koronaviruksen vuoksi. Nyt potilaita hoidetaan myös perusterveydenhuollon osastoilla. Vaativampaa hoitoa tarvitsevat viedään edelleen Vaasan keskussairaalaan. Siellä hoidetaan tällä hetkellä kymmentä ihmistä, joista on neljä on tehohoidossa.

Koronajäljittäjiä työssään Kallion Virastotalossa.

Maanantai 10.1.2022 (radio)

Koronan takia tehohoidossa on 63 ihmistä. 12 Uudenmaan kuntaa muuttaa koronajäljitystä. Fazer suunnittelee uutta makeistehdasta. Koulujen kevätlukukausi alkoi.

Lapselle tarkoitettu sairaalasänky.

Korona ei ole ainut virus, joka vie eteläpohjalaisia sairaalahoitoon hengitysvaikeuksien vuoksi

Koronan vuoksi Seinäjoen keskussairaalassa hoidetaan nyt yhdeksää potilasta. Lisäksi kaksi potilasta on viety tehohoitoon Tampereelle ja Vaasaan. Maakunnan terveyskeskuksissa on 18 koronapotilasta. Muitakin hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia on liikkeellä.

Meilahden teho-osaston hoitajat Minna Päivinen (oik.) ja Tay Pham.

Isot tartuntamäärät eivät ole ruuhkauttaneet tehohoitoa – ylilääkäri ennustaa sairaalapotilaiden määrän lähtevän selvään kasvuun tammikuussa

Perjantaina uudenvuodenaattona tilastoitiin yli 11 000 uutta tartuntaa. Uudellamaalla testiin pääsyä voi joutua jonottamaan monta päivää. Koronapotilaiden sairaalajaksojen lyhentymisestä on viitteitä.

Hapenmittauslaite koronapotilaan sormessa.

Etelä-Pohjanmaa tarvitsee pian pandemiaosaston

Seinäjoen keskussairaalassa harkitaan pandemiaosaston perustamista seuraavan kerran maanantaina. Viikonlopuksi on tehty varajärjestelyjä. Pandeamiaosaston perustaminen siirtää suunniteltuja leikkauksia.

Turun yliopistollisen keskussairaalan tehohoito-osaston valvontanäyttö.

Joulu näkyy Kanta-Hämeen koronaluvuissa – tartunnanjäljityksessä seinä on tullut vastaan

Tartunnanjäljitys keskittyy Kanta-Hämeessä tällä hetkellä perheisiin ja hoivayksiköihin.

Tutkija  FIMMin laboratoriossa sekvensserilaitteella kädessään CDNA-näytteitä

Ennätysmäärä tartuntoja Etelä-Pohjanmaalla – testauksessa, laboratoriossa ja jäljityksessä työskennellään jo äärirajoilla

Kaikkien uusien tartuntojen alkuperää ei ole enää pystytty selvittämään. Suurin osa viime päivien tartunnoista on saatu omalta perheenjäseneltä tai sukulaiselta. Tartuntoja on tullut jonkin verran myös muualta kotimaasta tai ulkomailta.

Lääkäri Matti Reinikainen.

Tehohoidon professori Matti Reinikainen: Tehohoidon tilanne on hyvin hallinnassa – epidemia painottuu Etelä-Suomeen

Reinikaisen mukaan vielä ei voi ennakoida, kuinka paljon omikronmuunnos vie väkeä sairaalaan. Tehohoidon tarve on nyt suurinta HUSin erityisvastuualueella.

sairaala, Jorvi , sairaanhoitaja, Taru Tervola

"Jännitti tulla töihin" – teho-osaston sairaanhoitaja Taru Tervala varautui koronakaaokseen, mutta joulu onkin sujunut rauhallisesti

Sairaaloiden teho-osastot ovat selvinneet hyvin joulusta. Ensimmäistä omikronpotilasta odotetaan viikon tai kahden sisällä.

Åbo universitetscentralsjukhus intensivvårdsavdelning

TAYS:in lääkärit: jopa 85 prosenttia tehohoidossa olevista on rokottamattomia

Rokottamattoman henkilön riski saada tartunta on tällä hetkellä hyvin suuri. Sairaalahoitoon joutuneista jopa 85 prosenttia on rokottamattomia.

STM:n Pohjola: Koronahätäjarrusta on ehkä tarpeen vetää

STM:n Pohjola: Hätäjarrusta vetäminen on nyt ehkä tarpeellista – kokonaissulkutilaa ei kuitenkaan ole tulossa

Pasi Pohjola muistutti Ylen aamun haastattelussa, että uusien koronatoimien yksi keskeinen toimi on vähentää tehohoidon kuormitusta.

Sairaanhoitaja Evelin Prees teho-osastolla TYKSissä.

Teholla 63 koronapotilasta – tehohoidon koordinaattorit: Hallituksen tehtävä rajuja päätöksiä ja heti

Professori Matti Reinikainen arvioi, että Suomeen vasta tuloaan tekevä omikron työllistää sairaaloita arvioitua enemmän. Etelä-Afrikassa virus on jyllännyt nuorten keskuudessa.

Ulla-Maj Wideroos poseeraa kameralle sateessa.

Käännytys sydänleikkaussalin ovelta vakavoitti Ulla-Maj Wideroosin – selvitimme, paljonko vakavia leikkauksia on siirretty koronan takia

Asiantuntijoiden mukaan sydänleikkauksen siirtyminen voi vaikeuttaa toipumista. Useimpiin syöpäleikkauksiin tehohoidon kuormitus ei sen sijaan vaikuta.

Turun yliopistollisen keskussairaalan tehohoito-osaston valvontanäyttö.

Tehohoito on ollut äärirajoilla, nyt HUS tarttuu toimeen – lisää paikkoja pysyvästi kahden seuraavan vuoden aikana

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin mukaan tehohoidon kapasiteetin lisääminen on välttämätöntä aloittaa vuoden 2022 aikana. Tämä tarkoittaa merkittävää lisärekrytointia ja kouluttamista.

Tehohoitaja Soile Ranne työskentelee kuolema kintereillään

Tehohoitaja Soile Ranne tietää koronapotilaiden olevan kuolemanvaarassa: "Olen se viimeinen ihminen, joka pitää kädestä menehtymisen hetkellä"

Aina keinomme eivät riitä, toteaa fyysisesti ja psyykkisesti raskasta työtä tekevä tehohoitaja. Perustervekin alle 40-vuotias voi ylilääkärin mukaan joutua suoraan päivystyksestä teho-osastolle.

Kuopion yliopistollisen sairaalan teho-osaston huone, jossa hoidetaan koronapotilaita. Keltainen tarra ovessa kertoo että huoneessa on koronapotilaita.

Koronapotilaista kuormittuva Tays toi tehohoitopotilaansa Seinäjoelle

Seinäjoen keskussairaalassa hoidetaan tehohoitoa vaativaa Taysin alueen potilasta. Hän ei ole koronapotilas.

Osastonhoitaja kävelee Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla.

Kanta-Hämeen keskussairaalalla on valmius moninkertaistaa tehohoito

Tehohoitokapasiteetti on mahdollista nelinkertaistaa nykyisestä. Kanta-Hämeen keskussairaalaan on hankittu kapasiteetin nostamiseksi esimerkiksi lisää hengityskoneita.

Vårdare i blå skyddsdräkter vänder på en coronapatient på intensivvårdsavdelningen.

Oysin tehohoidon kova kuormitus jatkuu – uusien tartuntojen määrän kasvu on taittumassa

Pohjois-Pohjanmaalla tartunnanjäljitykseen on nyt lisätty resurssia. Tartunnanjäljitys on ollut pahoin ruuhkautunut ja ilmoitukset ovat tulleet useiden päivien ja jopa viikkojen viipeellä.

Potilas makaa sairaalasängyssä TYKSin teho-osastolla.

Nuorten koronapotilaiden kohtaaminen pysäytti tehohoitolääkäri Jenni Puoliväli-Oksalan, 31: "Tämän piti olla vanhusten ja monisairaiden tauti"

Anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri Jenni Puoliväli-Oksala, 31, on jakanut Instagramissa ajatuksiaan nuorten koronapotilaiden hoitamisesta.

Jukka Otranen tehohoidon jälkeen sairaalassa

Helsinkiläinen poliisi makasi koronan takia teho-osastolla nukutettuna 33 päivää – lääkärin pyynnöstä vaimo jätti jo jäähyväiset

Koronapotilaat ovat teholla keskimäärin vajaat kaksi viikkoa. Jukka Otranen oli lähes kaksi kuukautta.

Vårdare i vita och blå skyddsdräkter står runt en coronapatient.

Ministeriö arvioi lähes kaikkien hätäjarrun kriteerien täyttyvän – ensi viikolla nähdään, alkavatko alueelliset rajoitukset purra

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiapäällikkö Pasi Pohjola arvioi, että lähes kaikki valtakunnallisen hätäjarrumekanismin kriteerit täyttävät tällä hetkellä. Mekanismilla kiristettäisiin rajoituksia.

Sairaanhoitaja Evelin Prees teho-osastolla TYKSissä.

HUS: Neljä kymmenestä teho-osastolla hoidetuista koronapotilaista ei ollut palannut työhön tai harrastukseen kolme kuukautta kotiutumisen jälkeen

Teho-osastolle joutuneiden koronapotilaiden keski-ikä on koko epidemian ajalta 57 vuotta. Nuorempien ikäryhmien osuus tehohoidossa olevista koronapotilaista on kasvanut.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi viikonlopun yökerhokohua medialle 8. joulukuuta.

Keskiviikko 8.12.2021 (radio)

Pääministeri Marinin ravintolaillasta nousi kohu. Koronapotilaiden määrä tehohoidossa kasvaa. Riskiryhmien hoitajille halutaan pakollinen koronarokotus. Valta vaihtui Saksassa. Säätiedot.

Anestesiaan erikoistuva lääkäri Ville Peltonen suojavarusteissa koronaosastolla

Tehohoitopotilaiden määrä kasvaa ja on nyt 60 – tehohoitoa koordinoiva professori: "Kehityssuunta on huono"

Kysyimme professorilta, mistä koronapotilaiden määrän kasvu kertoo. Tehohoitoa koordinoivan professori Matti Reinikaisen mukaan paheneva tilanne tehohoitopotilaiden määrässä on ollut odotettavissa oleva ilmiö, kun tartuntatapauksia on rokottamattomilla.

Anestesiaan erikoistuva lääkäri Ville Peltonen suojavarusteissa koronaosastolla

Tehohoidon tarve kasvaa nyt koko maassa: Enemmistö koronapotilaista on hoidossa muualla kuin HUSin alueella

Sairaanhoitopiirit ovat joutuneet jo siirtämään kiireettömiä leikkauksia ja siirtämään koronapotilaita muille alueille hoidettaviksi.

Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi

Meri-Lapissa sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on laskenut – teholla on alle viisi koronapotilasta

Viime viikon maanantaina Länsi-Pohjassa oli sairaalahoidossa viisitoista koronapotilasta.

Nainen menossa Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalaan marraskuussa 2021

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve kasvaa Meri-Lapissa – keskussairaalan teholla useampi koronapotilas, sairaalassa 8

Keskussairaalaan jouduttiin jo perustamaan erillinen teho-osasto koronapotilaille.

Sairaanhoitaja Evelin Prees hoitaa koronapotilasta suojavarusteissa teho-osastolla

Hoitojen perumiset Oysissa jatkuvat tehohoidon kuormituksen vuoksi – Pohjois-Pohjanmaan rokotuskattavuus on viimein saavuttamassa 80 prosenttia

Kaikille ei ole pystytty heti antamaan uutta aikaa peruuntuneen operaation tilalle, mutta sairaalasta vakuutetaan, että kaikkiin ollaan yhteydessä ja annetaan uusi aika.

Teho-osaston ylilääkäri Mika Valtonen: Sydänpotilaat sinnittelevät kotosalla koronajonojen takia

Tehohoidon ylilääkäri on huolissaan sairaaloiden koronapaineesta: "Sydänpotilaat joutuvat sinnittelemään kotosalla"

Tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kasvanut viime viikkoina eikä paikkoja riitä leikkauspotilaille. Sairaanhoitopiirit ovat joutuneet siirtämään muun muassa suuria sydänleikkauksia.

Hoitaja siirtämässä potilasta kirurgian poliklinikalle Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä

Meri-Lapissa perutaan leikkauksia pahenevan koronatilanteen vuoksi – keskussairaalaan on perustettu koronapotilaille erillinen teho-osasto

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri vetoaa alueen väestöön koronaturvatoimien huomioimiseksi ja suosittelee vahvasti koronarokotteen ottamista.

Sairaanhoitaja Jenna Muurama suojavarusteissa

Koronapotilaiden tehohoidon tarve selvässä kasvussa – sairaaloissa jo 52 potilasta, alle 40-vuotiaiden osuus yli kaksinkertaistunut aiemmasta

Kansallinen tehohoidon koordinoiva toimisto on julkaissut raportin koronatautia sairastavien tehohoidosta. Tehohoidon tarve on viime viikkoina selvästi kasvanut. Edellinen tehohoidon kuormitushuippu oli maaliskuussa 2021.

Tippaletkuja.

Oysin tehohoidon kuormituksen vuoksi yksi koronapotilas on siirretty tänään Kysiin – myös kiireetöntä hoitoa joudutaan yhä siirtämään

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on vaikeutunut entisestään. Alueelle suunnitellaan myös tiukempia rajoituksia. Oulu kaupunki suosittelee 20 henkilön rajoitusta yksityistilaisuuksiin.

Potilas ja hoitaja.

Uusia rajoituksia ja suosituksia suunnitteilla Pohjois-Pohjanmaalle – Oysissa 10 potilasta tehohoidossa koronan vuoksi

Koronatartuntojen jäljitys on pahoin ruuhkautunut Oulussa. Nyt kaupunki ilmoittaa, että jäljitystyötä kohdennetaan pitkäkestoisiin altistumisiin.

Anestesiaan erikoistuva lääkäri Ville Peltonen suojavarusteissa koronaosastolla

Koronan ilmaantuvuus on nyt korkeimmillaan Varsinais-Suomessa – koronapotilaat täyttävät terveyskeskussairaaloita

Kahden viikon ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 275. Luku on ennätyskorkea.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Kymenlaakson koronaluvut epidemian synkimmät – tartuntoja tänään 38, sairaalahoidossa 12 potilasta

Tartuntoja on ollut useampana päivänä yli 30. Tartuntojen määrä on selvimmässä nousussa Kouvolassa.

Puhelimeen tullut huijaustekstiviesti.

Maanantai 29.11.2021 (radio)

Koronatilanne huononee. Omikron virusmuunnosta voi olla myös Suomessa. Omikron huolettaa maailmalla. Ruotsi sai taas pääministerin. Huijausviestejä matkapuhelimissa. Sää on kylmää.

Koronahoitaja pukee suojavaateita.

Ylilääkäri tehohoidon kuormituksesta: Tilanne on vakava, mutta olemme kaukana romahduspisteestä

Koronapotilaat vievät yhä enemmän tilaa sairaaloiden tehohoitopaikoista. Tehohoidossa on nyt 53 koronapotilasta.

Sairaanhoitaja Evelin Prees hoitaa koronapotilasta suojavarusteissa teho-osastolla

Kaikki tehohoitopaikat ovat käytössä Kymenlaaksossa – jos tehohoidon tarve kasvaa paljon, muuta toimintaa joudutaan supistamaan

Kaikki kuusi tehohoitopaikkaa ovat tällä hetkellä käytössä Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa. Paikkamäärää voidaan tarvittaessa kasvattaa, mutta silloin voidaan joutua supistamaan muuta toimintaa.

Korona vastaan oto ovi Oys

Koronapotilaiden tehohoidon tarve kasvaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa: 25 potilasta, joista teholla on 8

Koronapotilaiden määrä on kasvussa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Kiireetöntä leikkaustoimintaa joudutaan perumaan.

Tehohoidossa oleva potilas TYKS. Turku.

Koronapotilaan hoito kestää Satasairaalan teho-osastolla keskimäärin kahdeksan vuorokautta – päivähinta 3 500 euroa

Koko epidemian aikana Satasairaalan teho-osastolla on hoidettu 22 koronapotilasta.

Koronapotilas Jouni Marttinen makaa sängyllä happiviikset kasvoilla.

Jouni Marttinen on elossa päästyään tehohoitoon: "Hävettää, etten mennyt rokotukseen" – katso, mitä tapahtuu epidemian ytimessä koronaosastolla

Päijät-Hämeen keskussairaalan koronaosastolla Lahdessa hoitajat taistelevat turhautumista, yksinäisyyttä ja kuolemaa vastaan kolmessa vuorossa.

Carita Vuorenpää ja Lotta Lantto leikkausalihoitajat Jorvin sairaalan Anestesia- ja leikkausosasto K:n leikkaussalissa.

"Joulu huolettaa" – Jorvin teho-osasto Espoossa on nyt täynnä, mutta sinne on jo matkalla uusi koronapotilas

Teho-osastoilla pelataan nyt paikkashakkia. Uusille koronapotilaille etsitään paikkoja siirtelemällä potilaita ja lykkäämällä ei-kiireellisiä leikkauksia.

Biontechin koronarokotepulloja pöydällä.

Perjantai 26.11.2021 (radio)

Tehohoidossa on paljon potilaita. Koronatartuntoja ennätysmäärä. Ravintolarajoitukset voimaan sunnuntaina.Uusi virusmuunnos löytyi Afrikasta. Säätiedot.

Potilas makaa sairaalasängyssä TYKSin teho-osastolla.

TYKSin teho-osasto kuormittunut koronapotilaista – joka kymmenes koronaan sairastunut ja tehohoitoon joutunut kuollut

Koko pandemian aikana TYKSissä on hoidettu 110 tehohoitoa tarvitsevaa koronapotilasta. Keskimäärin yhden koronapotilaan tehohoito maksaa noin 33 000 euroa ja hoitojakso kestää keskimäärin 11 vuorokautta.

Asko Järvinen.

Asko Järvinen tulee Ylen Ykkösaamuun – mitä haluat kysyä korona-asiantuntijalta?

Rajoituksia lisätään ja tehohoitopaikat ovat vähissä. Viestit ovat synkkiä. TV1:n Ykkösaamun vieraana on HUSin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle