Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

David J. Thouless sekä F. Duncan M. Haldane ja J. Michael Kosterlitz jakavat tämänvuotisen fysiikan Nobel-palkinnon.

Fysiikan Nobel kiinteiden materiaalien tutkijoille – Kanelipulla esimerkkinä tiedotustilaisuudessa

Palkinnon jakavat David J. Thouless, F. Duncan M. Haldane ja Michael Kosterlitz.

Yle Uutiset Häme: Orava hamstraa talven varalle

Video: Kiireinen kurre kerää nyt pähkinät purtavaksi – "Kekseliäs akrobaatti hakee ruokansa mistä vain"

Kävyt ovat oravan ykkösherkkua, mutta saattaapa pörröhäntä kiikuttaa myös sieniä puunlatvaan. Nyt kurreilla on kiirus: ne kätkevät muonaa talven varalle ja kokoavat samalla pesiä, jotka pitävät ne lämpiminä myös paukkupakkasilla.

Käenpesä.

Käenpesä keskelle Joensuun vilkasta liikennettä

Joensuu saa jälleen keskelle vilkkainta kaupunkiliikennettä uuden taideteoksen. Rantakadun ja Suvantokadun kiertoliittymään tulee Käenpesä -niminen teos.

Kommunistisen ammattiliikkeen edustajat vaativat hallitusta ja EU:ta giljotiiniin.

Syrizan ylistys on Kreikassa historiaa – "Onko tämä elämää?"

Vasemmistoliitto Syriza voitti tasan vuosi sitten Kreikan parlamenttivaalit. Syyskuussa Syriza uusi voittonsa ylimääräisissä vaaleissa, joihin päädyttiin Kreikan kolmannen lainaohjelman hyväksymisestä.

Markkinat, rinkeli

"Aina rinkeleitä pitää ostaa, kun markkinoille tullaan"

Sekä myyjien että markkinavieraiden mielestä markkinat ovat ajan saatossa muuttuneet. Rääväsuisten helppoheikkien myyntipuheet ovat menneen talven lumia, mutta edelleen tietyt perinteet pysyvät muuttumattomina.

Punertavaa vettä sadevesiojassa

Possunpunainen vesi ojassa laittoi useisiin viranomaisiin vauhtia Hämeenlinnassa

Ojassa virrannut vaaleanpunainen vesi pelästytti ohikulkijan Hämeelinnassa tällä viikolla. Syytä lähdettiin etsimään usean viranomaisen voimalla. Jäljet johtivat lopulta maarakennustyömaalle.

Torivalvoja Tuomo Manninen.

Markkinoilla tavataan kaukaisia kauppiaita ja vanhoja tuttuja

Perinteiset markkinat ovat sekä muuttuneet että säilyneet. Toreille tulee paitsi kiertäviä kotimaisia myyjiä, myös yhä useammin ulkomaisia kauppiaita. Markkinat ovat kuitenkin säilyttäneet merkityksensä kohtaamispaikkana. Maalismarkkinoita pidetään Savonlinnassa nyt keskiviikkona ja torstaina.

Tönkkösuolattua muikkua.

Pula-ajan sapuska osuu nykyisiin ruokatrendeihin

Mikkelissä on torjuttu yksinäisyyttä muistelemalla pula-aikoja ja etenkin pula-ajan ruokia. Mikkelin seudun invalidit ry:n tapahtumassa maisteltiin muun muassa ruisperunahuttua ja tönkkösuolattuja muikkuja.

Juuse Saros

HPK:lta shokkihoitoa Tapparalle - taas

Tappara purjehti vakuuttavaan 4-0 -johtoasemaan jo avauserässä, mutta Kerho nousi kahden pisteen voittoon.

Mansikkakakku.

Kakku on korvannut rokan ja rinkelit

Juhlapöydät notkuvat nykyään niin makeista kuin suolaisistakin herkuista. Enää tuskin kenellekään juhlien järjestäjälle juolahtaa mieleen pistää pöytään entisajan tarjottavia: rinkeleitä, rokkaa ja kiisseliä.

Luostarinmäen käsityöläismuseon kullattu rinkeli.

Varkaat veivät Luostarinmäen käsityöläismuseon kullatun rinkelin

Luostarinmäen käsityöläismuseoon murtauduttiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Varkaiden saaliiksi jäänyt leipurin ammattikuntakilpi on yksi Luostarinmäen tunnuksista.

sokerisia rinkilöitä

Maltilla paistavalla käy rinkilän teossa hyvä munkki

Vappumunkkien teko onnistuu varoitteluista huolimatta kotikonstein, vaikka korkealaitaisessa paistinpannussa. Kannattaa korvata kookosrasva rypsiöljyllä, varata viereen sopivan kokoinen kansi ja paistaa herkut pienissä erissä.

Syysmarkkinat Oulun torilla

Syysmarkkinoilla kauppa käy

Oulun syysmarkkinoilla rinkelit, metrilakut ja syysomenat vaihtavat omistajia. Markkinoihin ollaan tyytyväisiä, mutta muitakin tapahtumia kaivattaisiin.

Vanhan talon remontointi voi olla salapoliisityötä

Toiselle tarpeeton tavara voi olla toisen aarre. Tämä on huomannut haminalainen Taru Jongsma, jonka perustamasta rakennuspuodista asiakkaat kyselevät monenlaista tavaraa, vanhasta tiilestä lähtien.

Maalismarkkinoiden ruokakatu.

Maalismarkkinoista ruokamarkkinat

Mikkelin markkinat alkavat olla monipuoliset ruokamarkkinat. Perinteiset rinkeli- ja lakukojut ovat saaneet rinnalleen muuta monipuolista ruokatarjontaa. Tarjolla on lihaa tuoreena ja jalostettuna, hilloja, hyytelöitä, hunajaa, itämaisia makuja. Englantilaiset ovat myös löytäneet Mikkelin markkinat; myynnissä on hilloa, chutneytä, toffeeta, juustoja ja silmälasejakin. Kaikki tarjoiltuina tyylikkäällä brittiaksentilla.

Ahvenistovision kaaviokuva aktiivisista, rauhallisista ja rakentamisen alueista

Ahvenistovisio niputtaa kehityssuunnat - liikuntaa, harjuluontoa ja palveluja

Vasta valmistunut Ahveniston alueen kehittämisvisio sovittaa yhteen harjuluonnon erityispiirteet ja olemassa olevat palvelut. Ahveniston alue on yksi Hämeenlinnan suosituimmista virkistys- ja harrastusalueista. Alueella on laskettu jopa yli miljoona käyntikertaa vuodessa.

Oulun syysmarkkinoilla myytiin syksyisen luonnon antimia.

Syysmarkkinat alkoivat Oulussa

Markkinat Oulun torilla on syksyn merkki. Keskiviikkoon jatkuva toritapahtuma aiheuttaa muutoksia liikenteelle.

Vexi Salmi signeeraa kirjakaupassa kirjaansa

Vexi Salmi tarinoi vielä kerran Hämeenlinnan Rinkelinkadun pojista

Sanoittaja, taidekeräilijä ja kirjailija siis kulttuurin moniottelija Vexi Salmi on jälleen palannut lapsuutensa ja nuoruutensa Hämeenlinnaan. Pari vuotta sitten hämeenlinnalainen kirjakauppias Arto Pakkanen kokosi Salmen muistelupakinoista kirjan Rinkelinkadun pojat. Nyt pojat seikkailevat jälleen kirjojen kansissa.

Prinsessan rinkelihattu huutokaupattiin huippuhinnalla

Englannin prinsessan Beatricen serkkunsa prinssi Williamin häissä käyttämä erikoinen hattu on myyty huutokaupassa huippuhinnalla. Muun muassa rinkeliksi haukuttu hattu myytiin eBayssa yli 93 000 eurolla.

Rovaniemen markkinat: perinteitä ja politiikkaa

Rovaniemen perinteiset kevätmarkkinat vetävät kävijöitä. Harmonikka soi, rinkelit menevät kaupaksi ja vaalityö on täydessä vauhdissa.

Ihmisiä Maalismarkkinoilla.

Mikkelin maalismarkkinat 2011

Perinteiset Maalismarkkinat näkyvät taas Mikkelin katukuvassa. Tarjolla on muun muassa rinkeleitä, metrilakua, karamellejä, Heleppo-Heikkejä, tuttavia ja politiikkaa.

Maailman suurimman viipurinrinkelin kuljettamiseen tarvitaan pakettiauto.

Tältä näyttää maailman suurin viipurinrinkeli

Imatralla nähtiin lauantaina maailman suurin viipurinrinkeli. Keittiömestareiden talvipäivien kunniaksi leivottiin Guinnessin ennätysten kirjaan tarjolla oleva rinkeli.

Epäilyttävä rinkeli aiheutti välikohtauksen lentokoneessa

Epäilyttävänä pidetty matkatavara keskeytti floridalaisen matematiikan professorin lentomatkan ja johti lopulta tämän pidätykseen Yhdysvaltain sisäisellä lennolla. Muut matkustajat ilmoittivat lentokoneen henkilökunnalle, että professorin matkatavarahyllylle panemassa muovikassissa on jotain outoa. Tarkastuksessa kassista löytyi rinkeli ja kermajuustoa.

Juustomyyjä Joey Spoolder ja karttulalainen Seppo Nuutinen.

Kansainvälisiä herkkuja Kuopion syysmarkkinoilla

Keskiviikkona käynnistyneillä Kuopion perinteisillä syysmarkkinoilla on tänä vuonna tarjolla kansainvälisiä herkkuja suoraan kohdemaista. Herkuttelijan matkaan voi lähteä muun muassa hollantilaisia ja virolaisia juustoja sekä aitoa alkuperäistä englantilaista toffeeta.

Torikauppias Arja Laitinen on tuttu näky Lahden torilla jo parinkymmenen vuoden ajalta. Hänen lisäkseen torilla on paljon muitakin myyjiä.

Torille halutaan lisää kirpparilaisia

Lahden kauppatorille halutaan kirpputorimyyjiä myös talvikaudeksi. Kauppatorin tori-isäntä esittää talveksi huokeampaa paikkamaksua kuin suosittuna kesäaikana peritään. Kesälauantai saattaa vetää liki sata kirpparimyyjää torille.

Tiskillä omenoita ja hunajaa

Rovaniemen markkinat kuihtuvat vuosi vuodelta

Moni kauppias Rovaniemen markkinoilla valittelee väen vähentymistä vuosi vuodelta. Syysmarkkinat vetivät kuitenkin kohtalaisesti väkeä viimeisenäkin päivänä torstaina sadesäästä huolimatta.

Juuso Puustinen.

Puustinen toivoo HPK:sta uutta nostetta uralleen

HPK-debyytissään TPS:ää vastaan jääkiekon SM-liigan torstaisella avauskierroksella tehot 1+1 iskenyt Juuso Puustinen oli 4-5-tappion jälkeen pettynyt mies. Puustista lämmitti kuitenkin kolmannen erän viimeinen kymmenminuuttinen.

Mies ja iso rinkeli.

Jättirinkeleitä ja hirrensyöksyä Anianpellon juhlamarkkinoilla

Anianpellon markkinoiden kestosuosikki on viipurinrinkeli. Tänä vuonna Anianapellon markkinat viettää 40-vuotisjuhlia. Lappeenrantalainen Kotileipomo Karvanen leipoi juhlamarkkinoille jättirinkelin.

Mies käynnistää autoa

Suomalainen ajaa Eskometrillä ja Rinkelipussilla

Kuplavolkkari ei ole vain Kuplavolkkari vaan myös Natsipakastin, Audi on kotoisasti Rinkelipussi, Ford Escortkin Eskometri ja Ford Anglia Juustohöylä.

Joensuun markkinat vetää väkeä

Markkinat elävöittävät arkea Joensuun keskustassa. Kauppatorin perinteisillä markkinoilla tuotteita kauppaa reilut parisataa myyjää, jotka tulevat ympäri Suomea. Torstaista perjantaihin kestävillä markkinoilla yksi hittituotteista on viipurinrinkeli.

HPK:n katsojamäärät laskivat

Jääkiekon SM-liigan runkosarjassa Hämeenlinnan Pallokerhon kotiottelut kiinnostivat yleisöä tällä kaudella viime kautta vähemmän. HPK:n otteita Rinkelimäellä kävi kuluneena kautena seuraamassa keskimäärin 3 607 katsojaa ottelua kohden.

Viipurinrinkelit paistumassa.

Viipurinrinkeliperinne voi hyvin markkinoilla

Lappeenrannassa on toistakymmentä kotileipomoa, jotka valmistavat viipurinrinkeleitä perinteisellä reseptillä. Vaikka osa rinkelileipomoista vie tuotteita myös kauppoihin, pääasiassa rinkelit myydään edelleen markkinoilla.

Rinkelinkadun poikia mustavalkokuvassa

Vexi Salmen lapsuudessa sattui ja tapahtui

Hämeenlinnan Kirjakaupan kauppias Arto Pakkanen on tehnyt hämeenlinnalaisen kulttuuriteon julkaisemalla sanoittajavelho Vexi Salmen muistelupakinat Rinkelinkadun pojat -kirjaksi. Nyt jokainen voi tehdä nojatuolimatkan villien poikien elämään 1940-luvulla.

Markkinapalloja

Jaksaako markkinat kiinnostaa?

Mikkelin markkinat käydään ensimmäistä kertaa evakossa Kirkkopuistossa. Varsinaisella torilla on iso monttu toriparkkityömaan merkkinä. Jaksaako markkinat kiinnostaa ja vetää kansaa Kirkkipuistoon? Lue YLE Etelä-Savon nettikävijöiden kommentteja:

JYP otti kuokkaansa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa eilen vieraillut JYP hävisi HPK:lle jääkiekon SM-liigan ottelun maalein 2-0. Tappio oli sarjakärki JYPille kolmas putkeen.

Kiasman juhlanäyttely tuo kaupunkien kadut museoon

Nykytaiteen museo Kiasman Notkea katu -näyttelyssä erimaalaiset taiteilijat pohtivat kaupunkitilan merkityksiä taiteen tekemisen ja esittämisen paikkoina. Esillä on installaatioita, videota ja valokuvia eri puolilta maailmaa.