Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Marie-Philip Poulin kuvassa.

"Erittäin häiritsevää ja kestämätöntä" – Kanadan naisten jääkiekkomaajoukkue otti kantaa raiskauskohuun, jääkiekkoliitto toteuttaa ulkopuolisen arvion

Kanadan jääkiekkoliitto kertoo toteuttavansa ulkopuolisen arvion hallintorakenteistaan ja toimintatavoistaan.

Jääkiekko, kuvituskuva

Kanadan jääkiekon seksuaaliskandaalissa jälleen uusi karmea käänne – nuorten vuoden 2003 MM-joukkuetta epäillään joukkoraiskauksesta

Halifaxin poliisi on aloittanut rikostutkinnan vuoden 2003 nuorten MM-kisojen jälkeisistä tapahtumista. Aiemmin tutkinnassa on ollut tapaus vuodelta 2018, joka soviteltiin oikeussalin ulkopuolella.

Kaksi henkilöä syleilee toisiaan.

Uusi laki seksuaalirikoksista perustuu suostumukseen – lue tästä, kuinka pykälät muuttuvat

Uudessa seksuaalirikoslaissa olennaista on vapaaehtoisuus. Sukupuoliyhteys alle 16-vuotiaan lapsen kanssa on lähtökohtaisesti lapsenraiskaus, valta-aseman väärinkäyttö kriminalisoidaan ja ahdistelu voi olla muutakin kuin koskettelua.

mies pitää metoo -lappua

Seksuaalirikosuudistus etenee eduskunnan häirintätapausten varjossa: näin pykäliä kiristetään

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona samassa istunnossa kansanedustaja Wille Rydmanin eronpyynnöt valiokunnista ja äänesti seksuaalirikoksiin liittyvän lainsäädännön kokonaisuudistuksesta.

Kuvitus puolueiden häirintää koskevaan juttuun

Lähes kaikki puolueet selvittivät loukkaavia kommentteja ja ristiriitoja puoluekokouksissa – vain kokoomuksen tietoon ei tullut mitään

Kaikissa alkukesän puoluekokouksissa oli mahdollista ilmoittaa epäasiallisesta käytöksestä häirintäyhdyshenkilölle. Yhdenkään puolueen tietoon ei ole tullut, että puoluekokouspaikalla olisi tapahtunut seksuaalista häirintää.

Elina Valtonen, Petteri Orpo ja Antti Häkkänen.

"Kokonaisuus on vastenmielinen, sanat eivät riitä", sanoo Elina Valtonen Rydman-väitteistä – kokoomus on pyytänyt poliisilta uutta näkemystä

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo haluavansa varmistaa puoluetoiminnan turvallisuuden. Kokoomus selvittää Wille Rydmanin asemaa jo tällä viikolla.

Kuvassa Jair Silva HJK

HJK purki tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä saaneen brasilialaispelaajan sopimuksen – Jair salasi oikeusprosessin seuraltaan

Jalkapalloliigassa pelaavan HJK:n brasilialaispelaaja Jair Tavares Silva on saanut seitsemän kuukauden ehdollisen tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, uutisoi Iltalehti.

Joensuun poliisi- ja oikeustalo.

Mies tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa yli 10 vuoden vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – kiisti itse kaikki syytteet

Rikokset jatkuivat kymmenen vuoden ajan. 35-vuotias mies tuomittiin muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Naine katselee sateisen ikkunan läpi.

Moni raiskauksen uhri tuntee syyllisyyttä ja häpeää – "Nämä ovat raiskausmyyttejä, jotka ovat edelleen voimassa", sanoo tukikeskuksen lääkäri

Seksuaalisen väkivallan uhrit saavat apua Serituki-keskuksista ympäri Suomea. Kävijöiden määrä voi jopa kaksinkertaistua kesäkuukausina.

Kulttuurineuvos Veijo Baltzar Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona 3. maaliskuuta 2021.

Syyttäjä ja kuusi naista valittaa Veijo Baltzarin ihmiskauppa- ja seksuaalirikosjutun tuomiosta – käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi helmikuussa kaikki Baltzaria vastaan nostetut syytteet törkeästä ihmiskaupasta ja lukuisista seksuaalirikoksista. Vain yksi uhriksi epäillyistä naisista tyytyy tuomioon.

Näyttelijä Kevin Spacey

Näyttelijä Kevin Spaceylle useita syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta

Näyttelijää syytetään kolmen miehen ahdistelusta Britanniassa vuosien 2005 ja 2013 välillä. Spaceya on epäilty miesten seksuaalisesta häirinnästä aiemminkin.

ei tunnistettavia ihmisä kauppakeskuksessa

Oulun kauppakeskus Valkeassa on turvapainike, jolla voi ilmoittaa häiriökäyttäytymisestä vartijoille

Valkeassa häirintätapaukset ovat vähentyneet. Häiriökäyttäytymisestä tulee ilmoittaa heti vartijoille.

Faneja matkalla Tampereen areenaan Leijonien ja Norjan avausotteluun MM-kisoissa.

"Minulle huudeltiin ja juostiin jopa kadulla kiinni", sanoo Vilma Järvisalo – MM-kisat ovat aiheuttaneet ikäviä lieveilmiöitä Tampereella

Tampereella MM-kisojen järjestäjät painottavat, että kisa-alueella kaikenlaiselle kiusaamiselle, häirinnälle ja syrjinnälle on nollatoleranssi.

Emmi Nuorgam, Yle, 11.09.2019

Emmi Nuorgamin kolumni: Myös mukava mies voi olla seksuaalirikollinen

Teini-ikäisenä luulin, että aikuisten miesten huomio johtui siitä, että näytin aikuiselta. Nyt olen tajunnut sen johtuneen siitä, että näytin teiniltä, kirjoittaa Nuorgam. Kolumnin voi myös kuunnella.

nuorten jalkoja

Opettaja lähetti oppilailleen kuvia paljaasta ylävartalostaan ja sukuelimestään Nurmijärvellä – tuomittiin ehdolliseen ja viralta pantavaksi

Oikeuden mukaan mies myös yritti houkutella yhtä oppilaista asunnolleen tarkoituksenaan tehdä tälle seksuaalinen teko.

Asianajaja ja syytetty selin oikeuden edessä.

Poikkeuksellinen lasten seksuaalisen hyväksikäytön vyyhtiepäily laajenee jälleen – pääkäsittely jatkuu heinäkuun alkupuolelle

Parikymppisen keskisuomalaisen miehen uhreiksi verkossa on joutunut yli 200, pääosin alakouluikäistä lasta. Miehen epäillään houkutelleen lapsia seksuaalisiin tekoihin TikTokissa ja Snapchatissa.

Houston Dashin lippu liehuu stadionilla.

Yhdysvaltojen naisten jalkapalloliigassa kuohuu taas – raportti syrjinnästä ja hyväksikäytöstä johti päävalmentajan hyllytykseen

Houston Dash on hyllyttänyt joukkueen päävalmentajan James Clarksonin Yhdysvaltojen naisten jalkapalloliigan ja liigan pelaajayhdistyksen suosituksesta.

Nainen selaa puhelintaan.

Näin Suomi torjuu lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa – STM julkaisi uuden toimintasuunnitelman

Toimintasuunnitelma on osa Lanzaroten ihmisoikeussopimusta. Vuosina 2022–2025 toteutettava suunnitelma sisältyy pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan.

Joonas Konstig, Helsinki, 05.06.2020

Joonas Konstigin kolumni: Hyvästi, seksuaalinen vallankumous – tervetuloa takaisin, estot

Me toon jälkeinen uusi puritaanisuus on paluuta vanhaan normaaliin, ja hyvä niin, kirjoittaa Joonas Konstig

Porvoon käräjätalo.

Miehelle ja naiselle 10 ja 8 vuotta vankeutta törkeistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista Loviisassa

Rikokset tapahtuivat Loviisassa vuosina 2015–2021. Rikosten uhri on ollut tekojen alkaessa leikki-iässä.

Nastya Podorozhnya.

Ukrainaan toimitetaan tuhansia aborttipakkauksia – seksuaalirikokset lisäävät tarvetta raskaudenkeskeytyksille

Kansainvälinen Women on Web -järjestö on tarjonnut puolalaisille naisille abortteja 17 vuoden ajan, sillä maan aborttilaki on äärimmäisen tiukka.

Fleury 91:n valmentaja David Fanzel levittelee käsiä kentän laidalla.

DR: Helmarien pelaajan seurajoukkueen työntekijän väitetään syyllistyneen seksuaaliseen häirintään

Tanskalaismedia DR kertoo, että useiden entisten pelaajien mukaan Katriina Talaslahden ranskalaisseurassa Fleury 91:ssä työskentelevä David Fanzel on ahdistellut heitä seksuaalisesti. Fanzel ja seura kiistävät kaiken.

Jo kolmella neljästä esikoulu- ja alakouluikäisestä lapsesta on älypuhelin.

Poikkeuksellinen seksuaalirikosvyyhti laajenee yhä – poliisi on tunnistanut jo 129 lapsiuhria

Keskisuomalaisen miehen epäillään syyllistyneen seksuaalirikoksiin sosiaalisessa mediassa. Epäillyt rikokset ovat kohdistuneet alakouluikäisiin lapsiin.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Seksuaalirikoksista tuomittu mies salakuvasi alastomia lapsia uudelleen heti vapauduttuaan – sai yli kahden vuoden tuomion

Parikymppinen mies esiintyi Helsingin käräjäoikeuden tuomion mukaan lastenhoitajana ja salakuvasi hoitamaansa lasta. Lisäksi hän tallensi uimahallin suihku- ja pukutiloissa useita videoita alastomista ihmisistä.

Kulttuurineuvos Veijo Baltzar Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona 3. maaliskuuta 2021.

Käräjäoikeus hylkäsi Veijo Baltzarin syytteet törkeästä ihmiskaupasta ja seksuaalirikoksista – Baltzar on tyytyväinen tuomioon, syyttäjä yllättyi

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet. Oikeus piti syyttäjän esittämää näyttöä riittämättömänä. Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyyttä tuomioon.

Selin kuvaan istuva syytetty mies Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Seksuaalirikosten sarja paisuu: poliisi on tunnistanut lisää verkossa lapsia houkutelleen miehen uhreja

Poliisin mukaan uhreiksi joutuneiden lasten määrä on nyt 113, mutta määrä kasvaa vielä tulevina viikkoina. Poikkeuksellisen laajan rikossarjan käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Useista raiskauksista tuomitulla taksikuskilla seitsemän uutta uhria: Otti kyytiin yksin liikkuneita naisia ja raiskasi, epäilee poliisi

Aiemman esitutkinnan aikana paljastui, että taksikuskilla oli lukuisia muitakin uhreja. Poliisi yhdisti epäiltyyn useita seksuaalirikoksia, joissa tekijä oli jäänyt tunnistamatta.

Helsingin hovioikeuden kyltti.

Lapsia hyväksikäyttänyt mies väitti yrittävänsä muuttua ja sai alemman tuomion – epäillään nyt uusista rikoksista

Mies hakeutui seksuaalirikollisten kuntoutukseen vankilassa ja käytti sitä perusteena tuomion alentamiseen. Seksuaalirikollisille tarkoitettua kuntoutusta voidaan pyrkiä käyttämään väärin, pohtii seksuaalirikollisille suunnattua Step-ohjelmaa vetävä psykologi Mikko Ylipekka.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Poliisi epäilee: 26-vuotias mies tarjosi perheille hoitoapua netissä ja käytti lasta hyväkseen

Poliisi epäilee miehen hakeutuneen tietoisesti kontaktiin etenkin pienten poikien kanssa ja rakentaneen taitavasti luottamussuhdetta ihmisiin.

identiteettivarkaus.

Hämeessä kasvoi sekä seksuaalirikosten että törkeiden huumausainerikosten määrä

Erittäin voimakkaasti oli lisääntynyt lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten määrä.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan väliaikainen pääsisäänkäynti.

Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskus avaa ovensa Joensuussa

Tukikeskuksesta saa apua ympäri vuorokauden. Tarjolla on muun muassa psyykkistä ja sosiaalista tukea sekä hoitoa.

Prinssi Andrew.

Jos mietit, voiko prinssi Andrew joutua vankilaan tai onko hän nyt matti meikäläinen, lue nämä 5 vastausta

Prinssi Andrew joutuu oikeuteen syytettynä seksuaalirikoksesta, jonka hinta saatetaan laskea miljoonissa.

Nainen potkaisee jalkapalloa

Kaksi jalkapalloilijaa tuomittiin alaikäisten tyttöjen raiskauksista Helsingissä – tytöt olivat hatkassa lastensuojelun laitoksesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi entistä FC Atlantiksen jalkapalloilijaa raiskauksista. Suuri osa syytteistä hylättiin, koska oikeuden mukaan miehet eivät voineet tietää uhrien todellista ikää.

Britannian prinssi Andrew.

Oikeus päättää prinssi Andrew'n hyväksikäyttökanteen kohtalosta – tästä prinssin maineen mustanneessa skandaalissa on kyse

Virginia Roberts Giuffren mukaan hänet kaupattiin teini-ikäisenä kolmeen otteeseen prinssi Andrew'lle seksiä varten. Prinssi kiistää väitteen jyrkästi.

Ghislaine Maxwell.

Seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwell todettiin syylliseksi useisiin seksuaalirikoksiin

Maxwell todettiin syylliseksi viiteen kuudesta syytekohdasta, mukaan lukien alaikäisen ihmiskauppa seksuaalisessa hyväksikäyttötarkoituksessa. Häntä voi odottaa loppuelämän kestävä vankeustuomio.

Nainen selaa puhelintaan.

Somessa tapahtuva seksuaalinen häirintä voi olla yhtä traumatisoivaa kuin fyysisesti tehty – silti keinot puuttua siihen ovat heikot

Seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus on parhaillaan käynnissä ja osana sitä pohditaan esimerkiksi asiattomien kuvien lähettämisen rangaistavuutta.

Helsingin hovioikeus 14.3.2016

Noin 60-vuotiaalle miehelle 10 vuotta vankeutta törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista vuosia jatkuneista seksuaalirikoksista

Helsingin hovioikeuden mukaan tekojen aikaan alle 16-vuotiaan tytön puheet useista törkeistä seksuaalirikoksista olivat luotettavia. Tuomittu valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen väittäen tytön keksineen tapahtumat aikuisviihteen katselun jälkeen.

Porvoon käräjätalo.

Miehelle yli 11 vuoden vankeustuomio törkeistä seksuaalirikoksista: Alisti teini-ikäisiä tyttöjä sadomasokistisesti ja kuvasi salaa

Mies oli luonut yhteyden kuuteen tekojen aikaan 13–16-vuotiaaseen uhriin sosiaalisessa mediassa. Hän oli houkutellut uhreista neljä tapaamisiin, joissa hän oli ollut heihin sukupuoliyhteydessä.

Pesäpallo, kuvituskuva

Urheilulehti: Superpesisvalmentaja syyllistyi nuoren pelaajan seksuaaliseen häirintään – jatkaa yhä lajin parissa, vaikka liitto aloitti selvityksen

Seksuaalisen häirinnän myöntänyt valmentaja työskentelee yhä merkittävässä pestissä pesäpallossa. Lajiliiton puheenjohtajan Ossi Savolaisen mielestä valmentajan pitäisi siirtyä sivuun liiton selvityksen ajaksi.

En skylt som det står "Esbo rättshus" på. I bakgrunden syns en modern byggnad.

Mies teki kyläilyjen aikana seksuaalista väkivaltaa kahdelle lapselle useiden vuosien ajan – sai teoista 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeustuomion

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekojen aikaan syyntakeinen. Tuomion mukaan mies kohdisti 4–10-vuotiaisiin uhreihin seksuaalista väkivaltaa vuosien ajan.

Itä-uudenmaan käräjäoikeus.

57-vuotiasta naista epäillään useista lapseen kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista Loviisassa

Vuonna 1963 syntynyt nainen vangittiin syyskuussa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista muista seksuaalirikoksista. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2018–2019 Loviisassa.

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Opiskelijajuhlien ylilyönnit päätyivät taas otsikoihin – yhteydenotot häirinnästä ovat lisääntyneet, kertoo Helsingin yliopiston ylioppilaskunta

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa HYY:ssä häirintäyhdyshenkilöille tulee jopa kolme yhteydenottoa viikossa. Noin puolet yhteydenotoista koskee opiskelijabileissä tapahtuneita asioita ja puolet esimerkiksi opiskelijoiden välisiä konflikteja.

Miia Sillman harjoituksissa Tampereella.

IS: Seitsenottelija Miia Sillman kertoi joutuneensa lapsena seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi – useat kärkiurheilijat osoittivat tukensa

Miia Sillman oli yksi seksuaalisista hyväksikäytöistä tuomitun tunnetun ravivalmentajan uhreista. Seitsenottelija kertoi vaikeasta asiasta Ilta-Sanomille, jotta voi auttaa muita saman kokeneita.

Heli Heinjoki

Lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten vanhenemisaika haluttaisiin poistaa – rikosoikeuden professori näkee asiassa käytännön ongelmia

Lainmuutosta vaativat Raiskauskriisikeskus Tukinainen sekä syyskuussa alulle laitettu kansalaisaloite. Tukinaisesta kerrotaan, että useiden heihin yhteyttä ottavien kokemukset ovat 20-30 vuoden takaa.

Aleksander Barkov.

NHL päästi Winnipegin GM:n pinteestä – Floridan tilapäisluotsi ja pelaajat kommentoivat hyväksikäyttökandaalia: "Surullinen päivä jääkiekolle"

Chicagon vara-GM:nä vuosina 2009–2011 toiminut Kevin Cheveldayoff ei saa rangaistusta ahdisteluskandaalista. Floridan tilapäisvalmentaja ja pelaajat osoittivat tukensa Kyle Beachille.

Joel Quenneville

Florida Panthersin päävalmentaja Quenneville erosi – taustalla Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali

Joel Quenneville valmensi Chicagoa 2008–2018 ja hänen on väitetty tienneen ahdisteluepäilyistä.

Miesten ja naisten vessat.

Analyysi: Suomen seuraava #metoo-keskustelu käydään ehkä sinun alallasi tai minun – ja niin on luultavasti hyvä

Vuoden kuudes tai seitsemäs #metoo-keskustelu voi väsyttää. Silloin on hyvä muistaa, että kampanja on syntynyt aitojen epäkohtien ympärillä – ja myös korjannut niitä.

Paavolan pelastusaseman ulkoseinä Lahdessa autotien takaa kuvattuna.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen konkari: "Palomieskulttuuri muuttuu hiljalleen"

Pelastuslaitoksen hallintopäällikkö Merja Saasmo sanoo, että ilmoituskynnystä häirintätapauksista on pyritty madaltamaan. Hänestä suurin ongelma on, ettei lievemmistä tapauksista tehdä ilmoituksia.

Sarkkinen: Tarvitaan työnjohdon puuttumista

Sosiaali- ja terveysministeri: Pelastusalan ylimmän johdon sitouduttava seksuaalisen häirinnän kitkemiseen

Pelastustoimen ja ensihoidon työntekijät kertoivat Ylelle muun muassa ahdistelusta ja ehdottelusta. Ministeri Hanna Sarkkinen uskoo, että seksuaalisesta häirinnästä vaietaan yhä monella muullakin alalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle